Web Analytics Made Easy - Statcounter

در چند روز اخیر برخی از روستائیان در سیستان از وجود ملخ صحرایی در مراتع این منطقه خبر داده اند که این امر باعث نگرانی برخی از کشاورزان شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ مزارع سیستان در فصل زراعی که معمولا برای گندم و جو به زیر کشت می روند از بالاترین مرغوبیت در کشور برخوردار هستند که همین امر نیز تولید گندم را در منطقه بالا می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در سال های نه چندان دور سیستانیان می توانستند با تولید انبوه گندم، مصرف کل کشور را تامین کنند به همین دلیل نیز این منطقه را انبار غله ایران نامیدند.

با این حال در دو سال اخیر با توجه به ورود دشتمال های فصلی از سمت کشور همسایه بار دیگر کشاورزان با کشت گندم و جو سرانه کشت این محصول را در استان بالا برده اند، اما وجود برخی از آفت ها و از طرفی حمله ملخ ها باعث نگرانی کشاورزان سیستانی شده است.

در چند روز اخیر برخی از روستائیان در سیستان از وجود ملخ صحرایی در مراتع این منطقه خبر داده اند که این امر باعث شده است تا کشاورزان محصولات کشاورزی خود را با خطر جدی رو به رو بینند.

هیرمند مصون از حمله ملخ ها

در همین خصوص عباس جهانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هیرمند در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: با توجه به اعلام خبر وجود ملخ صحرایی در منطقه سیستان بلافاصله تیم های مختلف از جهاد به مناطق حساس اعزام شده اند.

وی با تاکید بر اینکه کشاورزان نباید نگران باشند، افزود: تا کنون اثری از ملخ صحرایی در مزارع کشاورزی شهرستان هیرمند دیده نشده است.

جهانی خاطرنشان کرد: نیروهای جهاد کشاورزی به طور کامل منطقه را رصد می کنند تا در هنگام ورود ملخ های مهاجر با آنها مبارزه کنند و به کشاوزان این اطمینان را می دهیم که ما کاملا آماده هستیم.

وجود دسته کوچکی از ملخ های مهاجر در شهرستان هامون

این سخنان درحالی عنوان می شود که جمشید رخشانی نسب فرماندار شهرستان هامون در گفت و گو با خبرنگار ما با تایید بر اینکه گروهی از ملخ های صحرایی به مراتع سیستان حمله ور شده اند گفت: گروهی از ملخ های مهاجر که از گروه اصلی خود جدا شده بودند وارد مراتع سیستان در شهرستان هامون شده بودند.

وی افزود: در همین رابطه بلافاصله پس از اطلاع از ورود این نوع ملخ ها در منطقه جهاد کشاروزی شهرستان هامون وارد عمل شده و قبل از حمله به مزارع با آنها مبارزه کرده است.

همچنین علیرضا روحی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان هامون در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: تشخیص این که ملخ ها از کدام نوع هستند و از چه سمتی وارد منطقه شده اند در حال بررسی است.

وی ادامه داد: خوشبختانه این دسته کوچکی از ملخ ها بودند که از گروه اصلی خود جدا شده و به بیان دیگر به بی راهه زده بودند.

روحی بیان داشت: خاک منطقه سیستان به گونه ای است که این نوع ملخ قادر به تخم ریزی در آن نیست و نکته مثبت این ماجرا نیز همین امر می باشد.

حمله ملخ ها خسارتی نداشته است

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان هامون نیز در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: حمله ملخ ها تا کنون هیچ خسارتی به بار نیاورده است و این دسته از ملخ ها برای تخم ریزی باید مزارعی را انتخاب کنند که دارای خاک نرم و مرطوبی است .

وی با بیان اینکه خاک سیستان هیچ سازگاری برای تخم ریزی این نوع ملخ ندارد افزود: بحران حمله ملخ ها زمانی شدت می گیرد که این نوع حشره بتواند تخم ریزی کند و جمعیت خود را افزایش دهد که خوشبختانه در منطقه سیستان این اتفاق رخ نداده است.

روحی تصریح کرد: در سال گذشته نیز دسته ای از ملخ های مهاجر از گروه اصلی خود جدا شده بودند و به مراتع سیستان حمله ور شدند که با این موضوع نیز در سال قبل مبارزه شده است.



انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: گفت و گو با خبرنگار ما کشاورزی شهرستان شهرستان هامون ملخ های مهاجر ملخ صحرایی جهاد کشاورزی حمله ملخ ها ملخ ها تخم ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۶۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،کاظمی در جلسه کارگروه جلوگیری از هدر رفت منابع ابی این شهرستان با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت‌های کشاورزی و عملکرد کشت پاییزه، گفت: اولین مرحله رها سازی آب سد اول خرداد به روی اراضی کشاورزی اجرا میشود.    رییس شورای حفاظت از منابع اب سلماس افزود: این امر به جهت تامین حق آبه کشاورزان صورت می‌گیرد تا با توجه به خشکسالی، سال زراعی جاری بهترین استفاده در کشت محصول‌های جو، گندم و دانه‌های روغنی را دارد.   وی در ادامه با اشاره به اهمیت مصرف بهینه آب، اظهار کرد: ۲۶میلون متر مکعب اب برای ابیاری اراضی کشاورزی از سد زولا در نظر گرفته است    کاظمی گفت؛ این میزان اب نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۲٠درصد افزایش دارد    او گفت: اب حدود ۱۲هزار هکتار اراضی این شهرستان از سد‌های زولا و دریک تامین میشوند

دیگر خبرها

  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • حمل محصولات کشاورزی گلستان، برنامه ریزی های لازم را می خواهد
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس
  • نصب ۲۰ دوربین پلاک‌خوان برای اولین‌بار در شهرستان زابل