Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:44:29 GMT

علت گرانی حبوبات

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۶۹۵۰

علت گرانی حبوبات

چندی پیش اخباری منتشر شد که خبر از افزایش قیمت حبوبات خصوصا لوبیا را در سال جدید می داد. موضوعی که دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی علت آن را نه کمبود و کسری بار بلکه سودجویی برخی افراد در فروش بارشان دانست.

قاسمعلی حسنی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در یکی دو ماه اخیر در برخی غلات و حبوبات شاهد افزایش قیمت غیر منطقی و غیرقانونی بودیم، اظهار کرد: این افزایش قیمت به خاطر کمبود یا کسری بار نبود بلکه به خاطر سودجویی برخی افراد در فروش بارشان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این که ایران هم تولید کننده غلات و حبوبات است هم واردکننده، گفت: با بسته شدن مرزهای وارداتی و صادراتی، بعضی از کشورها صادرات برخی از محصولاتشان را محدود و ممنوع کردند و همین امر باعث شد افرادی که بار غلات و حبوبات دارند نیز محصولاتشان را با قیمت بیشتری بفروشند.

 دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در ادامه به کشورهایی که به ایران حبوبات صادر می کنند اشاره کرد و گفت: عدس از کانادا،  نخود از اتیوپی و استرالیا، لوبیا از چین، قزاقستان وقرقیزستان وارد کشورمی شود.  

وی در ادامه با اشاره به اینکه در ماه رمضان مصرف حبوبات و غلات بیشتر می شود، اظهار کرد: باتوجه به گرم شدن هوا و شرایط سختی که برای نگهداری این اقلام ایجاد می شود، به نظر می رسد قیمت آنها کاهش یابد.

حسنی با بیان اینکه ارزهای نیمایی و یارانه‌ای آفت اقتصاد کشور است، افزود: این ارزهای دولتی رقابت را غیرمنصفانه کرده است. عده ای دسترسی به این ارزها دارند و عده ای دیگر نیز ندارند. این افرادی که ارز دولتی دریافت می‌کنند با ارز دولتی خرید می کنند ولی با قیمت آزاد  محصولاتشان را می فروشند.

 دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی به افزایش قیمت برنج خارجی نیز اشاره کرد و گفت: در برنج خارجی نیز با افزایش قیمت مواجه شدیم. برنجی که باید ۷۴۰۰ فروخته شود ۹۵۰۰ تومان فروخته می شود  و حدود دوماه است که این افزایش  قیمت ۲۰۰۰ ومانی بیش از  مصوبه دولت اتفاق افتاده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حبوبات کروناویروس افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۶۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید

آفتاب‌‌نیوز :

طلا در آستانه سومین ماه پیاپی افزایش قیمت به خاطر خرید بالای بانک‌های مرکزی و افزایش تقاضا برای آن به عنوان یک پشتوانه ایمن قرار داشت. اما همه تمرکز‌ها در حال حاضر به نتیجه اجلاس فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه معطوف شده که انتظار می‌رود سیاست‌های پولی سختگیرانه‌ای را وضع کند.

به گزارش بلومبرگ، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۲۰ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۴ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۷۳ درصدی به ۲۳۴۰ دلار و ۴۰ سنت رسیده است.

طلا در آستانه یک افزایش قیمت ۵ درصدی طی یک ماه گذشته قرار دارد.

با توجه به نرخ بالای تورم در آمریکا، مقامات این کشور انتظار دارند کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در روز چهارشنبه سیاست‌های پولی سختگیرانه‌ای را در پیش بگیرد و نرخ بهره را بین ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ درصد نگه دارد.

تاجران انتظار دارند فدرال رزرو نرخ بهره را حداقل دو بار در تا پایان سال جاری میلادی پایین بیاورد. نرخ بالای بهره معمولاً به ضرر طلاست، چون هزینه نگهداری این سرمایه غیر سودده را بالا برده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

قیمت طلا بیش از ۱۳ درصد از ابتدای سال جاری میلادی در بحبوحه خرید بالای بانک‌های مرکزی، تقاضای بالا از سوی بازار‌های آسیایی مخصوصاً چین و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی از اوکراین گرفته تا خاورمیانه افزایش یافته است.

ضعف دلار آمریکا طی روز‌های اخیر هم از قیمت طلا حمایت کرده است. پایین آمدن ارزش دلار خرید طلا را برای دارندگان سایر ارز‌های دنیا ارزان‌تر می‌کند.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۱.۴۵ درصد کاهش به ۲۷ دلار و ۲۶ سنت رسید و پلاتین با یک کاهش ۰.۲۷ درصدی ۹۴۹ دلار و ۳۹ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات