Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با اشاره به راه اندازی و فعالیت ۲۸ دفتر توسعه محله توسط سازمان بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد گفت: هدف از راه‌اندازی این دفاتر نوسازی و بهسازی این محلات از منظر کالبدی است.

به گزارش قدس آنلاین، احمد یزدان‌پناه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در جلسه ستاد بازآفرینی استان با اشاره به راه اندازی و فعالیت ۲۸ دفتر توسعه محله " تسهیلگری " توسط سازمان بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد در یک سال اخیر در محلات هدف بازآفرینی اظهار کرد: هدف از راه‌اندازی این دفاتر نوسازی و بهسازی این محلات از منظر کالبدی و از مسیر جلب مشارکت مردمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: این ۲۸ دفتر توسعه محله " تسهیلگری " ۵۴ درصد از جمعیت و ۶۹ درصد از مساحت محلات هدف بازآفرینی را پوشش می‌دهند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: دفاتر توسعه محله " تسهیل‌گری " در فازهای اولیه احتیاج به جریان‌سازی اجتماعی و توانمندسازی این محلات دارند و مطابق گزارش ارائه شده جهت توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی این محلات نیز فعالیت‌های قابل توجهی انجام شده است.

یزدان پناه از اعلام آمادگی شهرداری برای ارائه ۳ سند توسعه محله در ستاد بازآفرینی شهرستان و استان خبر داد و بیان کرد: استانداری برای هرگونه مساعدت به منظور تسهیل در فرآیندهای اداری و یا تغییر کاربری اراضی در کمیسیون ماده ۵ استان با رعایت ضوابط و قوانین شهری برای اراضی قابل بارگذاری در امر مسکن و خدمات آمادگی دارد.

او تصریح کرد: پیگیری جدی و زمان بندی و رصد تصمیمات قبلی از جمله تفاهم نامه‌های منعقده برای ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی توسط ارگان‌های ذیربط باید باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با اشاره به راه اندازی شبکه کسب‌وکارهای خرد و خانگی در این محلات، تاکیدکرد: طبق گزارش ارائه شده، از سوی مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر مشهد، ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای مدیریت و شبکه سازی کسب و کار خانگی اختصاص یافته است.

یزدان پناه اظهار کرد: تاکنون ۸۸۰ نفر از ساکنین این محلات متقاضی آموزش و راه اندازی کسب و کار بوده‌اند که توسط دفاتر توسعه محله شناسایی شده‌اند و با همکاری جهاد دانشگاهی مشهد ۵۰ جلسه مشاوره کسب و کار و ۱۹ کارگاه آموزشی برای آن‌ها برگزار شده است، پراکندگی این ۸۸۰ نفر در ۱۷ محله شهری است که محلات خلج و عباس‌آباد بیشترین تعداد متقاضیان را داشته‌اند.
او افزود: ۲۰۰ نفر از این متقاضیان با اتصال به پیشران‌های اقتصادی و بازار، محصولات خود را به جهت پایداری در عرضه و فروش از این مسیر ارائه می‌دهند؛ طبق گزارشات ارائه شده، با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته توسط دفاتر تاکنون پنج نمایشگاه عرضه محصولات خانگی و نمایش ظرفیت‌های محلات نیز برگزار شده که با استقبال ساکنین نیز همراه بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی ادامه داد: از این ۲۰۰ کسب و کار خانگی راه اندازی شده، ۸۰ کسب و کار در حوزه پوشاک فعالیت می‌کنند، ۲۰ مورد آن‌ها در حوزه دستبافته‌های داری و دستگاهی و ۱۰۰ کسب کار دیگر نیز در رسته تولیدات محصولات چرمی قرار دارند.
یزدان پناه با اشاره به شناسایی اقدامات صورت گرفته از سوی دفاتر توسعه محله در حوزه خلاقیت‌ها و ایده‌های کسب و کار نسل جوان و نوجوان در این محلات، بیان کرد: اقداماتی که در خصوص خود اشتغالی در محلات هدف بازآفرینی صورت پذیرفته است موجب توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی این محلات خواهد شد؛ خصوصا با تمرکزی که بر آموزش نسل جوان و نوجوان این محلات وجود دارد.
او تصریح کرد: در این حوزه نیز دفاتر نسبت به برگزاری دوره‌های ایده پردازی کسب و کار و استارت آپ ویکند با مشارکت ساکنان محلات اقدام کرده اند که این مهم در کنار شناسایی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نسل جوان و نوجوان در این محلات، موجب افزایش خودباوری آن‌ها نیز می‌شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی همچنین رویدادهای اجتماعی برگزار شده در محلات توسط دفاتر توسعه محله که با هدف افزایش سرمایه اجتماعی و تقویت هویت محلی در بین ساکنان اجرا می‌شود را حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: انجام و استمرار اقدامات اجتماعی، زمینه‌سازی لازم جهت افزایش مشارکت اجتماعی محلات در ساماندهی این گونه بافت‌ها را در پی خواهد داشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مدیریت بازآفرینی شهری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی محلات هدف بازآفرینی دفاتر توسعه محله یزدان پناه راه اندازی کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۰۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان

بوکاپ درکیپ‌تاون، سانتا مارتا ریودوژانیرو، تیرانا در آلبانی، بالات در استانبول، شفشاون در مراکش، لابوکا در بوئنوس آیرس و مانارولا در سینکوتره، رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شهرها و محله‌های رنگارنگ اغلب فراتر از بهره‌گیری از رنگ‌ها برای تغییر محیط هستند. در این مناطق خیره‌کننده و عجیب‌وغریب می‌توان قلب واقعی یک شهر را پیدا کرد. در ادامه با چند نمونه از این شهرها آشنا می‌شویم.

بوکاپ، کیپ‌تاون، آفریقای جنوبی

کیپ‌تاون به‌عنوان یکی از متنوع‌ترین شهرهای جنوب خط استوا از نظر قومیتی، میزبان مجموعه‌ای از فرهنگ‌ها، سبک‌های معماری سنتی و همه رنگ‌هایی است که با آن همراه است. این تضادهای شگفت‌انگیز در محله درخشان بوکاپ واضح‌تر از بقیه نقاط شهر است.

این منطقه مسکونی محل اجتماع مسلمانان کیپ‌تاون است که در تعدادی از بهترین خانه‌های تراس‌دار سبک هلندی و گرجستانی قرن نوزدهمی شهر زندگی می‌کنند. ساکنان برای جشن گرفتن پایان آپارتاید یا جدانژادی شروع به رنگ‌آمیزی خانه‌های خود با رنگ‌های معنوی کردند و امروزه به علت تنوع و زیبایی محله، خرید ملک در آن تقاضای زیادی دارد.

سانتا مارتا، ریودوژانیرو، برزیل

سانتا مارتا که زمانی بسیار پر هرج‌ومرج بود، با کمک‌های دولتی، چند هزار گالن رنگ و کمک مردم محلی ماهر تغییر کرد و از نقاشی‌های دیواری تا نورپردازی یک خیابان کامل جان تازه‌ای گرفت. هنرمندان محلی همچنین بخش‌هایی از مناطق محروم سانتا مارتا را با رنگ‌های روشن رنگین‌کمان نقاشی کردند تا غرور و روحیه جامعه را تقویت کنند.

تیرانا، آلبانی

تیرانا شهری پر از ساختمان‌های بتنی خاکستری دوران کمونیستی بود، اما اکنون شهری رنگارنگ است که شهردار وقت آن در سال ۲۰۰۰ به‌عنوان بخشی از پروژه پاک و سبز، طرح تغییر شهر را آغاز کرد. امروزه این شهر مملو از ساختمان‌هایی با رنگ‌های صورتی روشن، زرد، سبز و بنفش است.

بالات، استانبول، ترکیه

بالات یک کالیدوسکوپ رنگی با تاریخی شگفت‌انگیز و غنی است.، خانه‌های عثمانی صد ساله آن در سال‌های اخیر با رنگ‌های قرمز، آبی و سبز به شکوه درخشان سابق خود بازگشته‌اند. پس از تغییر چهره، بالات با چندین کافه شیک، بوتیک و گالری هنری در گوشه و کنار خیابان‌های پرپیچ و خم، به یکی از جذاب‌ترین مکان‌ها برای گردش تابستانی تبدیل شده است.

شفشاون، مراکش

در بالای کوه‌های ریف در کشور مراکش بهشتی نیلگون قرار دارد؛ شهر کوچک شفشاون با نام مستعار مروارید آبی که به ظاهر فیروزه‌ای خیره‌کننده و هزارتوی خود مشهور است. ساکنان قدیمی شهر برای خنک نگه داشتن خانه‌هایشان و دور نگه داشتن حشرات از آن‌ها، شروع به رنگ‌آمیزی نیمه پایینی ساختمان‌هایشان به رنگ آبی کردند. امروزه این شهر کوهستانی پالت خیره‌کننده‌ای از ساختمان‌های آبی چشم‌نواز است.

لابوکا، بوئنوس آیرس، آرژانتین

لابوکا محله قدیمی طبقه کارگر بوئنوس آیرس است که به باشگاه فوتبال دیوانه‌وار بوکا جونیورز و رنگ‌های بسیار متنوع شهرت دارد. این محله که در دهانه رودخانه ریچولو قرار دارد، در گذشته چندین کارخانه کشتی‌سازی را در خود جای داده بود. این کارخانه‌ها مواد ضایعاتی مانند تخته و فلز را فراهم می‌کردند که به‌عنوان مصالح ساختمانی برای خانه‌های رنگارنگ آن استفاده می‌شد. ساختمان‌ها امروزه با رنگ‌های صورتی، زرد و آبی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند و با وجود انبوهی از گردشگران، لابوکا همچنان محله‌ای قدیمی برای طبقه کارگر است.

افسانه‌های محلی حاکی از آن است که بوکا جونیورز هنگام انتخاب رنگ‌های تیم خود تصمیم گرفت از رنگ‌های کشتی بعدی استفاده کند که به بندر لا بوکا می‌رود. آن کشتی سوئدی بود و در نتیجه تیم رنگ زرد و آبی را به عنوان رنگ‌های جدید خود انتخاب کرد.

مانارولا، سینکوتره، ایتالیا

مانارولا قدیمی‌ترین روستا از پنج روستای ماهی‌گیری قرون وسطایی در سینکوتره واقع در ساحل لیگوریا و یک محل جذاب برای گردشگری است. این دهکده با رنگ‌های روشن روی صخره‌ها ساخته شده و توسط تراس‌های شیب‌دار مشرف به دریای نیلگون مدیترانه احاطه شده است.

جیپور، هند

حاکم جیپور در سال ۱۸۷۶ دستور داد تا برای استقبال از ورود ادوارد، شاهزاده ولز، شهر را به رنگ صورتی رنگ‌آمیزی کنند. ساکنان امروزی این شهر قدیمی به‌طور قانونی از نقاشی ساختمان‌های صورتی محله منع شده‌اند، به این معنی که پس از گذشت نزدیک به ۱۵۰ سال، رنگ سنتی این پایتخت راجستانی همچنان صورتی درخشان است.

کد خبر 750180

دیگر خبرها

  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • محدوده‌های بازآفرینی شهری ۲۰ شهر استان همدان مصوب شد
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • بسته تشویقی برای محلات بازآفرینی شهری
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور
  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی
  • افزوده شدن ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان