Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@20:38:48 GMT

قرنطینه فرصتی برای شناخت عمیق تر زوجین از یکدیگر

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۰۱۴۳

قرنطینه فرصتی برای شناخت عمیق تر زوجین از یکدیگر

قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی باید به فرصتی برای شناخت عمیق تر زوجین از یکدیگر تبدیل شود و بتوانند مهارت های رفتاری با یکدیگر را در این مدت تقویت کنند.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، شیوع کویید 19 بر همه ابعاد زندگی خانواده ها تاثیر گذاشته و علاوه بر سلامت و سبک زندگی، اقتصاد و تعاملات اعضای خانواده را دچار چالش کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که زندگی بدون استرس و حفظ آرامش در کنار رعایت بهداشت فردی و اجتماعی مولفه هایی برای حفظ سلامت و پیشگیری از ویروس کرونا است، خانواده ها باید به این موضوعات بیشتر توجه داشته باشند. در روزهایی که طرح فاصله گذاری اجتماعی در حال اجرا است و اعضای خانواده به دلیل شرایط خاص باید زمان بیشتری را در کنار هم سپری کنند، میزان اختلاف و تنش میان اعضای خانواده به ویژه زوجین افزایش یافته است؛ بنابراین خانواده ها برای ایجاد آرامش و کاهش اختلاف و حتی جلوگیری از بروز اختلافات تنش زا باید مهارت های لازم را داشته باشند.

 

سمیه احمدپناه، روانشناس بالینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص کاهش اختلافات بین زوجین در زمان فاصله گذاری اجتماعی راهکارهایی ارایه کرد.

 

دلایل اصلی بروز اختلاف زوجین در شرایط فاصله گذاری اجتماعی چیست؟

قرنطینه یا فاصله گذاری اجتماعی طولانی مدت زوجین را عصبی و مضطرب می کند. همچنین ترس از بیماری، مشکلات اقتصادی، ضرر مالی و وسواس رفتاری، بمباران اطلاعات و شایعات استرس قرنطینه را افزایش می دهد. حبس اجباری و کنار هم بودن بیش از حد زوجین باعث می شود در برخی موارد حریم خصوصی زوجین که در شرایط عادی به آن قایل بودند، از بین برود و به تنش و اختلاف منجر شود.

 

زوجین چگونه می توانند اختلافات شان را مدیریت کنند؟

برخورد منطقی با شرایط، انعطاف پذیری زوجین در مواجهه با مشکلات و اختلافاتی که بروز می کند، گذشت و صبوری، مدیریت رفتار با همسر، افزایش مهارت های رفتاری از جمله اقداماتی است که زوجین می توانند برای مدیریت و کاهش میزان تنش در روزهای قرنطینه از آنها استفاده کنند. همچنین زوجین باید به قرنطینه به عنوان فرصتی برای با هم بودن و شناخت بیشتر روحیات و عواطف یکدیگر استفاده کنند و بدانند این رویکرد در مهندسی روابط آینده آنها نیز تاثیرگذار خواهد بود.

 

چه راهکارهایی برای ایجاد آرامش در خانواده ارایه می کنید؟

احترام و محبت به یکدیگر، پیاده روی و قدم زدن در اطراف منزل و گفت و گو با هم، تداعی خاطرات خوب در کنار هم بودن، پرهیز از بحث در مورد موضوعات و مشکلات حل نشده قدیمی، پرداختن به کارهای مورد علاقه شان به صورت مشترک با همسر، تقویت نقاط مثبت رابطه و پرهیز از وسواس فکری و ایجاد تنش می تواند به آرامش خانواده در روزهای  قرنطینه کمک کند.

 

برنامه های آموزشی چه نقشی در کاهش اختلاف میان زوجین دارد؟

آموزش مدیریت خشم و مهارت های رفتاری نقش مهمی در کاهش اختلافات میان زوجین دارد اما باید توجه داشت این آموزش ها باید از طریق افراد متخصص و کارشناس انجام شود و سایت های آموزشی معتبر، برنامه های مشاوره ای در رسانه ها و شبکه های اجتماعی از طریق همکاران مان نیز که در بخش های مختلف ارایه می شود، می تواند سطح دانش رفتاری زوجین را بالا ببرد.

 

اختلافات زوجین در زمان فاصله گذاری اجتماعی چه تاثیری بر روابط آنها در پسا کرونا دارد؟

زوجین باید به این موضوع توجه داشته باشند که روزهای قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی به پایان خواهد رسید اما خاطره و تصویری که در ذهن یکدیگر می سازیم تا ابد همراه مان خواهد بود؛ بنابراین رفتارمان در دوره قرنطینه نباید به گونه ای باشد که در دوران پسا کرونا نتوانیم به زندگی مشترک ادامه دهیم و یا شرایطی ایجاد کنیم که به تصمیم گیری و تبعات منفی پس از پایان شرایط بحران منجر شود. در روزها و شرایط خاص و بحرانی است که زوجین به شناخت عمیق تری از یکدیگر خواهند رسید و این شناخت را باید گامی در جهت تقویت روابط در نظر بگیریم و از این فرصت در کنار هم بودن در زمان قرنطینه به نحو مطلوب استفاده کنیم.

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: قرنطینه اختیاری قرنطینه قرنطینه کردن فاصله گذاری اجتماعی کاهش اختلاف هم بودن کنار هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۰۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به حواشی برخی انتصابات رییس دانشگاه در این دانشکده واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح دانشکده تازه تاسیس خانواده این دانشگاه جمیله علم الهدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی را به عنوان هیأت اجرایی جذب هیأت علمی و انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را نیز به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی این دانشکده منصوب کرد.

اقدام رییس دانشگاه تهران در دو انتصاب فوق واکنش های زیادی همراه داشت که روابط عمومی دانشکده علوم خانواده این دانشگاه در این خصوص توضیحی ارائه داد که متن آن به شرح ذیل است:

«در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛
•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.
• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه
• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت
• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری
• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده
• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده
• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده
• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)
دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)
مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)
مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • علی مطهری: در خانواده آیت‌الله مطهری با شکاف بین‌نسلی مواجه نیستیم، اما...
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد