Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-نظریه مقامات اطلاعاتی آمریكا كه درحال بررسی علل ظهور كرونا هستند، این است كه کرونا در آزمایشگاهی در چین ایجاد شده اما به اشتباه و سهوا در میان عموم انتشار یافته است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از سایت العربیه،بار دیگر شک و تردیدها پیرامون وجود آزمایشگاهی در ووهان جان گرفته که روشن می‌کند در آنجا آزمایش‌هایی در باره ویروس کرونا بوده و چه بسا ابتلاء به کووید 19 از طریق یکی از کارکنان این آزمایشگاه، انتشار یافته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این تفاوت که نظریه گسترش عمدی این پاندمیک یا تولید ازمایشگاهی کرونا، نامحتمل است.
در همین زمینه، مقامات اطلاعاتی و امنیت ملی آمریكا روز پنجشنبه 16 آوریل، برای شبکه «سی ان ان» فاش كرد، كه دولت آمریكا همچنان در حال بررسی احتمال تولید این ویروس در آزمایشگاهی چینی و نه در بازار گوشت و ماهی است.
یک مقام اطلاعاتی آگاه از جمع بندی دولت در این رابطه به «سی ان ان» گفت: «نظریه مقامات اطلاعاتی آمریكا كه درحال بررسی علل ظهور كرونا هستند، این است كه کرونا در آزمایشگاهی در چین ایجاد شده اما به اشتباه و سهوا در میان عموم انتشار یافته است».
دیگر منابع نیز گزارش دادند كه دستگاه طلاعاتی آمریكا نتوانسته این نظریه را تأیید كند، اما در تلاش است تا مدارکی دال بر ابتلای یکی از کارکنان آزمایشگاه در اثر بروز یک حادثه یا اهمال در تعامل با مواد آزمایشگاهی و سرایت ویروس به دیگران بیابد.

یکی از عوامل آزمایشگاه عامل انتقال ویروس به بازار گوشت
این اطلاعات در راستای گفته‌های شامگاه چهارشنبه 14 آوریل ترامپ است که اعلام كرد، دولت او در تلاش است تا مشخص كند، آیا این ویروس از آزمایشگاهی در ووهان چین بیرون آمده است؟
گفتنی است ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک آمریكا، روز سه شنبه 14 آوریل عنوان کرد، دستگاه اطلاعاتی آمریكا بر این باور است كه کرونا احتمالاً بر اساس عوامل طبیعی و نه تولید آزمایشگاهی در چین، به وجود آمده اما در هر صورت هنوز دلیلی قاطع برای تائید هیچ یک از این دو احتمال، در دست نیست.
این موارد همچنین با مطالب انتشار یافته چهارشنبه شب 15 آوریل از سوی کانال تلویزیونی فاکس نیوز، همخوانی دارد که گفته است، کرونا در آزمایشگاهی در ووهان ساخته شده اما نه به مثابه یک سلاح بیولوژیک بلکه به عنوان بخشی از تلاش چین برای نمایش دادن تلاش‌های این کشور در رسیدن به خودکفائی در مقابله با ویروس‌ها یا تفوق و برتری یافتن بر توان مندی‌های آمریکا در این زمینه است.
مفاد این گزارش و سایر گزارش ها حاکی از ضعف استانداردهای ایمنی در آزمایشگاهی است که آزمایش بروی ویروس‌ها را انجام داده و باعث ابتلای یکی از کارکنان و سپس شیوع آن در بازار گوشت شده است.
موسسه ویروس شناسی ووهان برخوردار از حمایت دولتی در فوریه گذشته، شایعات پیرامون احتمال تولید ویروس کرونا در یکی از آزمایشگاه‌های خود یا سرایت آن از یکی از این آزمایشگاه‌ها را به شدت تکذیب کرد.


جنگ بیولوژیک؛ ترسناک ولی شاید واقعی
به همان اندازه که ماجرای خفاش وحشی در روزهای نخست کرونا مطرح شد و پس از آن مورد تمسخر هم واقع شد، ماجرای جنگ بیولوژیک قدرت های سیاسی دنیا فراگیر شد و البته دیگر مورد تمسخر واقع نشد که هیچ، بلکه سبب ساز بسیاری از تحلیل‌ها و تئوری‌هایی شد که برای این جنگ پیش بینی شده است.
نخستین فرضیه این بود که چین برای آنکه بتواند سهام کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ داخل کشورش را بخرد این ویروس را ایجاد کرده و وارد چرخه انسانی کرده است. شاید مرگ و میر چند هزار چینی به متمول شدن حکومت میلیاردنفری آنها می‌ارزد و آنها از این طریق می‌توانند در اقتصاد دنیا یکه تازی کنند.
اما گسترش چین به دیگر کشورها نظریه‌های دیگری در پی داشت. از جمله اینکه بعد از چین تا مدتی شمار زیادی از ابتلا در ایران و کره جنوبی دیده شد. اینجا بود که در فرایض جنگ بیولوژیک عده‌ای گفتند این ویروس منشایی آمریکایی دارد تا بدین وسیله دشمنان این کشور در عرصه اقتصادی و سیاسی تضعیف شوند.
اما رفته رفته کرونا از ایران و چین و کره هم فراتر رفت و حتی به شکل عجیبی گریبان خود آمریکا را هم گرفت. اینجا بود که شمار فرضیه‌ها در جنگ بیولوژیک بالا رفت و حتی عده‌ای از پایان تاریخ و تمام شدن جهان سخن گفتند.


دی میل: آمریکا پیش از شیوع ویروس کرونا روی این ویروس در چین کار می‌کرد
دانشمندان در راستای طرح پژوهشی "انستیتو ملی سلامت آمریکا" در موسسه چینی اقدام به فرآوری یک کروناویروس و تزریق آن به بچه خوک‌هایی 3 روزه کردند. وب سایت روزنامه دیلی میل بریتانیا در گزارشی اختصاصی مدعی شده ایالات متحده آمریکا روی پروژه‌ای برای تحقیقات روی خفاش‌های حامل ویروس کرونا جدید (کووید 19) کار می‌کرده است.
 بر اساس این گزارش دیلی میل، "موسسه ویروس‌شناسی ووهان" پیش از پاندمی بیماری "کووید 19" آزمایش‌هایی مربوط به کروناویروس روی خفاش‌ها و دیگر پستاندارانی انجام داده که در استان یونان یعنی در جایی هزار مایل دورتر از استان هوبی (به مرکزی شهر ووهان) به دام افتاده بودند.
بر اساس گزارش دیلی میل، موسسه ویروس شناسی ووهان این آزمایش‌ها را با هزینه آمریکا و در پروژه‌ای به ارزش 3.7 میلیون دلار به انجام رسانده است.
بر اساس این گزارش، نقشه ژنوم ویروس کووید 19 نشان می‌دهد که این ویروس از خفاش‌های کشف شده در غارهایی واقع در استان یونان چین نشات گرفته است اما در ابتدا بر اساس اعلام منابع چینی گمان می‌رفت که این ویروس در یک بازار فروش حیوانات وحشی در شهر ووهان چین به انسان‌ها منتقل شده است.
افشای اینکه موسسه ویروس شناسی ووهان با پول آمریکا، به روی خفاش‌های منطقه منشاء ویروس کووید 19 آزمایش‌هایی انجام می‌داده، نگرانی‌ها درباره اینکه خود این آزمایشگاه و نه بازار فروش حیوانات ووهان، منشا اولیه شیوع کروناویروس بودند را افزایش داده است.
بر اساس اسنادی که نشریه بریتانیایی "میل آن ساندی" به آنها دست یافته ، دانشمندان در موسسه ویروس شناسی ووهان اقدام به انجام آزمایش‌هایی روی خفاش‌ها به عنوان بخشی از یک پروژه تامین مالی شده از سوی آژانس موسوم به "انستیتو ملی سلامت آمریکا" کرده‌اند.
این آژانس آمریکایی مجوز دریافت بودجه دولتی آمریکا برای استفاده موسسه ویروس شناسی ووهان در انجام تحقیقات روی خفاش‌ها را صادر کرده است.
 "انستیتو ملی سلامت آمریکا"، مسئول پژوهش‌های رسمی و دولتی مربوط به بهداشت عمومی و بیوپزشکی در آمریکاست.
 موسسه ویروس شناسی ووهان در وب سایت خود این آژانس آمریکایی را به همراه چند دانشگاه دیگرآمریکایی به عنوان شریک تحقیقاتی خود ذکر کرده است.
 "دانشگاه هاروارد"، "دانشگاه آلاباما"، "دانشگاه تگزاس شمالی" و "فدراسیون ملی حیات وحش آمریکا" نیز به عنوان دیگر شرکای این موسسه چینی ذکر شده‌اند.
 دانشمندان در راستای طرح پژوهشی "انستیتو ملی سلامت آمریکا" در این موسسه چینی اقدام به فرآوری یک کروناویروس و تزریق آن به  بچه خوک‌هایی 3 روزه کردند.
به نوشته دیلی میل، افشای گزارش‌هایی درباره انجام تحقیقات روی خفاش های ناقل ویروس کووید 19 در موسسه ویروس شناسی ووهان، فرضیه های توطئه درباره احتمال درز کردن این ویروس از موسسه ویروس شناسی ووهان به بیرون را تقویت کرده است.
براساس یک ادعای تایید نشده ممکن است دانشمندان مشغول به کار در این موسسه بعد از آن که خون حاوی این ویروس بر روی آنها پاشیده شده، به ویروس آلوده شده و سپس آن را به مردم محلی منتقل کرده باشند.
همزمان گمان می‌رود که یک موسسه دیگر در شهر ووهان موسوم به "مرکز کنترل بیماری ووهان" که در فاصله 3 مایلی از بازار حیوانات وحشی این شهر قرار گرفته، اقدام به انجام آزمایش‌هایی به روی حیواناتی نظیر خفاش‌ها به منظور بررسی انتقال کروناویروس کرده است. موسسه ویروس شناسی ووهان دارای بیش از 1500 دوز از ویروس‌های مرگبار است و بر روی خطرناکترین پاتوژن ها به ویژه ویروس‌های قابل حمل توسط خفاش‌ها تحقیق می‌کند.
این موسسه در سال 2003 و پس از شیوع ویروس سارس تاسیس شد.


کمک مالی آمریکا به آزمایشگاه ووهان برای تحقیق درباره خفاش‌ های عامل کرونا
 پایگاه دیلی میل می‌گوید آمریکا 3.7 میلیون دلار به آزمایشگاهی که گفته می‌ شود عامل درز ویروس کرونا بوده برای تحقیق بر روی خفاش‌ های ناقل ویروس کرونا پرداخت کرده است.
 پایگاه دیلی میل در گزارشی فاش کرده که آمریکا مبلغ 3.7 میلیون دلار به یک آزمایشگاه در ووهان چین پرداخت کرده تا بر روی خفاش‌ های عامل ویروس کرونا کار کند.
این آزمایشگاه مرکز تئوری توطئه درز ویروس کرونا به شمار می رود.
این پایگاه می‌نویسد که موسسه سلامت ملی دولت آمریکا این مبلغ را به آزمایشگاه ویروس شناسی ووهان داده است.
آزمایشگاه ویروس شناسی ووهان بر روی خفاش‌هایی که گفته می‌شود منشا ویروس کرونا هستند تحقیق می‌کند و این خفاش‌ها را از منطقه «یونان» چین در 1000 مایلی ووهان گرفته است.
 آمریکا طی یک دهه اخیر پرداخت‌هایی به این آزمایشگاه برای تحقیق درباره انتقال ویروس کووید 19 داشته است.
این گزارش می گوید افشای این موضوع که آزمایشگاه ووهان با بودجه آمریکا بر روی خفاش‌های منطقه‌ای که پیش از این گفته می‌شده منشا ویروس کرونا بوده، موجب ایجاد این گمانه زنی شده که خود این آزمایشگاه و نه بازار فروش حیوانات عامل اصلی شیوع ویروس کرونا است.
گروه‌های فشار و قانون گذاران بلافاصله به این موضوع که آمریکا آزمایش‌های خطرناک و بی رحمانه بر روی حیوانات را در آزمایشگاه ووهان تامین بودجه می‌کرده، واکنش نشان داده اند.
تعدادی از قانون گذاران آمریکایی در واکنش به این گزارش، دولت آمریکا را به دلیل پرداخت بودجه چنین آزمایشی که می‌تواند منشا شیوع ویروس کرونا نیز باشد، مورد انتقاد قرار دادند. 
این آزمایشگاه ویروس شناسی پیشرفته‌ترین در نوع خود است و در 20 مایلی بازاری واقع شده که اکنون گفته می‌شود منشا شیوع ویروس کرونا بوده است.
میلیون دلاری آمریکا به آزمایشگاه ووهان برای تحقیق درباره خفاش‌های عامل ویروس کرونا
بر اساس اسنادی که به دست «میل آن ساندی» رسیده است، موسسه ملی سلامت آمریکا مجوز دولت این کشور را برای پرداخت بودجه به آزمایشگاه ووهان دریافت کرده است.
موسسه سلامت ملی آمریکا نخستین آژانس مسئول تحقیقات درباره بیوپزشکی و سلامت عمومی است و آزمایشگاه ووهان در وبسایت خود از این موسسه و همچنین از چند موسسه دانشگاهی دیگر در آمریکا به عنوان همکاران خود نام برده است.
دیگر نهاد‌های آمریکایی شامل دانشگاه آلاباما، تگزاس شمالی، هاروارد و فدراسیون ملی حیات وحش هستند.


ریشه کنی قطعی کرونا گواهی بر طبیعی بودن آن
حتما می‌دانید که برای اثبات درستی یک موضوع گاهی از استقرا کمک گرفته می‌شود بدن معنی که نمونه مذکور ما در هر مجموعه‌ای مشابه با سایر نمونه‌ها عمل کرده و می‌توان همان نتیجه را برای آن نیز محتمل دانست.
در علم پزشکی تقریبا تمامی باکتری‌ها و ویروس‌هایی که به صورت طبیعی ایجاد و گسترش و جهش یافته‌اند مهار شده و یا حتی درمان شده‌اند. پس با شیوه استقرا می‌توان همین نظریه را در مورد کرونا ویروس هم مدنظر قرار داد و البته این به شرطی است که کرونا مهار شده و یا درمان قطعی شود.


 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ویروس کرونا چین ایران اروپا شیوع ویروس کرونا ویروس کرونا بوده آزمایشگاه ووهان ویروس کووید 19 جنگ بیولوژیک انتشار یافته روی خفاش آزمایش هایی برای تحقیق آزمایش ها ویروس ها دیلی میل بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۲۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهام در قراردادهای زاکانی با چینی‌ها/ عضو شورای شهر: هنوز تردید داریم که آیا این قراردادها منعقد شده است یا خیر؟

به گزارش خبرآنلاین، در روزهای گذشته قراردادهای شهرداری تهران با شرکت‌های چینی در حوزه حمل و نقل شهری حاشیه‌شاز شده است، حالا برخی معتقدند قراردادهایی که برای واردات واگن مترو یا اتوبوس‌های برقی امضا شده دارای ابهام هستند و شهرداری زاکانی باید ابهام این قرارددها را برطرف کند.

اختلاف شهرداری با وزارت کشور

اختلاف نظر درباره قراردادهای شهرداری تهران با چینی‌ها از مدت‌ها قبل شروع شده بود، به‌گزارش رسانه‌ها سال گذشته بود که شهردار تهران به همراه هیاتی پر تعداد به چین سفر کرد تا تکلیف ۶۳۰ واگنی را که در دوره ریاست جمهور سابق پرونده‌اش برای کلان‌شهر تهران باز شده بود را مشخص کند، شهردارتهران در سفر چند روزه خود به چین نه تنها آنگونه که اعلام شد قرارداد ساخت ۶۳۰ واگن را به ساخت بیش از ۷۰۰ واگن ارتقا داد بلکه پکیجی از وسایل نقلیه اعم از تاکسی، اتوبوس، موتورسیکلت را نیز در قراردادش با چینی‌ها وارد کرد. دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت به‌رغم اینکه پیش از این اعلام شده بود که کار ساخت واگن‌های مترو در چین آغاز شده، اما هنوز وزارت کشور تاییدیه نهایی را نداده و تا این تاییدیه نباشد کار ساخت واگن‌ها آغاز نمی‌شود.

ماجرا آن‌گونه که مدیران شهری نقل می‌کنند از آنجا شروع شد که وزارت کشور که کارفرمای این قرارداد است باید اسناد، مدارک و طراحی‌های واگن‌های جدید را بررسی و تایید کند، اما مدیران شهری معتقدند که سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نه تجربه لازم و نه نیروی کارشناسی دارد و به همین علت پیشنهاد تفویض اختیار بررسی قرارداد و نوع واگن‌ها به شرکت واگن‌سازی شهرداری تهران را دارند.

درهمین‌باره سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر در گفت‌وگو با ایلنا در پاسخ به این سوال که چرا در هفته‌های اخیر، وزارت کشور و مدیریت شهری پایتخت در موضوع تایید فنی واگن‌های وارداتی مترو که قرارداد خرید ۷۹۱ دستگاه از آن‌ها در سال گذشته میان شهرداری تهران و طرف‌های چینی منعقد شد، با چالش مواجه شده اند؟ گفته که: «به نظر می‌رسد نوعی اختلاف سلیقه‌ای بین وزارت کشور و شهرداری تهران درباره نحوه دخالت‌ها و تصمیم‌گیری‌های پیرامون موضوع واردات واگن مترو از چین ایجاد شده است و این اختلافات بیش از آن که به مساله تایید فنی ارتباط داشته باشد، به موضوعات ساختاری و نوع تعامل بین وزارت کشور و مدیریت شهری پایتخت ارتباط دارد.»

قراداد زاکانی با شرکت ساختمانی برای واردات خودروی برقی!

اما جدا از پرونده واردات واگن برای متروی تهران حالا قرارداد شهرداری تهران برای واردات اتوبوس برقی از چین با ابهام مواجه شده است، اواخر سال گذشته بود که معاون مالی شهرداری تهران از قرار خرید اتوبوس برقی شهرداری پایتخت با چینی‌ها پرده برداشت، لطف‌الله فروزنده دراین‌باره گفت که: «انعقاد قرارداد ۲۵۰۰ اتوبوس برقی ۱۲( متری)، ۲۷۵۰۰ هزار تاکسی انرژی نو، ۱۰ هزار ون و مینی‌بوس و ۱۵۰ هزار موتور سیکلت برقی نیز از دستاوردهای سفر شهردار به چین بود، که امیدوارم به امید خدا بتوانیم این محموله‌ها را هرچه سریع تر وارد کشور کنیم.»

شهردار تهران هم با اشاره به ارزان بودن اتوبوس‌های برقی چینی نسبت به اتوبوس‌های ایرانی تلاش کرد از اقدام خود برای انعقاد قرارداد با چینی‌ها دفاع کند: «زمانی که در این سفر بودیم، بررسی‌هایی صورت گرفت و مشخص شد که قیمت اتوبوس‌های برقی در کشور چین به مراتب پایین‌تر از قیمت تولیدکنندگان داخلی است، به طوری که کیفیت و قابلیت آنها بسیار مناسب بود اما قیمت آنها به مراتب کمتر از قیمت‌های اتوبوس‌های برقی داخلی بود.»

با این وجود مدتی قبل یاشار سلطانی، فعال رسانه‌ای در پایگاه خبری خود نوشت: ««یکی از مهم‌ترین موضوعات در این قرارداد اصرار بر ترک تشریفات و عجله برای امضای قرارداد با طرف چینی است. موضوعی که در مذاکرات رسمی شورای شهر به صراحت به آن اشاره می شود. اما شاید بزرگترین ابهام در قرارداد ۲ میلیارد یورویی علیرضا زاکانی و شهرداری تهران با طرف چینی انتخاب شرکت طرف قرارداد است.»

به‌گفته یاشار سلطانی: «این شرکت هیچ تخصصی در زمینه خودروهای برقی و حمل و نقل پاک ندارد و حالا قرار است ۲ میلیارد یورو از بیت‌المال مردم ایران به دست آنها سپرده شود تا با تامین خودروی برقی اندکی هوای پاک و کاهش ترافیک را برای تهران به ارمغان بیاورند.»

آن‌طورکه این فعال رسانه‌ای گفته عمده فعالیت این شرکت چینی در حوزه ساختمان سازی است و از متن این قرارداد برمی‌آید تضمین‌های لازم وجود ندارد و در صورت بروز اختلاف راه حل‌های حقوقی مناسب پیش‌بینی نشده است.

تنش در شورای شهر/ واگن‌های مترو چه زمانی از چین پرواز می‌کنند؟

افشای جزئیات قرارداد زاکانی با این شرکت چینی سبب‌ساز تنش در جلسه اخیر شورای شهر تهران شد، نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه «با این حجم از موضوعات مالی در قرارداد چین هنوز ابهاماتی وجود دارد که به آن پاسخ داده نشده است، گفت: «در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده‌های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاده است.»

جعفر تشکری هاشمی، دیگر عضو شورای شهر تهران، با تاکید بر اینکه هنوز متوجه نشدیم که در حوزه اتوبوسرانی اساسا با طرف خارجی قرارداد بستیم یا خیر؟ گفت: «باید صراحتا گفته شود که قرارداد به چه شکل بسته شده است و من به یاد دارم که شهردار در یکی از جلسات شورای شهر اعلام کرد که چهار ماهه اتوبوس‌ها را به تهران می‌آورد اما هنوز با گذشت زمان زیادی از این صحبت اصلا تردید دارم که قراردادی منعقد شده یا نه؟»

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران گفت: «جای سوال است که واگن‌های مترو از چین چه زمانی پرواز می‌کنند و به تهران می‌رسند تا ما به چشم ببینیم تا قلبمان مطمئن شود.»

مهدی عباسی عضو دیگر شورای شهر با اشاره به موارد منتشر شده از قرارداد چین گفت: «اگر اسنادی وجود دارد باید این اسناد به ما داده شود و اگر این ادعاها درست است باید به شورا گزارش دهیم. وظیفه شورا مشخص است وقتی شورا بدون پیوست دو میلیارد یورو مصوب می‌کند یعنی ما می‌خواهیم به شهرداری کمک کنیم و بنده نماینده مردم هستم و درست نیست از کنار یک قرارداد بزرگ بین‌المللی بگذریم و باید ناراحت باشیم از اینکه یک خبرنگار اسنادی را دارد که ما به عنوان عضو نداریم.»

بعد از انتقاد تنی چند از اعضای شورای شهر به قراردادهای شهرداری تهران با چینی‌ها هنگام سخنرانی علیرضا زاکانی برخی اعضا جلسه شورای شهر تهران را ترک کردند، به گزارش ایسنا همزمان با خروج قائمی، عباسی، امانی، اقراریان، شربیانی شهردار خطاب به آنها گفت: «بنشینید تا پاسخ سوالات‌تان را بدهم.» اما آنها بدون توجه به سخنان شهردار جلسه را ترک کردند و بعد از آن نیز سوده نجفی جلسه را ترک کرد.

ترک جلسه اتفاق خاصی نبود!

رییس شورای شهر تهران درباره علت ترک جلسه شورای شهر تهران توسط برخی نمایندگان توضیحاتی ارایه داد. مهدی چمران گفت: در جلسه روز ۹ اردیبهشت شورای شهر تعدادی از نمایندگان جلسه را ترک کردند که اتفاق خاصی نبود؛ زمانی که جلسه به بعد از ساعت ۱۲ کشیده می‌شود برخی از نمایندگان جلسه شورای شهر را ترک می‌کنند، گفت: اعضا ساعت ۱۲:۳۰ یا ۱۳ در کمیسیون جلسه دارند و در برخی از موارد خروج آنها به این دلایل است.»

او گفت: «جلسه طول کشید و قاعدتاً تعدادی از افراد جلسه را ترک کردند. اعضا نسبت به صحبت‌ها و کارهایی که انتظار داشتند شهردار انجام دهد، نیز ایرادات و بحث‌هایی را مطرح کردند؛ اختلاف نظرهایی وجود دارد که طبیعی است.»

قرارداد پنهان ممنوع

واکنش به قرارداد زاکانی با شرکت‌های چینی به مجلس شورای اسلامی هم کشیده شد، احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»

با این وجود علیرضا زاکانی بعد از حواشی ایجاد شده درباره قرارداد با برخی شرکت‌های چینی گفت: شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است و تأمین کننده خطوط مترو یک شرکت نظامی چینی است، شرکت هایی که قرارداد بستیم از شرکتهای معتبر به شمار می روند و بانک مرکزی به ما گفت امکان ندارد یکی از همین شرکت ها به ما خودرو بدهد. قرار شد چینی ها در ایران کارخانه بسازند، انتقال تکنولوژی انجام دهند، با شهرداری شریک شوند و یوزانس سه ساله بگیرند که این موضوع یک شیرینی و حلاوت دارد.

او گفت: «اگر این قرارداد پایدار شود ( که ضمانت نامه های آن برای پایدار شدن آمده است) تمام خودروهایی که قرارداد آن منعقد شده وارد شهر خواهد شد. قرارداد آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. یک عده نمی‌خواهند اتفاقی بیفتد. این کارها بر ضد امنیت کشور است و می‌خواهند این قرارداد را منحل کنند اما خوشبختانه نمی‌توانند. این را به مردم نوید می‌دهیم و تمام این وسایل حمل و نقل عمومی ضمانت نامه رسمی بانکی دارند.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901971

دیگر خبرها

  • ابهام در قراردادهای زاکانی با چینی‌ها/ عضو شورای شهر: هنوز تردید داریم که آیا این قراردادها منعقد شده است یا خیر؟
  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • توضیحات پیرامون پیدا شدن یسنا ۴ ساله
  • مارکو وراتی خودش را به بارسلونا پیشنهاد کرده‌است
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • بیانیه ۵ زبانه تشکل‌های اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان پیرامون حوادث دانشگاه‌های آمریکا
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • پرسپولیس تردید ایجاد کرده، استقلال هوادارش را می‌کُشد!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است