Web Analytics Made Easy - Statcounter

«آمیتاو آچاریا» استاد «دانشگاه امریکن» واشنگتن دی‌سی و پژوهشگر «موسسه برگروئن» در کالیفرنیا شنبه در یادداشتی با عنوان «کرونا چگونه نظم دنیا را تغییر می‌دهد» در نشنال اینترست نوشت: کرونا نه تنها یک فاجعه برای بهداشت عمومی دنیاست بلکه باعث تغییر در نظم جهانی نیز خواهد شد. بیماری‌های همه‌گیر در گذشته نیز نظم دنیا را تغییر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
طاعون در قرن چهاردهم که گفته می‌شد آن هم از چین شیوع پیدا کرده است، ۹۰ درصد از جمعیت استان «هوبی» و نیمی از جمعیت ۱۲۳ چین را به کام مرگ کشاند و در مجموع بیش از یکصد میلیون نفر از جمعیت آن زمان دنیا را کشت. طاعون سرانجام نظم جهانی مغولی را به زانو درآورد.
کرونا در مقایسه با طاعون یک همه‌گیری ملایم‌تر به شمار می‌آید و به نظر می‌رسد که نرخ مرگ‌ومیر ناشی از آن پایین‌تر است. طاعون که به «طاعون کودکان» نیز معروف است، افراد کم سن و سال زیادی را کشت اما ویروس کرونا بیشتر جان افراد مسن را می‌گیرد. 
نویسنده نشنال اینترست این سوال را مطرح کرد که «ویروس کرونا نظم فعلی دنیا را چگونه تحت تاثیر قرار می‌دهد؟» و نوشت: این همه‌گیری هنوز در اوایل راه خود است، با این حال، برخی روندهای متاثر از آن آشکار شده است.
نخست آنکه این بحران حمایت از جهانی شدن را تضعیف می‌کند. حمایت از جهانی شدن پیش از این با ظهور پوپولیسم و سیاست‌های ریاست جمهوری دونالد ترامپ در موقعیت ضعف قرار گرفته بود. کرونا به دلیل وابستگی متقابل اقتصادی و همچنین گردشگری و مسافرت با سرعت خیره‌کننده‌ای گسترش یافته و مقصر آن جهانی شدن است. شیوع کرونا واکنش شدیدتری نسبت به جهانی شدن ایجاد می‌کند. 
بسته شدن مرزهای ملی و استانی و اعمال حاکمیت دولت‌ها افسانه قدرتمند جهانی شدن یعنی «دنیای بدون مرز» را بیش از پیش زیر سوال برده است.
دوم آنکه کرونا شاید میخی بر تابوت اندیشه غرب (هر آنچه از خرابکاری ترامپ از روابط دو سوی آتلانتیک باقی مانده است) باشد. گروه ۷ نتوانسته پس از جلسه سران بیانیه‌ای صادر کند زیرا دولت ترامپ اصرار داشت که کرونا «ویروس چینی» خوانده شود. در عین حال، «انریکو لتا» نخست وزیر اسبق ایتالیا اخیرا در مصاحبه‌ای با روزنامه انگلیسی گاردین به شعار ترامپ مبنی بر «آمریکا اول» اشاره کرد و به اروپایی‌ها در خصوص شیوع «ویروس ترامپ» و درباره سرایت شعارهایی مانند «ایتالیا اول»، «بلژیک اول» یا «آلمان اول» به اروپا هشدار داد. 
سوم آنکه کرونا ممکن است شعار «آمریکا اول» را تقویت کند. «پیتر ناوارو» معمار جنگ تجاری ترامپ دوم آوریل (۱۴ فروردین) در کنفرانسی خبری در کاخ سفید گفت: اگر فلسفه، راهبرد و باور ترامپ در مورد پایگاه تولیدی قوی و امنیت مرزهای آمریکا توجیهی داشته باشد، این بحران توجیه آن است. اما تصویر ایالات متحده به عنوان یک کشور درمانده‌ای که بزرگ‌ترین اقتصاد و ارتش دنیا را دارد، در تضاد آشکار با شعار ترامپی «آمریکا را عظمت بخشیم» قرار دارد.
آچاریا در یادداشت خود توضیح داد: این بحران اعتبار جهانی آمریکا و اعتبار دولت ترامپ در داخل کشور را بشدت کاهش می‌دهد. تصویر آمریکا به مثابه یک ابرقدرت بیچاره که با یک ویروس به زانو درآمده است، مساله‌ای بود که از قبل در مورد آن هشدار داده شده بود. فراموش کردن این تصویر سخت است. ترامپ شاید اهمیتی به افکار عمومی بین‌المللی ندهد اما بسیاری از آمریکایی‌ها احساس استیصال می‌کنند.
او نوشت: همه اینها شاید میخ دیگری بر تابوت نظم لیبرال بین‌المللی باشد که به خاطر سیاست‌ها و پوپولیسم غربی ترامپ به تلوتلو خوردن افتاده است. 
چهارم آنکه، آیا چین از این بحران سود خواهد برد؟ این بحران مدل‌های سیاسی و اقتصادی ایالات متحده و چین را در کانون توجه جهانی قرار داده است و هر کسی که از آن سربلند خارج شود، اعتبار بیشتری کسب خواهد کرد. این احتمال وجود دارد که تبعات اقتصادی کرونا بر آمریکا شدیدتر از تاثیرات آن بر چین باشد. اگر این اتفاق رخ دهد تغییر کانون قدرت به شرق که تاکنون روند آن آغاز شده است، سرعت خواهد گرفت. فقدان قدرت نرم و سخت آمریکا انتقال به نظم پساآمریکایی یا آنچه که من «دنیای چندمجتمعی» می‌نامم، را سریع‌تر خواهد کرد.
چین توانسته شیوع کرونا را تحت کنترل درآورد اما به دلیل ناتوانی اولیه‌اش برای اقدام شفاف و موثر در جلوگیری آن ، آرزوهای پکن برای رهبری دنیا را تضعیف کرد. این موضوع به راحتی فراموش یا بخشیده نخواهد شد حتی اگر پکن تلاش کند تا با دادن کمک و مشاوره به بسیاری از کشورها آنها را در کنار آمدن با بیماری‌های خودشان یاری برساند.
کرونا شاید هزینه‌های دیگری برای چین داشته باشد و به رغم رشد اقتصادی‌اش، جاذبه آن کشور برای جذب سرمایه‌گذاری و گردشگر را کاهش دهد. این مساله میان آمریکا و چین فاصله ایجاد کرده و چرخه عرصه اقتصادی را از چین دور می‌کند.
نشنال اینترست درباره تاثیر این بحران بر «سایر قدرت‌های در حال ظهور مانند هند و روسیه» استدلال کرد: در صورتی که ناکامی‌های غرب را تکرار کنند، ممکن است که وجهه‌ای منفی از آنها ایجاد شود. 
نکته آخر آنکه، مفسران درباره اینکه آیا پاسخ فردی کشورها به این بحران، دموکراسی‌ها را در موقعیت بهتری نسبت به دولت‌های اقتدارگرا قرار داده است یا نه، بحث خواهند کرد. اما در هر دو طیف کشورهایی هستند که پاسخ قوی و معقولی به کرونا داده‌اند. در اینجا، رقابت واقعی در مورد حکومتداری است تا ایدئولوژی یا نوع رژیم.
بحران جاری به جهانی شدن پایان نخواهد داد اما امید می‌رود که درخواست‌ها برای انسانی‌تر و ضابطه‌مندتر کردن آن افزایش یابد.
 

برچسب‌ها کرونا دولت ترامپ چین ایالات متحده آمریکا نشنال اینترست پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا دولت ترامپ چین ایالات متحده آمریکا نشنال اینترست کرونا دولت ترامپ چین ایالات متحده آمریکا نشنال اینترست نشنال اینترست جهانی شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۸۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس | خانم ژیلا صادقی، سفر به آمریکای لعنتی، نوش جونت! صفا باشه

آفتاب‌‌نیوز :

شب گذشته تصاویری از ژیلا صادقی منتشر شد که واکنش‌های بسیار زیادی داشت. ژیلا صادقی در ماه‌های اخیر چندین و چند بار مواضعی داشته که خبرساز شده، مثلا یک روز با کت دامن در تلویزیون حاضر شد و حرف‌هایی زد که با پوشش‌اش خیلی منطبق نبود. مردم یا حداقل بخش‌های قابل توجهی از مردم در رفتار ژیلا صادقی تناقض می‌دیدند و عکس‌های دیشب او تیر خلاصی بود بر کاراکتر رسانه‌ای او. خانم مجری که مقابل دوربین صداوسیما از حب به وطن می‌گوید در حین بازگشت از آمریکا شکار شده، با پوششی که نشان می‌دهد خیلی هم مطلوب سیاست‌های سازمان حالا دیگر ایدئولوگِ صداوسیما نیست. البته که پوشش ژیلا صادقی به خودش ربط دارد، اما در شرایطی که تبلیغ چیزی را نکند که خودش نیست! مجموع این رفتار‌های متناقض و شاید به زعم عده‌ای ریاکارانه، بخش‌های از کاربران را عصبانی کرده است، شاید هم حق دارند، در ادامه به وجوه مختلف این ماجرا می‌پردازیم.

در میان واکنش‌ها، اما این توئیت کاربری به نام چیزمیزنویس، توئیت عجیبی‌ست، چون که در ذات خودش افشاگری دارد، البته اگر که صحت داشته باشد: از خودتون سوال کردید مجری برنامه سلام صبح بخیر شبکه سه کجاست؟

بله خانم ژیلا صادقی بیش از یک ماهه آمریکاست که گرین کارتش باطل نشه!

اما سوال

چطور کسی که زیر پرچم دشمنِ شما قسم خورده برا اون کشور، می‌تونه آنتن تو بهترین شبکه داشته باشه؟

سالی امینی، اما دست روی اصل ماجرا گذاشته، همان چیزی که منتقدان ژیلا خانم را رنج می‌دهد: چطور ‎ ژیلا صادقی گرین کارت داره؟ چطور مجتبی آقا تهرانی گرین کارت داره؟ مگه اینا نگفتن مرگ بر امریکا؟ مگه آمریکا دشمن اینا نیست؟

شاید آن‌ها که حافظه قوی‌تری دارند، ماجرای آزاده نامداری را یادشان بیاید، چند سال پیش تصاویری از آزاده نامداری پخش شد که او را در حال تفریح در یک کشور اروپایی نشان می‌داد. بساط نوشیدنی و این‌ها هم به راه بود، آن جا هم افکار عمومی واکنش مشابهی نشان دادند، به هر حال نامداری نماد محجبه‌هایی بود که سعی داشتند مدرن باشند، اما انتشار آن عکس‌ها کاراکتر او را مخدوش کرد، خدا آزاده خانم را رحمت کند، اما خب تناقض کلا آزاردهنده است، حالا ژیلا خانم هم همان مسیر را به شکلی دیگر رفته، مورد ژیلا البته رادیکال‌تر است، چون او دائما مواضعی دارد که با میل سفر به آمریکا تناقض دارد، به هر حال در اینجا از هر تریبون رسمی سال‌ها فریاد بد بودن آمریکا سر داده شده، پس چطور است که نماد‌های همین تریبون‌های رسمی آنقدر آمریکا دوست هستند. 

این بخش یادداشت رسول اسدزاده را بخوانید: خلاصه ما مردم این مملکت، اوضاع عجیبی از سر می‌گذرانیم. سالهاست مرگ بر آمریکا برند و سر فصل وجودی حاکمیت در کشورمان است، ولی از نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی و فرزندانِ کسانی که دیوار سفارت آمریکا را در نوردیدند گرفته تا مجری صدا و سیما گرین کارت همان آمریکا را دارند... من گمان می‌کنم شانزده، هفده باری است که در لاتاری شرکت می‌کنم. هر سال آبان ماه با امید و آرزو یک کد تأیید می‌گیرم که اردیبهشت سال بعد با یک بیلاخ بزرگ به تاریخ می‌پیوندد. امسال هم چنین شد. البته نمی‌دانم مثلا لاتاری هم برنده شوم چه گِلی قرار است به سرم بگیرم. اصلا منِ یه لا قبا توانایی و علاقه‌ای به مهاجرت و شروع یک زندگی جدید را دارم؟ اصلا آرزویی دارم که برای رسیدن به آن جول و پلاسم را بردارم و بروم آن ور کره زمین و همه چیز از صفر شروع کنم...؟ نمی‌دانم...

از همه این‌ها که بگذریم، اما این که ناگهان عکسی از یک مجری منتشر می‌شود هم عجیب است، شاید واقعا کسانی هسشتند که از زدن ژیلا صادقی سود می‌برند و می‌خواهند چهره او را بیش از پیش مخدوش کنند، به هر حال دنیای تازه آنقدر پیچیدگی دارد که شناخت دوست و دشمن سخت‌تر از هر دوره دیگری شده، به هر حال ژیلا خانم آن چه که برای خودت می‌خواهی برای ما هم بخواه جای دوری نمی‌رود

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • تقلب و تقلای پادشاهان عریان لیبرال دموکراسی
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس | خانم ژیلا صادقی، سفر به آمریکای لعنتی، نوش جونت! صفا باشه
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است