Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@09:12:22 GMT

وقتی افراد مسن و بیماران سیاه‌پوست پذیرش نمی‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۲۹۵۵۲

وقتی افراد مسن و بیماران سیاه‌پوست پذیرش نمی‌شوند

کرونا و شیوع گسترده آن در جهان، ضعف کشورهای غربی به خصوص آمریکا را در مدیریت بحران و مواجهه با این بیماری فاش کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ‍چین از حدود سه ماه پیش شاهد شیوع ویروس «کووید -۱۹» بوده و پس از آن مشکلات فراوانی به صورت دومینو برای دیگر نقاط جهان به وجود آمد.

با وجود این فراگیری، دولت سلطه‌جوی آمریکا در مقابل جبهه متحد اروپایی-آسیایی برای مقابله و مدیریت بحران شیوع کرونا ایستاد و مانع از تبلور ظرفیت‌های واقعی کشورها برای جلوگیری از بروز یک فاجعه انسانی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورهای اروپایی همه ظرفیت‌ها، امکانات و فناوری خود را در زمینه‌های پزشکی و بهداشتی به عرصه آورده‌اند تا در کنار دولت چین بتوانند در مقابل این اپیدمی جهانی بایستند.

نکته قابل تأمل در این پدیده نوظهور جهان این است که ما شاهد دوران نوین بلوک بندی کشورها در مقابل یکدیگر هستیم. در حال حاضر کشورها به دو دسته موافق امنیت و سلامت بشریت و سلطه‌جو و مخالف نظم و سلامت بشری تقسیم شده‌اند؛ در رأس کشورهای دسته دوم که کمترین ارزشی برای بشریت قائل نیستند و با تبعیض در زمینه درمان انسان‌ها رفتار می‌کنند، آمریکا قرار دارد.

کم نیستند گزارش‌هایی که نشان می‌دهند در آمریکا بیمارستان‌ها دستور گرفته‌اند بیماران سیاه‌پوست را پذیرش نکنند و کشورهای اروپایی به بیمارستان‌ها توصیه کرده‌اند در پذیرش بیماران اولویت را به جوان‌ها و افراد مولد بدهند.

در نگرش غربی جوانان تولیدکننده و مولد محسوب می‌شوند؛ در چنین نگرشی افراد مسن و پا به سن گذاشته هیچ جایگاهی ندارند و برای آنها هیچ ارزش انسانی قائل نیستند.

آمریکا و اروپا به ظاهر در تأمین و تولید لوازم و امکانات پزشکی و درمانی محدودیتی ندارند، ولی شیوع کرونا و تبدیل شدن دنیا به صحنه نبرد واقعی در زمینه درمانی نشان داد که غربی‌های مدعی تمدن و پیشرفت، ضعف‌ها و مشکلات فراوانی در زمینه تأمین اقلام پزشکی و درمانی دارند. این کشورها حاضرند برای بقای خود متحدانشان را زیر پا بگذارند که به عنوان نمونه آمریکا کالای پزشکی اروپا را در پای هواپیما می‌خرد و از چین به مقصد واشنگتن بارگیری می‌کند.

کوچک‌ترین کمبود در زمینه تأمین مواد غذایی و بحران تولید و توزیع امکانات پزشکی، درون مایه کشورهای متمدن غربی را به منصه ظهور رساند و دوربین‌های رسانه‌های غربی را ناگزیر کرد تصاویر فاجعه‌بار صف‌های طویل خرید ماسک و دستکش را منعکس کنند، صف‌های طولانی‌ای که گاهی به زد و خورد و درگیری‌های خیابانی تبدیل می‌شد.

دیدن این تصاویر در کشور آمریکا که قبله آمال غربگرایان و حامیان قدرت پوشالی جهان است، وجهه این کشور به ظاهر قدرتمند را چه در زمینه تأمین اقلام و امکانات پزشکی و چه در تأمین مواد غذایی درهم شکست و امید مردم دنیا و متحدانشان را که هیچ، امید ینگه دنیانشینان را ناامید کرد و موجی از سرخوردگی و اضطراب را در ایالت‌های مختلف آمریکا به وجود آورد تا جایی که رئیس جمهور امریکا در همه ۵۰ کشور اعلام وضعیت بحرانی و اضطراری نمود.

فراگیری ویروس «کووید -۱۹» مدیریت بحران غربی‌ها و آمریکا را با چالش جدی مواجه کرد. در حالی که رسانه‌های معاند لندن نشین در حالت تبلیغات منفی و موج سواری علیه ایران بودند، شیوع کرونا باعث شد زاویه دوربین‌ها به سمت آمریکا و اروپا بچرخد و افکار عمومی جهان هم‌زمان با توانایی جمهوری اسلامی ایران در زمینه مدیریت و کنترل ویروس کرونا، ناتوانی غربی‌ها را در زمینه مداوای افراد مبتلا به کرونا در فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا به تصویر بکشند.

از سوی دیگر در حالی که آمریکا مدعی بود می‌تواند کرونا را کنترل کند و این ویروس در واشنگتن عادی تلقی می‌شد، این روزها فاجعه ملی به بار آورده است و دونالد ترامپ برای عبور از این بحران ناچار است در شهرها و ایالت‌های مختلف قوانین منع آمد و شد را اجرا کند.

با توجه به مشکلاتی که دنیا را گرفتار کرده است، مشاهده می‌کنیم همچنان دولتمردان آمریکا از شرارت و کینه‌توزی علیه ملت شریف ایران دست برنمی‌دارند و با تمدید و اعمال انواع تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و دارویی مرتکب بزرگترین جنایت‌ها علیه بشریت و مردم بزرگ و صبور ایران شده‌اند، ولی با وجود همه فشارها و تحریم‌ها از سوی آمریکا و غربی‌ها مشاهده کردیم که دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران چگونه با بهره‌گیری از رهنمودهای مدبرانه و هوشمندانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و با سلاح ازخودگذشتگی، ایثار، مقاومت و هوشیاری توانستند جواب دندان شکنی به مستکبران و ظالمان مدعی حقوق بشر بدهند.

کادر درمانی و تمام ظرفیت‌های کشور با وجود همه کمبودها و کارشکنی‌ها توانستند با اتکا به ظرفیت‌ها و استعدادهای داخلی در مدیریت و مبارزه با این بیماری و نیز تلاش مجاهدانه، مجدانه و شبانه‌روزی در کنار مردم ایران بایستند.

منبع: مهر

انتهای پیام

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ظرفیت ها غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۹۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی

دیده‌ها و شنیده‌ها حکایت از این دارد که مصرف دخانیات در کشور بالا رفته است. طبق آمار بیش از ۲۰ درصد مردان و چهار درصد زنان بالای ۱۵ سال در کشور مصرف روزانه سیگار دارند. متأسفانه بررسی‌های وزارت بهداشت یک هشدار کلی در خود دارد؛ این که سن سیگاری شدن در حال کاهش است و تعداد نوجوانان سیگاری طی ۵ سال ۱۳۳ درصد افزایش داشته است. غافل از اینکه دخانیات به‌عنوان مهم‌ترین عامل خطر در حوزه بیماری‌های غیرواگیر است که طی ۵ سال گذشته هم در میان مردان و هم زنان به‌شدت در حال افزایش است.

استعمال دخانیات به هر عضوی از بدن آسیب می‌رساند

 استعمال دخانیات باعث بروز بیماری‌های مختلفی می‌شود. بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی و ترکیبات در دود تنباکو یافت می‌شود. هنگامی که فرد استنشاق می‌کند، این مواد و مواد شیمیایی بلافاصله به ریه‌های او می‌رسد. خون متعاقباً مواد سمی را به هر عضو بدن از جمله پوست می‌برد.

یکی از آشکارترین اثرات سیگارکشیدن پیری زودرس است

پوست بزرگ‌ترین عضو بدن است که میزبان فرایند‌های کلیدی التهابی و ایمنی است. یکی از آشکارترین اثرات سیگارکشیدن بر ظاهر پوست، چین‌وچروک و پیری صورت است، و هر چه فرد بیشتر سیگار بکشد، خطر آن بیشتر است.

پوست آسیب‌دیده توسط دود تنباکو معمولاً ظاهری مایل به خاکستری و فاسد دارد. افراد سیگاری در ۴۰ سالگی اغلب به‌اندازه افراد غیرسیگاری در دهه ۶۰ زندگی خود چین‌وچروک صورت دارند. آسیب پوستی ناشی از سیگار ممکن است بلافاصله با چشم غیرمسلح قابل‌مشاهده نباشد، اما این امر می‌تواند در دهه ۲۰ یا ۳۰ سالگی شناسایی شود.

سیگار توانایی پوست برای ترمیم خود را مختل می‌کند؛ زیرا باعث تولید آنزیمی به نام متالوپروتئیناز (MMPs) می‌شود که مسئول تجزیه کلاژن در پوست و باعث افتادگی آن می‌شود.

کلاژن یک پروتئین داربست ضروری است که به پوست نرمی و خاصیت ارتجاعی می‌دهد. باگذشت زمان، درحالی‌که کلاژن کاهش می‌یابد، در پاسخ به ماهیت تحریک‌کننده دود تنباکو و چروک شدن دهان هنگام کشیدن سیگار می‌تواند باعث چین‌وچروک در اطراف پوست (چشم و دهان) شود.

سیگار همچنین با انقباض عروق خونی در نزدیکی سطح پوست، میزان جریان خون به پوست را کاهش می‌دهد.

لب‌های تیره و کدر نشان‌دهنده اعتیاد به سیگار است

سیگار حتی رنگ‌دانه‌های لب را نیز تیره می‌کند. افراد سیگاری اغلب لب‌های تیره و کدر دارند که نشان‌دهنده اعتیاد آنها به سیگار است. سیگارکشیدن باعث تیرگی پوست می‌شود و به رنگ پوست نیز آسیب می‌رساند. حتی در سنین پایین، پوست جذابیت و درخشندگی خود را از دست می‌دهد. سموم موجود در سیگار نه‌تن‌ها برای اندام‌های داخلی خطرناک است؛ بلکه به پوست نیز آسیب می‌رساند.

سیگارکشیدن عامل اصلی افتادگی بازو‌ها و سینه‌ها

استعمال دخانیات نه‌تن‌ها به‌ظاهر صورت آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند بر اندام نیز تأثیر بگذارد. همان‌طور که پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد، قسمت‌هایی که زمانی سفت بودند ممکن است شروع به افتادگی کنند. این شامل بازو‌های داخلی و سینه‌ها می‌شود. محققان سیگارکشیدن را به‌عنوان عامل اصلی افتادگی سینه‌ها معرفی کرده‌اند.

زردی دندان نمایان‌ترین عوارض سیگارکشیدن

دندان‌های زرد یکی از نمایان‌ترین عوارض سیگارکشیدن طولانی‌مدت است، اما آسیب دندانی به همین‌جا ختم نمی‌شود. افرادی که سیگار می‌کشند به بیماری لثه، بوی بددهان و سایر مشکلات بهداشت دهان و دندان مبتلا می‌شوند. احتمال ازدست‌دادن دندان در افراد سیگاری دوبرابر افراد غیرسیگاری است.

فکر می‌کنید با سیگاری که بین انگشتانتان قرار دارد دستتان جذاب به نظر می‌رسد؟ اگر مدتی است که سیگار می‌کشید، به ناخن‌های دست و پوست دست خود دقت کنید. تنباکو می‌تواند پوست و ناخن‌ها و همچنین دندان‌ها را زرد کند. خبر خوب این است که وقتی سیگار را ترک می‌کنید، این لکه‌ها محو می‌شوند.

سیگار عامل خطر برای ریزش مو

هم مردان و هم زنان با افزایش سن، مو‌های نازک‌تری پیدا می‌کنند و سیگارکشیدن می‌تواند این روند را تسریع کند. برخی از مطالعات حتی نشان می‌دهد افرادی که سیگار می‌کشند بیشتر در معرض طاسی هستند. محققان سیگارکشیدن را به‌عنوان یک عامل خطر واضح برای طاسی سر شناسایی کرده‌اند.

چشم‌ها در برابر دخانیات آسیب‌پذیر هستند

 سیگارکشیدن احتمال ابتلا به آب‌مروارید را با افزایش سن افزایش می‌دهد. اینها نواحی کدر روی عدسی چشم هستند که از رسیدن نور به شبکیه جلوگیری می‌کنند. اگر مشکلات بینایی جدی ایجاد کنند، با جراحی درمان می‌شوند.

زنان سیگاری زودتر یائسه می‌شوند

یائسگی، مرحله‌ای است که هورمون‌های زنانه کاهش می‌یابد و چرخه قاعدگی برای همیشه متوقف می‌شود. اکثر زنان این تغییر را در حدود ۵۰ سالگی تجربه می‌کنند؛ اما افراد سیگاری به طور متوسط یک الی دو سال زودتر از زنانی که سیگار نمی‌کشند به یائسگی می‌رسند. این تأثیر در زنانی که سال‌ها به شدت سیگار می‌کشند، قوی‌تر است.

سیگار احتمال حمله قلبی را افزایش می‌دهد

سیگار تقریباً بر تمام اعضای بدن از جمله قلب تأثیر می‌گذارد. در افرادی که سیگار می‌کشند، شریان‌هایی که خون را به قلب می‌برند، به‌مرورزمان باریک می‌شوند. سیگار همچنین فشارخون را افزایش می‌دهد و لخته‌شدن خون را آسان می‌کند. این عوامل احتمال حمله قلبی را افزایش می‌دهد. در مردان سیگاری، کاهش جریان خون می‌تواند منجر به اختلال نعوظ شود.

مشکلات بارداری در زنان سیگاری

زنان سیگاری برای باردارشدن و به‌دنیاآوردن نوزاد سالم شرایط سخت‌تری دارند. سیگار با مشکلات باروری مرتبط است و سیگارکشیدن در دوران بارداری احتمال سقط‌جنین، زایمان زودرس یا به‌دنیاآوردن نوزادی با وزن کم را افزایش می‌دهد.

چگونه ترک‌سیگار ظاهر و سلامت شما را بهبود می‌بخشد؟

ترک سیگار می‌تواند ظاهر شما را بهبود بخشد. همان‌طور که جریان خون بهتر می‌شود، پوست شما اکسیژن و مواد مغذی بیشتری دریافت می‌کند. این می‌تواند به شما کمک کند تا چهره‌ای سالم‌تر داشته باشید. اگر سیگار را ترک کنید، لکه‌های روی انگشتان و ناخن‌های شما ناپدید می‌شوند. حتی ممکن است متوجه سفیدشدن دندان‌های خود شوید.

هنگامی که سیگار را ترک می‌کنید، پوست خود را در برابر پیری زودرس مقاوم می‌کنید؛ البته باید توجه داشت که چین‌وچروک‌ها و لکه‌های پیری ایجاد شده، از بین نمی‌رود؛ اما بااین‌حال، محصولاتی وجود دارد که سیگاری‌های سابق می‌توانند از آن برای زیباتر جلوه‌دادن پوست خود استفاده کنند. اینها شامل رتینوئید‌های موضعی و آنتی‌اکسیدان‌ها، مانند ویتامین C و E است. همچنین توصیه می‌شود که هر روز از ضدآفتاب استفاده شود.

ترک سیگار نه‌تن‌ها بر روی ظاهر اثر مثبت می‌گذارد؛ بلکه تنها در ۲۰ دقیقه پس از ترک سیگار فشار خون و ضربان قلب به حالت عادی باز می‌گردد. در عرض ۲۴ ساعت، خطر حمله قلبی شروع به کاهش می‌کند. در هفته‌های اول پس از ترک، مژک‌های ریز دوباره شروع به کار می‌کنند و مواد محرک را از ریه‌ها خارج می‌کنند. در عرض یک سال، خطر ابتلا به بیماری قلبی به نصف افرادی که هنوز سیگار می‌کشند، کاهش می‌یابد؛ و بعد از ۱۰ سال بدون سیگار، احتمال مرگ بر اثر سرطان ریه بیشتر از کسی نیست که هرگز سیگار نکشیده است.

طبق آمار حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد جامعه (زن و مرد) تنها به صورت تفننی سیگار می‌کشند و سالانه نزدیک به ۸۰ میلیارد نخ سیگار در ایران استعمال می‌شود. کارشناسان معتقدند که ترک سیگار بسیار دشوار است. اما اگر به خود می‌گویید غیرممکن است، دوباره فکر و تلاش کنید.

به‌خاطر داشته باشید که بیشتر مردم برای ترک سیگار باید بیش از یک‌بار تلاش کنند و تنها ۴ تا ۷ درصد بدون کمک موفق می‌شوند؛ لذا برای ترک سیگار حتماً از مشاور، روانشناس و روانپزشک ترک اعتیاد کمک بگیرید. در طی مراجعه به این افراد، متخصص مربوطه تکنیک‌هایی را در جلسات مشاوره فردی یا گروهی برای ترک آموزش می‌دهد. همچنین برای هر بیمار برنامه درمانی اختصاصی تهیه می‌شود و در برخی موارد نیاز است تا درمان فرد بصورت بستری شدن در بیمارستان ادامه پیدا کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • نجات ۳ مرد گرفتار در کوه سیاه لنده توسط امدادگران هلال احمر
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند و سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • جدید‌ترین دستاورد‌ها در زمینه نقش هوش مصنوعی در تصویربرداری در سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران ارایه می‌شود
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟