Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@08:28:18 GMT

ایرانی‌ها چقدر شیر مصرف میکنند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۴۳۴۴

بازرس هیات مدیره انجمن صنایع لبنی ایران با بیان اینکه سرانه مصرف شیر و فراورده های لبنی کشور همچنان پایین است گفت: طبق آمارها براساس جمعیت کشور و میزان تولید، صادرات، واردات سرانه مصرف شیر حدود ۸۸ کیلوگرم است. ناطقان: « اسماعیل خاتمی مقدم»  آمار ۱۱۷ کیلوگرمی سرانه مصرف شیر و لبنیات کشور را طبق آمار تولید ۱۱ میلیون تنی شیرخام وزارت جهاد کشاورزی نادرست دانست و افزود: طبق آمارها طی سالهای اخیر سرانه تولید رشد داشته اما این موضوع ارتباط چندانی با افزایش سرانه مصرف کشور ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر اینکه کشور ما اکنون با چالش جدی کاهش سرانه مصرف شیر و لبنیات روبرو است اظهارداشت: طبق آمارها به طور میانگین مصرف سرانه جهانی شیر ۱۵۰ کیلوگرم و حتی در برخی کشورهای اروپایی این عدد برای هر نفر فراتر از ۳۰۰ کیلوگرم است.

بازرس هیات مدیره انجمن صنایع لبنی ایران با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی صنعت لبنیات با جهش بزرگی روبه رو شده است تصریح کرد: طی سالهای متوالی برای افزایش سرانه مصرف به صنعت شیر یارانه تعلق می گرفت اما در طی دهه اخیر با قطع این یارانه شیب نزولی سرانه مصرف لبنیات را منجر شده است.

تولید شیرخام کشور سالانه ۸.۶ میلیون تن

خاتمی مقدم با بیان اینکه مرجع رسمی محاسبه و اعلام آمارهای ملی مرکز آمار ایران است نه وزارتخانه ها و یا تشکل ها گفت: سرانه مصرف براساس جمعیت هر کشور و جمع بندی چهار آیتم تولید، صادرات، واردات و انبارداری محاسبه می شود.

وی اظهارداشت: با استناد به گزارش مرکز آمار ایران، کل تولید شیر کشور در سال ۹۵  حدود هفت میلیون و ۶۰۰ هزار تن بود که در  سال  ۹۸ هم کل تولید شیر گاو  اعم از صنعتی و سنتی  هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تن اندازه گیری شده و با اضافه شدن سهم ۱۰ درصدی تولید سایر دام ها حداکثر تولید شیر کشور حدود هشت میلیون و ۶۰۰ هزار تن است.

به گفته وی، مجموع کل تولید شیر گاو  اعم از صنعتی و سنتی بیش از ۹۰ درصد تولید شیر کشور را تشکیل می دهد.

بازرس هیات مدیره انجمن صنایع لبنی ایران اضافه کرد: بنابراین با توجه به جمعیت ۸۳ میلیون نفری کشور سرانه تولید شیرخام حدود ۱۰۳ کیلو گرم است اما سرانه مصرف حکایتی دیگر دارد و برای محاسبه آن حتما باید سه فاکتور دیگر را هم اندازه گیری و لحاظ کرد.

صادرات ۱۰ درصدی راهکاری برای جذب شیر و لبنیات تولیدی

این کارشناس صنعت لبنیات در مورد سهم صادرات لبنیات گفت: اگرچه صادرات لبنیات حداقل تا ۱۰ سال آینده از نظر سرانه مصرف پایین، شرایط اقلیمی و تا حدی ارزش افزوده سیاست ملی چندان مناسبی نیست اما به دلیل محدودیتهای عوامل مصرف در داخل، به نظر می رسد صادرات تا اصلاح ساختار مصرف داخلی می تواند مسیری برای جذب شیر و لبنیات تولیدی کشور باشد.

وی اظهارداشت: اما به دلیل عدم رویکرد افزایش سرانه مصرف در سیاستهای دولتمردان، این مسیر به هدف تبدیل شد و علیرغم افزایش تولید شیرخام سهم صادرات هم در سالهای اخیر روند افزایشی گرفت و بدتر اینکه صادرات از محصولات با ارزش افزوده بیشتر به سمت محصولات خام تر مثل شیرخشک سوق داده شد.

خاتمی مقدم با بیان اینکه سالانه حدود ۱۰ درصد تولید شیر کشور از طریق صادرات محصولات لبنی از دسترس مصرف کنندگان داخلی خارج می شود افزود:  برای مثال در سال های ۹۶ و ۹۷ اگرچه بر اساس آمار گمرک کشور وزن صادرات رسمی محصولات لبنی حدود ۴۰۰ هزار تن بوده اما معادل شیر آن حدود ۷۵۰ هزار تن بود که حدود ۱۰ درصد تولید شیر کشور بود.

وی اضافه کرد: هرچند گمرک کشور از انتشار رسمی اطلاعات صادراتی در سال ۹۸  امتناع کرده اما محاسبات کارشناسان صنعت لبنیات در سال ۹۸، وزن صادرات معادل شیر مشابه سال گذشته را نشان می دهد.

عضو انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران کالاهای اساسی لبنیات مانند شیر خشک و کره، به ویژه در سال ۹۸،  در انبارهای صنایع لبنی را معادل حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن شیر و یا حدود پنج  درصد تولید شیر خام کشور دانست و گفت: در حالیکه در سالهای قبل سالیانه معادل شیرخام ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن واردات داشتیم ، اما در دو سال اخیر به جز کره هیچ واردات لبنیات هم اتفاق نیفتاده است.

کشور نیازمند افزایش سرانه مصرف شیر

خاتمی مقدم با بیان این که باید بین سرانه تولید و سرانه مصرف تفاوت قائل شویم گفت: در خوشبینانه ترین حالت سرانه تولید رشد کرده است نه سرانه مصرف.

وی نسبت به کاهش سرانه مصرف شیر و لبنیات هشداردادو گفت: برای سلامت جامعه و تندرستی نسل آتی کشور لازم است سرانه مصرف افزایش پیداکند.

وی افزود: مجموعه زنجیره لبنیات کشور اگرچه در افزایش سرانه تولید شیر نسبتا موفق بوده  اما در افزایش سرانه مصرف و حمایت از سلامت جامعه چندان مناسب عمل نکرده است و صادرات به جای ابزار به هدف تبدیل شده و از سفره کوچک شده مردم مرتب می کاهد و  هیچ یک از ذینفعان بخصوص نهادهای حاکمیتی و سیاستگذار سلامت کشور برنامه ای برای حمایت از سفره و سلامت مردم در این بخش ندارند.

این کارشناس صنعت لبنیات اظهارداشت: امیدواریم  دولت، مجلس و تشکل ها، سیاست افزایش سرانه تولید این کالای سلامت  را بر مدار اصلی افزایش سرانه مصرف تنظیم کنند و همچنین به طور همزمان صنعت تولید شیرخام و گاوداری ها هم سیاست کاهش هزینه های نهاده های دامی با تمرکز بر اصلاح روش های تامین و توزیع را جایگزین سیاست افزایش قیمت شیر خام  کنند.

به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمارها از سوی فائو تولید شیر جهان ۸۴۳ میلیون تن است که با توجه به جمعیت ۷.۸ دهم میلیاردی جهان، سرانه تولید به ازای هر نفر ۱۰۷ کیلوگرم می باشد.

برچسب ها: ایرانی ها ، مصرف شیر ، صادرات

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ایرانی ها مصرف شیر صادرات افزایش سرانه مصرف سرانه مصرف شیر درصد تولید شیر تولید شیر کشور تولید شیرخام شیر و لبنیات انجمن صنایع سرانه تولید صنعت لبنیات لبنی ایران صنایع لبنی طبق آمار هزار تن ۱۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۴۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرانه آموزشی با ساخت 600 کلاس درس جدید



هرمزگان-جام جم انلاین-مهدی دوستی استاندارهرمزگان،در آیین زنگ سلام معلم از افزایش سرانه فضای آموزشی استان در سال جدید با ساخت ۶۰۰کلاس درس جدید خبرداد.


به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، مهدی دوستی استاندار هرمزگان صبح امروز 11 اردیبهشت در آیین زنگ سلام معلم اظهار داشت: افزایش سرانه‌ی فضای آموزشی یکی از سیاست‌های دولت بود که در سطح استان هرمزگان با جدیت دنبال شده است.


وی با تأکید بر توسعه و افزایش سرانه آموزشی در مناطق حاشیه‌ای بویژه در شهر بندرعباس، افزود: سال گذشته بیش از 800 کلاس درس به فضاهای آموزشی استان افزوده شد و امسال هم برنامه ریزی برای احداث 600 کلاس درس جدید انجام شده است.


استاندار هرمزگان با پرداختن به نقاط قوت استان در حوزه آموزش و پرورش گفت: همان اندازه که پرداختن به نقاط قوت امید ‌آفرین است تلاش و تمرکز بر رفع 2 ضعف عمده‌ی آموزش استان نیز ضرورت دارد که یکی افزایش تعداد ورودی‌های کنکور استان به دانشگاه‌های برتر کشور و دوم ارتقاء میانگین نمرات دانش آموزان در آزمون‌های نهایی است.


وی با تاکید بر لزوم تکریم معلمان و افزایش سطح خدمات رفاهی ایشان تصریح کرد: همه‌ی ما هر چه آموخته‌ایم نتیجه آموزش و زحمت معلمان شریف بوده و به پاس آن در حوزه کیفیت دهی به خدمات رفاهی تلاش داریم، سال قبل در حوزه رفاهی معلمان اقدامات خوبی صورت گرفته و امسال نیز اتمام و بهره‌برداری از پروژه‌هایی جدید در حال اجرا، تقدیم جامعه فرهنگیان استان می شود.


نماینده عالی دولت خطاب به دانش آموزان گفت: شما وارثان تمدن بزرگ ایران اسلامی و پاسبانان قدرتمند خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای مکران هستید، شما وارث بزرگان و شاعران نامداری همچون حافظ و سعدی و مولانا هستید، باید خوب درس بخوانید و قوی باشید تا با دانش و تدبیر سکان مدیریت آینده استان را در دست بگیرید.


دوستی با اشاره به شرایط منطقه و لزوم افزایش قدرت کشور گفت: دانش آموزان عزیز قدر خود را بدانید شما بسیار مهم هستید و در جای مهمی قراردارید، در منطقه ما باید قدرتمند و مجهز به دانش و تجهیزات و تسلیحات روز باشیم تا دشمنان جرأت جسارت نداشته باشند.


احمد مرادی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تقدیر از زحمات معلمان، خاطراتی از زندگی و منش شهید حسین اله پرست که مدرسه مزین به نام ایشان بود پرداخت و گفت: شهید اله پرست با سن و سال بسیار کمی که داشت اما فرماندهی شجاع بود و فرماندهی گردانی از لشکر ۴۱ ثاراله به فرماندهی سردارشهید سلیمانی را این جوان هرمزگانی برعهده داشت و دانش آموزان مدرسه ای که به نام این شهید عزیز مزین است راهروان راه پاکش هستند.


گفتنی است در این آیین از جمعی از معلمان نمونه استان هرمزگان تجلیل شد که فردا 9 نفر از ایشان در دیدار معلمان با مقام معظم رهبری شرکت خواهند داشت.در پایان مراسم زنگ سپاس معلم نیز به صدا در آمد.

دیگر خبرها

  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • افزایش سرانه آموزشی با ساخت 600 کلاس درس جدید
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه