Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و نهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

29 فروردین 1315، راه ‌آهن شمال به فیروزکوه رسید.

29 فروردین 1319، کار ساخت بندر بوشهر و چند اسکله دیگر پایان یافت.

29 فروردین 1335، آمریکا به کمیته اقتصادی پیمان بغداد ملحق شد.

29 فروردین 1357، بین ایران و شوروی موافقتنامه ‌ای امضا شد که براساس آن قرار شد یک نیروگاه برق به قدرت 800 مگاوات در اصفهان ساخته شود.

29 فروردین 1358، در جريان ديدار پرسنل ارتش با امام خميني، اين روز «روز ارتش‌» نامگذاري شد.

29 فروردین 1367، سكوهاي نفتي سلمان، نصر و مبارك توسط نظاميان آمريكايي محاصره و زير آتش شديد قرار گرفت. در جريان اين حمله يكي از ناوچه هاي جنگي جمهوري اسلامي ايران به نام «جوشن» با 4 موشك «هاريون» و اصابت 300 گلوله توپ در آبهاي خليج فارس غرق شد. در اين جنايت 11 ملوان شهيد و 33 نفر ديگر مجروح شدند.

29 فروردین 1383، لایحه تقسیم استان خراسان به سه استان شمالی، رضوی و جنوبی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

29 فروردین 1389، هژبر یزدانی سرمایه دار مشهوری که با حمایت عمده بهائیان و دربار پهلوی به ثروتی مثال زدنی دست یافته بود، در 76 سالگی در کاستاریکا درگذشت.

29 فروردین 1390، طی خبری اعلام شد نخستین چاه نفتی ایران تا اسفند ماه ۹۰ در دریای خزر به بهره‌برداری می ‌رسد.

29 فروردین 1391، جیم یونگ کیم، پزشک آمریکایی کره‌ ای تبار، به عنوان رییس جدید بانک جهانی انتخاب شد.

29 فروردین 1394، بانک ‌های دولتی و خصوصی درخصوص کاهش ۲ درصدی نرخ سود سپرده یک ‌ساله و کاهش ۲ تا ۳ درصدی سود تسهیلات توافق کردند.

29 فروردین 1395، طی خبری اعلام شد عرضه «قسطی» آپارتمان، از اول اردیبهشت با راه‌ا ندازی بازار «تضمین خرید و فروش غیرنقدی ملک» در شعب مرکزی بانک مسکن سراسر کشور، استارت می‌خورد.

29 فروردین 1397، یورو رسما جانشین دلار به‌عنوان ارز مبنا در تکالیف ارزی شد. در جلسه هیات وزیران به ریاست رئیس‌ جمهور، تمامی وزارتخانه‌ ها، سازمان‌ ها و شرکت ‌های دولتی موظف شدند ارز یورو را به ‌عنوان ارز مبنا در تکالیف ارزی قرار دهند. در واقع از این پس ارز مبنای گزارشگری و انتشار آمار، اطلاعات و داده ‌های مالی کلیه دستگاه ‌های دولتی بر حسب یورو خواهد بود و دلار از محاسبات ارزی کنار گذاشته می ‌شود.

29 فروردین 1398، در راستای ایجاد بازار متشکل ارزی، اولین جلسه هیئت مدیره تشکیل و مدیرعامل بازار متشکل ارزی انتخاب شد.‌ محمود شکسته بند به این سمت نائل شد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا سیامک شایقی جهش تولید شبکه اجتماعی شاد سامانه مستعان وام یک میلیونی اقتصاد ایران اقتصاد ایران تاریخ اقتصاد بازار متشکل ارزی بانک جهانی ویروس کرونا سیامک شایقی جهش تولید شبکه اجتماعی شاد سامانه مستعان وام یک میلیونی ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۸۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها

به گزارش خبرآنلاین،فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

ایسنا در خبری نوشت:در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

مقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی ترسناک یک کارشناس بازار مسکن/ احتمال افزایش ۴۰ درصدی اجاره

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند، ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد، ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده، ولی هنوز تثبیت نشده است.

منبع : ایسنا

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900639

دیگر خبرها

  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم