Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@13:14:47 GMT

ماندگاری اندیشه های دینی با هنر انقلابی و اسلامی

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۶۳۲۷

ماندگاری اندیشه های دینی با هنر انقلابی و اسلامی

خبرگزاری مهر- گروه استان‌هاُ آرش صالحی: هنر انقلاب یک رویکرد فکری، اعتقادی و رفتاری در حوزه هنر است و هنرمند انقلاب نسبت به شرایط جامعه خود در زمان انقلاب، دوران صلح، جنگ و هر موقعیت دیگری که جامعه با آن درگیر است، عکس العمل های متناسب با آن شرایط را از خود نشان می‌دهد. هنرمند بر اساس تعهدی که احساس می‌کند؛ تعهدی که مبنای اعتقادات دینی هنرمند است و جهان بینی هنرمند را تشکیل می‌دهد، واکنش‌های متناسب با شرایط جامعه از خود بروز می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما از هنرمندی حرف می‌زنیم که معتقد است ما برای مردم کشور خودمان و برای مظلومان و مستضعفانی که در اقصی نقاط جهان هستند، احساس دلسوزی می‌کنیم و نسبت به سرنوشت آنها حساسیت داریم. هنرمند انقلابی باید درباره وضعیت زندگی این اقشار در سراسر دنیا حساس باشد و بداند این افراد در چه شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زندگی می‌کنند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، هنر ایرانی وارد عرصه تازه‌ای شد که در آن دیدگاه‌های اسلامی با فنون آفرینش هنری درهم آمیخت و در تمام ابعاد آن متجلی شد؛ به طوری که امروز تفکیک هنر ایرانی از هنر انقلابی کاری لغو و بیهوده جلوه کرده و هنر ایرانی امروز بخش زیادی از شکوه خود را مدیون نگاه انقلاب به هنر می‌داند.

از این زمان به بعد است که مجموعه فعالیت‌های هنری معطوف به باورهای انقلابی، دینی و مردمی در ابتدا با نگاه انسانی و بعدها با نگاه دینی و اجتماعی شکل می‌گیرد که می کوشد این باورها که از مجاری مختلف از جمله حوزه ادبیات به دستش می‌رسد را ابتدا ترجمه و سپس به آثار هنری تبدیل کند.

در نهایت هم گفتمانی تحت عناوینی چون هنر انقلابی پدید می‌آید که به رغم برخی نقصان‌ها، جلوه‌های آن را کما بیش در آثار هنرمندان کشور می‌بینیم. با این حال هنوز هم هنرمندان ما با مختصات هنر انقلابی آشنا نیستند و به تعریف جامع و مانعی از این هنر نرسیده‌اند.

هنر انقلابی محدود به دوره خاصی نیست

رضا باقرزاده مقدم، کارشناس ارشد سینما در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به دیدگاه‌های مختلف در مورد چیستی هنر انقلاب اسلامی گفت: برخلاف دیدگاه‌هایی که هنر انقلاب را به دوره ویژه‌ای در تاریخ اسلام محدود و یا به معنای زدودن ظواهر مبتذل و غیر شرعی از هنر تعریف می‌کنند، هنر انقلاب اسلامی، همان هنر ناب اسلامی است؛ اما هنری که متعلق به دوره خاصی از اسلام نبوده و هدفش فقط زدودن مظاهر غیراخلاقی از هنر نیست.

باقرزاده مقدمُ تغییر پیاپی گفتمان‌های رایج در دنیای اسلام را علت ایجاد دوره «فترت» و نبود ارزش‌های اسلامی در برخی آثار هنرمندان ایرانی، در دوره‌های مختلف تاریخی عنوان کرد و افزود: از دهه ۵۰ به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با دگرگونی گفتمان اسلامی مواجه نیستیم؛ بلکه این نوع گفتمان بار دیگر بازیابی می‌شود.

وی دیدگاه جهان وطنی، دفاع از مظلوم، مبارزه با استکبار و نژاد پرستی را از جمله ویژگی‌های گفتمان هنر انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد: حیطه هنر و ادب عاشورایی، یکی از تجلی‌گاه‌های بارز هنر انقلابی است که عاشورا را در قامت مهمترین تلاش مسلمانان برای بازگرداندن گفتمان اصلی اسلام ترسیم می‌کند.

ضرورت تبیین گفتمان هنر انقلاب اسلامی

این پژوهشگر حوزه فیلم سازی با ذکر اینکه در همه رشته‌های هنری اعم از سینما، ادبیات، هنرهای نمایشی و موسیقی نیازمند تبیین گفتمان انقلاب اسلامی هستیم، گفت: باید گفتمان متداول در هنر کشور را مطابق با انقلاب اسلامی تغییر دهیم تا هنر نیز از این گفتمان الهام گرفته و در آینده هنر انقلابی ایران سبکی با ساختار و جهان‌بینی مشخص عرضه کند.

باقرزاده مقدم با تاکید بر اینکه هنر ایران پس از انقلاب اسلامی هنوز در حال «شدن» (رخ دادن) است، بیان کرد: با وجود افتخارات زیادی که هنرمندان ما طی سالیان پس از انقلاب کسب کرده‌اند، به صراحت نمی‌توان اذعان کرد که هنر انقلابی در همه ابعادی که برای آن تعیین کرده‌ایم، جلوه گری داشته است.

لزوم آموزش مبانی نظری هنر انقلاب

محمد اسدی، کارشناس هنرهای تجسمی نیز با یادآوری اینکه عبارت هنر انقلاب را زیاد شنیدیم، ولی تجلی آن را کم دیده‌ایم، به خبرنگار مهر گفت: بعد از ۴۲ سال که از انقلاب می‌گذرد، اگر معتقد به هنر انقلابی هستیم که بنده هم ادعا می‌کنم این نوع هنر وجود دارد، چرا امروز هنر انقلاب به عنوان یک مکتب جاری در محافل آکادمیک و دانشگاهی و جاهایی که سخن از هنر می‌رود، آموزش داده نمی‌شود؟

اسدی با بیان اینکه برای به وجود آمدن مکتبی هنری با بیانی متفاوت با آنچه که در غرب بوده، نیازمند تحول اجتماعی هستیم، اضافه کرد: پیش از انقلاب کار هنری را با نگاه به وضع روان شناختی هنرمند به عنوان یک کار اعتراضی و در زمانی که انقلاب در حال پیروز شدن بود، به عنوان یک حرکت همراه با مردم می‌بینیم. در جایی هم که هنر انقلابی وارد جنگ و دفاع مقدس می‌شود، تحت عنوان «هنر همراه و مدافع» یعنی به نیت امید بخشی با توده‌های مردم همراهی می‌کند و این همان کاری است که وعاظ و مداحان هم انجام می‌دادند.

وی با ذکر اینکه هنر انقلاب دوره بروزی دارد که پایه‌هایش قبل از انقلاب است، گفت: دوره‌ای که می‌توانیم در آن جنس ناب و خلوص واقعی هنر انقلابی را پیدا کنیم، از ۲ یا ۳ سال پیش از انقلاب شروع می‌شود و تا یکی دو سال پس از دوران دفاع مقدس هم ادامه پیدا می‌کند.

اسدی ادامه داد: در خلال این دوران یک بیان تصویری تازه در حوزه هنرهای تجسمی کشور نمایانده می‌شود که هیچ‌گونه زمینه‌های مطالعه شده قبلی ندارد و کاملاً خودجوش و واقعاً انقلابی بوده است؛ بیانی که بدون اتکا به هیچ نظام قدرتی شکل می‌گیرد، پیش می‌رود و به راه خود ادامه می‌دهد.

ادبیات انقلاب اسلامی؛ انگیزاننده و کنش پذیر

همچنین سعید عاشقی، شاعر قزوینی در گفت و گو با خبرنگار مهر با طرح این سوال که نقش و سهم ادبیات در پیدایش انقلاب اسلامی چقدر و چگونه بوده، گفت: واقعاً آثار ادبی و آن چیزهایی که شاعران و ادبا به زبان احساسی و عاطفی در بین سال‌های ۴۱ تا ۵۶ می‌گفتند، نقش انگیزاننده برای تغییرات بزرگ اجتماعی و فرهنگی را در جامعه ایفا کردند و البته به این پرسش مهم جز در پاره‌ای گفتارها و سخنرانی‌های کوتاه و آن هم به شکل اجمالی پرداخته نشده است.

عاشقی خاطرنشان کرد: به هر جهت نمی‌توانیم که نقش شعرایی مانند علی موسوی گرمارودی، حمید سبزواری یا کتاب‌های جلال آل احمد و پرویز خرسند و به ویژه خطابه‌های شورانگیز دکتر علی شریعتی را در روند پیروزی انقلاب اسلامی نفی کنیم و آثار اینها پیشینه و پشتوانه ادبیات انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.

وی افزود: ادبیات انقلاب اسلامی به حسب تاریخی بیشتر ادبیات گیرنده و ستاننده بوده تا ایجاب کننده و باید بگوییم که این ادبیات نبوده که از علل به وجود آمدن انقلاب اسلامی بوده، بلکه ادبیات انقلاب اسلامی یک جریان کنش پذیر و برآمده از حوادث سیاسی و فرهنگی روزگار خویش بوده است.

رویکرد تولیدی به جای تبلیغی

از سوی دیگر علی هوشمند، رئیس حوزه هنری استان قزوین هم با بیان اینکه رویکرد حوزه هنری این است که به جای کارهای ویترینی مانند برپایی همایش، به تولید بیشتر اثر بپردازد، به خبرنگار مهر گفت: در سال پیش رو به جای اینکه به فکر حجم آثار و تولید با تیراژ بالا باشیم، بیشتر به فکر تولید کیفی خواهیم بود و در حوزه هنر انقلاب تلاش می‌کنیم با همت هنرمندان ارزشی استان، به تولیدات فاخری در رشته‌های مختلفی مانند پویانمایی، نمایش، کتاب، ادبیات پایداری و هنرهای تجسمی دست یابیم.

هوشمند تصریح کرد: در واقع به جای تولید انبوه و تجاری، تولید نمونه‌های فاخر را به ویژه در حوزه‌های انیمیشن، نمایش و همین‌طور در حوزه کتاب خواهیم داشت و در واقع به جای اینکه کثرت بدهیم و مثلاً ۱۰ نمایش را حمایت کنیم، تلاش می‌کنیم یک یا ۲ نمایش خوب را تولید کنیم و به عبارتی قرار است کمیت را فدای کیفیت کنیم.

ظرفیت هنر انقلابی در جهش تولید جدی گرفته شود

اما انقلاب اسلامی که مجموعه‌ای از ارزش‌ها و باورهای نو را با خود به همراه آورد، گفتمان هنری ویژه خود را دارد که پس از گذشت بیش از ۴ دهه از وقوع آن، هنوز توسط دستگاه‌های فرهنگی و هنری به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میان هنرمندان و اهالی هنر تبیین و گسترش نیافته است.

ضمن اینکه هنر انقلابی می‌تواند در شرایط امروز و مشکلات اقتصادی جامعه کمک زیادی به رونق و جهش تولید کند؛ ظرفیتی که متأسفانه هنوز از سوی نهادهای متولی حوزه فرهنگ و هنر جدی گرفته نشده است.

هنر انقلاب یک هنر متعهد دینی و اجتماعی است و بر اساس این تعهد دینی و اجتماعی هم عمل می‌کند و در هر شرایطی عکس العمل خاص خود را دارد و به نظر می‌رسد در این عرصه تولید محتوای بر اساس آموزه‌های دینی و نیازهای مردم، حفظ استقلال، شناسایی و بهره گیری از هنرمندان متعهد و توانمند ضروری است و در صورتی که همه نقش آفرینان عرصه هنر انقلاب اسلامی به صورت همزمان تحت یک نقشه جامع و کامل عمل کنند می‌توان امیدوار بود که بتوان دیگران را با آثار هنری انقلاب اسلامی و تجلیات زیبا و هدایتگر آن آشنا کرد و در مسیر اهداف متعالی تعیین شده گام برداشت.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا آموزه های دینی اجتماعی و فرهنگی انقلاب انقلاب اسلامی عاشورا بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی ادبیات انقلاب اسلامی هنر انقلاب اسلامی هنر انقلاب خبرنگار مهر هنر انقلابی حوزه هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۶۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب

هرچند برخی منفعلانه در مقابل امواج رسانه‌ای و تبلیغاتی غرب، مرزبندی فرهنگی و مقاومت فرهنگی را ناممکن می‌دانند و دچار ناامیدی و یأس شده اند، اما با قدرت بالای جهاد تبیین، می‌توان از توان اثرگذاری دشمن در فرهنگ عفاف و حجاب خارج شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، عفاف و حجاب، به عنوان دو ارزش مهم شرعی و قانونی در جامعه بشری، اصل‌های جدایی‌ناپذیرند که بدون یکدیگر معنای حقیقی و اصیل خود را از دست می‌دهند. عفاف که فرهنگی متعالی است، به افراد جامعه، چگونه بودن و چگونه زیستن را آموزش می‌دهد و در حقیقت هدفش کمک به رسیدن انسان‌ها به کمال مطلوب آفرینش است و در این میان بخش مهمی از این دغدغه را فرهنگ ناب و متعالی حجاب که از نمادهای بارز عفاف است، تحقق می‌بخشد.

حجت‌الاسلام علی اصغر ولایتی زنجانی، دبیرکل مجمع کانون‌های فرهنگی کشور،‌ طی یادداشتی به ضرورت مهندسی فرهنگی در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب پرداخته است.

دو ارزش مهم شرعی و قانونی در جامعه بشری

عفاف و حجاب، از واجباتی است که در قرآن کریم در سه سوره مبارکه از جمله سوره احزاب آیه 59 به پیامبر (ص) نازل شده است و این موضوع همواره در  دین اسلام مورد توجه بوده و یکی از نمادهای اصلی هویت همه مسلمانان است.

البته همه ادیان الهی عفاف و حجاب را یک اصل واجب الهی می‌دانند که رعایت آن، آرامش و امنیت فردی و اجتماعی را رقم می‌زند، موجب تحکیم بنیان‌های خانواده شده و ضمن ایجاد نشاط فردی و اجتماعی، کاهش آسیب‌های جدی خانوادگی و اجتماعی را در پی دارد.

بدون تردید عفاف و حجاب، به عنوان دو ارزش مهم شرعی و قانونی در جامعه بشری، اصل‌های جدایی‌ناپذیرند که بدون یکدیگر معنای حقیقی و اصیل خود را از دست می‌دهند. عفاف که فرهنگی متعالی است، به افراد جامعه، چگونه بودن و چگونه زیستن را آموزش می‌دهد و در حقیقت هدفش کمک به رسیدن انسان‌ها به کمال مطلوب آفرینش است و در این میان بخش مهمی از این دغدغه را فرهنگ ناب و متعالی حجاب که از نمادهای بارز عفاف است را تحقق می‌بخشد.

آیا اوضاع حجاب با اجرای "طرح نور" بهتر شده است؟

پیشینه حجاب و پوشش هم به قدمت تاریخ آفرینش انسان‌هاست و باید به تعبیری گفت پوشش و لباس هر انسانی پرچم کشور وجودی خودش است؛ پرچمی که او بر در خانه وجودش نصب می‌کند و با آن می‌گوید که از کدام فرهنگ و تمدن تبعیت می‌کند و به نوعی شناسنامه ظاهری انسان است.

همان طور که ملت‌ها با تعهد و احترام به پرچم خود، اعتقاد خود را به هویّت ملی خویش ابراز می‌کنند، هر انسانی که به ارزش‌ها و بینش‌هایی معتقد و دلبسته است، لباس متناسب با آن ارزش‌ها و بینش‌ها را برای خود برمی‌گزیند و به سلامت فکری، عاطفی و جنسی جامعه خود نیز می‌اندیشد.

حجاب یک واجب شرعی است که باید رعایت بشود

به خوبی می‌دانیم حجاب و پوشش در ایران و کشورهای اسلامی از بارزترین نشانه فرهنگی و نماد دینی و ملی است که به سرعت تحت تأثیر سایر پدیده‌های فرهنگی قرار می‌گیرد. هر نوع دگرگونی در ساختار فرهنگی و اجتماعی، با تغییر در پوشش مردم نمایان می‌شود و این موضوع نیاز به باز تعریف اساسی نخبگان دارد.

انقلاب اسلامی از بدو شکل‌گیری به این موضوع مهم اجتماعی به دلیل اهمیت سلامت جامعه و مردم تأکید کرد و خود مردم هم با آغوش باز استقبال و همراهی کردند و امام خمینی(ره) ضمن تأکید بر رعایت حجاب زنان از فعالیت‌ها و حضور پر رنگ علمی و اجتماعی زنان در عرصه‌های مورد نیاز جامعه حمایت کردند.

رهبر معظم انقلاب نیز حجاب را ضرورت شرعی می‌دانند و می‌فرمایند: حجاب یک ضرورت شریعت است؛ ضرورت شرعی است؛ یعنی هیچ تردیدی در وجوب حجاب وجود ندارد؛ این را ‌همه باید بدانند. این که حالا خدشه کنند، شبهه کنند که آیا حجاب هست، لازم است، ضروری است، نه، جای خدشه و شبهه ‌ندارد؛ یک واجب شرعی است که باید رعایت بشود، منتها آن کسانی که حجاب را به طور کامل رعایت نمی‌کنند، اینها را نباید ‌متّهم کرد به بی‌دینی و ضدّانقلابی.

زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی

 

جایگاه زمینه‌سازی فرهنگی در ترویج حجاب

انقلاب اسلامی به عنوان یک نظام دینی و مردمی ماهیت فرهنگی دارد و فرهنگ دینی ما عنصر اصلی و محوری شعارهای مردم در انقلاب بوده است. هویت دینی و فرهنگی ما به دلیل این‌که عامل اصلی رشد و موفقیت ما بوده است. سال‌هاست مورد تهدیدها و تهاجم‌ها قرار گرفته‌ایم و براثر برخی ضعف‌ها و تسامح‌ها نیز با آسیب‌هایی مواجه هستیم و این قابل انکار نیست و باید کار کرد، گفتگو کرد و مردم را در عمل محرم دانست و با گذشت و اعتماد آنان را از نقشه‌های بدخواهان آگاه کرد.

البته باید گفت ما با رویش‌های شگفت‌آور در شجره طیبه انقلاب اسلامی و علی‌رغم تعمیق معرفت دینی، تقویت ارزش‌های اسلامی و رشد قدرت نرم فرهنگی و تربیت نسل‌های مؤمن، عفیف و غیرتمند در نظام اسلامی همچنان هجمه‌های پیدا و پنهان فرهنگی هستیم و جنگ عظیم فرهنگی بر علیه مردم ما ادامه دارد و مقصد انقلاب یعنی مکتب اسلام و منشاء ارزش‌ها را هدف گرفته است.

در این میان برخی منفعلانه در مقابل امواج رسانه‌ای و تبلیغاتی غرب، مرزبندی فرهنگی و مقاومت فرهنگی را ناممکن می‌دانند و دچار ناامیدی و یأس شدند درحالیکه با قدرت بالای جهاد تبیین ،عفاف و حجاب می‌توان از توان اثرگذاری دشمن خارج شد.

تمیز اقناعی و تبیین درست فرهنگ عفاف و حجاب

حقاً و انصافاً مردم ایران در تقوا، عفت و ایمان سرآمد ملت‌هاست و همواره به اصالت و دین داری شهره بوده و هستند. امروز اگر در بحث حجاب مسئله داریم این نشانه بی‌دینی و بی‌تقوایی نیست، بلکه نشان از فاصله و شکاف فرهنگی است که هم متولیان فرهنگی و اجتماعی در این موضوع سهم دارند و هم تلاش دشمن که شبانه‌روز به دنبال ایجاد یأس و نا امیدی و شبهه‌افکنی است.

در این بمباران رسانه‌ای و ضد فرهنگی دشمن، عملکرد ما ضعیف بوده و هست و اصلاح وضعیت کنونی عفاف و حجاب در جامعه، یک برنامه جامع و چند بعدی مستمر نه مقطعی می‌خواهد که سطوح مختلف حاکمیت و جامعه و با همکاری همه آحاد جامعه و مسئولین را می‌طلبد.

امام خمینین (ره) برای زنان ارزش بالایی قائل بودند به طوری که می‌فرمایند زن مربی انسان‌هاست و سعادت و شقاوت کشورها به زنان بستگی دارد و در تعبیری دارند که از دامن زن مرد به معراج می‌رود. مقام معظم رهبری نیز نگاه اسلام به زن را عزت‌بخش، کرامت‌بخش، رشدآفرین و استقلال‌دهنده به شخصیت زن عنوان می‌کنند.

ما باید برای مسئله فرهنگی حجاب، کار و الگوهای موفق فرهنگی و هنری اساسی طراحی کنیم. قدم نخست در این موضوع کار فرهنگی تمیز و اقناعی و تبیین درست فرهنگ عفاف و حجاب در خانواده‌ها است که نیاز به آموزش کامل والدین را به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌خواهد.

قدم بعدی تقویت نقش‌های اجتماعی و فرهنگی عموم مردم است که عموم مردم حاکمیت را در عمل همراهی کنند و خواسته آن را خواسته خود بدانند و احساس فاصله زیادی نکنند. این مهم نیز بیشتر از رسالت‌های حوزه‌ها، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها و مراکز علمی است که هم تربیت معلم و هم تدوین برنامه جامع می‌خواهد.

همچنین باید اذعان کرد یکی از اصلی‌ترین ابزارهای دشمنان و مخالفان ایران برای ضربه به مردم و جوانان استفاده از ابزارهای رسانه‌ای و فضای مجازی است و مسئولین رسانه ملی و سینما و نخبگان هنری باید به این موضوع با برنامه‌ریزی اصولی، فرهنگ‌محور، تبیین‌گر و جذاب بپردازند.

نقش فیلم، بازی‌ها و موسیقی‌های روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب

باید گفت ساخت فیلم، سریال و تولید بازی‌ها و موسیقی‌های روشنگرانه با جذابیت‌های بالا برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و نشان دادن ارزش و جایگاه واقعی زن ایرانی مسلمان می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) نیز در دیدار با مدیران صدا و سیما می‌فرمایند: «زن سرشار از ارزش‌های اسلامی و انقلابی است.» لذا سیمای زن مسلمان و انقلابی باید با تکیه بر حجاب، نجابت و عفت نقش اصلی و اساسی او در خانواده و جامعه، تأثیر زن در رشد مرد و جامعه و نیز نقش پر اهمیت او در واقعیت‌های گذشته نظیر جنگ تحمیلی در صدا و سیما نشان داده شود.

باید گفت ارتقا و گسترش ارزش‌های فرهنگی و دینی در جامعه بیشتر با روش‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای هدفمند، ارزش محور و جذاب امکان‌پذیر است و دنیای فرهنگ، هنر و رسانه دنیای تصاویر یا تصورات ذهنی است که سمبل‌ها و رویدادها به این تصاویر و تصورات شکل می‌دهند.

باید گفت بر مبنای شیوه‌ فرهنگی و هنری، وقتی تصویری منفی شکل می‌گیرد تنها با تقویت تصاویر و رویدادهای سازنده و مثبت و اقناعی می‌توان به تدریج فضا را تغییر داد و ارزش موردنظر را تقویت کرد.

همچنین تولید موسیقی و بازی‌های رایانه‌ای قوی و پاسخگو و ساخت فیلم‌های سینمایی و سریال‌های هنری جذاب و روشنگرانه در مقابل محصولات غربی به باورهای مردم در بحث حجاب زنان کمک می‌کند. البته مسئولین فرهنگی هنری و دلسوزان ایرانی باید از نسل جوان برای تربیت هنرمندان فرهیخته ارزش دوست و مردمی باسواد استفاده کنند و برای آینده سرمایه‌گذاری کلانی بشود.

ما محتوای لازم برای مردم عزیز و نسل جوان خود و جان‌های تشنه حقیقت در جهان داریم اما باید ضمن مقابله با فعالیت توپخانه‌های شبانه‌روزی بدخواهان، به تولید آثار هنری قوی و تربیت نسل جدید هنرمندان تلاش مضاعف کنیم. البته باید گفت این مهم هماهنگی همه جانبه مسئولین و اعضای حاکمیت را می‌طلبد که با پوشش هم و با همکاری و همدلی و با پای کار آوردن نخبگان و دغدغه‌مندان و صداقت کامل با مردم به این رسالت مهم و حیاتی در عمل و با جان و دل با خرج آبرو و حتی فدای جان مثل زمان دفاع مقدس کمک کنند.

مردم ایران زن و مرد جوان و پیر انسان‌های پاک سرشت، شریف، عفیف و مسلمان هستند و می‌دانند حجاب یک اصل مسلم قرآنی و دینی است، اما نحوه مواجهه با پدیده بی‌حجابی نیازمند تفکر، تدبیر و کار اساسی است. باید توجه کنیم ما مطیع و عاشق رهبری هستیم که فرمودند این عزیزان فرزندان خودمان هستند و پیرو مکتب سرداری هستیم که دختر کم حجاب را فرزند خود می‌دانست.

باید بدانیم آنچه مسلم است حضور و کنشگری در میدان جنگ نرم، ملزومات، مهارت و تدبیر خاص خود را می‌طلبد وگرنه دشمن زبون همواره منتظر اقدامات هیجانی، ناپخته و بی هدف است و جوانان ما با تفکر و مطالعه هرگز آراستگی اصیل و فرهنگ ایرانی خود فراموش نخواهد کرد.

مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به رسانه اشاره کرده‌اند می‌فرمایند ابزارهای رسانه‌‌ای پیشرفته و فراگیر، امکان بسیار خطرناکی در اختیار کانون‌های ضد معنویت و ضد اخلاق نهاده است و هم‌ اکنون تهاجم روزافزون دشمنان به دل‌های پاک جوانان و نوجوانان و حتی نونهالان با بهره‌‌گیری از این ابزارها را به چشم خود می‌‌بینیم. ان‌شاءالله که با برنامه‌ریزی‌های همه جانبه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند مدت با استفاده از تجربیات و همراهی مردمی و سلایق مختلف جامعه و مدیریت نخبگان متخصص و متعهد در این مسئله به موفقیت‌های چشم‌گیریی برسیم.

در این زمینه نیازمند مشارکت دستگاه‌ها و سازمان‌های فرهنگی با کشورهای دوست و متعهد به فرهنگ در تولید آثار هنری در فیلم و سریال هستیم تا تبادل فرهنگی صورت بگیرد و باید در عرصه‌های هنری و فرهنگی نیز با کشورها و ملت‌های دوست و هم‌سو به مقابله با تهاجم فرهنگی و امپراتوری رسانه‌ای ضد خانواده و ارزش‌ها برویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • آغاز بکار مدرسه ملی روایت در سمنان
  • حکمرانی نخبگانی، سلسله مراتبی نیست بلکه یک شبکه است/ هیئت‌های اندیشه‌ورز با حضور حداکثری نخبگان در استان‌ها تشکیل شود
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • قالیباف: جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود