Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-03@09:23:26 GMT

نحوه صحیح و اشتباه ضد عفونی اسکناس را بشناسید

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۸۰۵۷

نحوه صحیح و اشتباه ضد عفونی اسکناس را بشناسید

ایران اکونومیست- سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که ویروس کرونا تا چندین روز بر روی اسکناس زنده می‌ماند که باعث شده تا ضد عفونی پول ضروری باشد اما باید بدانید ضد عفونی اشتباه وجوه نقد باعث از بین رفتن اسکناس می‌شود.

 فراگیری جهانی کرونا باعث شده تا در تمامی کشورهای جهان نگرانی‌های مشترکی مانند گندزدایی و پاکسازی ابزارهای آلوده و عمومی از جمله سکه، اسکناس و دستگاه‌های خودپرداز مورد توجه قرار گیرد؛ بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونا تا چندین روز قابلیت زنده ماندن بر روی سطح اسکناس را دارد و شهروندان باید نکات بهداشتی را هنگام استفاده از پول نقد رعایت کرده و تا جایی که می‌توانند از ابزارهای پرداخت الکترونیک و پرداخت بدون تماس استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران یکی از کشورهایی است که علی رغم رشد و استفاده بیش از ۷۰ درصدی شهروندان از شبکه پرداخت الکترونیک و ابزارهای پرداخت، همچنان بخشی از مراودات با پول نقد انجام می‌شود، بر همین اساس ضرورت دارد تا شهروندان در استفاده از اسکناس به عنوان یک ابزار آلوده به نکات بهداشتی توجه کنند.

در تمام جهان بانک‌های مرکزی ضمن اعلام توصیه‌های بهداشتی، نسبت به آغاز فرآیندهایی برای گندزدایی و ضد عفونی اسکناس‌ها اقدام کردند تا زنجیره شیوع کرونا را از بین ببرند؛ بانک مرکزی ایران نیز در همین زمینه توصیه بهداشتی داشته و اعلام کرده، از آنجایی که اسکناس جزو اصلی‌ترین راه‌های انتقال ویروس کروناست هم‌وطنان عزیز تا حد امکان از ابزارهای پرداخت الکترونیکی استفاده کنید. زمانی که به اسکناس دست زده‌اید، دست خود را به صورت، چشم، بینی و دهان نزنید.

با توجه به اهمیت موضوع نحوه استفاده و ضد عفونی اسکناس، ایبِنا گفتگویی با کارشناسان صنعت پرداخت و بانکی داشته و چند نکته مهم استخراج شده به شرح زیر است:

۱. در هنگام استفاده از اسکناس نکات بهداشتی را رعایت کرده و حتما از دستکش استفاده کنید یا دست خود را به صورت چشم، بینی و دهان نزنید و فورا با محلول ضد عفونی کننده یا آب و صابون شستشو دهید.

۲.هنگام دریافت پول نقد از دستگاه خودپرداز یا در فروشگاه‌ها، پول را در کیسه پلاستیکی نگهداری کنید و در صورت امکان گندزدایی کنید.

۳.برای گندزدایی و ضد عفونی اسکناس بهترین روش شستشو با مایع ظرفشویی و دستمال پارچه‌ای خیس است؛ حتما بعد از شستشو پول نقد را با آفتاب یا دستگاه خشک کن، خشک کنید.

۴.اسکناس‌های خود را برای ضد عفونی در آب یا محلول نجوشانید؛ جوشاندن راهکار مناسبی برای ضد عفونی نبوده و باعث خرابی وجوه نقد می‌شود.

۵. ضد عفونی اسکناس با پودر شوینده کاربردی نیست و به کاغذ آسیب وارد می‌کند.

۶.به هیچ عنوان اسکناس را در محلول سفید کننده مانند وایتکس و آب ژاول قرار ندهید، امکان از بین رفتن اسکناس وجود دارد.

۷. از استفاده از راهکارهایی مانند قرار دادن اسکناس در مایکروویو خودداری کنید، اسکناس ساختاری کاغذی دارد و از بین می‌رود.

 

 ایبِنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پول نقد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۸۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی

آفتاب‌‌نیوز :

در گذشته از خردشدۀ گیاه برگ بو، برای جلوگیری از بروز عفونت­های موضعی و درمان آن‌ها استفاده می­شد. استفاده از روغن برگ بو به عنوان نگهدارندۀ مواد غذایی کارآمد گزارش کردند. درحال حاضر از روغن برگِ بو به عنوان مادۀ نگه دارنده وادویه در صنایع غذایی ازجمله تهیۀ ترشی و خیارشوراستفاده می­شود. برگِبو گیاهی اروماتیکی است که از زمان‌های قدیم به عنوان ادویه در غذا‌های مدیترانه‌ای و جز دارو‌های سنتی برای درمان چندین بیماری عفونی استفاده می‌شد.

چندین مطالعه در مورد تأثیر عصارۀ گیاه برگِ بو بر باکتری­های مختلف انجام شده است. نتایج نشان دهندۀاثر ضدباکتریال عصاره بر باکتری‌های استافیلوکوک اورئوس، اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژینوژا بو که بالاترین فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ گیاه برگ بو بر باکتری استافیلوکوک اورئوس است. با توجه به تأثیر بیشتر عصاره­ الکلی برگِ بو بر باکتری گرم مثبت می­توان مشخص کرد که نتیجه تاثیر ترکیبات فنولی باعث ایجاد اختلال در دیواره سلولی این نوع باکتری‌ها می‌شود؛ و باکتری‌های گرم منفی به دلیل ماهیت غشا سلولی که به علت داشتن لیپوپلی ساکارید مانع تجمع ترکیبات و عصاره‌های گیاهی در غشای سلولی شده و در نتیجه نفوذ کمتری دارند.

دراین بین، نتایج ضدباکتریال عصاره‌های منطقۀ‌های مختلف نشان داد فعالیت ضدباکتریایی این گیاه تحت تأثیر عواملی همچون میزان مواد غذایی موجود در خاک، شرایط اقلیمی منطقه، بارندگی، ارتفاع و دماست.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • نحوه پرداخت حق بیمه خودروها تغییر پیدا می‌کند
  • پیگیری برای ارائه تسهیلات بانکی براساس تخلف و تصادف رانندگی/ نحوه پرداخت حق بیمه تغییر می‌کند
  • جزئیات و نحوه پرداخت ارز به زائران حج تمتع | زائران چقدر ارز می گیرند؟
  • مقدار و جزئیات پرداخت ارز به زائران حج تمتع امسال اعلام شد
  • اختصاص ۵۰۰ یورو به زائران حج تمتع ۱۴۰۳
  • زائران حج تمتع ارز با نرخ مرکز مبادله می‌گیرند
  • پرداخت ۵۰۰ یورو ارز مبادله‌ای به حجاج
  • ارز حج مغایرتی با ارز مسافرتی ندارد
  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی