Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، روزنامه «رای الیوم» در مقاله‌ای به قلم «شلال عواد العبیدی» نوشت: 

هنگامی که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا قدرت را در دست گرفت، موضع او، اظهارات و تصمیماتش در قبال چین کاملا واضح بود. ترامپ اظهارات بلکه تهدیدهای فراونی علیه چین و اقتصاد این کشور مانند اعمال تحریم‌ها یا تعرفه‌ها و مالیات مطرح می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این موارد در شرایط عادی رخ داده و هیچ اتفاق قابل ذکر یا موضع مشخصی از سوی چین وجود نداشت.  اما اکنون که ویروس کرونا به طور خاص در چین ظهور کرده و گمانه‌زنی‌هایی درباره ساخت آن در چین به  ویژه در شهر ووهان محل شیوع این ویروس وجود دارد و اتهاماتی علیه پکن برای انتشار عمدی کووید-۱۹ از مرکز تحقیقات بیولوژیکی است، وضعیت متفاوت است.

ترامپ از جمله افرادی است که چنین ادعاهایی را مطرح کرده و از عباراتی چون «ویروس چینی» استفاده کرده است.  وی فراتر از لفظ و عبارت، پکن را به عدم انتشار گزارش درست و زودهنگام درباره ویروس کرونا و مخفی‌کاری و عدم شفاف‌سازی به ویژه در زمینه ارائه اطلاعات دقیق از شمار مبتلایان و قربانیان این ویروس متهم کرده است.

در واقع باید گفت حتی اگر این ویروس در چین ساخته شده و آن‌طور که اعلام شده در شهر ووهان ظهور کرده باشد، شدت تلفات و مبتلایان در این کشور را نمی‌توان با بحران آن در اروپا و آمریکا مقایسه کرد، زیرا چین بر اساس آمار ارائه شده چهار هزار قربانی را ثبت کرده اما شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا از مرز ۳۲ هزار نفر گذشته و در ایتالیا جان ۲۳ هزار نفر، در اسپانیا ۲۰ هزار، در فرانسه ۱۸ هزار و در انگلیس ۱۴ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است. این خود باعث ظهور یک بلای همه‌گیر آمریکایی اروپایی شد که پژواک آن به تدریج در حال گسترش است. 

در مقابل این حجم عظیم خسارت‌های انسانی در سطح آمریکا و اروپا که هنوز هم در حال افزایش بوده و پایان آن مشخص نیست و این احتمال می‌رود که اتحادیه اروپا را سرنگون کند، چنانکه نشانه‌های آن نیز کم کم آشکار می‌شود، به نظر می‌رسد خسارت‌های بزرگ اقتصادی نیز در آمریکا و اروپا در حال ظهور است و آمریکا تاکنون حدود ۲۰ میلیون فرصت شغلی را از دست داده است. اروپا نیز وضعیت بهتری ندارد. 

با همه این پیامدهای منفی و خانمان‌سوز بحران کرونا در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی که هنوز هم روند آن ادامه دارد و تلفات جانی و خسارت‌های مادی آن قابل تخمین نیست، موضع رئیس‌جمهوری آمریکا و دولت او برای اداره بحران محل انتقاد بوده و به دلیل تأخیر در اتخاذ تدابیر مناسب به شکست متهم است و این امر بر آینده سیاسی ترامپ و شهرت حزب وی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

این موضوع باعث می‌شود ترامپ، به اتهام‌زنی علیه چین به عنوان عامل شیوع کرونا و عدم ارائه اطلاعات شفاف متوسل شود.

با توجه به همه این ملاحظات نمی‌توان تصور کرد که  رئیس‌جمهوری آمریکا از رویارویی با چین چشم‌پوشی کند، چنانکه نشانه‌های این تقابل در رسانه‌ها، راهروهای سازمان ملل و شورای امنیت آشکار شده است.

این وقایع پس از آن صورت می‌گیرد که آمریکا سازمان جهانی بهداشت را تحریم و حمایت مالی خود را متوقف کرده و سازمان بهداشت جهانی را به کوتاهی و سهل‌انگاری در ایفای نقش خود متهم کرده و خواستار پاسخگوئی آن در قبال کوتاهی خود شده است. 

بنا براین منطقی و قابل تصور نیست که واکنش آمریکا در قبال چین کمتر از واکنشی باشد که نسبت به سازمان بهداشت جهانی نشان داده است. 

این رویارویی در مرحله فعلی در سطح تقابل رسانه‌ای دیپلماتیک در سازمان ملل و شورای امنیت ظاهر شده است اما هیچ بعید نیست که برخورد و درگیری شدیدتری بین آمریکا و چین ایجاد شود و جهان را به سمت جنگ جهانی سوم سوق دهد. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: چین آمریکا کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۸۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود


به گزارش تابناک به نقل از نشریه "دی سایت"، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان در سخنانی تاکید کرد که گسترش اتحادیه اروپا توسط 10 کشور در 20 سال پیش، برای کل اتحادیه اروپا مزایایی به همراه داشت.

این مقام آلمانی در جریان بازدید از شهرهای دوقلوی فرانکفورت (اودر) و اسلوبیسه گفت که این الحاق کل این تشکل را قوی تر و مهمتر از همه امن تر کرده است. او همراه با همتای لهستانی خود رادوسلاو سیکورسکی در این مناطق سخنانی را ایراد کرد.

وی به مناسبت سالگرد الحاق این کشورها به اتحادیه اروپا در حدود 20 سال پیش گفت: این یک "لحظه باورنکردنی" 20 سال پیش بود که "ما به عنوان کشورها، به عنوان جوامع، به عنوان اروپا قدرت یافتیم تا بر تقسیم اروپا غلبه کنیم و هم زمان سرانجام به جامعه صلح و آزادی تبدیل شدیم."

در 1 می 2004، کشورهای بلوک شرق سابق استونی، لتونی، لیتوانی، اسلوونی، اسلواکی، جمهوری چک، مجارستان و لهستان و همچنین مالت و قبرس به اتحادیه اروپا پیوستند. این بزرگترین گسترش در تاریخ اتحادیه اروپا بود.

بائربوک ادامه داد: ما امروز تجربه می کنیم که به عنوان یک اتحادیه مشترک اروپایی در حال حاضر، قوی تر هستیم. در اینجا تنها مسئله ارقام تجاری مطرح نیست.

وی افزود: این را می توان به عنوان مثال در اتصالات اتوبوس برون مرزی، همکاری پلیس و گمرک یا در بسیاری از روابط بین مردم در سراسر مرز مشاهده کرد. ارزش افزوده ای که اروپا هر روز برای مردم به ارمغان می آورد، به ویژه در منطقه مرزی آلمان و لهستان آشکار است.

بائربوک همچنین با توجه به جنگ روسیه علیه اوکراین در خاک اروپا، خواستار اصلاح سیاست امنیتی در اتحادیه اروپا شد. وزیر امور خارجه آلمان در این باره گفت: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود. ما دیگر نمی توانیم مناطق خاکستری در اروپا را بپذیریم.

وزیر امور خارجه آلمان گفت: اتحادیه اروپا باید اصلاح شود تا از نظر سیاست امنیتی قوی تر شود و واقعاً یک صدا صحبت کند. علاوه بر این، کشورهایی که می‌خواهند بخشی از این اتحادیه آزادی و صلح شوند باید در اتحادیه اروپا پذیرفته شوند. در پایان، موضوع با اهمیت برای میلیون ها اروپایی دفاع از صلح و امنیت است.

وی تاکید کرد: گسترش به سمت شرق به طور مکرر مستلزم شجاعت مسئولین سیاست و شهروندان برای برداشتن گامی جدید بود. بائربوک گفت: ما معتقدیم که امروز دوباره به این مسئولیت شجاعانه نیاز داریم تا اتحادیه اقتصادی و تجاری مشترک خود را به یک اتحادیه امنیتی تبدیل کنیم. آنچه اهمیت ویژه ای دارد همکاری آلمان و لهستان است.

دیگر خبرها

  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • بنیانگذار صرافی رمزارز به چهار ماه زندان در آمریکا محکوم شد
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز