Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشکلاتی که ۲۰۰ دانش‌آموز روستای دوهزار نفره دشتک از توابع مرودشت در شمال شیراز، با آن مواجه‌اند تنها گوشه‌ای از کمبودهای ارتباطی در روستاها برای آموزش است.

اهالی این روستا برای دریافت اینترنتی فایل‌های آموزشی یا جست‌وجویی ساده در فضای وب ناچارند رنج و خطر پیموندن سه کیلومتر راه را تا گردنه دشتک به جان بخرند، جز این، طی این مسیر و تجمع عده‌ای از دانش‌آموزان و والدین آن‌ها با رعایت طرح فاصله‌گذاری اجتماعی که ضرورت مهار کروناست هم‌خوانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته یکی از دانش‌آموزان این منطقه، بیشتر خانواده‌ها دامدارند و والدین همه دانش‌آموزان نمی‌توانند آن‌ها را هر روز همراهی کنند.

یکی دیگر از اهالی این روستا می‌گوید برای جست‌وجوی مطلبی در اینترنت باید حتما تا این منطقه خطرناک بیایند و با آنکه شورا و دهیاری روستا مکاتباتی درخصوص ایجاد زیرساخت‌های اینترنتی کرده‌اند تاکنون امکان آن میسر نشده است.

این در حالی است که روستای حصار در چهار کیلومتری دشتک از پوشش اینترنتی برخوردار است.

در این وضعیت وظیفه ارسال بسته‌های آموزشی تدارک دیده‌شده بر عهده راهبران آموزشی است. آنان که در گذشته با عنوان معلمان راهنما شناخته می‌شدند و به همه مناطق روستایی سرکشی می‌کنند و بر امر آموزش نظارت دارند.

براساس اعلام فرهاد اسماعیلی، مدیرکل آموزش و پرورش فارس در حال حاضر ۴۹۱ آبادی به اینترنت با کیفیت مناسب دسترسی ندارند که در دل آن‌ها هزار و ۳۴ مدرسه و ۲۳هزار دانش‌آموز به این زیرساخت اساسی برای تداوم آموزش نیازمندند؛ همچنین دسترسی به شبکه‌های دیجیتال از جمله شبکه آموزش نیز در همه نقاط فارس به آسانی میسر نیست و ۱۷۴ آبادی شامل ۲۵۰ مدرسه و ۵هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز نیز از این راهکار آموزشی محروم‌اند. نداشتن دسترسی به تلفن ثابت نیز در ۴۳۳ آبادی، هزار و ۸۷ مدرسه مشکل‌آفرین است و باز هم راه‌های دسترسی به دانش‌آموزان را دشوار می‌کند.

وی در جلسه شورای آموزش و پرورش فارس خواستار گسترش شبکه تلفن سیمی در مناطق روستایی، گسترش اینترنت بی سیم و همراه در مناطق محروم، اختصاص پهنای باند و حجم رایگان برای استفاده از سرورهای آموزشی آموزش و پرورش و اختصاص پهنای باند و ترافیک رایگان برای تلفن همراه اولیای دانش آموزان روستایی شد.

در همین زمینه معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش فارس در گفت‌وگو با ایرنا بیان داشت: آموزش و پرورش فارس با ضبط برنامه‌های شبکه‌های آموزش و ارائه آن‌ها در قالب لوح فشرده به دانش‌آموزان مناطق کمتربرخوردار استان و مناطق دوردست روستایی برای دسترسی عادلانه به محتوای آموزشی تلاش می‌کند.

محمد فیاض‌پور ابراز داشت: این بسته‌های آموزشی به‌صورت هفتگی ارسال می‌شود و تعداد آن بسته به نیاز منطقه تامین می‌شود؛ افزون بر این، معلمان موظف هستند با تماس تلفنی با یکایک دانش‌آموزان از وضعیت درسی آنان مطلع شوند؛ همچنین درسنامه‌هایی نیز در قالب جزوه تهیه و از طریق راهبران آموزشی به مناطق ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه تداوم آموزش‌ها و نیز رفع نیازها با اتکا به امکانات موجود و توسعه آن‌ها، در کارگروه فضای مجازی آموزش و پرورش فارس مد نظر است، گفت: در این حوزه تعدادی از فرهنگیان خبره در زمینه آموزش دروس مختلف فایل تصویری آموزش خود را برای همکاران،‌ دانش‌آموزان و اولیا و به منظور بهره‌گیری در پیامرسان‌های داخلی در اختیار قرار می‌دهند.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش فارس ابراز داشت: جز این‌ها ایجاد کانال‌ها و گروه‌ها و نیز برخورداری از شبکه شاد هم برای گروهی از دانش‌آموزان که از امکانات اینترنتی برخوردارند، استفاده می‌شود؛ همچنین بررسی تکالیف به‌صورت آنلاین در برخی مدارس نواحی چهارگانه شیراز انجام می‌گیرد.                                                

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا آموزش مجازی ترافیک خانواده شورای آموزش و پرورش مدیرکل آموزش و پرورش بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی آموزش و پرورش فارس دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۳۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: خوشبختانه علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نادر کریمی بیرانوند پیش‌از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران که در آموزش و پرورش کردستان برگزار شد ضمن تبریک هفته معلم، اظهار داشت: یکی از موارد بسیار مهم سند بنیادین وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است به گونه‌ای که دانش‌آموز در پایان دوره تحصیلی خود مهارتی برای ورود به بازار کار را کسب کرده باشد.

وی گفت: بسیاری از دانش‌آموزان در رشته‌های نظری بعد از فارغ‌‌التحصیلی توانایی برقراری ارتباط با بازار کار را ندارند و دلیل آن این است که 6 ساعت آموزشی که در اختیار داریم ساعت اقتصادی برای دانش‌آموز به درستی انجام نشده است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه موضوع مهارت‌آموزی بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: در دوسال اخیر این موضوع با جدیدت پیگیری شده و خوشبختانه روز چهارشنبه هفته گذشته علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه به واسطه برگزاری 2 کار بزرگ در استان کردستان حضور پیداکرده‌ایم، افزود: امسال دوره‌های توانمند‌سازی مدیران مدارس شبانه‌روزی برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در سه قطب غربی، مرکزی و شرقی کشور را در دستور کار قرار داده‌ایم و بر این اساس این دوره در مدارس شبانه‌روز استان کردستان نیز اجرا خواهد شد.

بیرانوند تصریح کرد: به منظور تحقق ترویج روحیه کار‌آفرینی دانش‌آموزان و آشنایی آنان با مهارت‌های بومی محلی، نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌‌روزی در سنندج برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تغییر ساختار آموزشی دوره متوسطه را در دستور کار قرار دادیم، اظهار کرد: با تغییر ساختار آموزشی، حدودا 300 ساعات آموزش مهارت‌آموزی در طول سه سال تحصیلی برای هر دانش‌آموز پیش‌بینی شده است که بعد از این دوره دانش‌‌آموز مهارت کافی برای ورود به بازار کار را کسب خواهد کرد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری با بیان اینکه مدراس شبانه‌روزی استان ظرفیت مناسبی برای کسب مهارت دانش‌آموزان است، عنوان کرد: باید از فضای این مدارس استفاده و تجربیات به دست آمده را به مدارس کل کشور انتقال داد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه هنرستان‌های استان تجهیزات لازم جهت برگزاری دوره‌های مهارت آموزی را دارند و جدا از این مورد، این ماموریت از طریق استاد شاگردی و همچنین سازمان فنی و حرفه‌ای انجام خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود اذعان کرد: یکی از مشکلات عمده آموزش و پرورش کمبود نیرو است که این مشکل حداقل تا چهار سال آینده نیز تداوم خواهد داشت. بازنشستگی همکاران و پذیرش کم نیروی جدید در سالیان اخیر، ما را با کمبود شدید نیرو مواجه کرد.

بیرانوند با ذکر اینکه خوشبختانه امسال با شناسایی نقاط ضغف این روال تغییر خواهد کرد، اضافه کرد: در استان کردستان نیز با کمبود نیرو  مواجه هستیم و برای جبران از نیروهای بازنشسته استفاده کردیم و 9 هزار ساعت آموزش در حوزه نظری به صورت غیر موظف انجام شد.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • استاندار فارس: باید به هنرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود
  • مسابقات فوتسال دانش آموزان ابتدایی جنوب فارس
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است