Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اردبیل در راستای مقابله با ویروس کرونا، سیستم ماژولار تصفیه ­کننده هوا و محیط از عوامل بیماری‌ زا (UMFILTER) توسط فناوران مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی ساخته شد.


امروز ۳۰ فروردین برومند صلاحی رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی در جمع خبرنگاران از ساخت سیستم تصفیه ­کننده هوا و محیط از عوامل بیماری‌ زا توسط فناوران این مرکز خبر داد و گفت: این سیستم بر مبنای طراحی دستگاه‌هایی استوار است که بتوانند فرآیند ضدعفونی نمودن را بدون استفاده از مواد و مایعات که در برخی موارد خود عامل آسیب به پوست و ریه هستند، انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: از این سیستم می‌توان در انبارهای دارویی، محیط های حمل و نقل فرودگاهی، بیمارستان‌ها و بطور کلی بر حسب نیاز در مکانهایی که نیاز به فیلتر کردن هوا و محیط وجود دارد استفاده کرد.
صلاحی ادامه داد: این دستگاه یک سیستم کامپکت برای تصفیه هوا و اشیا با قیمت پیاده ­سازی کم و کارایی بالاست و مصرف جریان آن کم است و طراحی بدنه آن به صورتی قابل انجام است که در سایزهای مختلف قابلیت نصب روی پایه، آویز از دیوار و غیره برای اماکن مختلف را داشته باشد.
میثم عباسی مسئول واحد فناور سداس (SADAS) مرکز رشد واحدهای فناوری این دانشگاه و طراح سیستم نیز گفت: دستگاه مذکور یک دستگاه تصفیه کننده است که از تلفیق چند عمل استفاده می‌کند و ساخت آن برای از بین بردن باکتریها و غیرفعال کردن ویروس­ها یکی از این عمل هاست.
وی افزود: سیستم ماژولار تصفیه کننده هوا و محیط از عوامل بیماری‌ زا یک سیستم مرکب از چندین بخش است که شامل یونیت مکش هوا، یونیت تصفیه، فیلتراسیون و یونیت پمپاژ هوا می باشد که با قرارگیری سیستم در محیط آلوده و به محض شروع به کار، دستگاه شروع به مکش هوای محیط به درون محفظه کرده و آن را تصفیه می‌کند.
عباسی تصریح کرد: هوای وارد شده به محفظه­ دستگاه در چندین مرحله تصفیه می‌شود، از جمله با مدار ویژه چندطبقه مولد O3. در مرحله بعد پس از گذر از محفظه فیلتراسیون بر مبنای تابش UVC از یک لایه فیلتر نانو عبور کرده و هوای عاری از عوامل بیماری‌ زا وارد محیط می‌شود. انجام فرآیندهای مذکور بسته به محیطی که استفاده میشود و نیز بسته به سطح آلودگی و مدار و طراحی دستگاه، بین 45 ثانیه تا 80 دقیقه متغیر است.
عضو مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: این سیستم به ‌گونه ‌ای طراحی شده تا در کمترین زمان ممکن شروع به فعالیت نماید و طراحی ماژولار و کامپکت آن این قابلیت را دارد که بتوان از آن جهت ضدعفونی تجهیزات و لوازم نیز استفاده کرد.
وی گفت: بر مبنای دانش فنی به دست آمده و مطالعه بر روی روش ­های نوین ضدعفونی ­سازی، یک سیستم محفظه ­دار برای فرآیند فیلتراسیون تجهیزات پزشکی و مصرفی هم طراحی شده است. محفظه دستگاه به گونهای طراحی شده که تجهیزات را بتوان داخل آن قرار داد تا ضدعفونی شوند. در طراحی و ساخت محفظه ضدعفونی کننده، از ترکیب UMFILTER و یک روش نوین و کارآمد دیگر استفاده شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی فناوري تصفیه هوا مرکز رشد واحدهای فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۴۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمود تارا مسئول پنل پیش نیازهای شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روزهای ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیازهای اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت‌ها است.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیازها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیازهای ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزارهای پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکارهای هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

کد خبر 6089499 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • عوامل تاثیرگذار بر کپک زدن فرش
  • گاک آیون وی ؛ الگو طراحی این خودرو چینی یک دایناسور بوده است! (+تصاویر)
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • تحویل زمین به آبکاران به شرط آغاز ساخت پیش‌تصفیه