Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@22:18:12 GMT

در شهر «آی قصه» بچه‌ها تنها نیستند

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۵۲۵۰

در شهر «آی قصه» بچه‌ها تنها نیستند

شهر آی‌قصه، داستان یک شهر خیالی است که از چند ماه قبل به نویسندگی پوریا عالمی و با گروهی از هنرمندان منتشر می‌شود، روایت های شهر آی قصه،ژ هم قصه است، هم تصویرسازی شده است، هم موسیقی دارد، شاید عنوانی که بتوان برای این مجموعه گذاشت، قصه های تصویری است. صداپیشگانی چون آزاده مویدی‌فرد، بهادر مالکی، پیمان فاطمی و یاشار ابراهیمی به سرپرستی الکا هدایت، نقش کاراکترها و شخصیت‌های شهر آی‌قصه را بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیلی رشیدی نیز راوی شهر آی قصه، طراح کاراکترها سلمان طاهری است و مجتبا حیدرپناه هم تصویرگری این کار را بر عهده داشته است. شهر آی قصه کارش را اسفند ۹۸ آغاز کرد. 

پوریا عالمی، نویسنده این کار که به همراه امید ترابی، بنیان‌گذار این مجموعه نیزهست، در پاسخ به این سوال که ایده آی قصه از کجا شروع شد، می‌گوید: ایده آی قصه را امید ترابی به من داد، او دختری به نام باران دارد و هر شب برای باران قصه می‌گوید. یک شب باران به او می‌گوید قصه‌هایش تکراری شده است و امید دنبال داستان‌های جدید می‌رود، کتاب‌های تازه پیدا می‌کند، در اینترنت جست‌وجو می‌کند، حتی خاطراتش را مثل قصه تعریف می‌کند و باز هم باران می‌گوید تکراری شده است. امید از دوستانش می‌خواهد اگر خاطره‌ای شنیدنی برای کودکان دارند، بگویند تا برای باران تعریف کند. این گونه من با امید آشنا شدم.

پوریا عالمی و امید ترابی تصمیم می‌گیرند به جای قصه گفتن، برای کودکان قصه بسازند. عالمی می‌گوید: نزدیک دو سال گذشت تا کار را آغاز کردیم و تیم‌مان جمع و نوشتن کار آی قصه و تصویرسازی و  ضبط صدا و پیدا کردن آهنگساز انجام شد. در طول این مدت، بخش‌های مختلفی را بر اساس رشد و نیاز کارمان به آی قصه اضافه کردیم.

بازخوردهایی که اکنون آی قصه دارد، به عالمی و ترابی می‌گوید راه را درست آمده‌اند، عالمی از این بازخوردها ابراز شادمانی می‌کند و می‌افزاید: خوشحالم که بچه‌ها این قصه‌ها را دوست دارند و از شنیدن آن لذت می‌برند، در تیم آی قصه، نزدیک به ۸۰ نفر مستقیم و غیرمستقیم درگیر این کار هستند. ما مخاطبان واقعی زیادی داریم، از طرف خانواده‌ها نظرهای خوبی می‌گیریم که دلگرم کننده است.

این موفقیت باعث می‌شود اپلیکیشن اندروید آی قصه هم ۱۶ اسفند ۹۸ راه بیافتد و در حدود کمتر از دو ماه، ۱۳ هزار نصب فعال در پلتفرم اندروید، داشته باشد، نسخه آی او اس آن هم در دست طراحی است و به قول مسئولان آی قصه قرار است حوالی خرداد، نهایی و فعال شود. اما مخاطبان این روزهای آِی قصه، به دلیل دیگری با این مجموعه ارتباط  برقرار کرده‌اند، آی قصه هم مثل همه دنیا قرنطینه شد.

یک جرقه در ذهن پوریا عالمی باعث می‌شود راهی پیدا کند که موضوع قرنطینه را با بچه‌ها در میان بگذارد و شخصیت‌های آی قصه بهترین راویان قرنطینه هستند، او درباره این که چگونه با این سرعت توانسته داستان را بسازد و به مخاطب ارائه کند می‌گوید: کار سختی بود، بچه‌های ما همه به شهرهای خودشان بازگشتند، ما برنامه‌ریزی کردیم و گفتیم بچه‌ها در خانه نشسته‌اند و در خانه حوصله‌شان سر می‌رود. با کمک دوستانم در آی قصه که در شهرهای خودشان بودند، قرار شد تولیدات را روزانه در عید منتشر کنیم و قولی که به مخاطبان داده‌ایم انجام شود و مطالب جانبی سرگرم کننده بسیاری هم داشتیم.

در مرحله دوم که قرنطینه جدی‌تر شد، به نظرمان رسید در این شهر آی قصه که ساخته‌ایم و بچه‌ها هم شخصیت‌هایش را دوست دارند، اگر قرنطینه اتفاق بیافتد، چه شرایطی پیش می‌آید، از سوی دیگر توضیح دادن مفهوم قرنطینه برای بچه‌ها، کار سختی است.

عالمی قصه‌ای می‌نویسد که در شهر آی قصه قرنطینه اعلام شده است و سینا و مینا که شخصیت‌های اصلی آی قصه هستند، در خانه نشسته‌اند.  سرشان را از پنجره بیرون می‌آورند و از دوستان‌شان، یک دایناسور به نام داینا ماینا، یک کرگدن به نام کرگدن، یک آدم فضایی به نام آدام فاضایا، یک سگ به نام هاپ‌هاپ و گربه‌های زیادی که یکی از آن‌ها گربه شماره ۶ است، خواستند کمک کنند تا بی‌حوصلگی‌شان را برطرف کنند. سینا و مینا، کنار دوستان‌شان آواز می‌خوانند و اتفاقات قشنگی رخ می‌دهد.

اما وقتی همه گروه آی قصه به خانه رفته‌اند، چگونه این قسمت‌ها ضبط شده است؟ عالمی می‌گوید: ما به کیفیت و استانداردهای محتوا اعتقاد داریم و اهمیت می‌دهیم، همه ضبط‌های ما در آی قصه استودیویی بوده اما در این شرایط که همه بچه‌های گروه در خانه بودند و صداپیشه‌های ما، راوی ما و دیگر اعضا در دسترس نبودند. از آن‌ها خواهش کردم که با گوشی‌هایشان در خانه و در جایی خلوت، دیالوگ‌هایشان را ضبط کنند و بفرستند تا تدوین کنیم.

عالمی این بخش را متفاوت و ارزشمند می‌داند و اظهار می‌کند: اگر مخاطب شهر آی قصه باشید، می‌بینید که کیفیت این بخش قرنطینه در شهر آی قصه، با همه کارهای ما متفاوت است چون با میکروفون‌های مختلف و در فضاهای متفاوتی ضبط شده است. اما با این حال این بخش‌ها خیلی شنیده و خیلی دوست داشته شد، بچه‌ها خیلی دوستش داشتند، خانواده‌ها خوش‌شان آمد و ما هم لذت بردیم.

لیلی رشیدی در پاسخ به این سوال که در قرنطینه چطور آی قصه را روایت کرده است، می‌گوید: کار سختی بود، برای هر کدام از بچه ها هم سخت بود چون آن‌ها بر اساس کنش و واکنش دیالوگ می‌گویند اما وقتی از هم دور باشند، نمی‌توانند این موضوع را با هم هماهنگ کنند. اما برای من، چون کمی از آن‌ها بیرون تر و راوی قصه هستم، شاید ساده‌تر باشد؛ سختی کار برای من این بود که نمی‌توانستم از راهنمایی و نظر دوستانم استفاده کنم که بتوانم برخی بخش‌ها را بهتر بخوانم یا در صورت نیاز دوباره بگویم.

به گفته عالمی، برای ضبط یک قصه ۵ دقیقه‌ای آی قصه، ده نفر درگیر هستند ولی با وقتی گذاشتند این کار انجام شده است///. بچه‌های آی قصه در شهرهایی چون آباده، گرمسار، گراش، اصفهان و شهرهای مختلفی هستند، اما عالمی می‌گوید: پراکنده‌ایم؛ اما منسجم کار می‌کنیم.

لیلی رشیدی نیز معتقد است آی قصه توانسته بخشی از مسائل قرنطینه را به بچه‌ها انتقال بدهد، او می‌گوید: سعی بر این بوده که انتقال بدهد و این امر به قدری بزرگ است که تنها یک گوشه کوچک از آن را می توانیم انتقال بدهیم و طبیعی است یک داستان  ۶ تا ۸ دقیقه‌ای نمی‌تواند همه بار را به دوش بکشد اما سعی شده در کنار سرگرمی، بچه‌ها درباره در خانه بودن و قرنطینه بودن، از زبان شخصیت‌هایی که در این داستان دوست‌شان دارند، بشنوند و بدانند آن‌ها هم درگیر این شرایط هستند.

به جز قرنطینه در شهر آی قصه، رویداد دیگری هم در آی قصه وجود دارد که بچه‌ها در آن شرکت کرده‌اند. مسابقه من و ویروس. عالمی می‌گوید: در این مسابقه به بچه‌ها گفتیم حالا که ویروس آمده است، بیایید تخیل کنید اگر شما ویروس بودید چه اتفاق‌های بامزه‌ای می‌افتاد. این مسابقه را مرضیه برومند به من و آی قصه پیشنهاد کرد، هنوز هم در حال جمع‌آوری مطالب بچه‌ها هستیم.

داوران قصه من و ویروس، پوریا عالمی، مرضیه برومند و الکا هدایت هستند و شهرداری تهران در بخش تبلیغات و در اهدای جوایز از این مسابقه حمایت می‌کند.

کار دیگری که در آی قصه روی داده، تولید پادکست شب به خیر دوستم یا شب به خیر الکا است که شنونده‌های زیادی دارد. در این بخش، شخصیت‌های آی قصه با بچه‌ها صحبت می‌کنند. مخاطب آن هم فقط کودک است، در این برنامه هم درباره تنهایی‌ها، حوصله سر رفتن‌ها، مریضی‌ها، اتفاقاتی که در خانواده می‌افتد و مسائلی شبیه به این، با زبان خیلی ساده با کودک صحبت شده است، عالمی معتقد است این بخش بدون این که بخواهد بچه‌ها را گول بزند و حرف پیچیده‌ای داشته باشد، مفاهیم کلی اجتماعی و فردی را با او مطرح می کند و می‌گوید مثلا دوستی چیست؟ مهربانی چیست؟ تنهایی چیست؟ از این مجموعه نیز حدود ۴ قسمت منتشر شده است.

آی قصه اکنون با ۴۷ هزار دنبال‌کننده در اینستاگرام، بیش از ۱۲ هزار مخاطب را با قصه‌های قرنطینه جذب کرده است، بیش از ۱۰ هزار دنبال‌کننده در کست‌باکس دارد، با بیش از ۵۰ نویسنده، تصویرگر و قصه‌گو، همکاری کرده و بیش از ۱۰۰ قصه توسط تیم آی‌قصه تولید شده است.

حالا باران و همه دوستانش در سراسر ایران و حتی شاید همه فارسی‌زبان های دنیا، قصه‌های تازه دارند.

برچسب‌ها ویروس کرونا ادبیات کودک و نوجوان مرضیه برومند قرنطینه لیلی رشیدی اینستاگرام انجمن نویسندگان کودک و نوجوان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ادبیات کودک و نوجوان مرضیه برومند قرنطینه لیلی رشیدی اینستاگرام انجمن نویسندگان کودک و نوجوان ویروس کرونا ادبیات کودک و نوجوان مرضیه برومند قرنطینه لیلی رشیدی اینستاگرام انجمن نویسندگان کودک و نوجوان پوریا عالمی لیلی رشیدی شهر آی قصه آی قصه آی قصه بچه ها قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۵۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند

به گزارش صدای ایران ایرنا، رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب، گفت: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی این دیوان اظهار داشت: اکنون بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی یادآور شد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، اصولا ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند، زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب درحال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی‌بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه‌ریزی کرده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ بنابراین همه دلسوران نظام و دلبستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تامین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان خصوصا در مساله حجاب گفت: تامین امنیت اخلاقی جامعه ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی‌ها گرفته شود، باید با برنامه ریزی و تدبیر عمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تاثیرگذار خواهد بود.

دیگر خبرها

  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • گواردیولا: منچسترسیتی و آرسنال از وضعیت لیورپول در امان نیستند
  • (ویدئو) قرنطینه مطلق برای طراحان سوالات کنکور
  • ماجرای عجیب طراح سوالات کنکور | اجازه خروج به او ندادیم تا اینکه چهلم همسرش رسید + فیلم
  • آنهایی که اهل ژیمناستیک نیستند، به انتخابات نیایند
  • تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند