Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به تشریح روش های موثر در درمان سو تغذیه به خصوص در میان بهبودیافتگان کرونا پرداخت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مرجان عجمی، مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، با بیان اینکه سوءتغذیه می‌تواند یک فاکتور بسیار مهم برای پیشرفت بیماری کرونا در دوران نقاهت و افزایش وخامت بیماری باشد، گفت: باید به مسئله سوءتغذیه توجه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوءتغذیه یک پیامد برای بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌هاست که این مورد می‌تواند به دلیل بیماری، دریافت ناکافی مواد غذایی لازم و از دست دادن میزان چشمگیر مواد مغذی اتفاق بیفتد.

عجمی تصریح کرد: به طور کلی سوءتغذیه چه قبل از ابتلا به کرونا، چه در دوره بیماری و چه در دوره نقاهت بیماری بسیار اهمیت دارد.

مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: در حال حاضر بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت، فشارخون، مشکلات قلبی- عروقی و افرادی که شیمی درمانی می‌شوند مستعد ابتلا به بیماری کرونا و بستری در بیمارستان‌ها هستند.

به گفته او کمتر این اتفاق می‌افتد که فرد سالم مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری شود. 

عجمی با بیان اینکه کرونا سبب افزایش استرس می‌شود، تصریح کرد: در برخی افراد به دلیل عدم دریافت کافی موادغذایی و مغذی، ابتلا به این بیماری آثار بیشتری دارد.

او تاکید کرد: برای اینکه بیمار مبتلا به کرونا از لحاظ سوء تغذیه در دوران نقاهت ارزیابی شود، تغییرات وزن، میزان اشتها و میزان مراقبت از بیمار در بیمارستان را باید درنظر گرفت. آزمایش ادرار و ارزیابی های کلینیکی به تشخیص شدت مبتلایان بهبودیافته ای که در دوران نقاهت به سوء تغذیه دچار شدند، کمک می کند و در نهایت فرد از لحاظ رژیم غذایی باید توسط متخصص تغذیه مورد ارزیابی قرار بگیرد.

این کارشناس صنایع غذایی گفت: همچنین باید ملاحظات تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا که با انواع آلرژی های غذایی مواجهه هستند، ارزیابی شود.

مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور میزان درجه سوءتغذیه و سن بیماران بهبود یافته از کرونا را از دیگر ویژگی های موثر در سوءتغذیه این افراد دانست.

عجمی افزود: بیماران بهبود یافته از کرونا در دوران نقاهت پروتئین از دست داده‌اند که در این راستا متخصصان تغذیه می‌توانند با رژیم مناسب، کمبود غذایی بدن این افراد را جبران کند.

مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور توجه به ویتامین A برای بهبودیافتگان مبتلا به کرونا در دوران نقاهت را لازم دانست و اظهار کرد:  این ویتامین نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونت‌های تنفسی دارد. چراکه ویتامین A در موادغذایی نیز وجود دارد که متخصصان تغذیه افراد را برای دریافت منابع غذایی که حاوی املاح مورد نیاز بدن است، تشویق می‌کنند و می‌گویند برخی از این ویتامین‌ها را مصرف کنید.

عجمی ادامه داد: بیمار بهبودیافته‌ای که به دلیل کرونا دچار سوءتغذیه شده است، باید ملاحظات خاصی جهت استفاده از  مکمل‌ها در نظر بگیرد چراکه بیمارانی که به این بیماری مبتلا شده‌اند، بی‌اشتها می‌شوند و نمی‌توانند مواد غذایی را به میزان کافی دریافت کنند بنابراین دریافت مکمل‌ها برای این افراد توصیه می‌شود تا کمبودها در یک بازه زمانی کوتاه تری جبران شود و در دوران نقاهت این کمبودها بازگردد.

او گفت: مواد غذایی حیوانی جهت مصرف باید به طور کامل پخته باشد. چرا که براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ممکن است پخته نشدن این مواد غذایی موجب انتقال کرونا شود.

مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور منبع تامین ویتامین A  را در شیر، پنیر و سبزیجات برای بیماران مبتلا به کرونا که دوران نقاهت خود را می گذرانند، دانست و بیان کرد: تخم مرغ و آواکادو به سوءتغذیه بیماران کرونایی کمک می‌کند چراکه سرشار از ویتامین B6 است.

عجمی با اشاره به لزوم تامین ویتامین C بدن جهت تقویت سیستم ایمنی بهبودیافتگان کرونایی در دوران نقاهت گفت: این ویتامین به بیرون رفتن عفونت از بدن کمک می‌کند. این مکمل غذایی در مرکبات وجود دارد و مصرف روزانه آن توصیه می‌شود.

او به لزوم مصرف ویتامین D در دوران نقاهت بهبودیافتگان مبتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: این ویتامین در تخم مرغ یافت می‌شود و به تقویت تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. 

مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در ادامه افزود: روی از دیگر املاحی است که در سلول‌های سیستم ایمنی می‌تواند نقش داشته باشد و در گوشت و ماهی است که توصیه می‌شود  در رژیم غذایی بهبودیافتگان قرار بگیرد.

عجمی در پایان با بیان اینکه اگر به طور معمول در دریافت رژیم غذایی روزانه تنوع و تعادل را برقرار و همه گروهای غذایی را دریافت کنیم، دچار سوء تغذیه نمی شویم، بیان کرد: بهبود یافتگان مبتلا به کرونا که دچار سوءتغذیه هستند، باید تحت نظر متخصص تغذیه قرار بگیرند که با توجه به میزان اشتهای خود، املاح مورد نیاز بدن را دریافت کنند تا کمبود غذایی بدن‌شان جبران شود. 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تغذیه سوءتغذیه ویتامین نقاهت کرونا کروناویروس بهبودیافته بهبودیافتگان کرونا دوران نقاهت مبتلا به کرونا سیستم ایمنی مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۸۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحاء بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکزمهاباد؛ کارشناس مسئول سلامت محیط مرکز بهداشت شهرستان بوکان گفت: کارشناسان واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت این شهرستان یکهزار و ۶۱ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته و فاسد را کشف و امحاء کردند.

مسگری افزود: در جریان بازرسی از مراکز و اماکن سطح شهر پیرو تشدید اقدامات بهداشت محیط، بیش از یک تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته شامل نوشیدنی های گازدار، نبات بدون مشخصات بهداشتی، آبلیموهای دست ساز کپک زده و روغن های سوخته و غیر قابل مصرف شناسایی و غیر قابل مصرف تشخیص داده شد که نسبت به جمع آوری و امحاء این اقلام  برابر مقررات اقدام شد.

مسگری، از شهروندان خواست از خرید مواد غذایی بدون مشخصات بهداشتی خودداری نموده و هنگام خرید به مشخصاتی نظیر ( تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و شماره پروانه ساخت) توجه داشته باشند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را به سامانه بهداشت ۱۹۰ و یا شماره تماس ۴۶۲۳۴۰۶۶-۰۴۴ مرکز فوریت سلامت محیط و کار مرکز بهداشت بوکان اعلام کنند.

دیگر خبرها

  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • امحاء بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724