Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@07:14:26 GMT

اصول استفاده از ماسک در دوران اپیدمی کرونا

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۲۸۶۵۵

با توجه به شیوع ویروس کرونا لازم است درباره کاربرد و اصول استفاده از انواع ماسک ها اطلاعاتی داشته باشیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در ابتدا باید با انواع راه‌های انتقال ویروس کرونا آشنا باشیم تا بدانیم از چه ماسکی و در چه مکان‌هایی استفاده کنیم.

راه‌های انتقال ویروس با هم متفاوت است و کرونا می‌تواند از طریق دو راه وارد سیستم تنفسی بدن شود؛ در مرحله اول ویروس از طریق قطره‌های ترشحی که از دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه و یا فریاد زدن پرتاب می‌شود،اندازه این ذرات از ۲۰ میکرون بزرگتر است و به علت سنگینی در جهت جاذبه  ۱ الی ۲ متر در هوا را طی می‌کند و توانایی معلق شون در هوا ندارد و این اولین راه انتقال ویروس کرونا در سطح جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  اگر ذرات میکروب از ۱۰ میکرون کوچکتر باشد به علت سبک بودن می‌تواند فاصله زیادی را در فضا طی کند، در هوا معلق بماند و بعداز گذشت زمان طولانی‌تر بر روی زمین و سطوح سقوط کند. در نتیجه این دومین راه انتقال ویروس است که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بیشتر دیده می‌شود و حاصل فعالیت‌های بیمارستانی ما است.   از دیگر نکات قابل توجه این موضوع می‌توان گفت ذراتی که اندازه آن‌ها بین ۱۰ تا ۲۰ میکرون است رفتارهای هر دو گروه را تقلید می‌کنند، همچنین ذرات کوچکتر از ۵ میکرون می‌توانند به طور مستقیم به پایین‌ترین قسمت ریه منتقل و باعث ذات الریه شوند.   اما ذرات بزرگتر از ۲۰ میکرون که روی سطوح مختلف سقوط می‌کنند، با دست آلوده از سطوح جدا می‌شوند و طی تماس با صورت ما را به ویروس کرونا مبتلا می‌کنند که این مورد اهمیت شستن دست‌ها را نشان می‌دهد.   بعضی شرایط مانند باد یا آب و هوای خاص می‌توانند ذرات این ویروس را به اندازه کوچکتر از ۱۰ میکرون تبدیل کنند،بنابراین این ذرات می‌توانند فاصله بیش از دو متر در هوا را طی کنند.   بعداز آشنایی با نحوه انتقال ویروس کرونا نوبت به انتخاب ماسک می‌رسد که باید بدانیم کدام ماسک حفاظت مناسب در برابر این ویروس را انجام می‌دهد. ماسک N۹۵ و ماسک جراحی هر کدام ۹۵ درصد در برابر ویروس کرونا محافظت می‌کنند، در حالی که ماسک‌های پارچه‌ای و اسفنجی در صد محافظتشان صفر درصد مشخص شده است.   ماسک‌های جراحی یا پزشکی می‌توانند از ورود ذرات بزرگ ترشحی ویروس به دستتگاه تنفسی جلوگیری کنند؛ اما به صورت محکم روی صورت قرار نمی‌گیرد و ذرات کوچک ویروس می‌تواند از آن‌ها عبور کند. برای استفاده از این نوع ماسک باید به موارد زیر توجه کنیم:   _ سطح خارجی ماسک جراحی آبی رنگ است و خاصیت ضدآبی دارد در نتیجه اگر این ماسک خیس شود خاصیت خود را از دست می‌دهد.   _ ماسک جراحی هر چندساعت یکبار باید تعویض شود.   _ بعد از یکبار مصرف این ماسک ،باید دورانداخته شود.   ماسک‌های N۹۵ دارای فیلتراسیون ۹۵ درصد هستند و روی صورت به طور کامل قرار می‌می گیرند، همچنین این ماسک فقط برای کادر درمان مناسب است و مردم عادی نباید در سطح جامعه از این نوع ماسک استفاده کنند و ماسک جراحی برای استفاده عموم مردم کفایت می‌کند.   نکته جالب این است که اکثر مردم فکر می‌کنند قطعه پلاستیکی بر روی ماسک بعنوان فیلتر محسوب می‌شود، درواقع بدنه پارچه‌ای ماسک نقش فیلتر را ایجاد می‌کند و دریچه موجود بر روی ماسک فقط هوای بازدم را به بیرون منتقل می‌کند و از جمع شدن دی اکسید کربن بازدمی جلوگیری می‌کند. اکنون در نظر بگیرید فرد مبتلا و ناقل ویروس کرونا هنگام عطسه و سرفه تمام قطرات تنفسی خود را از طریق فیلتر تعبیه شده بر روی ماسک n ۹۵ به بیرون منتقل می‌کند و این ویروس به طور کامل در هوا پخش می‌شود.   منبع: باشگاه خبرنگاران انتهای پیام/  

منبع: دانا

کلیدواژه: انتقال ویروس ویروس کرونا ماسک جراحی ماسک ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۸۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۸ شهر اصفهان سالم است

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۴ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۹ صبح چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت با میانگین ۸۵ وضعیت قابل قبول را نشان می دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان‌های ۲۵ آبان و پروین اعتصامی با ۸۵، میدان انقلاب ۸۰، پارک زمزم ۸۱، بزرگراه خرازی ۸۸، خیابان زینبیه و سپاهان‌شهر ۸۲، خیابان فرشادی ۷۷، فیض ۷۴، بولوار کاوه ۷۳، کردآباد ۷۵ و ایستگاه ولدان ۹۰ AQI در وضعیت قابل قبول است.

شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه دانشگاه صنعتی با عدد ۱۰۴ و خیابان احمدآباد ۱۳۳ AQI ناسالم برای گروه‌های حساس است.

امروز شاخص هوا در خمینی‌شهر با میانگین ۷۰، زرین‌شهر ۷۴، کاشان و شاهین‌شهر ۶۳، قهجاورستان ۸۲، مبارکه ۹۱ و نجف‌آباد با میانگین ۷۳ در وضعیت قابل قبول و سجزی با ۱۵۲ AQI ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای منطقه صنعتی دولت آباد قطع است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه های پایش هوا، ثبت می شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6093785

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • هوای ۸ شهر اصفهان سالم است
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • اصول فکری شهید مطهری برای جامعه دانشگاهی بسیار کارآمد است
  • غدیر، اصل و اصول مهندسی دین خداست
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه