Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-04@20:39:01 GMT

نحوه تطبیق شهرها برای بازگشایی پس از کرونا

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۴۷۴۷

تین نیوز خشایار کاشانی جو* :

با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، شهرها یکی پس از دیگری تعطیل شدند و با تعطیلی مراکز خرید، مراکز تفریحی و اماکن عمومی شهرها همانند شهر ارواح شدند. هزینه‌های اقتصادی این تعطیلی فارغ از مباحث سلامتی جسمی و روانی انسان‌ها ویران‌کننده است. این بیماری همه‌گیر در امواج بعدی نیز، حداقل تا ۱۸ ماه آینده ما را تهدید می‌کند و تا زمانی که واکسن و یا ایمنی عمومی ایجاد نشود، باید در کنار بسیج عمومی منابع پزشکی، برای آینده‌ای ایمن و امن نیز آماده شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌توان با زدن «دکمه‌ تنظیم مجدد»، شهر را به آن‌چه که در گذشته بود، بازگرداند. برای ادامه‌ حیات شهرها با وجود این پدیده، باید دست به تغییرات مهم و اساسی بزنیم.

در ادامه چهار نکته‌ کلیدی که بر اساس پژوهش ریچارد فلوریدا و همکارش استیون پدیگو تهیه شده است، مطرح خواهد شد.

حمل‌ونقل

ما باید سیستم حمل‌ونقل که به‌عنوان رگ‌های حیاتی اقتصاد و زندگی است را با شرایط جدید سازگار کنیم. در فرودگاه‌ها و پایانه‌ها تمهیداتی برای غربال‌گری بیماری، توزیع ماسک و ضدعفونی مداوم، هدایت مردم از طریق علائم و خطوط رنگی در کف برای رعایت فاصله‌ی اجتماعی و کاهش تعداد مسافر در هواپیما و قطار باید در نظر گرفته شود. سیستم حمل‌و‌نقل ریلی و اتوبوس درون‌شهری نیازمند تغییراتی در زمینه‌ طراحی ایستگاه‌ها، نحوه‌ خدمات‌دهی و تنظیم تعداد بر اساس تراکم جمعیت است.

خیابان‌ها نیز نیازمند مقاوم‌سازی و به‌روزسازی هستند؛ با هدف ترویج فاصله‌ی اجتماعی، تعریض پیاده‌روها در مکان‌های شلوغ و تجاری و ساخت پیاده‌روهای جدید در دستور کار قرار گیرد. همچنین ایجاد و تعریض خطوط دوچرخه به‌منظور ترغیب به استفاده‌ بیشتر و امکان رعایت فاصله‌ اجتماعی پیشنهاد می‌شود. توسعه‌ برنامه‌های اشتراک دوچرخه و اسکوتر به عنوان روشی مؤثر در برابر ازدحام حمل‌ونقل عمومی توصیه می‌شود. لازم به ذکر است که توسعه‌ی فضاهای پیاده و تعریض خطوط دوچرخه در حال حاضر در نیویورک و برلین در دستور کار قرار گرفته است.

اماکن عمومی

ما برای تغییر نحوه‌ استفاده از دیگر زیرساخت‌های بزرگ‌مقیاس همچون ورزشگاه‌ها، میادین ورزشی، مراکز همایش، سینما و تئاتر، دانشگاه‌ها و مدارس به استراتژی‌هایی نیاز داریم. کاهش تعداد دانش‌آموزان در هر نوبت کلاس، کاهش تعداد تماشاگران در سالن‌ها و ورزشگاه‌ها در کنار اقدامات بهداشتی می‌تواند به بازگشایی سریع‌تر این زیرساخت‌های مدنی و بازگشایی اقتصاد کمک کند.

کسب‌وکارهای خرد

ما برای محافظت از اقتصادهای محلی خود به اقدامات قوی و پیش‌گیرانه نیاز داریم. در شرایطی که پیش‌بینی می‌شود نزدیک به ۷۵ درصد کسب‌وکارهای خرد همچون آرایشگاه‌ها، رستوران‌ها و انواع خرده‌فروشی‌ها در موج اول همه‌گیری ورشکست شوند، در کوتاه‌مدت پشتیبانی از آن‌ها با اعطای انواع وام‌های بدون بهره، معافیت‌های مالیات و عوارض در کنار مشاوره و راهنمایی آن‌ها برای بازگشایی ایمن می‌تواند از تأثیرات این تعطیلی اجباری ویران‌گر بکاهد. علاوه بر آن در چنین شرایطی اقتصاد خلاق از جمله گالری‌های هنری، موزه‌ها، تئاترها، سالن‌های موسیقی به همراه هنرمندان، بازیگران و نوازندگان در معرض خطر جدی قرار دارند. لذا می‌بایست با کمک بخش‌های دولتی، خصوصی و بشردوستانه به زنده نگه‌داشتن صحنه‌های فرهنگی شهر کمک کرد.

 ارزش خدمات

ما باید برای محافظت از افرادی که به فضا و اقتصاد روح می‌دهند، اقدامات فعالانه انجام دهیم. اکنون زمان آن رسیده است که ارزش واقعی کار کارگران خدمات خط مقدم را با محافظت بهتر، حقوق بالاتر و مزایای بیشتر قدر بدانیم. با توجه به این‌که تقریباً نیمی از مردم (امریکا) در مشاغل خدماتی با دست‌مزد پایین کار می‌کنند و درصد قابل‌توجهی از این افراد در خط مقدم این همه‌گیری قرار دارند، حمایت از آن‌ها در کارشان به ما در بحران‌های آینده کمک خواهد کرد.

از طرفی دیگر ما در معرض آزمایش گسترده‌ای در زمینه‌ی کار از راه دور هستیم. توسعه‌ی کار از راه دور علاوه بر این‌که شرایط کار را تغییر می‌دهد، شاید فرصت مناسبی برای برخی از شهرها باشد تا ساکنان جدید را که از دفاتر خود دور می‌شوند به خود جذب کند.

همچنین ما نباید درسی که از این بحران گرفته‌ایم و پیش از این، از تاریخ نیز فراگرفته‌ایم را فراموش کنیم: فقر متمرکز، نابرابری اقتصادی، جدایی‌گزینی قومی-نژادی و اقتصادی نه‌تنها از نظر اخلاقی عادلانه نیست، بلکه زمینه را برای گسترش ریشه‌ای این همه‌گیری نیز آماده می‌کند.

برنامه‌ریزی برای بازگشت

در انتهای این تونل نوری هست.

ما بی‌شک در یک یا دو سال به شرایط عادی باز خواهیم گشت. سرانجام به کار و مدرسه می‌رویم، کودکان‌مان با دوستان‌شان بازی می‌کنند و در رستوران‌ها، تئاترها و استادیوم‌ها جمع می‌شویم و مانند دیگر بحران‌های بهداشتی از آن عبور می‌کنیم. ولی این بازگشت خودبه‌خود ایجاد نمی‌شود. ما برای اداره‌ی شهرها و جوامع خود به آمادگی، برنامه‌ریزی و پشتیبانی نیاز داریم. زمانِ آن اکنون است، و کارهایی که ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده انجام خواهیم داد برای امنیت شهرها، بهداشت عمومی کارگران و اقتصاد شهرهای ما بسیار مهم خواهد بود.

 

منبع: چهارطبقه، ترجمه‌ای آزاد از مقاله‌ی ریچارد فلوریدا با عنوان «ما نیاز به بازگشایی شهرهای خود داریم، اما نه بدون ایجاد تغییرات اساسی» در وب‌سایت CityLab.

* کارشناس حمل و نقل

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: کرونا شروع به کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۴۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با شیوع بیماری کرونا بسیاری از ایرانی‌ها به دنبال واکسن کرونا بودند در این میان چند مدل واکسن در کشور وارد و توزیع شد، در این میان یکی از واکسن‌هایی که بسیاری از مردم ایران استفاده کردند آسترازنکا بود، در این میان از همان ابتدایی که واکسن آسترازنکا وارد کشور شد نظریه‌های مختلفی در مورد این واکسن در نشریه‌های مختلف منتشر می‌شد که قطعا واکسن آسترازنکا دارایی عوارضی است که می‌تواند به بدن گیرنده واکسن آسیب جدی وارد کند.

آسترازنکا چه نوع واکسنی است؟

واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید ۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx۱ شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بوده‌است.

واکسن آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد.

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید ۱۹ که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت‌های کم منجر شود.

واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است، اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی‌تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد، اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می‌شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی‌کند TTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

باید نگران واکسن آسترازنکا بود؟

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد عوارض واکسن آسترازنکا اظهار کرد: این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که بر پایه وکتور و آدونا ویروس به شمار می‌رود که غیر فعال است و نسبت به سایر واکسن‌ها عوارض بیشتری دارد.

وی افزود: واکسن‌های برپایه وکتور عوارض بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها دارند و باید حداقل تا ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما با توجه به شرایط پاندمی کرونا بسیاری از واکسن‌ها خیلی زودتر وارد بازار شدند.

اکثر واکسن‌ها دارای عوارض هستند

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در نهایت برخی از واکسن‌های کووید ۱۹ باید بگیم دارای برخی عوارض خفیف یا بیشتر هستند؛ البته بیشتر واکسن ساز‌های داخلی عوارض واکسن را بررسی می‌کنند و افرادی که این واکسن هارا دریافت کردند باید مورد ارزیابی قرار بگیرند برای مثال واکسن پاستور از جمله واکسن‌هایی است که مورد ارزیابی پس از دریافت قرار می‌گیرند.

وی در مورد ایجاد لخته خون توسط واکسن گفت: احتمال ایجاد لخته‌ی خون برای همه‌ی افراد وجود دارد، اما بسیار بسیار کم بوده و حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر این عارضه خود را نشان می‌دهد که این عارضه نیز اغلب در زنان در سن باروری شایع است مخصوصا زنانی که از دارو‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • نبود ناوگان حمل ونقل عمومی از مشکلات ایجاد ترافیک سنندج
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • کمبود پارکینگ و نبود ناوگان حمل ونقل عمومی از مشکلات ایجاد ترافیک در سنندج
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهر مشهد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهرها