Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق ایران در افغانستان گفت: آمریکا به دنبال آن است از توافق میان مدعیان ریاست جمهوری در افغانستان دور نمایی را ایجاد کند تا از دل مذاکرات بین الافغانی دولت موقتی با محوریت طالبان به وجود آید. ابوالفظل ظهره وند سفیر سابق ایران در افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص آخرین وضعیت توافق میان مدعیان ریاست جمهوری یعنی اشرف غنی و عبدالله عبدالله در افغانستان گفت: در آخرین تلاش‌های صورت گرفته بین ارگ ریاست جمهوری و کاخ سپیدار یعنی محل استقرار عبدالله عبدالله و اشرف غنی صورت گرفته اشرف غنی تاکید بر مشارکت عبدالله در ساختار دارد و عبدالله تاکید بر مشارکت در قدرت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در خصوص مشارکت در ساختار که موضع اشرف غنی می‌باشد وی معتقد است که خود در جایگاه ریاست جمهوری باقی بماند و جایگاه عبدالله را در کاخ سپیدار قبول کند و به این ترتیب عبدالله مسئول شورای صلح با طالبان باشد و بتواند ۴۰ درصد چیدمان اعضای دولت و تعیین انتصابات در بخش سفرا و استانداران را نیز به عهده داشته باشد. به همین ترتیب در تعیین وزارت خانه‌های کلیدی نیز ایفای نقش کند.
ظهره وند تصریح کرد: در مدل پیشنهادی عبدالله که مشارکت در قدرت است بنا بر این است که در قالب ایجاد دولت مشارکتی کار‌ها از سر گرفته شود به این شکل که اشرف غنی نتیجه برگزاری انتخابات در افغانستان را ابطال کند و در گام دوم  بپذیرد که  نخست وزیر یا رئیس جمهور باشد و سمت خالی مانده را عبدالله به عهده بگیرد و در گام سوم ۵۰ درصد چیدمان دولت و تعیین انتصابات در حد سفرا و استانداران بین دو مدعی تقسیم شود و البته عبدالله هم مسئولیت شورای صلح را برای مذاکرات با طالبان به عهده بگیرد   وی تاکید کرد:البته نکته جالب توجه در هردوطرح غنی و گل این است که مسئولیت شورای صلح و مذاکره با طالبان به عهده عبدالله گذاشته شده به دلیل اینکه عبدالله سابقه جهادی دارد و احزاب جهادی با او همکاری دارند، اما غنی فقط یک فردبدون پشتوانه خاص است و از طرف دیگر طالبان نیز گفته است برای مذاکره غنی رامشروع نمی‌داند و حاضر به مذاکره با اونیست.
سفیر سابق ایران در افغانستان با بیان اینکه اشرف غنی کماکان در مشارکت بر ساختار تاکید دارد گفت: عبدالله هم تاکید کرده اگر غنی از این موضع کوتاه نیاید وی به تعیین کابینه خواهد پرداخت و این به معنی تشکیل دو دولت به طور همزمان در افغانستان است.

وی در خصوص نظر آمریکا پیرامون به توافق رسیدن یا عدم توافق این دو فرد در افغانستان نیز گفت: به طور کلی هدف آمریکا طالبانیزه کردن افغانستان است و عدم توافق این دو طرف معادلات آمریکایی‌ها را به هم می‌زند اساسا آمریکایی‌ها برای نجات از بن بست افغانستان به دنبال به توافق رسیدن این دو طرف و به تبع آن به راه افتادن مذاکرات بین الافغانی هستند.
ظهره وند در پایان خاطر نشان کرد: آمریکا به دنبال آن است از این توافق  دورنمایی را ایجاد کند که از دل مذاکرات بین الافغانی دولت موقتی بامحوریت طالبان به وجود آید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ظهره وند کرونا افغانستان اشرف غنی عبدالله عبدالله مذاکرات بین الافغانی ریاست جمهوری ظهره وند اشرف غنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۵۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد در شرایط حاضر هیچ بستری برای آغاز گفت‌وگوهای صلح بین اوکراین و روسیه وجود ندارد.

وی با اشاره به شکست گفت‌وگوهای مقامات اوکراینی و روس در ماه‌های اولیه جنگ در استانبول ترکیه گفت: دلیل امتناع اوکراین از ادامه مذاکرات در استانبول فشار مستقیم از سوی لندن بود، باقی همه حدس و گمان است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خردادماه پارسال در نشست با رهبران آفریقایی که با هدف میانجی‌گری مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف، به روسیه سفر کرده بودند، برای نخستین بار اسنادی محرمانه را افشا کرد!

پوتین در این نشست فاش کرد که پس از «توافق صلح پارسال بین مسکو و کی‌یف در ترکیه»، نیروهای روسیه از کی‌یف و مناطق تحت کنترل اوکراین خارج شده بودند. وی اضافه کرد که «پس از خروج داوطلبانه نیروهای روسیه به عنوان بخشی از این توافق، کی‌یف از امضای توافق خودداری کرده است.»

به گفته پوتین، مسکو و کی‌یف در بهار ۲۰۲۲ در استانبول به طور ضمنی با پیش‌نویس این توافق که «پیمان بی‌طرفی دائمی و ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین» نام داشته، موافقت کرده بودند و پس از آنکه روسیه به تعهدات خود ذیل این توافق عمل کرده و از کی‌یف خارج می‌شود، اوکراین بدعهدی کرده و از امضای توافق خودداری می‌کند.

براساس این سند، انگلیس، چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و ترکیه به عنوان ضمانت‌دهندگان ایفای نقش می‌کردند. به باور پوتین، عدم تعهد کی‌یف به این توافق ناشی از «اقدامات و تلاش‌های مخرب غرب» بوده است. رئیس جمهور روسیه به نقل از گزارش نشریه «فارین اِفرز»، خاطرنشان کرد که این تحولات (بدعهدی اوکراین) با سفر بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس به کی‌یف تلاقی داشته و جانسون، طلایه‌دار تلاش‌های غرب برای مانع‌تراشی در مسیر اجرای این توافق بوده است.

به نوشته این نشریه، چند منبع آگاه پیش‌تر درباره تأثیر تلاش‌های جانسون برای متوقف کردن مذاکرات، روشنگری و تأیید کرده بودند که در جریان سفر به کی‌یف، جانسون، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را ترغیب کرده تا مذاکرات با روسیه را به دو دلیل اصلی متوقف کند؛ نخست آنکه «مذاکره با پوتین ممکن نیست» و دوم اینکه «غرب در حال حاضر (در آن برهه) آمادگی پایان جنگ را ندارد.»

کد خبر 6089884

دیگر خبرها

  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • هیئتی از مصر وارد اسرائیل شد
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود