Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@17:09:15 GMT

اجاره‌بهای اماکن گردشگری بخشیده شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۸۸۹۳

اجاره‌بهای اماکن گردشگری بخشیده شد

هم‌زمان با شیوع بیماری کرونا، بسیاری از کسب‌و‌کارها آسیب دیدند و زیان‌های اقتصادی متوجه بخش‌های مختلف شد. در این میان صنعت گردشگری نیز که با سرعت در حال رشد بود و جایگاه خود را در اقتصاد کشور رفته رفته تثبیت می‌کرد، از این موضوع مستثنا نیست و این صنعت نیز در زمان شیوع بیماری کرونا، دچار آسیب‌هایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش پول نیوز، اگرچه ویروس کرونا بر تمام فعالیت‌های صنعت گردشگری در تمام کشورها اثر گذاشت اما در ایران با توجه به نوپا بودن صنعت گردشگری این آسیب‌ها ابعاد مختلفی دارد؛ کما اینکه هر سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با یکدیگر پیوستگی و هم‌پوشانی دارند و آسیب‌های واردشده به یکی از این سه بخش، دو بخش دیگر را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.
این در حالی است که صنعت گردشگری در ایران در سال‌های اخیر رشد فزاینده‌ای داشت و در حوزه گردشگری داخلی و نیز گردشگری خارجی شاهد اتفاقات بسیار خوبی بودیم. در ابتدای فعالیت دولت دوازدهم 4 میلیون و 600 هزار گردشگر خارجی به کشور واردشده بودند درحالی‌که در سال 97، این عدد به 7 میلیون و 800 هزار نفر رسید و در 10 ماهه سال 98 به‌رغم تمام مشکلاتی که برای این حوزه پیش‌آمده بود، موفق به جذب 8 میلیون و 600 هزار گردشگر خارجی شدیم. البته پیش‌بینی‌ها این بود که تا سال 99 موفق به جذب 11 میلیون گردشگر خارجی خواهیم شد که متأسفانه شیوع ویروس کرونا باعث شد تا این روند رو به رشد متوقف شود.
پویش‌های انسان‌دوستانه در بحران کرونا
البته این در حالی است که از همان روزهای اول شیوع ویروس کرونا، شاهد برخی از رفتارهای زیبا و کارهای قشنگ در کشور بودیم که نشان از همدلی و حس نوع‌دوستی مردم عزیز ایران داشت. به‌عنوان‌مثال راه‌اندازی پویش بخشودگی اجاره‌بهای منازل و یا فروشگاه‌ها، تهیه و توزیع بسته‌های حمایتی معیشتی به همت مردم و نیز پویش‌هایی مانند کمک مؤمنانه و.. همگی نشان از حس اعتماد و نوع‌دوستی در بین مردم ایران داشت.
در این میان سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز با این پویش همراه شدند و در بخش دولتی و خصوصی شاهد اتفاقات بسیار خوبی در این خصوص بودیم. به‌عنوان‌مثال تبدیل کارگاه‌های صنایع‌دستی به محلی برای تولید ماسک و البسه پزشکی، حفظ نیروی انسانی در تأسیسات گردشگری، مشارکت فعالان هر سه حوزه در تهیه و توزیع کمک‌های مردمی  و... بخشی از این اقدامات مهم به شمار می‌رود.
در همین خصوص یکی از اقدامات بسیار خوب در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، بخشودگی کامل اجاره‌بهای اماکن واگذارشده از سوی این وزارتخانه است که در شرایط فعلی می‌تواند کمک مهمی برای فعالان این حوزه باشد.
پیشنهاد خوبی که به بار نشست
علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از ابتدای روزهای شیوع ویروس کرونا و آسیب‌هایی که به سه بخش حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی وارد شد، از طرح‌های حمایتی دولت سخن گفت و بر حمایت از فعالان هر سه حوزه تأکید کرد.
او این موضوعات را پیگیری کرد و در نشست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری با وزیر، معاونان، تعدادی از مدیران و فعالان بخش خصوصی حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که به میزبانی این وزارتخانه در 16 فروردین برگزار شد، پیشنهاد بخشودگی کامل اجاره‌بهای اماکن واگذارشده را مطرح و از معاون اول رئیس‌جمهوری خواست تا دولت دراین‌باره مساعدت کنند.
خوشبختانه این پیشنهاد دکتر مونسان مورد موافق اسحاق جهانگیری قرار گرفت و در جلسه هیئت دولت که روز یکشنبه 17 فروردین 99 به ریاست حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن روحانی برگزار شد، تعیین نحوه حمایت از اماکن و فضاهای گردشگری در دوره تعطیلی ناشی از کرونا، مشخص شد.
هیئت‌وزیران در این نشست، با توجه به تعطیلی اماکن و فضاهای گردشگری واگذارشده به بخش خصوصی به‌منظور جلوگیری از انتشار ویروس کرونا، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی را مسئول کرد تا نسبت به استمهال یا بخشودگی کامل اجاره‌بهای این اماکن در طول دوره تعطیلی فوق یا افزایش دوره بهره‌برداری حسب شرایط چهارچوب واگذاری پس از تأیید کارگروه ذی‌ربط در آن وزارتخانه اقدام کند.
این موضوع سپس در نامه‌ای از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری به علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ابلاغ شد و دکتر مونسان نیز در نامه‌ای به محمد خیاطیان معاون توسعه مدیریت این وزارتخانه و نیز مدیران کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی 31 استان کشور خواستار اجرایی شدن این مصوبه هیئت دولت از طریق کارگروه ملی ماده 27 و 88 با رعایت دقیق موازین قانونی شد.
بازگشت به ریل شکوفایی و رونق
با پیشنهاد این موضوع از سوی علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و تصویب آن از سوی دولت دوازدهم بار دیگر شاهد گام عملی برای حمایت از صنعت گردشگری و به معنای دقیق‌تر حمایت از هر سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هستیم.
در حقیقت با این حمایت‌های انجام‌شده از سوی دولت تدبیر و امید و نیز وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌طور حتم هر سه حوزه دوباره جان خواهد گرفت و در مسیر توسعه قرار می‌گیرند و به‌زودی شاهد شکوفایی و رونق مجدد این حوزه‌ها ازجمله صنعت گردشگری خواهیم بود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: کرونا گردشگری آسیب ها فعالان بخش خصوصی فضاهای گردشگری حمایت گردشگری و صنایع دستی حوزه میراث فرهنگی صنعت گردشگری اجاره بهای سه حوزه آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۸۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد گفت: در راستای حمایت از هنرمندان صنایع دستی و با پیگیری انجام شده، بیمه تامین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد تایید و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان رضوی، حسین امیرکلالی اظهارداشت: در راستای تکالیف ماموریتی و ایجاد انگیزه و حمایت از هنرمندان صنایع دستی مشهد، با پیگیری صورت پذیرفته و تنظیم لیست متقاضیان جدید بیمه تامین اجتماعی در حوزه صنایع دستی ، تعداد 109 نفر متقاضی جدید از هنرمندان فعال صنایع دستی مشهد به افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی اضافه شده و در مجموع بیش از 1300 هنرمند صنایع دستی در مشهد از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شدند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد ادامه داد: نظر به ابلاغ دستورالعمل وزارتخانه در سال 1402 و با عنایت به دستور ریاست جمهوری و موافقت سازمان برنامه و بودجه در خصوص بیمه کردن افراد جدید از شاغلان صنایع دستی شناسه دار و در اجرای قانون حمایت از هنرمندان ، استادکاران و فعالان صنایع دستی، تعداد 286 نفر متقاضی جدید در استان خراسان رضوی مورد تایید وزارتخانه و سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند که از این تعداد 109 نفر از هنرمندان مشهد هستند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری و اطلاع رسانی خوبی که در مشهد مقدس انجام شد، شاهد افزایش تعداد هنرمندان بیمه شده در سطح شهرستان بودیم.

امیرکلالی  یادآور شد: متقاضیان معرفی شده پس از تکمیل مدارک از جمله ارائه کارت مهارت فنی و حرفه ای، معتبر بودن پروانه فعالیت و سایر شرایط ابلاغ شده قانونی می‌توانند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در قالب بیمه قالیبافان و شاغلان صنایع دستی قرار گیرند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود