Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@18:42:57 GMT

نظام انبارداری, رمز توسعه بورس کالا

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۷۸۳۹

نظام انبارداری, رمز توسعه بورس کالا

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل ازسنا؛ حسنعلی بشارت احسانی ضمن بیان مطلب فوق و بررسی  روند توسعه بورس کالا در سال های گذشته و فرصت های پیش روی این بورس به خصوص‌ در حوزه بازارهای مشتقه و مالی و ایجاد تحول در بخش کشاورزی گفت: راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی و استقرار نظام انبارداری را برگ برنده بورس کالا در سال های آینده عنوان کرد و گفت: اقدام مثبت بورس کالا در توسعه ظرفیت های انبارهای بورسی می تواند به تحول ساختارها در بازار محصولات کشاورزی منجر شود به طوریکه معتقدم زنجیره تکمیلی توسعه بورس کالا ارتباط مستقیمی با توسعه انبارهای تحت کلید این بورس دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: اگر روند پذیرش انبارهای متعدد در مناطق مختلف و مستعد کشور در تولیدات کالاهای مختلف ادامه یابد، به طور حتم سرعت توسعه بورس کالا و پذیرش کالاهای بیشتر و رشد بازیگران در این بازار افزایش می یابد.

وی افزود: عملکرد بورس کالا طی این سال ها در حوزه رشد حجم و ارزش معاملات و ورود کالاها و پذیرش شرکت های جدید کاملا مشخص است که با فراگیر شدن ابزارهای مالی با ورود دارایی های جدید به بازار مشتقه و مالی و گسترش نظام انبارداری، نقش بوس کالا به زودی در اقتصاد پررنگ تر از گذشته می شود.

قرارداد آتی گندم در دنیا

وی گفت: در حوزه محصولات کشاورزی جای کار زیادی وجود دارد که بورس کالا به خوبی روی این حوزه متمرکز شده است. مثلا گندمی که از مهم ترین کالاهای کشاورزی در ایران محسوب شده و کالای استراتژیک تلقی می شود در اغلب کشورها استانداردهایی را برای آن تعریف می کنند تا این محصول در قالب قراردادهای آتی یا اختیار معامله روی یک نوع خاصی از گندم که مثلا بیشترین تولید را داشته و قابلیت انبار کردن دارد، راه اندازی کنند. همچنین از آنجایی که هماهنگی قیمت انواع گندم خیلی بالا است، کشاورزی که انواع و اقسام گندم را تولید کرده و می فروشد، از قیمت واقعی محصول خود مطلع می شود. در مقابل، خریداری که نوع خاصی از گندم که حتی قرارداد آتی روی آن تعریف نشده است را معامله می کند، می تواند به کمک این ابزارهای مالی برای مصرف خود برنامه ریزی کند؛ در مورد ذرت و برنج هم همینطور است.

بشارت احسانی عنوان کرد: متاسفانه در بخش کشاورزی ایران همچنان نگاه ها سنتی است و هنوز شاهد قیمت گذاری روی محصولات هستیم که با این کار عرضه و تقاضای واقعی برای این محصولات ایجاد نمی شود و نمی توان در چنین شرایطی نسبت به تولید و یا خرید این محصولات برنامه ریزی کرد. حال آنکه به کمک ابزارهای مالی چه تولیدکننده و چه مصرف کننده و حتی سفته بازان و سرمایه گذاران می توانند آینده قیمت ها را پیش بینی کرده و با پذیرش ریسک های احتمالی وارد بازار شده و به معاملات عمق بدهند.

وی ادامه داد: در حال حاضر سیاست های دستوری مانع رونق ابزارهای مالی شده که البته این رویکرد در کالاهای غیراستراتژیک و عموما صادراتی به واسطه ورود آن ها به بورس کمتر دیده می شود.

به گفته وی، ساختار مسایلی که ما در  بازار ایران داریم، متاسفانه از نظر بین المللی غیراستاندارد است ولی با وجود همه این چالش ها باز می شود کار کرد. در این حوزه کارگزاران می توانند با بورس ها تعامل کرده و دولت و سازمان های مربوطه نیز باید پشتیبانی کنند.

وی در ‌پایان گفت: من فکر می کنم بورس کالا جای پیشرفت زیادی دارد و امیدوارم که هم از نقطه نظر پذیرش انواع کالا و اوراق مبتنی بر کالاهای قابل معامله در بورس و هم از نظر حجم فعالیت فعالان اقتصادی،  شاهد توسعه همه جانبه این بورس  باشیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا بورس انبار داری توسعه بورس کالا توسعه بورس کالا ابزارهای مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۷۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال

بیش ۴ میلیون و ۸۷۴ هزار تن سیما به ارزش ۴ هزار و ۷۶۵ میلیارد تومان در فرودین امسال در بوزس کالا معامله شد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ از ابتدای امسال تا پایان فروردین ماه، 5.6 میلیون تن انواع سیمان عرضه و با تقاضای 6.5 میلیون تنی مواجه و 4 میلیون و 874 هزار و 540 تن آن دادوستد شد که ارزش 4 هزار و 765 میلیارد تومان را ثبت کرد.

همچنین در این مدت 10 میلیون و 676 هزار گواهی سپرده سیمان معادل 10 هزار و 676 تن سیمان به ارزش 11.8 میلیارد تومان در بازار مالی بورس کالا مورد دادوستد قرار گرفت.

عرضه 30 دستگاه کامیون کشنده فاو در بورس کالا

افزون بر این، تالار خودرو بورس کالا سال جدید را با عرضه 30 دستگاه کامیون کشنده فاو (کامیون کشنده FAW J6P-460) آغاز می کند. این خودروها قرار است یکشنبه 9 اردیبهشت در بورس کالا عرضه شوند.

بر این اساس تعداد 30 دستگاه کامیون کشنده فاو سیبامتوربه قیمت پایه 4 میلیارد و 778 میلیون تومان با درصد پیش پرداخت10 درصدی عرضه می شود.

ابلاغ شرایط خرید کامیون کشنده فاو

این گزاش می‌افزاید: بورس کالا شرایط خرید خودرو کامیون کشنده فاو که قرار است یکشنبه 9 اردیبهشت عرضه شود را ابلاغ کرد که بر این اساس مهلت ثبت سفارش ساعت 8 صبح روز یکشنبه 9 اردیبهشت است و به منظور مدیریت سفارش های دریافتی مشتریان، کارگزاران امکان مسدودسازی سفارش های دریافتی را تا ساعت 8:30 روز عرضه خواهند داشت.

هر کد ملی (اشخاص حقیقی) صرفا امکان ثبت سفارش یک دستگاه خودرو و هر شناسه ملی (اشخاص حقوقی) امکان ثبت سفارش حداکثر سه دستگاه خودرو را دارند.

اشخاصی که در عرضه های قبلی در بورس کالا موفق به خرید خودرو شده اند و از ابتدای سال 1398 از شرکتهای خودروسازی خودرو خریداری کرده اند نیز امکان ثبت سفارش را دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • ◄ کرایه رانندگان کامیون در جیب انبارداران/ نقش انبارها در فقر کامیونداران
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا