Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-06@20:06:45 GMT

برای برون رفت از بحران ویروس کرونا راهی جز مذاکره نیست!

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۷۸۷۱

برای برون رفت از بحران ویروس کرونا راهی جز مذاکره نیست!

رویداد۲۴  به تداوم شیوع ویروس کرونا ایران هم مانند دیگر کشورهای درگیر با این بیماری اکنون با چالش های عدیده‌ای هم در حوزه بهداشت و درمان و مهمتر از آن در حوزه اقتصاد و معیشت دست پنجه نرم می کند. البته نقطه تفاوت ایران با این کشورها در آن است که تهران با چالش مضاعفی به نام تحریم‌های ایالات متحده آمریکا مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا صندوق بین‌المللی پول اقتصاد ایران را ۶ درصد کوچک‌تر، بیکاری ۱۶/۳ درصد و تورم ۳۴ درصد پیش بینی کرده است. همچنین این صندوق در ارزیابی وضع اقتصادی کشورها برای سال ۲۰۲۰ پیش‌بینی کرد که اقتصاد ایران در سال جاری رشد منفی ۶ درصدی را تجربه کند. این در حالی که رشد اقتصادی ایران سال گذشته حدود منفی ۷.۶ درصد بود. حال با این چشم انداز نه چندان روشن برای اقتصاد کشور در سال جاری به نظر می رسد که تهران تلاش جدی برای شکستن فضای تحریم‌های ایالات متحده آمریکا را در دستور کار قرار داده است تا بتواند حداقل با تعدیل بخشی از چالش‌های ناشی از تحریم‌ها مدیریت بهتری در تقابل با ویروس کرونا داشته باشد.

برای بررسی بیشتر میزان اثر گذاری و درصد موفقیت این تلاش‌ها در شکستن فضای تحریم ها، گفت‌وگویی را با علی بیگدلی، استاد دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس مسائل اروپا و آمریکا ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

با اوج گیری شیوع کرونا تلاش جدی از جانب سران و مقامات کشور برای شکستن فضای تحریم های ایالات متحده آمریکا در قالب دیپلماسی کرونایی شکل گرفت و در این راستا از شخص حسن روحانی، رئیس جمهوری گرفته تا محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، برخی از نمایندگان مجلس و حتی سید ابراهیم رئیسی، رئیس دستگاه قضا در قالب دیپلماسی قضایی و پارلمانی نیز نامه نگاری ها، تماس های تلفنی و تلاش های سیاسی برای رفع تحریم ها و یا تعدیل بخشی از فشارهای اقتصادی ایالات متحده، ولو به صورت موقت برای مبارزه هرچه بیشتر و موثرتر با شیوع کرونا در دستور کار خود قرار دادند.

پیرو این تحرکات دیپلماتیک هر سه قوه برخی از کارشناسان معتقدند که علیرغم این که شیوع کرونا تهدیدات، تبعات مخرب و آثار سوئی، هم بر سلامت و بهداشت جامعه و به خصوص بر اقتصاد و معیشت کشور داشت، اما این فرصت دیپلماتیک طلایی را در اختیار تهران قرار داد تا بتواند جامعه جهانی را با خود علیه تحریم‌های ایالات متحده آمریکا، حتی به‌صورت مواضع سیاسی و دیپلماتیک غیر موثر همراه کند، به گونه ای که علاوه بر سران و مقامات برخی از کشورها، حتی آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد در دو مقطع رسما خواستار رفع تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران شد.

اما در آن سوی داستان، برخی هم معتقدند که کرونا یک فرصت بسیار مغتنمم را در اختیار دونالد ترامپی قرار داده است که در ماه‌های منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری به سر می‌برد، چرا که شیوع کرونا علاوه بر چالش‌های جدی در حوزه بهداشت و سلامت ایران توانسته است مشکلات پررنگی را برای اقتصاد و معیشت کشور، ایجاد کند و به باوری بسیار این مشکلات در دوران پساکرونا پررنگ تر هم خواهد شد. لذا قطعاً دونالد ترامپ از این فرصت نخواهد گذشت و علاوه بر نادیده گرفتن تلاش های ایران برای رفع تحریم‌ها، شدت و میزان آنها را در آینده بیشتر هم خواهد کرد. حال با این تفاسیر آیا جمهوری اسلامی ایران خواهد توانست بهره برداری بیشتری از فرصت دیپلماتیک کرونایی برای تحقق منافع خود داشته باشد و یا اینکه کفه این شرایط ناشی از شیوع کرونا بیشتر به سمت دونالد ترامپ و ایالات متحده آمریکا خواهد چربید؟ 

برای رسیدن به یک پاسخ درست باید گفت که شیوع ویروس کرونا، هم برای ایالات متحده آمریکا و هم برای جمهوری اسلامی ایران مانند دیگر کشورهای درگیر این ویروس، چالش ها و فرصت هایی را ایجاد کرده است. همان گونه که شما هم به درستی اشاره کردید اکنون کشور با مشکلات و چالش‌های جدی در حوزه بهداشت و سلامت به دلیل شیوع این ویروس درگیر است و نگرانی جدی تر دولت به مشکلات و معضلات حوزه اقتصادی و معیشتی، به خصوص در ماه های آتی و در دوران پساکرونا باز می گردد. اما در آن سو شیوع این ویروس موجب شده است که ایران برای به دست آوردن منابع مالی به منظور مدیریت و مقابله هر چه بهتر با ویروس کرونا به سمت شکستن فضای تحریم ها از طریق همراهی جامعه جهانی با خود، ذیل دیپلماسی کرونایی باشد. اما این پایان ماجرا نیست؛ ایالات متحده آمریکا هم که به صورت شدیدتری با ویروس کرونا درگیر شده است و تا کنون حدود بیش از ۶۷۰ هزار نفر از مردم این کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند و حدود ۳۳ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده اند، برای خود از دل شیوع این ویروس به دنبال شکار فرصت هایی به منظور تامین منافعش است.

بیشتر بخوانید:ترامپ از کرونا برای فشار بیشتر بر مردم ایران استفاده می‌کند

به عبارت دیگر اگر چه تداوم و احتمال تشدید شیوع کرونا باعث ایجاد وضعیت نابسامان اقتصادی، سیاسی و مدیریتی در کل ایالت های این کشور شده، اما دونالد ترامپ به دلایل مختلف به دنبال بهره برداری از فرصت های ناشی از شیوع کرونا است. در این راستا کاخ سفید با التهاب آفرینی داخلی در سایه بزرگ نمایی شیوع این ویروس در تلاش است همراهی و همسویی بیشتر جامعه و افکار عمومی آمریکا را با دونالد ترامپ فراهم کند. 

یعنی سران و مقامات در کاخ سفید با برجسته کردن تهدیدات ناشی از شیوع کرونا، هم در حوزه سلامت، هم در حوزه امنیت، اقتصاد، معیشت و دیگر حوزه ها ترامپ را درگیر چالش بی سابقه ای در تاریخ ایالات متحده نشان دهد تا بتواند مردم را به این سمت بکشاند که در این شرایط نباید پشت رئیس جمهور را خالی کرد. این بدان معنا است که دونالد ترامپ سعی دارد با پررنگ کردن آثار و تبعات ناشی تداوم و تشدید شیوع کرونا و تاکید بر ارقام بالای مبتلایان و مرگ و میر، اولا دولت های پیشین، به خصوص دولت باراک اوباما و حزب دموکرات را به دلیل بی کفایتی در تقویت زیرساخت های حوزه بهداشت و درمان مورد هجمه و انتقادات خود قرار دهد تا در انتخابات پیش رو با چالش عدم همراهی افکار عمومی مواجه شود و در عین حال باعث تقویت و افزایش نفوذ خود در میان مردم آمریکا شود.

در ثانی دونالد ترامپ به دنبال بهره‌برداری از شیوع کرونا در دیگر حوزه هایی است که دستاورد چندان پررنگی در آن نداشته که مطمئنا مهمترین حوزه ای دست ترامپ در آن خالی است به حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی باز می گردد. در این خصوص اگرچه از ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ دونالد ترامپ به منظور مذاکره با ایران و تحقق برگ برنده های بیشتر از برجام خارج شد و ذیل سیاست فشار حداکثری، تحریم های بی سابقه ای را بر ایران تحمیل کرده است، اما تاکنون نتوانسته تهران را وادار به نشستن پای میز مذاکره کند. با این اوصاف و اگر چه شیوع ویروس کرونا، هم برای ایران و هم برای ‌آمریکا تهدید و فرصت هایی داشته است، اما در عالم واقعیت و در سایه توان و ظرفیت اثرگذاری سیاسی، اقتصادی، امنیتی و دیپلماتیک پررنگ تر آمریکا این دونالد ترامپ خواهد بود که از فرصت کرونا استفاده بهینه تری برای کسب منافع خود خواهد داشت. به هر حال باید پذیرفت که توان ایران در همه حوزه هایی از آمریکا پایین تر است.

با این توان محدود نمی توان در برابر آمریکا و به خصوص شکستن تحریم های این کشور ایستاد. حتی اگر ما شاهد تداوم تلاش های دیپلماتیک کشور برای لغو و تعدیل موقت تحریم ها باشم، نهایتا تنها می تواند همراهی سیاسی و دیپلماتیک بیشتر برخی کشورهای دوست و همراه ایران و یا برخی از سازمان و نهادهای بین المللی را با خود به همراه داشته باشد. این چیزی نیست که ایران بخواهد با آن به فکر مقابله با کرونا به ویژه در حوزه مدیریت چالش های اقتصادی و معیشتی باشد. با حمایت سیاسی دردی از کشور دوا نمی شود. 

یعنی شما تلاش کاخ سفید برای بلوکه ماندن یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار از اموال و دارایی های ایران علیرغم پیروزی کشور در پروسه حقوقی «کلیر استریم بانک لوکزامبورگ» و یا برنامه جدی برای عدم موافقت با وام ۵ میلیارد دلاری ایران از صندوق بین المللی پول را ناشی از سنگین بودن کفه توان سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی ایالات متحده آمریکا و محدود بودن توان کشور در این عرصه ها می دانید.

آن هم در شرایطی که به نظر می رسد ایران به کورسوی امیدی در نشست آتی و بهاره صندوق بین المللی پول، ذیل تزریق نقدینگی گسترده با ابزار «حق برداشت مخصوص» چشم دوخته؛ سیاستی که شبیه سیاست «چاپ پول» برای بانک مرکزی و یکی از راه‌های صندوق بین‌المللی پول برای افزایش منابع مالی خود است. لذا اگر این مسئله مورد بحث و بررسی جلسه آتی این صندوق صورت گیرد، این ابزار می‌تواند با افزایش صدها میلیارد دلار به منابع ارزی صندوق بین‌المللی پول و باعث تقویت توان آن و به تبعش اجابت وام مد نظر ایران و همه ۱۸۹ عضو این صندوق شود.

در صورتی که کماکان محور تلاش واشنگتن عدم دستیابی ایران به منابع نقدی است؟ اما در آن سو اتفاقا در این راستا برخی معتقدند این تلاش های واشنگتن برای عدم دستیابی ایران به منابع نقدی به منظور شکل گیری بستر و فراهم آوردن زمینه‌هایی برای پررنگ کردن چالش های معیشتی و اقتصادی کشور در دوران پساکرونا به‌منظور ایجاد اعتراضات گسترده اجتماعی است. تحلیل شما در این رابطه چیست؟

بگذارید در این خصوص با صراحت بیشتری سخن بگویم. من معتقدم که واشنگتن محور تلاش خود را روی شکل گیری و تشدید چالش اقتصادی و معیشتی ایران، آن هم در دوران پساکرونا نگذاشته است، بلکه کاخ سفید و شخص دونالد ترامپ می خواهد ایران را از هم اکنون به نقطه بن بست برساند. در این راستا آمریکا در تکاپوی جدی به منظور پررنگ تر چالش ها و در ادامه وقوع بحران های متعددی، آن هم قبل از دوران پساکرونا برای کشور است. 

این تعجیل آمریکا را برای شکل گیری بحران های متعدد و شکل بحران و بن بست در داخل ایران در چه عاملی می بینید؟

چون دونالد ترامپ کمتر از ۸ ماه تا انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا فاصله دارد. این زمان فرصت بسیار کوتاهی است که ذیل آن ایالات متحده بخواهد ایران درگیر بحران های اقتصادی دوران پساکرونا شود و در سایه تداوم این بحران بخواهد به مذاکره با آمریکا تن دهد. لذا چون ترامپ می خواهد قبل از شروع انتخابات یک مذاکره، ولو یک نمایشی با ایران را به منظور کسب برگ برنده انتخاباتی داشته باشد از تمام ابعاد و تبعات منفی ویروس کرونا برای افزایش فشار بر کشور استفاده خواهد کرد تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن افزایش فشارها بر کشور سبب ایجاد بن بست و بحران بهداشتی و معیشتی شود. یعنی ایالات متحده آمریکا تنها به پررنگ شدن معضلات اقتصادی و معیشتی دوران پساکرونا برای شکل گیری شورش های گسترده اجتماعی و اعتراضات مردمی چشم ندوخته است. خلاصه کلام ترامپ نقد را به امید نسیه رها نمی کند.

پس واشنگتن تلاش های جدی برای پررنگ تر شدن چالش ها و به تبع آن وقوع بحران بهداشتی و سلامت ناشی از شیوع کرونا در سایه تداوم تحریم‌ها را در دستور کار دارد تا از هم اکنون گسل حاکمیت و دولت با مردم در ایران جدی تر شود. متاسفانه این واقعیت را هم باید دید در کشور چالش ها و مشکلات بهداشتی و معیشتی در کنار هم سبب شده که روز به روز میزان انتقادات،  واکنش‌های منفی و مهمتر از آن عدم اعتماد جامعه نسبت به عملکرد مسئولین پررنگ‌تر شود و این یک زنگ خطر برای مقامات داخلی است. به هر حال باید این را گفت که نمی‌توان با شعار نمی توان چالش های کنونی حوزه بهداشت و درمان و به خصوص معضلات اقتصادی و معیشتی ناشی از تداوم شیوع کرونا را مدیریت کرد. آن هم در شرایطی که متاسفانه کشور با معضل مضاعفی به نام سیاست فشار حداکثری آمریکا مواجه است. بنابراین باز هم گفته های پیشین خود را در مصاحبه با دیپلماسی ایرانی را مطرح تکرار می کنم که ما هیچ راهی به جز «مذاکره با آمریکا» برای برون رفت از این چالش نداریم. 

البته برخی از دلواپسان این جمله من را عَلَم نکنند و دوباره به نام عزب زده، وابسته به فلان و یا بهمان کشور اروپایی و یا خائن، من را مورد هجمه قرار دهند. گفته من برای پیگیری مذاکرات با آمریکا دارای تعریف، چارچوب و برنامه‌ریزی خاصی است. ما هم به اندازه تمام ایرانیان دوست دار و نگران کشورمان هستیم. ما هم قلبمان برای ایران می تپد. لذا نباید به واسطه تجربه تلخ برجام از مذاکره و دیپلماسی عقب‌نشینی کنیم. ما هیچ راهی جز دیپلماسی و مذاکره برای تحقق منافع خود، آن هم در این برهه حساس و بحرانی کرونایی نداریم.

البته مذاکره به معنای دادن تمام امتیازات به آمریکا و غرب نیست، بلکه تهران با یک هوشمندی سیاسی، برنامه ریزی دقیق و با در نظر گرفتن تمام ابعاد و نیز درس عبرت گرفتن از برخی کم کاری های برجام باید از امتیازات خود، به خصوص امتیاز نفوذ در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه نهایت استفاده را در مذاکرات ببریم. اگر ما در تمام طول این سال ها به ویژه در یک دهه اخیر به دنبال پررنگ کردن نفوذ خود در عراق، سوریه، لبنان، فلسطین، یمن و دیگر کشورها بوده ایم، اکنون فرصت مناسبی برای بهره‌برداری از این امتیاز نفوذ است.

اگر نتوانیم از این برگه برنده نفوذ منطقه ای خود در راه کسب منافع کشور استفاده کنیم پس این نفوذ منطقه ای ما، آن هم با این میزان از هزینه های مالی، انسانی، تسلیحاتی و لجستیکی، آن هم در این دوره تحریم که بار هزینه ها چند برابر کرده است به چه درد می خورد؟! نفوذ ایدئولوژیک و گسترش انقلاب مادامی که در بردارنده منافع کشور نباشد، توجیهی برای ما ندارد. ضمن این که تحرکات معنادار امارات متحده عربی در سوریه و باز شدن سفارت ابوظبی در دمشق نشان می دهد که تلاش های جدی برای بازگشت سوریه به دنیای عرب و فاصله گرفتن از جمهوری اسلامی ایران در دستور کار است. نمونه همین تلاش ها می تواند برای یمن، لبنان، فلسطین و عراق در دستور کار قرار گیرد. پس نباید با بینشی سطحی فکر کنیم که نفوذ منطقه‌ای ما در خاورمیانه ابدی خواهد بود.

در راستای تاکید چند باره شما بر لزوم مذاکره با ایالات متحده آمریکا آیا این مسئله در فضای واقعی سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی کشور، آن هم بعد از اقدام واشنگتن در ترور سردار سلیمانی که به رادیکال تر شدن شرایط انجامیده است، می‌تواند در دستور کار تهران قرار گیرد؟

ما در یک شرایط بسیار بغرنج، پیچیده و حساسی قرار داریم که هر لحظه می‌تواند کشور را بن بست و بحران بکشاند. بنابراین نمی توان این مسئله را در یک سطح خُرد و سطحی دید. ما باید یک نگاه کلان و گسترده به منافع ملی داشته باشیم. باید ما یک نگاه هزینه و فایده را در نظر بگیریم. باید یک بار برای همیشه بررسی کنیم که آیا هزینه های تقابل ایالات متحده آمریکا در این چهل سال بیشتر از فایده آن بوده است و یا کمتر از فایده آن.

چون واقعیت‌های تلخ امروز کشور نشان می دهد که ما در این شرایط نه می توانیم به درآمدهای حاصل از فروش نفت به واسطه تحریم‌های ایالات متحده آمریکا و کاهش شدید بهای نفت در بازارهای جهانی به واسطه جنگ نفتی نمایشی عربستان و روسیه با مدیریت آمریکا نگاه داشته باشیم و نه درآمدهای مالیاتی ما در بودجه به واسطه رکود احتمالی ناشی از تعطیلی کسب و کارها در سایه تداوم شیوع کرونا محقق خواهد شد. پس اکنون کشور در یک بزنگاه و وضعیت حساسی قرار دارد که هر تصمیم اشتباه می تواند کشور را تا لبه نابودی پیش ببرد.

بله من هم در راستای نکته شما معتقدم اقدام به شدت شرم آور و مذبوحانه آمریکا در ترور سردار سلیمانی وضعیت تنش میان ایران و ایالات متحده آمریکا را پیچیده تر، بغرنج تر و عمیق تر کرده است، اما وضعیت کشور در سایه اقتضائات بهداشتی و اقتصادی حکایت از آن دارد که ما باید در یک نگاه اهم و فی الاهم به فکر جان، مال و زندگی مردم باشیم. چرا با این دست سیاست ها و رفتار ها نمی توان کشور را تا ابد و به خصوص در سال جاری اداره کرد. ما باید گام بزرگ در تغییر رفتار و مذاکره با آمریکا برداریم.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا مذاکره ایران و آمریکا تحریم های ایالات متحده آمریکا صندوق بین المللی پول جمهوری اسلامی ایران ناشی از شیوع کرونا دوران پساکرونا اقتصادی و معیشتی شیوع این ویروس حوزه بهداشت دونالد ترامپ دستور کار ویروس کرونا بهره برداری چالش ها کاخ سفید پررنگ تر شکل گیری تلاش ها بن بست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۷۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت

به گزارش قدس آنلاین، تحولات عمیق و جدیدی در دانشگاه‌های مهم جهان در حال رخ دادن است. دانشجویان دانشگاه‌های مهم ایالات متحده آمریکا مانند کلمبیا،‌ هاروارد، ام آی تی، براون و ... که سابقه حمایت از رژیم اسرائیل را دارند، خواهان منصرف کردن این دانشگاه‌ها از حمایت مالی رژیم صهیونیستی هستند.

حتی برخی دانشجویان اعلام کرده‌اند روابط علمی و تجاری دانشگاه باید با دانشگاه‌های اسرائیلی قطع شود و سرمایه‌گذاری بر تسلیحات و حمایت مالی به هر طریقی ممنوع اعلام شود. این دانشجویان نخبه که عمدتاً وابسته به طبقه خواص و اشراف از دانشگاه‌های باسابقه با صبغه حمایت از اسرائیل هستند، در اتفاق نادری حمایت علنی خود را از فلسطین اعلام کردند.

دومینوی حوادث تلخی مانند شهادت حدود ۳۴هزار نفر فلسطینی که بیشتر آنان زنان و کودکان بوده‌اند، حمله به بیمارستان‌ها وماشین‌های آشپزخانه بین‌المللی، وجدان‌های خفته جهان را بیدار کرده است. پاسخ جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی نیز پوشالی بودن اسرائیل را به رخ جهان کشید و در این میان آزادمردان جهان به‌خصوص دانشجویان آمریکایی و اروپایی با حضور دو هفته‌ای خود خواستار توقف نسل‌کشی و آپارتاید و کوچ اجباری شده‌اند. 

در میان این هیاهو، اخباری مبنی بر احتمال تبادل پیام برای مذاکره میان ایران و آمریکا به گوش می‌رسد. جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم اهل فلوریداست که معتقد است اکنون فرصت مناسبی است جمهوری اسلامی ایران نقش جدی‌تری در تحولات کنونی ایفا کند. این فعال آمریکایی در گفت‌وگو با قدس به نکات مهمی اشاره می‌کند. بخشی از گفت‌وگو را در ادامه مطالعه می‌کنید.

آقای یوبل! با توجه به وضعیت کنونی تحولات آمریکا و پاسخ موشکی ایران به جنایات رژیم صهیونیستی، آیا مذاکره میان دو کشور در شرایط کنونی مفید خواهد بود و در حال حاضر زمان مناسبی برای مذاکره است یا خیر؟ آیا می‌توان گفت در شرایط فعلی آمریکا می‌تواند به عنوان یکی از طرف‌های برجام مورد اعتماد سایران قرار بگیرد؟
من معتقدم (ساختار و بنیاد این دولت به گونه‌ای است که) هرگز نمی‌توان به هیچ دولتی از آمریکا اعتماد کرد. چراکه  این کشور سابقه بسیار طولانی در راه انداختن جنگ‌ها به نفع طبقه سرمایه دار جامعه خود دارد. در حالی که برخی افراد معتقدند برخی از جنگ‌ها واقعاً در راستای منافع ملی ایالات متحده اهمیت دارد، اما من معتقدم واقعاً هیچ یک از جنگ‌ها به نفع مردم آمریکا نبوده است.

برخی معتقدند درشرایط کنونی اوضاع به نفع جمهوری اسلامی ایران است. آیا آمریکا در چنین شرایطی پای میز مذاکره خواهد آمد؟
می‌دانم ممکن است آنچه می‌گویم تندروی به نظر برسد، اما احساس می‌کنم دولت آمریکا به ( دلیل نوع ساختار) باید به‌صورت کامل (بنیادین) سرنگون یا نابود شود. بسیاری از مردم داخل ایالات متحده، دیدگاهی مشابه من در این مورد دارند. اما تعداد کمی از آنان چنین چیزی را بیان می‌کنند؛ زیرا می‌ترسند شغل خود را از دست بدهند یا شاید اف‌بی‌آی در خانه‌شان به سراغ آنان بیاید.

به نظرتان اوضاع فعلی در ایالات متحده تا کجا پیش خواهد رفت؟ آیا این احتمال وجود دارد دولت مرکزی از برخی اصول خود عدول کند؟
من معتقدم فشار علیه صهیونیسم و قدرت یهود در داخل ایالات متحده آمریکا همچنان افزایش خواهد یافت. همچنین ممکن است شاهد تبدیل برخی از تظاهرات‌ها به شورش باشیم. اگر شورش‌ها به اندازه کافی گسترده و مخرب شوند، شاید آمریکا در برخی از ایالت‌ها، کنترل بر برخی مناطق شهری را از دست بدهد. اگر اوضاع به طور قابل توجهی بدتر شود، حتی شاید بتوان شاهد تجزیه ایالات متحده به چند کشور جدید باشیم و این امر در نهایت به نابودی آمریکا منجر خواهد شد و از طرفی قدرت دولت به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

آقای جان یوبل، شما به عنوان فعال در زمینه مبارزه با صهیونیسم بفرمایید رسانه‌های ایرانی چه نقشی را می‌توانند ایفا کنند و برای ارتباط جمهوری اسلامی ایران با نیروهای مخالف دولت در ایالات متحده چه الزاماتی را ضروری می‌دانید؟ 
من فکر می‌کنم در این مرحله، رسانه‌های انگلیسی زبان در ایران به ویژه پرس تی وی باید ابتکار عمل را در دست بگیرند و تلاش کنند با فعالان آمریکایی در شهرهای مختلف ارتباط برقرار کنند و با برخی از آنان ارتباط را حفظ کنند. این امر سبب می‌شود 

رسانه‌های ایرانی بتوانند اخبار و ویدئوهای بیشتری از آنچه در اعتراضات در داخل ایالات متحده اتفاق می‌افتد را دریافت کنند و به این شکل شناخت بهتری از فضای داخلی آمریکا بدست بیاورند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • نشریه تایم: حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!