Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در شمال کمربندی ورامین – پیشوا و در کنار روستای عسکرآباد، قلعه‌ای وسیع با دیواره‌های بلند خود نمایی می کند، قلعه‌ای که محلی‌ها از آن به عنوان قلعه‌گبری یاد می‌کنند و به عنوان بزرگترین قلعه نظامی خشتی جهان است، جزو آثار تاریخی شهرستان پیشوا محسوب می شود.

قلعه ایرج، به عنوان یکی از آثار تاریخی مهم شهرستان پیشوا در تاریخ یازدهم شهریور ماه سال ۸۲ به شمار ۹۸۳۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، اثری قدیمی و منحصر به فرد که عدم توجه ویژه به مسئولین، تاخت و تاز عوامل طبیعی و دخالت‌های انسانی آن را در معرض نابودی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نظر مورخین به این امر است که قلعه ایرج یک دژ نظامی بوده و نظامیان در آن مستقر بوده‌اند، گرچه مشخص نیست که چه سلسله‌ای و در چه تاریخی آن را بنا کرده اند ولی برخی آن را مربوط به دوره کیانیان می‌دانند که آن را برای مقابله از حمله تورانیان احداث کرده اند.

آجرهای به کار رفته در این قنات به دوره ساسانیان بر می‌گردد و آثار کشف شده از این قلعه قدیمی قدمت آن را به بیش از ۳ هزار سال پیش از میلاد می رساند.

طول این قلعه یک هزار ۲۱۴متر و عرض آن یک هزار و ۱۵۰ متر می‌باشد که در ضلع شمالی ۳۴ برج، ضلع جنوبی ۴۲ برج و بر روی اضلاع شرقی و غربی ۳۶ برج وجود داشته و امروز اثری از این برج ها دیده نمی‌شود.

این قلعه یکصد هکتاری به صورت مستطیل کامل بوده و از چهار دروازه جنوبی، شمالی، غربی و شرقی تشکیل شده که دروازه شمالی کاملا در مقابل قله دماوند قرار گرفته به طوری که اگر جنوب به آن دروازه شمالی نگاه کنید قله دماوند مانند قاب عکسی زیبا در میان دروازه شمالی خود نمایی می کند.

دیواره‌های این قلعه که از خشت خام و گل درست شده تا ۲۵ متر ارتفاع داشته که هم اکنون بیشترین ارتفاع این دیواره‌ها که بر اثر فرسایش آبی و بادی تخریب شده ۱۶ متر می باشد.

ضخامت دیواره‌ها در برخی از مناطق قلعه بین ۱۷ تا ۲۲ متر بوده به طوری که در برخی از دیواره ها حفره هایی احداث شده بوده که ارابه های جنگی از داخل آن عبور می‌کرد و در مرمت‌های صورت گرفته در دیواره شرقی برخی از این اتاقک‌ها بازسازی شده است.

در دورتا دور قلعه خندق هایی به عرض ۳۰ متر و عمق ۸ متر حفر شده بود که قلعه را از هجوم دشمنان حفظ می کرد.

در داخل قلعه قصری بوده که امروز از آن هیچ اثری باقی نمانده است چرا که از اراضی داخل این قلعه به منظور کشت انواع محصولات کشاورزی استفاده می شود.

رشته قناتی با هفت سنگ آب در این قلعه جاری است که از سرچشمه آن هنوز نیز اطلاعات دقیقی به دست نیامده است.

طی سال های اخیر دروازه و دیواره های شرقی این قلعه بازسازی شده و دروازه های جنوبی و شمالی نیز قابلیت تردد دارد.

با وجود تخریب‌های صورت گرفته در دیواره ها، هنوز نیز ابهت این قلعه تاریخی هر گردشگری را به خود جذب کرده و مسافران را به عمق تاریخ ببرد.

پیشوا با ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۴۵ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.

۲۹ فروردین، روز جهانی آثار و محوطه‌های تاریخی نام دارد.
 

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا جهان دماوند محصولات کشاورزی مسافران آستانه بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی دیواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۱۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است

کیومرث یزدان پناه کارشناس بین‌الملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در ارتباط با اعتراضات دانشجویی در آمریکا اظهار کرد: حداقل انتظاری که می‌شود از افکار آزادی خواه جهان و اندیشه محور جهانی به ویژه از دانشگاه‌های مستقل و دانشگاه‌هایی که هیچ‌گونه وابستگی سیاسی به سیستم‌های غربی ندارند داشته باشیم همین باشد که در مواقع لازم و به موقع از ظلمی که بر مظلومی در هر نقطه از جهان می‌شود دفاع کنند.

وی ادامه داد: این خیزشی که به عنوان خیزش سازگار با افکار ضد بشری صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی در آمریکا شاهدش هستیم مصداق بارزی در جنبش آزادی خواهی دانشجویی در جهان است؛  آن هم در جایی که اسرائیل را فرزند کوچک خود در نقطه‌ای دیگر از جهان می‌دانند. آن هم در جایی که خود باعث و بانی بسیاری از جنایات بشری در اقصی نقاط جهان است و سیستم بی رحمی دارد و پلیسش به خشونت و بی رحمی مشهور است و معمولا چنین حرکات و گردهمایی‌ها را از جنس مردمی و همدردی با مظلومان سرزمین‌های اشغالی  را بر نمی‌تابد.

این کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد: به نظر من این اتفاق می‌تواند نقطه و سرآغازی برای رستاخیز جهانی در افکار عمومی جهان برای جنایات رژیم صهیونیستی و امیال آن‌ها باشد. به هر حال آن چیزی که در دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن هستیم. هر مقدار دامنه این اعتراضات گسترده‌تر و وسیع‌تر شود و هر چه قدر شرایط را برای مبارزه واقعی با ستمکاران صهیونیست فراهم کند حتما می‌تواند آثار بسیار درخشانی را  برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین داشته باشد و برای  تثبیت موقعیت آن‌ها، به رسمیت شناختن حقوق مشروع و از همه مهم‌تر به رسمیت شناختن کشور فلسطین اهمیت داشته باشد.

وی افزود: موضوع مهم آن است که به نظر می‌رسد آمریکا بزرگترین بازدارنده تشکیل کشور فلسطین و بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی است.

وی ادامه داد: این افکار عمومی آمریکایی‌ها آن هم در دانشگاه و میان نخبگان و اساتید با چنین خیزشی رو به رو می‌شود باید آن را ارج نهاد و به نظر من وظیفه تمام رسانه‌های آزادی خواه جهان و آن‌هایی که مدعی هستند تریبون شان در اختیار مظلومان جهان است موظف هستند آن را پوشش دهند و زنده نگهدارند تا دامنه آن از مرز‌های آمریکا و دیگر مناطق جهان فراتر برود و بستر‌ها را برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در وهله اول و در وهله د وم زمینه را برای تشکیل کشور مستقل فلسطین در همه زمینه‌ها فراهم کند.

یزدان پناه گفت:کشور‌های مستبد اروپایی و کشور مستبد آمریکا به اینگونه اعتراضات معمولا بی اعتنا هستند . اما قدر مسلم این اعتراضات بی تاثیر نیست و هر چه قدر دامنه این اعتراض‌ها وسیع‌تر شود و اعتراضات بنیادی‌تر شود و مقاومت‌های مدنی علیه دولت آمریکا و صهیونیست‌ها شکل گیرد حتما می‌توان دولت‌های این کشور‌ها مانند فرانسه و انگلیس و آلمان را تحت فشار بگذارد تا در سیاست‌های خود در حمایت از اسرائیل و  جنایات آن‌ها در سرزمی‌های اشغالی تغییر نظر دهند.

وی در انتها گفت: ادامه این تظاهرات خیزش دانشجویان علیه صهیونیست در آمریکا و اروپا که احتمال دارد دامنه اش به کشور‌های دیکر هم کشیده شود می‌تواند دولت‌های این کشور‌ها را وادار کند  که  حمایت هایشان را  از صهیونیست‌ها به حداقل برسانند وصهیونیست‌ها را تحت فشار بگذارد که در واقع دست از این استمرار نسل کشی و جنایات گسترده در سرزمین‌های اشغالی دست بردارند و به طور کل ادامه این تظاهرات حتما در تغییر سیاست‌های دولت‌های غربی تاثیر گذار است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج «ارز دیجیتال» در استان خراسان شمالی
  • بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال در خراسان شمالی کشف شد
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی
  • کشف بزرگترین مزرعه رمز ارز در خراسان شمالی
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • تاریخ‌سازی خشن‌ترین دختر ایران در آستانه المپیک
  • شهدا رفتند تا امروز بزرگترین مستکبران جهان جرئت تعرض به کشور را نداشته باشند
  • تخریب منزل مسکونی با سازه چوبی در پیشوا/۴نفر مصدوم شدند
  • بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود
  • آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است