Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن کتابفروشان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی (خوشه) گفت: درگاه نمایشگاه کتاب مجازی باید از کتابفروشی‌ها باشد تا کتابفروشی هم به مخاطب معرفی شود.

«علی‎محمد اسماعیلی» دبیر انجمن کتابفروشان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی (خوشه) در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، درباره کسب و کار کتابفروش‌ها در روزهای منتهی به سال جدید و فروردین ۹۹ اظهار داشت: تقریبا دو ماه است کتابفروشی‌های کشور تعطیل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تعطیلی لطمه جدی به کتاب و صنعت نشر زده است. از ناشر تا مرکز پخش و کتابفروشی در این چرخه آسیب دیده‌اند.

* زمان اوج فروش، فروشگاه‌ها تعطیل شد

وی افزود: دقیقا در زمان پیک فروش و کار فروشگاه‌ها، شاهد تعطیلی آنها بودیم. زیرا بسیاری از کسب و کارها در ماه اسفند رونق می‌گیرند. از این رو فضای کتاب هم در اسفندماه دچار ضربه شدید شد. 

* بخشی از بحران مربوط به پسا کروناست

دبیر انجمن کتابفروشان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با بیان اینکه کتاب جزو کالاهای اساسی خانواده‌ها نیست، بنابراین از اولین کالاهایی که از سبد خانوار حذف می‌شود، کتاب و کالاهای فرهنگی است، ابراز داشت: معمولا کتاب و کالاهای فرهنگی در اولویت حذف قرار می‌گیرند؛ چرا که برای خانواده‌ها در اولویت نیستند. این حذف باعث شد با بحرانی مواجه شویم که بخشی از آن مربوط به دوران کرونا و بخش اصلی آن مربوط به پس از کروناست. چرا که وضعیت اقتصادی مردم روی فروش تاثیرگذار است.

اسماعیلی ضمن اشاره به تعدیل نیرو در برخی کتابفروشی‌ها اظهار داشت: بسیاری از نیروها تعدیل شدند و برخی در انتظار تعیین تکلیف و برنامه‌ریزی دولت هستند. ما باید بدانیم مناسبت‌های مذهبی و ملی در فروش کتاب نقش مهمی دارند. اما وقتی برنامه‌های مناسبتی تعطیل شد، فروش‌های ویژه نیز از بین رفت. دوستان سعی کردند به سمت فروش‌های مجازی و فعال کردن صفحات خود بروند.

* محدودیت‌های رفت و آمد بین شهری و مشکلات ارسال کتاب/ چطور نمایشگاه کتاب را مجازی کنیم؟

وی تاکید کرد: برخی کتابفروشی‌ها که بستری آماده در فضای مجازی نداشتند، بیشتر از دیگران ضربه خوردند. حتی در برخی شهرستان‌ها وضع متفاوت‌تر است. آنها به دلیل محدودیت‌های حمل و نقل، کتاب را به سختی به دست مخاطب‌شان می‌رسانند. این مشکلات وجود دارد. البته بی‌انصافی‌هایی هم بود که به حساب کرونا گذاشته شده است. مثلا برخی تسویه حساب‌ها با ناشر و کتابفروش صورت نگرفته، چک‌ها برگشت خورده و مسائل مالی به شدت با مشکل مواجه است.

* طرح‌های حمایتی و فصلی ارشاد 

دبیر انجمن کتابفروشان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال که طرح‌های فصلی وزارت ارشاد تا چه میزان می‌تواند کمک‌کننده باشد، گفت: این طرح‌ها تا مقطعی می‌تواند کمک‌کننده باشد. در واقع مقطعی هستند. البته خانه کتاب با طرحی کمک کرد تا هزینه پستی کاهش یابد و کتاب‌ها آسان‌تر ارسال شود. اما اگر این طرح ادامه نیابد در آینده دچار مشکل خواهیم شد. 

* تاسیس یک کتابفروشی به مراتب هزینه‌بردارتر از نگهداری آن است

اسماعیلی گفت:‌ مشکل اصلی ما پساکروناست. من می‌بینم که در حال حاضر بسیاری از دوستان در کتابفروشی‌ها تا پاسی از شب در کتابفروشی حضور دارند تا از طریق فضای مجازی و تولید محتوی کتاب را معرفی و سپس به دست مخاطب برسانند. نکته مهم اینکه اگر دولت قصد انجام حمایت یا کاری را دارد، باید به موقع اقدام کند. اگر کتابفروشی تعطیل شود، راه‌اندازی آن خیلی سخت‌تر از حفظ آن است. بنابراین نباید اجازه دهیم پرچم کتابفروشی‌ها به زمین افتد. در واقع این افتادن پرچم تخریب فرهنگی است که اگر رخ دهد (بخشی از آن با کرونا رقم خورده است) تاثیرات جبران ناپذیری دارد. پس الان زمان کمک و حمایت مالی است. اگر این زمان بگذرد و کتابفروشی تعطیل شود، آن وقت شاید هر چقدر هم هزینه کنیم کسی پای کار کتابفروشی نیاید.

* درگاه نمایشگاه کتاب مجازی باید از کتابفروشی‌ها باشد 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره نمایشگاه کتاب و اینکه شنیده می‌شود برخی مسئولین قصد دارند آن را مجازی برگزار کنند، گفت: چرخه نشر باید کارش را درست انجام دهد. پیشنهاد می‌کنم اگر قرار است فروش مجازی انجام شود، این امر از طریق کتابفروشی‌ها صورت گیرد. درگاه نمایشگاه کتاب مجازی باید از کتابفروشی‌ها باشد تا کتابفروشی هم به مخاطب معرفی شود.این امر حسن‌هایی دارد. هم ارتباط مردم با کتابفروشی‌ها حفظ می‌شود و هم آنها بیشتر به مردم معرفی می‌شوند. 

* انتقال نمایشگاه کتاب به پاییز به ضرر کتابفروشی‌هاست

دبیر انجمن کتابفروشان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در پاسخ به اینکه اگر نمایشگاه کتاب در فصل پاییز برگزار شود، شرایط چگونه خواهد بود، گفت: این تغییر زمان برگزاری باز هم برای کتابفروشی‌ها سخت خواهد بود؛ زیرا پیک فروش کتابفروشی‌ها شهریور و مهر ـ بهمن و اسفند است. اگر در آن بازه (پاییز) نمایشگاه برگزار شود، کتابفروشی‌ها تعطیل و این چرخه معیوب ادامه دار خواهد بود.

* یک پیشنهاد: صداوسیما تسهیلاتی برای تبلیغ کتاب در نظر بگیرد

اسماعیلی ادامه داد: پیشنهاد این است که صداوسیما به کمک رفع آسیب این روزهای خانواده نشر بیاید تا علاوه بر کمک مالی تسهیلاتی در راستای تبلیغات در جهت فرهنگسازی ارائه کند. از سوی دیگر وزارت ارشاد باید پای تبلیغات بیاید و کتابفروشی‌ها را به عنوان پاتوق فرهنگی معرفی کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب انقلاب اسلامی فضای مجازی فرهنگی علی محمد اسماعیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۹۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر

رئیس پلیس فتای فراجا از دستگیری عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار وحید مجید اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۱۲ هزار صفحه مجازی در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها که مشغول به تبلیغ و خرید و فروش انواع اسلحه گرم از کلت گرفته تا کلاشینکف و مسلسل بودند، توسط پلیس فتا شناسایی شدند.

وی افزود: از مجموع این تعداد، روی ۳ هزار مورد تمرکز کردیم و در پس از انجام تحقیقات لازم، در این فرآیند توانستیم ۱۴۰۰ نفر از مالکان و اعضای این تارنماها و صفحات مجازی را شناسایی و دستگیر کنیم و تحویل مراجع قضائی بدهیم.

رئیس پلیس فتای فراجا ادامه داد: این افراد با ایجاد صفحات و کانال‌هایی در شبکه‌های اجتماعی واتس‌آپ، تلگرام و اینستاگرام ادعای خرید و فروش انواع اسلحه داشتند.

سردار مجید گفت: بیشتر این افراد کلاهبردار بودند؛ یعنی در واقع پس از گرفتن مبلغی به عنوان بیعانه از مشتری، افراد را مسدود می‌کردند و دیگر پاسخگو نبودند، بنابراین خرید و فروشی صورت نمی‌گرفت و اسلحه‌ای در کار نبود.

وی با اشاره به اینکه قدرت‌نمایی و ایجاد ترس نیز برخورد جدی پلیس را در پی خواهد داشت، افزود: همچنین عده‌ای از اراذل و اوباش در جهت ایجاد رعب و وحشت در شهروندان، محتواهایی در شبکه‌های اجتماعی تولید و منتشر می‌کردند که توسط پلیس شناسایی شدند.

رئیس پلیس فتای فراجا ادامه داد: بیش از ۹۵۰۰ صفحه، کانال و گروه که توسط اراذل اوباش مدیریت می‌شد نیز مسدود و ۱۶۰۰ نفر نیز در این رابطه دستگیر شدند.

کد خبر 749033

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • بحران ادبیات داریم
  • نشر صاد با ۱۹۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • استقبال خوانندگان از کتاب پر فروش ترگل
  • شناسایی ۱۲هزار صفحه فروش سلاح در فضای مجازی
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است