Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@00:24:26 GMT

دلیل بهره‌گیری از بام ترکیبی طاق و تیرپوش چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۹۱۱۴

دلیل بهره‌گیری از بام ترکیبی طاق و تیرپوش چیست؟

ایسنا/لرستان یک پژوهشگر و مدرس دانشگاه گفت: در مکتب خانه‌سازی لری» فیلی و خرم‌آباد از آسمانه ترکیبی برای پوشش خانه‌ها و بناها استفاده ‌شده است.

محمد محمدی اصل در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در مکتب خانه‌سازی «لری" فیلی و خرم‌آباد از آسمانه ترکیبی برای پوشش خانه‌ها و بناها استفاده ‌شده است، اضافه کرد: شیوه کار بدین گونه است که اگر ساختمان صرفاً دارای یک طبقه بود، برای پوشش از آسمانه تیرپوش چوبی استفاده می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما اگر ساختمان از دو طبقه تشکیل می‌شد که اکثریت خانه‌های تاریخی در دوطبقه احداث شده‌اند برای پوشش طبقه همکف از نوعی طاق به نام سیس (طاق گهواره‌ای) و برای پوشش طبقه نخست از تیرچوبی استفاده می‌شد.

محمدی اصل یادآور شد: شیوه رایج کار ساخت و قرار دادن تیرهای چوبی به قطر تقریبی ۱۰ تا ۲۵ سانتی‌متر بر حسب اندازه دهانه پوشش موردنظر به موازات یکدیگر و سپس تخته‌کوب کردن یا وِرَس‌پوش کردن آنان است.

این مدرس دانشگاه در رشته معماری افزود: در برخی موارد سقف‌های تیرپوش به صورت دو لایه اجرا می‌شد؛ لایه اول، سقف سازه‌ای و باربر بود و لایه تزئینی دیگری در زیر آن اجرا می‌شد، در این حالت هوای حبس‌شده در میان این دو لایه به عنوان یک عایق حرارتی خوب عمل می‌کرد و از تبادل حرارت فضای درون و برون ساختمانی در فصول سرد و گرم سال با محیط بیرون تا حدود زیادی جلوگیری می‌کرد.

وی اضافه کرد: افزون بر آن انباشت برف در فصل زمستان بر روی بام‌های تخت می‌تواند خود به عنوان یک لایه عایق حرارتی عمل کند، با این حال مردم پس از بارش برف به صورت مداوم اقدام به جمع‌آوری برف انباشته بر بام می‌کردند، چون بار سنگین برف می‌توانست باعث آسیب و گاهی تخریب سقف خانه شود.

محمدی اصل خاطرنشان کرد: در دوره پهلوی نوعی سقف شیروانی متشکل از سازه‌ای چوبی و روکش ورق نازک فلزی در خرم‌آباد باب شد و در تعداد کمی از خانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت که بسیاری از این سازه‌ها در اثر گذشت زمان تخریب شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی خانه سازی دوره پهلوی برای پوشش خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۹۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به جمع ۵ کشور دارنده یک فناوری هایتک نفتی پیوست

دستگاه شبیه‌ساز تزریق اسید در فرآیندهای لایه‌شکافی که برای نخستین بار در کشور ساخته شده، در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران، رونمایی شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حاشیه نخستین روز از بیست‌و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران در مراسمی با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از دستگاه شبیه‌ساز تزریق اسید در فرآیندهای لایه‌شکافی که برای نخستین بار در کشور ساخته شده رونمایی شد.

با رونمایی از این دستگاه، ایران پس از چهار کشور آمریکا، چین، فرانسه و برزیل، پنجمین کشوری است که از فناوری ساخت این دستگاه برخوردار شده است.

این دستگاه که برای نخستین‌بار در کشور با حمایت گروه گسترش انرژی پاسارگاد و توسط دانشگاه صنعتی امیرکبیر ساخته شده، از قابلیت‌های متنوعی همچون شبیه‌سازی تزریق اسید درون شکاف در زوایای مختلف شکاف، اندازه‌گیری قابلیت هدایت شکاف در فرآیند لایه‌شکافی با اسید و اندازه‌گیری میزان نشت و نفوذپذیری سیال از دیواره‌های شکاف برخوردار است.

تواهم‌نامه ساخت این تجهیز، سال گذشته و هم‌زمان با نمایشگاه بین‌المللی نفت تهران منعقد شد و پس از تبدیل به قرارداد، در مدت زمانی کوتاه ساخته شد تا ایران نیز به عنوان یکی از معدود کشورهای جهان از تکنولوژی ساخت این تجهیز و بهره برداری از آن بهره‌مند باشد.

همچنین پس از رونمایی از این دستگاه، موافقتنامه همکاری بین شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد و دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ایجاد آزمایشگاه تخصصی طراحی فرآیندهای لایه‌شکافی و آزمایشگاه یکپارچه سیال حفاری و سیال شکاف و سیمان حفاری امضا شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمله ترکیبی حزب‌ الله لبنان به موضع صهیونیستی المالکیه
  • ایران به جمع ۵ کشور دارنده یک فناوری هایتک نفتی پیوست
  • حمله ترکیبی حزب‌الله لبنان به موضع صهیونیستی «المالکیه»
  • ساختمان‌های چندکاربری؛ نیاز امروز شهرها
  • (ویدئو) لحظات نفس‌گیر نجات یک زن از لبه طبقه ۵۴ آسمان‌خراش
  • حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟
  • گوشته زمین آنقدر داغ است که صفحات پوسته زمین بر آن شناورند!
  • ۶ هزار بیمار خاص تحت پوشش کمیته امداد اصفهان هستند
  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه