Web Analytics Made Easy - Statcounter

لوریان هارد کستل (lorian hardcastle) استاد حقوق دانشگاه کلگری کانادا است. حوزه تخصصی او سلامت و بهداشت عمومی و تأثیر قوانین و دولت‌ها در سیستم بهداشت عمومی است. وی در گفت‌وگو با ایلنا به بیان نظرات خود در خصوص شیوع کرونا در ایران پرداخت.

  تحریم‌ها نباید بر سلامتی مردم در هنگام بروز یک بحران عمومی تأثیر منفی بگذارد

از زمان اعمال تحریم‌ها، تجهیزات پزشکی کمتری به ایران ارسال می‌شود

وی در ابتدا در مورد تحریم‌ها در شراط فعلی گفت: دلایل پیچیده اجتماعی و سیاسی برای اعمال تحریم‌ها توسط ایالات متحده وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صرف نظر از اینکه این مجازات‌ها به طور کلی توجیه دارد یا خیر؟، به نظر من، آنها به دلایل بشردوستانه قابل قبول نیستند. صرف‌نظر از اختلاف‌های سیاسی بین ایران و آمریکا، نباید از تحریم‌ها به شکلی استفاده شود که بر سلامتی مردم در هنگام بروز بحران سلامت عمومی تأثیر منفی بگذارد. اگرچه این مجازات‌ها تجهیزات پزشکی را معاف نمی‌دانند، اما هنوز محدودیت‌هایی وجود دارد که بر توانایی ایران برای دسترسی به منابع تأثیر می‌گذارد. داده‌های اتحادیه اروپا حاکی از آن است که از زمان اعمال تحریم‌ها، تجهیزات پزشکی کمتری به ایران ارسال می‌شود.

سازمان‌های بین‌المللی می‌توانند کارهای بیشتری برای لغو تحریم‌ها انجام دهند

استاد حقوق دانشگاه کلگری کانادا افزود: سایر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی می‌توانند کارهای بیشتری برای لغو تحریم‌ها انجام دهند. از جاهایی مانند چین و اتحادیه اروپا کمک‌های مالی و پولی شده است. با این حال، از آنجا که کشورها با بحران مالی و کمبود منابع پزشکی در کشور خود روبرو هستند، این کمک‌های مالی در درازمدت پایدار نیست. سازمان بهداشت جهانی همچنین از وضعیت ایران و محدودیت در ارسال کیت‌های تست کرونا ابراز نگرانی کرده است.

وی افزود: کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد هم از کشورها خواسته که تحریم‌ها را دوباره بررسی کنند. با این حال، این سازمان‌های بین المللی به طور مسلم به اندازه کافی فشار وارد نکردند تا آمریکا را به سمت رفع تحریم‌ها سوق دهند. سایر کشورها هم می‌توانند برای فشار آوردن به تحریم‌های ایالات متحده اقدامات بیشتری انجام دهند. این مسئله ممکن است توجه بیشتری را در داخل ایالات متحده به دست آورد و ممکن است ایالات متحده را به تجدیدنظر در تحریم‌ها سوق دهند.

ایران هنوز هم نیاز دارد برخی تجهیزات و داروها را از دیگر کشورها وارد کند

هارد کستل یادآور شد: تحریم‌ها با ایجاد مشکل در دسترسی به تجهیزات پزشکی، سلامت مردم را تحت تأثیر قرار داده است. درمان این بیماری بدون دسترسی به وسایل پزشکی مانند دستگاه‌های اکسیژن و تهویه مطبوع غیرممکن است و پرسنل پزشکی نمی‌توانند بیماران را بدون دسترسی به تجهیزات محافظتی مانند ماسک‌ها درمان کنند تا زمانی که یک دارو و یا  واکسن موثر کشف شود.

وی گفت: این تحریم‌ها همچنین ممکن است به معنای آن باشد که ایران برای دستیابی به این تجهیزات تلاش خواهد کرد. اگرچه ایران بیشتر داروهای خود را تهیه می‌کند، اما هنوز هم باید مواد لازم را از کشورهای دیگر دریافت کند و برخی از داروهای خارجی را نیز وارد کند.

یکی از مزایای ایران در مقابله با کرونا سن نسبتاً جوانِ جمعیت آن است

بسیاری از افراد آلوده به کرونا ممکن است از بیماری خود اطلاع نداشته باشند

استاد حقوق دانشگاه کلگری کانادا در ادامه خاطرنشان کرد: این نگرانی وجود دارد که بسیاری از افراد ممکن است در ایران آلوده شده و از این بیماری اطلاع نداشته باشند. به عنوان مثال، انجام آزمایش بسیار مهم است زیرا به افراد آلوده اجازه می‌دهد تا خود را از دیگران جدا کند. دولت همچنین باید اقدامات بیشتری انجام دهد تا مردم از یکدیگر فاصله بگیرند. یکی از مزایای ایران، سن نسبتاً جوان جمعیت آن است. کرونا برای افراد مسن خطرناک است و جمعیت ایران بسیار جوانتر از برخی از کشورهایی است که که با کرونا درگیرند مانند ایتالیا و اسپانیا.

مردم ایران به دلیل تصمیمات سیاسی آمریکا در رنج و سختی هستند

این استاد دانشگاه و متخصص حقوق بشر در ادامه اظهار کرد: بعضی اوقات سیاستمداران نسبت به سایر کشورها تحریم‌ها و مجازات‌هایی را اعمال می‌کنند اما در اصل، آنچه در اینجا اتفاق می‌افتد این است که ایالات متحده به دلایل سیاسی کشوری را مجازات می‌کند، اما نتیجه آن این است که افرادی که در آنجا زندگی می‌کنند به دلیل این تصمیمات سیاسی رنج می‌برند و در سختی قرار می‌گیرند.

جای تاسف است که ایالات متحده نمی‌تواند اختلاف‌های سیاسی را به طور موقت کنار بگذارد

آمریکا باید به کرونا به عنوان یک موضوع بشر دوستانه بپردازد نه مسأله سیاسی

وی در مورد سیاست ترامپ گفت: من فکر می‌کنم که ترامپ رویکرد ویژه‌ای با محوریت ایالات متحده و سیاست‌های بهداشتی به طور کلی اتخاذ کرده است. او تمایل دارد ابتدا به ایالات متحده و منافع آن فکر کند. او همچنین تمایل دارد که نگاهی تنبیهانه به روابط خارجی بیندازد و اغلب به جای همکاری با آنها، سایر کشورها را تهدید می‌کند این جای تاسف است که ایالات متحده نمی‌تواند این اختلاف را به طور موقت کنار بگذارد و به عنوان یک مسأله بشردوستانه به جای یک مسئله سیاسی به موضوع کرونا بپردازد.

۳ محدودیت ایران در بحبوحه شیوع کرونا

هارد کستل با انتقاد از تحریم‌ها گفت: تحریم‌ها بر خرید تجهیزات پزشکی تأثیر می‌گذارد. اگرچه تجهیزات پزشکی از تحریم معاف هستند، اما خرید آنها با تحریم‌ها هنوز هم دشوار است. اولا، همه کالاهای پزشکی از مجازات معاف نیستند. دوما، یافتن بانک‌های خارجی که مایل به همکاری با بانک‌های ایرانی باشند تا بتوانند در  تحریم‌ها، به آنها کمک کنند، دشوار است. سوما، نوسانات ارزی ایران ممکن است تامین مالی خرید تجهیزات پزشکی را دشوار کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران سازمان های بین المللی تجهیزات پزشکی ایالات متحده سایر کشورها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۸۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری بیست و پنجمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی با حضور نمایندگان بخش‌های خصوصی و دولتی مرتبط با صنعت تجهیزات پزشکی کشور به ریاست رئیس پارک فناوری پردیس برگزار شد.

در ابتدای این نشست، امین‌رضا خالقیان دبیر نمایشگاه با برشمردن اقدامات انجام شده تاکنون، در خصوص فعالیت کمیته‌های رویدادهای جانبی نمایشگاه توضیحاتی ارائه نمود.

در ادامه نمایندگان تشکل‌های حوزه وزارت بهداشت، وزارت صمت، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، سازمان توسعه تجارت ایران، شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، صندوق نوآوری و شکوفایی روند اقدامات انجام شده را تشریح نمودند.

نمایندگان بخش خصوصی حوزه تجهیزات پزشکی ضمن بیان دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود برای برگزاری پرثمر و حضور حداکثری اعضای تشکل‌های خود در این نمایشگاه، خواستار حمایت‌های ویژه توسط نهادهای مرتبط در این نمایشگاه شدند.

در ادامه این جلسه مقرر شد، نمایندگان وزارت بهداشت، وزارت صمت و همچنین معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ایام ۴ روزه نمایشگاه با هدف پاسخگویی و رفع موانع مخاطبان حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی اقدام به راه اندازی میز خدمت نموده و راهنمایی‌های لازم در خصوص قانون جهش تولید را به عمل آورند.

از دیگر مصوبات این نشست، برگزاری رویدادهای داخلی و بین‌المللی در حاشیه نمایشگاه با حمایت‌های معاونت علمی و سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی بود. همچنین مقرر شد صندوق نوآوری و شکوفایی میزان و نحوه حمایت مالی از حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه را اعلام نماید.

در ادامه مصوبات مقرر شد نماینده شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین المللی تهران نسبت به پیگیری ارائه تخفیفات ویژه در اجاره بهای زمین این دوره از نمایشگاه، اقدام لازم را به عمل آورد.

در پایان مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس و رئیس شورای سیاستگذاری نمایشگاه، گفت: قطعاً با حمایت تمامی ذی نفعان حوزه سلامت، برگزاری این دوره از نمایشگاه هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی ارتقا قابل توجهی پیدا خواهد کرد.

بیست و پنجمین نمایشگاه ایران هلث، ۲۹ اردیبهشت تا یک خرداد ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار خواهد شد.

کد خبر 6088604 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • تلویزیون آمریکا: هیچ کس به اندازه آیت الله خامنه‌ای از شعارتان خوشحال نمی‌شود!
  • کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می‌کند!