Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@06:22:40 GMT

ابتلا به کرونا دغدغه بزرگ آورگان سوریه

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۹۴۸۴

ابتلا به کرونا دغدغه بزرگ آورگان سوریه

پایگاه اطلاع رسانی سازمان ملل متحد روز شنبه در گزارشی به وضعیت آوارگان سوریه در شرایطی که کرونا همه کشورهای جهان را در برگرفته، پرداخت و در این زمینه ماموران این سازمان پای درد و دل یکی از این آوارگان نشستند. 

سوریه از سال ۱۳۸۹ درگیر بحران ناشی از حمایت تروریست ها از سوی کشورهای همسایه ، غربی و رژیم صهیونیستی است و این بحران این روزها وارد دهمین سال خود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان ملل در این گزارش همچنین با اشاره به وضعیت نگران کننده آوارگان سوری با اشاره به اینکه این آوارگان به کمک‌های زیادی نیاز دارند، خواستار خاتمه کامل جنگ در این کشور است و از همه طرف‌ها و کسانی که بر تنش‌ها در این منطقه تأثیر می‌گذارند، می‌خواهد تا طبق قوانین بین المللی برای حفاظت از غیرنظامیان تعهدات خود را عملیاتی کنند.

امریکا به صورت تجاوزکارانه از سال ۱۳۹۴ نیروهای خود را به مناطق شرقی سوریه اعزام کرده است و با وجود درخواست دولت قانونی سوریه همچنان نیروهای خود را در این مناطق حفظ کرده و اخیرا نیز به حوزه های نفتی شرق سوریه فرستاده است.

 " قصی الخطیب"، بیوه‌ای است که از "کفرنابل" در استان " ادلب " در شمال غرب سوریه به دلیل شدت بمباران و جنگ در این شهر آواره شده است و بیش از ۱۰ ماه است که با هفت فرزند و ۲ نوه خود در اردوگاه " باریشا " ویژه آوارگان سوری زندگی می‌کند. 

استان ادلب ۱۱ درصد از خاک سوریه است که از سوی تروریست ها از سال ۱۳۹۵  با حمایت همسایه شمالی سوریه اشغال شده و همچنان در اشغال قرار دارد و تلاش های سوریه در ماه های اخیر برای آزادسازی آن با مخالفت همسایه آن مواجه شد.

او می‌گوید: با فرزندانم در یک اتاق زندگی می‌کنم، دخترم ۲ فرزند دارد که با آن‌ها ۹ نفره در یک اتاق زندگی می‌کنیم و ما در این مکان با مشکلات زیادی روبرو هستیم. 

این زن آواره سوری، از عواقب ویروس کرونا چنانچه به این اردوگاه برسد، خیلی نگران است.

اردوگاه باریشا در سال ۲۰۱۹ برای آوارگان سوری که به نیازهای خاصی به ویژه زنان بیوه که از "کفر نابل "  آواره شده‌اند، تاسیس شد. در این اردوگاه ۴۱۰ خانواده زندگی می‌کنند.  

چگونه می‌توان خانواده را در برابر بیماری همه‌گیر در زندگی اردوگاه محافظت کرد؟ 

قصی الخطیب اظهار داشت: ترس مطلق از شیوع ویروس کرونا در اردوگاه وجود دارد به خصوص اینکه این ویروس در سراسر جهان منتشر شده است.  

در حال حاضر بیش از ۲ میلیون ۲۵۱ هزار و ۴۴۶ نفر در جهان به کرونا مبتلا شده که از این تعداد ۱۴۵ هزار و ۲۷۸ نفر تا این لحظه فوت کرده اند.

شمار بهبودیافتگان نیز تا زمان مخابره خبر ۵۷۱ هزار و ۳۵۹ نفر است.

شیوع ویروس کرونا  «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین بعد از انجام یک سری تحقیقات، در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

این آواره سوری با بیان اینکه چادرهای آوارگان در اردوگاه به هم نزدیک است و ما دائم با دیگران در تماس هستیم، افزود: حتی استفاده از آب شرب نیز مشترک است و ما از شیوع کرونا در اینجا بسیار می‌ترسیم. 

او با اشاره به اینکه در حال انجام دادن هر کاری برای محافظت از خانواده خود در برابر کرونا است، بیان کرد:  هر بار که کودکان در خارج از چادر بازی می‌کنند، احساس نگرانی دارم و به همین دلیل هنگام بازگشت آن‌ها به چادر، دستانشان را با آب و صابون می‌شوم اما کمک‌ها برای آب رسانی محدود است و آب کافی در اردوگاه وجود ندارد.

تروریست ها در روزهای اخیر با وجود شیوع کرونا با همکاری ترکیه اقدام به بستن منابع آبی شماری از مردم در شمال سوریه از جمله شهر الحسکه کردند.

در حالی که وی اظهار می‌دارد که داوطلبان به اردوگاه می‌آیند و چادرها و مناطق اطراف آن را ضد عفونی می‌کنند اما به این نکته اشاره می‌کند که مواد ضد عفونی یا تجهیزات حفاظت شخصی مانند ماسک صورت کافی نیست و ساکنان اردوگاه قادر به خرید این تجهیزات نیستند. 

 عدم وجود پزشک در اردوگاه نگران کننده است

قصی الخطیب توضیح داد که یک مرکز پزشکی در این اردوگاه وجود دارد اما فاقد پزشک است و این مرکز تنها در درمان برخی علائم ساده مانند سرماخوردگی و سر درد به آوارگان خدمات ارائه می کند.  

وی می‌گوید همه نگران احتمال آلوده شدن یکی از آوارگان به ویروس کرونا هستند زیرا هیچ آزمایشگاه یا پزشک برای شناسایی سریع فرد بیمار وجود ندارد تا بتوانیم اقدامات احتیاطی را انجام دهیم. 

این زن بیوه آواره سوری با بیان اینکه نگران آینده خانواده‌اش در پی بحران کرونا است، گفت: بسیار نگران این بحران هستیم زیرا پزشک نداریم و  فقط یک مرکز پزشکی ساده در اردوگاه وجود دارد. 

وی در حالی که بغض خفته‌ای در گلو دارد، می‌گوید: نمی دانم این زندگی ما را به کجا می‌برد. ما به کجا خواهیم رسید؟ کجا خواهیم رفت؟ آیا یک روز به خانه‌های خود باز خواهیم گشت یا اینگونه خواهیم ماند؟

۱۲ میلیون نفر از ۲۵ میلیون جمعیت سوری به خاطر اقدامات تروریستی در ۱۰ سال گذشته آواره هستند که در سال های اخیر حدود ۶ میلیون نفر از آنان از خارج و دیگر شهرهای امن سوریه به مناطق خود بازگشته و شماری همچنان در مناطق شمال غرب سوریه آواره هستند.

حمایت سازمان ملل متحد از اردوگاه 

در این گزارش به حمایت های سازمان ملل متحد از آوارگان سوری اشاره شده و آمده است: دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) شبانه روز با شرکای خود همکاری می‌کند تا خطرات کرونا را کاهش دهد اما به منابع بیشتر نیاز فوری دارد.  

سازمان ملل همچنان نگران امنیت و حفاظت از بیش از چهار میلیون شهروند در شمال غربی سوریه است که بیش از نیمی از آن‌ها در داخل آواره شده‌اند. 

بر اساس این گزارش از ۹ دسامبر سال ۲۰۱۹ در شمال غربی سوریه حدود ۴۹۰ هزار نفر آواره شده‌اند که  بیش از ۸۰ درصد این آوارگان زنان و کودکان هستند. 

تروریست ها از آوارگان سوری به عنوان سپر انسانی در برابر حملات تروریست های مخالف خود و ارتش سوریه استفاده می کنند.

سازمان ملل متحد اظهار داشته است در حالی که همچنان کمک‌های خود را برای برآورده کردن مطالبات و تامین نیازهای ۲ میلون و ۸۰۰ هزار نفر در سراسر مرز ترکیه افزایش داده است اما شمال غرب سوریه همچنان به کمک‌های بشر دوستانه زیادی نیاز دارد.   

بر اساس اعلام منابع خبری ترکیه پیش از آغاز بحران در سوریه اقدام به تشکیل اردوگاه های چندین هزار نفر در مناطق جنوبی و هم مرز با سوریه کرده بود.

دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) اضافه کرد که در ماه مارس، بیش از یک هزار و ۴۸۰ کامیون حامل کالاهای مورد نیاز برای نجات جان آوارگان سوری از مرز ترکیه عبور کردند و این بیشترین تعداد کامیونی است که از زمان آغاز کمک‌ها از طریق حمل و نقل مرزی در سال ۲۰۱۴ در یک ماه ارسال شده است. 

سازمان ملل متحد همچنان خواستار خاتمه کامل جنگ در سوریه است و از همه طرف‌ها و کسانی که بر تنش‌ها در این منطقه تأثیر می‌گذارند می‌خواهد تا طبق قوانین بین المللی برای حفاظت از غیر نظامیان و حفظ زیرساخت‌های مورد نیاز برای ساکنان منطقه تعهدات خود را عملیاتی کنند.  

برچسب‌ها ویروس کرونا سازمان ملل متحد سوریه آسیای غربی پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان ملل متحد سوریه آسیای غربی ویروس کرونا سازمان ملل متحد سوریه آسیای غربی سازمان ملل متحد اردوگاه وجود آوارگان سوری ویروس کرونا تروریست ها آواره شده کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۹۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست




به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.
وی گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.
ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آنها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.
سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آنها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.
ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی مؤثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی وناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آنها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فوراً جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

دیگر خبرها

  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • سازمان همکاری اسلامی: وجود آنروا گواهی بر پایبندی بین‌المللی به حقوق آوارگان فلسطینی است
  • اعتراض آوارگان فلسطینی به سیاست‌های آنروا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟