Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@15:31:05 GMT

بازگشت دوباره بدون تحول؛ عقب‌گرد برای یک صنعت

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۲۷۰۵

بازگشت دوباره بدون تحول؛ عقب‌گرد برای یک صنعت

به اعتقاد یک کارشناس صنعت خودرو، باتوجه به سابقه شورای رقابت در امر قیمت‌گذاری خودرو، چنانچه بخواهد بازهم بر همان روش های غلط تاکید کرده و دولتی بودن خودروسازان را درنظر نگیرد، بازگشت دوباره اش به حوزه قیمت گذاری ها، قطعا این صنعت را به شدت عقب خواهد راند؛ هرچند که نمی توان از روش های غلط و پرهزینه بنگاه‌داری خودروسازان نیز به سادگی عبور کرد و قبل از هرچیر باید بنگاه داری ها اصلاح شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن کریمی سنجری در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه بازمزمه های اخیری که از بازگشت مجدد شورای رقابت به حوزه قیمت‌ گذاری خودرو به گوش می رسد، اظهار کرد: اولین و مهمترین شرط به وجود آمدن یک رشد اقتصادی با ثبات و پایدار، وجود یک ساختار سالم و کار آمد است. اصولا تشکیل شورای رقابت نتیجه توجه به این تفکر استراتژیک و اقتصادی بوده است اما شورای رقابت در طول فعالیت خود به ویژه در توسعه سلامت و کار آمدی صنعت خودروسازی و نیز ایجاد یک بازار منصفانه خودرو در کشور هیچگاه توفیقی نداشت؛ چراکه این  شورا بیش از آنکه به طرح ریزی برنامه هایی برای اصلاح ساختار شرکت های خودروساز و افزایش رقابت پذیری بازار خودرو توجه کند، بیشتر وقت و انرژی خود را روی قیمت گذاری خودرو صرف می کرد.

این کارشناس صنعت خودرو کشور تصریح کرد: با این وجود سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان جایگزین شورای رقابت شد تا اقتصاد و بازار خودرو را به فضایی رقابتی و سودآور تبدیل کند؛ امری که شورای رقابت در آن موفق نبود. اما در عمل سازمان حمایت نیز تبدیل به دستگاهی شد برای ابراز رفتارهای به ظاهر مردم پسند دولتی که  نتیجه آن تخریب زیر ساخت های شرکت های خودروساز و  تحمیل بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته به این شرکت ها بوده است. این در حالی است که همه مصرف کنندگان واقعی نیز تنوانستند از پایین نگه داشته شدن قیمت درب کارخانه نفعی ببرند و دست‌کم ۶۰ درصد زیان ایجاد شده شرکت های خودروساز در طول دو سال گذشته سودی بوده که به جیب نظام دلالی و رانتی رفته است.

اولین قدم، اصلاح روش های بنگاه داری

وی افزود: بنابراین بازگشت دوباره شورای رقابت اگر قرار است بر همان روش‌های غلط قیمت گذاری دستوری تاکید کرده، بی آنکه به عنصر دولتی بودن شرکت های خودروساز و محدودیت هایی که از این ناحیه به آن ها (خودروسازان) ضرر می رساند، توجه شود؛ قطعا حرکتی رو به عقب است.

به اعقتقاد او، در واقع تنها راه نجات شرکت های خودروساز تبدیل این شرکت ها به بنگاه‌هایی سودآور است و این موضوع تنها از طریق اصلاح روش بنگاه داری و سپردن کار به مدیرانی کاربلد و با اختیارات کامل اما مسدولیت پذیر و پاسخگو، امکانپذیر است. شورای رقابت اگر قرار است شورایی باشد برای ترویج رقابت پذیری بازار خودرو باید به این موضوعات ورود کند.

کریمی سنجری با بیان اینکه قیمت رقابتی نتیجه فعالیت یک ساختار سالم و سودآور است، گفت: شرکت های خودروساز در حال حاضر در یک فضای نامساعد اقتصادی و با محدودیت های اعمال شده دولتی و البته در یک بازار بی رقیب فعالیت می کنند. علاوه براین تحریم صنعت خودروسازی کشور نیز محدودیت های زیادی را برای این شرکت ها ایجاد کرده است.

وی گفت: بنابراین نمی توان از روش های غلط و پرهزینه بنگاهداری این شرکت ها به سادگی عبور کرد. شورای رقابت یا هر ستاد و سازمانی که قرار است وظیفه مدیریت بازار خودرو را بر عهده بگیرد، بایستی به این موضوع توجه کند که پیش از اصلاح روش های بنگاهداری این شرکت ها، هیچ نظارت و یا دخالتی نمی تواند باعث رشد و توسعه این شرکت ها شود. نظارت بر قیمت بدون توجه به ساختار تامین ، تولید و فروش شرکت های خودروساز نتیجه مطلوبی برای مردم و مصرف کنندگان واقعی خودرو نخواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قيمت خودرو قیمت گذاری خودرو شوراي رقابت خودروسازان شرکت های خودروساز شورای رقابت بازار خودرو شرکت ها روش های غلط بنگاه داری قیمت گذاری صنعت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۲۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند

برای دومین بار طی سال جاری میلادی، قیمت خودرو در فلسطین اشغالی افزایش پیدا کرد که علت اصلی آن اقدامات نیروهای مسلح یمن اعلام شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه اقتصادی و عبری زبان کاکالیست در گزارشی اعلام کرد، نمایندگی شرکت کیا در اسرائیل برای دومین بار طی پنج ماه اخیر قیمت خودروهای خود را افزایش داد در حالی که شمار دیگری از واردکنندگان نیز همین رویه را در پیش گرفته است.

به نوشته این رسانه عبری زبان، نمایندگی این شرکت اعلام کرد به دلیل محدودیت‌‌هایی که نیروهای مسلح یمن علیه کشتی‌‌هایی که از شرق دور به سوی اسرائیل می‌آیند اعمال کرده‌اندو افزایش قابل توجه هزینه‌های حمل و نقل، قیمت محصولات این شرکت برای دومین بار طی 5 ماه اخیر افزایش پیدا کرده است.

این رسانه در خبر خود که امروز سه شنبه منتشر شد ضمن اشاره به قیمت هر یک از مدل‌های این برند خودرو سازی افزود، براساس ارزیابی موجود در صنعت خودرو، پیش بینی می‌شود طی هفته‌های آتی بقیه وارد کنندگان خودرو هم افزایش قیمت خود را اعلام کنند، تا بتوانند افزایش هزینه باربری را که پس از ممنوعیت عبور کشتی‌ها از خاور دور به اسرائیل توسط حوثی‌ها صورت گرفت، جبران شود.

کالکالیست همچنین خبر داد، یکی دیگر از علل افزایش قیمت خودرو افزایش مالیاتی است که دولت برای جبران کسری خود بر بخش خودرو اعمال کرده است.

گفتنی است اقدامات نیروهای مسلح یمن در حمایت از مردم مظلوم غزه باعث تعطیلی کامل بندر ایلات شده است، این بندر قبل از 7 اکتبر پذیرای نیمی از خودروهای وارداتی به این رژیم بود.

آماده باش یمن برای آغاز مرحله چهارم نبرد با رژیم صهیونیستیافشای جزئیات کشف شبکه جاسوسی مزدور آمریکا و اسرائیل در یمن

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • برترین های مسابقات ملی مهارت رانندگی لیفتراک مشخص شدند
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • رقابت جدید غول ها در قیمت تلویزیون
  • کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند
  • تغییر شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت سمند، دنا، رانا، کوییک و شاهین + جدول
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟