Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین ویروس کرونا درون مواد غذایی نمی‌تواند تکثیر شود، ولی ممکن است روی آن‌ها بنشیند مثلاً اگر شخصی با سرفه یا عطسه ویروس را روی ساندویچی که برای شما درست می‌کند، ریخته باشد، ازلحاظ نظری امکان دارد ویروس را به شما منتقل کند، هرچند که احتمال آن بسیار کم است.

در چنین مواردی گرم کردن مواد غذایی ممکن است باعث اطمینان خاطر ازلحاظ انتقال نیافتن ویروس شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرما ویروس را غیرفعال می‌کند.

بررسی‌های پیشین نشان داده‌اند که دمای ۵۶ درجه سلسیوس کروناویروس عامل سارس را به‌سرعت (۱۰۰۰۰ واحد ویروس در هر ۱۵ دقیقه) از بین می‌برد. همچنین یک بررسی دیگر در سال ۲۰۰۳ نشان داد که کروناویروس عامل سارس در دمای ۷۵ درجه سلسیوس غیر عفونی می‌شود.

اما برای حرارت دادن به مواد غذایی از چه وسیله‌ای باید استفاده کرد؟ برخی کارشناسان می‌گویند شاید استفاده از اجاق بهتر از مایکروویو باشد، چراکه با اجاق ماده غذایی برای مدت بیشتری در معرض حرارت قرار می‌گیرد.

اما تأثیر مایکروویو هم در کشتن باکتری‌ها و ویروس پس از ۶۰ ثانیه تا ۵ دقیقه هم ثابت شده است. البته باید توجه داشت که مایکروویوها ازلحاظ میزان قدرت با هم متفاوت هستند و به یک شیوه غذا را نمی‌پزند.

نکته دیگری که باید توجه کنید این است که گذاشتن غذا در فریزر ویروس را از بین نمی‌برد، حرارت این کار را انجام می‌دهد و دمای بالا برای این کار لازم است.

اما آنچه بیشتر باید نگران آن باشید، بسته‌بندی مواد غذایی است نه خود مواد غذایی.

میزان فعال ماندن ویروس کرونا برحسب نوع سطوح متفاوت است. ویروس روی سطح فلزی تا دست کم پنج روز، روی چوب تا دست کم چهار روز، روی پلاستیک تا دست کم دو روز، روی استیل برای دست کم دو روز، روی مقوا برای ۲۴ ساعت، روی شیشه تا پنج روز، روی سرامیک پنج روز و روی کاغذ تا پنج روز فعال می‌ماند.

اما با توجه به این اطلاعات درباره بسته‌بندی مواد غذایی چه باید کرد؟ اگر واقعاً می‌خواهید ایمن بمانید، می‌توانید از یک ماده ضد عفونی‌کننده بر سطح بیرونی بسته استفاده کنید.

برای غذاهای بیرون‌بر سعی کنید غذاهای پخته‌شده و داغ را سفارش دهید، نه غذاهای سرد مثل سالاد و اگر باز هم احساس ناراحتی می‌کنید برای بیش از ۵ دقیقه آن‌ها را در مایکروویو حرارت دهید.

کد خبر 502486 برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز كروناويروس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس مواد غذایی پنج روز دست کم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۶۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، دکتر روستا با اشاره به بازدید کارشناسان دانشکده علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی میاندوآب از مراکز عرضه مواد غذایی، اظهار کرد: بیش از ۲ هزار کیلوگرم مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف توسط کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب طی بازدید و بررسی‌ها کشف شد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب افزود: این مقدار مواد غذایی غیرقابل‌مصرف با تشدید نظارت‌های امسال توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی توقیف و جمع‌آوری‌شده بودند.

وی گفت: این مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف پس از کشف و جمع‌آوری و طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای دادستانی و با حضور نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط امحا و معدوم شد.

روستا با اشاره به بازدیدهای مکرر توسط بازرسان بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، تصریح کرد: کار نظارت بر مراکز عرضه در طول سال همچنان بادقت لازم انجام می‌شود و از مردم نیز درخواست داریم هنگام خرید به شرایط بهداشتی مواد غذایی توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب هم چنین با اشاره به اجرای بازرسی‌های روزانه از مراکز عرضه مواد غذایی، پروتئینی و خوراکی و غیره در سطح شهرستان، اظهار کرد: از عموم مردم خواهشمندیم مایحتاج غذایی خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به برچسب اصالت و سلامت کالا و مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و نیز پروانه ساخت، مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید توجه کنند.

دیگر خبرها

  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان