Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف وی در این رابطه می نویسد:  «زیردریایی هایی که نیروی دریایی ایران در اختیار دارد شاید در قیاس با زیردریایی های هسته ای از قدرت کمتری برخوردار باشند با این حال، آن ها برای منطقه خلیج فارس کاملا ایده آل هستند.

خلیج فارس در مقایسه با اقیانوس ها و آب های آزاد، کم عمق تر و باریک تر است که این مساله آن را برای زیردریایی هایِ کوچکتر(نظیر زیردریایی های نیروی دریایی ایران) بسیار مناسب می کند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیردریایی های ایران همچنین کابوسی برای برای ملوانان و ناوبرانِ کشتی های نظامی خارجی در خلیج فارس و تنگه هرمز هستند(منطقه ای که پر از موانعِ زیر آبی نظیر خطوط انتقال نفت و سکوهای گازی است.

در این راستا، مرزهای سرزمینی و محدودیت های ناشی از آن ها نیز مانعی دیگر برای کشتی های نظامی و حتی غیرنظامی به شمار می آیند). در این فضا برای ایران، زیردریایی های هسته ای(که با انرژی هسته ای کار می کنند)، هیچ کاربردی ندارند. در عوض، زیردریایی های کوچکِ دیزل-برقی ایران، می توانند در شرایطی که موتورِ خود را خاموش کرده اند، در انتظار اهدافشان بنشینند. این زیردریایی ها به سختی از سوی دشمنانشان قابلِ کشف شدن هستند و می توانند از چشمان آن ها پنهان بمانند و به ناوگان دشمن، شبیخون زده و آن ها را غافلگیر کنند.

  در ادامه به تعدادی از زیردریایی های کوچک اما مرگبارِ ایران اشاره می شود. 

*زیردریایی کلاسِ نهنگ زیردریایی کلاس نهنگ ایران دارای دو لوله پرتاب اژدرِ 533 میلی متری است که ایران بارها اعلام کرده است این زیردریایی قادر به پرتاب موشک های کروز نیز است.  این زیردریایی می تواند عملکرد بسیار خوبی در زمینه مین گذاری و یا انجامِ عملیات های نفوذ/ خرابکاری از خود نشان دهد. این زبردریایی به علت طراحی نسبتا جدیدِ خود، به احتمالِ زیاد در زمره زیردریایی های ساکت و بی صدای ایران است که این مساله آن را برای انجام عملیات های غافلگیرانه علیه اهداف دشمن، کاملا مناسب می کند. 

*زیردریایی کلاس غدیر زیردریایی کلاس غدیر یکی از زیردریایی هایِ کوچکتر نیروی دریایی ایران است که کاملا به صورت بومی ساخته شده است. این زیردریایی ها کاملا کوچک هستند و طول آن تقریبا 29 متر است. این زیردریایی احتمالا میزبان تنها 18 خدمه می باشد. زیردریایی غدیر در ابتدای سال 2007 توسط ایران عملیاتی شد و برای مانور در آب های کم عمق ساحلی این کشور کاملا مناسب است. بنابر آنچه "اداره اطلاعات نیروی دریایی آمریکا" گفته است: ایران بینِ 14 تا 23 زیردریایی کلاس غدیر را در اختیار دارد و می تواند در عملیات های گوناگون خود از آن ها استفاده کند. زیردریایی غدیر از دو لانچرِ پرتابِ اژدر533 میلی متری برخوردار است. این لانچر ها همچنین قادر به شلیک موشک های کروز نیز هستند. گفته می شود ایران در بحث طراحی زیردریایی با کشورهایی نظیر کره شمالی نیز همکاری های نزدیکی دارد. با این حال، اطلاعات چندانی از میزان همکاری فناورانه دو کشور در زمینه طراحی و ساخت زیردریایی ها در دسترس نیست.  با این همه، اندازه کوچکِ زیردریایی غدیر در محیطِ نسبتا شلوغِ خلیج فارس کاملا کاربردی و مفید است.

*زیردریایی کلاس یوگو(Yugo-class) برخی منابع خبری ادعا کرده اند که ایران چهار زیردریایی کلاس یوگو از کره شمالی تحویل گرفته است. زیردریایی های کلاس یوگو، کاملا کوچک هستند(این زیردریایی ها طولی به اندازه 65 تا 72 فوت دارند و خدمه آن ها تنها دو نفر هستند. اگر چه این زیردریایی بر روی خود از فضای کافی برای انجام عملیات های ویژه و استقرار نیروی نظامی نیز برخوردار است).  این زیر دریایی همچنین از دو لانچرِ پرتابِ اژدرِ 533 میلی متری نیز برخوردار است. با این حال، گفته می شود طراحی این زیردریایی به نسبت قدیمی است اما تا زمانی که زیر آب بی حرکت باشد و خدمه نیز سکوت لازم را رعایت کنند، کشف آن بسیار مشکل است(حتی برخی از کارشناسان بر این باورند که غیر قابل کشف است). 

*هماهنگی زیردریایی های ایران با جغرافیای نظامی خلیج فارس و تنگه هرمز ناوبری در خلیج فارس و تنگه هرمز ویژگی های خاص خود را دارد. در جغرافیای این مناطق، مرزهای ملی باید توسط کشتی هایی که از این منطقه عبور می کنند رعایت شوند. محیط شلوغِ خلیج فارس و تنگه هرمز که ناشی از تردد گسترده کشتی های باری در این مناطق است موجب می شود تا کشتی ها، مسبرهای مشخصی برای عبور و مرور داشته باشند.  در این آب هایِ کم عمق، زیردریایی های هسته ای سنگین وزن از مزیت چندانی برخوردار نیستند. در عوض، زیردریایی های کوچک دیزل-برقی که ایران شمار زیادی از آن ها را در اختیار دارد، کاملا کاربردی و مفید هستند. زیردریایی های کوچکِ ایران را باید کاملا جدی گرفت و آن ها را خطرناک تلقی کرد.

  *نویسنده: کالیب لارسون، وی نویسنده ارشد پایگاه خبری نشنال اینترست در حوزه مسائل دفاعی-نظامی است.  **لینک: https://nationalinterest.org/blog/middle-east-watch/danger-iran%E2%80%99s-submarines-could-easily-control-arabian-gulf-and-strait-hormuz

منبع: الف

کلیدواژه: خلیج فارس و تنگه هرمز زیردریایی کلاس نیروی دریایی زیردریایی ها کشتی ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۷۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ فوتی و مصدم بر اثر تصادف در خراسان شمالی

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان شمالی گفت: تصادف ۲ خودرو پراید در راز و جرگلان باعث فوت و مصدومیت ۷ نفر شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی و به نقل از روابط عمومی هلال احمر، ابوالفضل محبان اظهار کرد: حادثه برخورد ۲ دستگاه خودرو پراید امروز در محور آغمزار به تنگه راز شهرستان رازوجرگلان یک کشته و ۶ مصدوم داشت.

وی افزود: این سانحه رانندگی ساعت ۱۴:۲۲ در کیلومتر ۱۰ محور آغمزار به تنگه راز گزارش که بلافاصله دو تیم عملیاتی از پایگاه‌های امداد و نجات کریک و تنگه راز به محل حادثه اعزام شدند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی گفت: در این حادثه ۶ نفر مصدوم شدند که پس از انجام کمک‌های اولیه دو نفر از مصدومان توسط نجاتگران جمعیت هلال احمر استان و چهار نفر نیز توسط عوامل اورژانس ۱۱۵ به مراکز درمانی انتقال یافتند.

محبان گفت: در این سانحه رانندگی یک نفر نیز جان خود را از دست داد که پیکر وی به عوامل انتظامی تحویل داده شد.

کد خبر 747674

دیگر خبرها

  • بصیرت رهبری و سپاه پاسداران در پاسخ ایران به اسرائیل باعث درخشش جهان اسلام شد
  • فیلمساز برجسته فرانسوی درگذشت
  • مکرون: اروپا در معرض نابودی قرار دارد
  • ۱۵ کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی
  • یک کشته و ۶ مصدوم در تصادف تنگه راز
  • افزایش سرعت بادجنوب غربی/ تنگه هرمز متلاطم است
  • اظهار امیدواری امام جمعه ورامین برای حضور پرشور مردم در انتخابات
  • ۷ فوتی و مصدم بر اثر تصادف در خراسان شمالی
  • یک کشته و شش مجروح در جاده آغمزار به راز
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی امیرکبیر در ۲۰۲۴ CHINAPLAS