Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان یک روانشناس، نادیده گرفتن را مصداق کودک آزادی دانست و اضافه کرد: برخی از والدین که به واسطه شرایط فعلی دچار استرس و بی حوصلگی و عصبانیت هستند کودک را از خودشان طرد می کنند.

فرنوش حقانی پور در گفت وگو با ایسنا، قرنطینه کرونایی را یک توصیه برای حفظ سلامتی دانست و اظهار کرد: سلامت و بهداشت فردی دو جنبه جسمی و روانی دارد و باید سالم بمانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه والدین در دوران قرنطینه نباید از کودکان غافل شوند، تصریح کرد: قرنطینه موجب تغییر در رفتار و عادات ما از جمله ساعت خواب و بیداری، نوع تغذیه، اوقات فراغت و... شده است و کودکان به واسطه تعطیلی مدارس بیشتر تحت تاثیر این تغییرات قرار گرفته اند.

این روانشناس، استرس را مهمترین چالش کودکان در روزهای کرونایی دانست و عنوان کرد: هرگونه تغییر در سبک زندگی انسان را دچار استرس مثبت و منفی می کند و کودکان از این قاعده مستثی نبوده و استرس خودشان را به صورت وابستگی به والدین، گوشه گیری، عصبانیت، پرخاشگری و بعضا شب اداری نشان می دهند.

حقانی پور، با بیان اینکه کودک باید دلیل تغییر وضعیت را با زبان خودش و متناسب با سنش بداند، گفت: والدین باید به کودک بیاموزند که با رعایت اصول بهداشتی و ماندن در خانه هیچ خطری او را تهدید نمی کند تا استرسش کنترل و برطرف شود؛ البته والدین متکلم وحده نباشند و سعی کنند نگرانی ها و استرس ها و برون ریزی های کودک را بشنوند.

وی نادیده گرفتن را مصداق کودک آزادی دانست و اضافه کرد: برخی از والدین که به واسطه شرایط فعلی دچار استرس و بی حوصلگی و عصبانیت هستند کودک را از خودشان طرد می کنند و نسبت به حرف ها و احساسات او بی تفاوت می شوند. بسیاری از اختلافات خانوادگی نیز ناشی از نادیده گرفتن است که گاهی در مورد همسر رخ می دهد. جر و بحث والدین در حضور کودک نیز او را آزار می دهد، زیرا قبلا کودکان مدرسه بودند و والدین فرصت مشاجره داشتند، اما اکنون کودکان شاهد همه رفتار والدین هستند.

این روانشناس، با بیان اینکه ساعت خواب و بیداری کودک بدون سختگیری باید تنظیم شود، خاطرنشان کرد: خانواده ها در همه روزها صبحانه را جدی بگیرند و در روزهای کرونایی بیشتر!

حقانی پور، استفاده بی رویه از فضای مجازی را برای کودکان اعتیارآور دانست و متذکر شد: اکنون که مدارس تعطیل است، کودکان وقت زیادی دارند و به ناچار به طرف استفاده بی رویه از مدیا(تلویزیون، موبایل، بازی کامپیوتری و...) می روند، اما نباید برای سالم نگه داشتن جسم به سلامتی روح آسیب بزنیم لذا والدین استفاده کودکان از فضای آنلاین را مدیریت کنند.

وی کودکان دو تا شش ساله را در آستانه شکل گیری شخصیت دانست و اظهار کرد: شیوع کرونا موجب شده خانواده ها رفت و آمدهای خود را کاهش دهند و ممکن است کودک حتی پدربزرگ و مادربزرگ خود را نبیند لذا تصور می کند کار بدی انجام داده و دوستانش و اعضای فامیل او را دوست نداردند و با او قهر هستند و به خانه او نمی آیند. والدین باید فرصت برقراری ارتباط تلفنی و تصویری را برای کودک با فامیل و دوستان و همکلاسی ها فراهم کنند تا کودکشان لطمه روحی نبیند.

این مشاور خانواده، بازی های خانوادگی همچون اسم فامیل، صندلی بازی، سنگ کاغذ قیچی، جست وجوی اشیاء و پرتاب بطری را مناسب روزهای کرونایی دانست و گفت: این بازی ها می تواند بهانه ای برای تحرک کودکان شود، زیرا کودکان در سنین دو تا ۱۲ سال به تحرک نیاز دارند.

حقانی پور، خانه سازی با پشتی و بالش، کاردستی، خمیربازی و نقاشی را نیز برای کودکان مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: والدین از فرصت کرونا استفاده کنند و کودکان را با کتاب آشنا کنند، زیرا هیچ ارزشی بالاتر از کتاب خواندن نیست. بهتر است که والدین داستان کتاب را به صورت نمایش درآورند و با کودکان اجرا کنند، زیرا این روش کاملا درمانی بوده و کودک در قالب نقش خود استرس ها و نگرانی هایش را بروز می دهد.

وی همچنین از والدین خواست کودکان را در کارهای لذت بخش مانند آشپزی شرکت دهند و یادآور شد: از کودکان بخواهید برای دوستان و همکلاسی ها و پدربزرگ و مادربزرگ نامه بنویسند یا نقاشی بکشند، زیرا پرورش دهنده ذهن و خلاقیت است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس کودک نادیده گرفتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۶۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است، اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

سمیه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، مهارت‌های زندگی را لازمه بهزیستی دانست و افزود: فراگیری آشنایی با مهارتی تحت عنوان «همدلی» یا به عبارتی درک احساس دیگران ضروری است.

وی با بیان اینکه روانشناسان از سال ۱۹۵۷ تلاش داشتند تا دریابند منشاء همدلی کجاست و چگونه می‌توان فرزندان همدل‌تری تربیت کرد، اظهار کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مشخص شد در کنار عواملی چون نظم و انضباط، گرمی و عشق در رابطه، صبوری، تأیید و تشویق و تنبیه به موقع والدین، بهترین پیش‌بینی کننده همدلی در مردان و زنان ۳۰ ‌ساله رابطه‌ای بود که آن‌ها در ۵ سالگی با والدین خود داشتند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: در این تحقیقات مشخص شد هرچه رابطه والدین و فرزندان در سنین دبستان خوب و صمیمی‌تر باشد، کودکان، همدلی (توانایی درک احساسات و عواطف دیگران و دیدن دنیا از زاویه دید آن‌ها) را بهتر یاد می‌گیرند و بزرگسالان همدل‌تری می‌شوند و هرچه رابطه والد و فرزندان در این سنین رو به سردی و فاصله و «ول کن بابا» و حوصله‌اش را ندارم پیش رود در بزرگسالی احتمال اینکه کودک به سمت خودمحوری، خودکامگی، بی‌توجهی به حال و احوال و خواسته‌های دیگران پیش رود، بیشتر است.

وی در پاسخ به اینکه چطور می‌توان مهارت همدلی خود را ارتقاء داد؟ گفت: همان‌طور که گفته شد این یک مهارت مهم برای ایجاد رابطه قوی و ارتباط مؤثر است.

سلیمانی با بیان اینکه برای فراگیری و بهبود مهارت همدلی چند راه وجود دارد که می‌توان آنها را به کار گرفت، اذعان کرد: تمرین گوش دادن فعال، خود را جای آن‌ها گذاشتن، توجه کردن به نشانه‌های غیرکلامی، تمرین کردن ذهن آگاهی، خواندن داستان و به دنبال بازخورد بودن بخشی از این راه‌ها برای بهبود مهارت همدلی است.

وی با تأکید بر اینکه باید گوش دادن فعال را تمرین کرد، افزود: وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌کند بدون وقفه با تلاش برای ارائه راه‌حل به آنچه می‌گوید تمرکز کنید. با برقراری تماس چشمی، تکان دادن سر و پرسیدن سؤالات «شفاف» نشان دهید به او گوش می‌دهید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی همچنین از والدین خواست خود را جای فرزندشان بگذارند و سعی کنند مسائل را از دید طرف مقابل ببینید، مثلاً تصور کنید اگر در موفقیت‌های آن‌ها بودید چه احساسی داشتید یا سؤالاتی بپرسید تا درباره تجارب آن‌ها بیشتر بدانید.

وی با بیان اینکه باید به نشانه‌های غیرکلامی توجه کرد، تصریح کرد: مردم اغلب احساسات خود را از طریق زبان بدن، لحن صدا و حالات چهره خود بیان می‌کنند باید به این نشان‌ها توجه کرد تا درک بهتری از احساس طرف مقابل داشته باشید.

سلیمانی همچنین تمرین کردن ذهن آگاه را ضروری دانست و افزود: ذهن می‌تواند به شما کمک کند تا آگاهی بیشتری ‌نسبت به افکار و احساسات خود ایجاد کنید که به نوبه خود می‌تواند به درک بهتر و همدلی با دیگران کمک کند.

وی در خصوص خواندن داستان گفت: این کار می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های همدلی خود را توسعه دهید، زیرا به شما امکان می‌دهد جهان را از دیدگاه‌های مختلف ببینید و احساسات و انگیزه‌های شخصیت داستانی را درک کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با تأکید بر اینکه والدین باید به دنبال بازخورد باشند، اظهار کرد: باید از دوستان و اعضای خانواده در مورد مهارت‌های همدلی خود بازخورد بخواهید. آن‌ها ممکن است بتوانند پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود شما ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: همدلی مهارتی است که با تمرین و تلاش می‌توان آن را توسعه داد. با تمرکز بر درک و ارتباط با دیگران، می‌توان مهارت‌های همدلی خود را بهبود ببخشید و روابط قوی‌تری ایجاد کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در پایان گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • موضع تازه وزیر دفاع امریکا به حمله موشکی ایران
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند