Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@07:46:21 GMT

نگاهی به مهم‌ترین اخبار کرونایی قم - صبح یکشنبه

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۹۱۳۹

نگاهی به مهم‌ترین اخبار کرونایی قم - صبح یکشنبه

خطر جدی ویروس کرونا

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: باید مردم به فرهنگ فاصله‌گذاری و کاهش تماس‌ها ازجمله خریدهای برخط (آنلاین) و توجه به عدم حضور غیرضرور فیزیکی در اماکن مجهز شوند و بدانند که هنوز خطر ویروس کرونا جدی است.

محمدرضا قدیر در جلسه ستاد پیشگیری، کنترل و مبارزه با ویروس کرونا افزود: فرهنگ‌سازی و توانمندسازی مردم در راستای مقابله با ویروس کرونا امر مهمی است که نباید مورد غفلت واقع شود و در حال حاضر، وظیفه اصلی همه ما توجه به این موضوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵۰ عنوان کتاب برای روزهای قرنطینه

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی قم، با اشاره به ایجاد پویش «در خانه بمانیم، کتاب بخوانیم» گفت: حدود ۵۰ عنوان کتاب در قالب این پویش به صورت رایگان و یا با تخفیفی بسیار زیاد در اختیار مردم قرار گرفت.

سجاد عمرانی در گفت وگو با ایرنا، با بیان این‌که این کتاب‌ها از راه‌های ارتباطی ایجاد شده در شبکه‌های اجتماعی قابلیت بارگیری و یا سفارش را دارد، افزود: کتاب‌ها، شامل منابع دهمین دوره مسابقه کتابخوانی رضوی و همچنین کتاب‌هایی است که ناشران و نویسندگان آنها اجازه انتشار آنها را درفضای مجازی داده‌اند.

غربالگری ۴۰۰ هزار تن توسط ارتش

ارشد ارتش جمهوری اسلامی در استان قم، با اشاره به فعالیت ارتش از اسفند سال قبل تاکنون در زمینه مبارزه با شیوع ویروس کرونا در این استان گفت: در این مدت حدود ۴۰۰ هزار تن تب‌سنجی و غربالگری و از این تعداد نزدیک به ۳۰۰ تن به مرکزهای درمانی و بهداشتی معرفی شدند.

سرهنگ شمسعلی اسدی درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به ضدعفونی کردن بیش از ۱۰۰ هزار خودرو افزود: در این مدت بیش از ۲۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی برای گندزدایی مصرف و سطح استان چندین بار ضدعفونی شد.

الزام بانک‌ها به استرداد اقساط دریافت شده تسهیلات قرض‌الحسنه

معاون دادستان قم، از صدور دستور قضایی در رابطه با استرداد اقساط دریافتی از همه گیرندگان تسهیلات قرض‌الحسنه و ضامنان آن‌ها در این استان خبر داد.

علی‌اصغر سلطانی افزود: این دستور بر اساس صدور بخشنامه شماره ۹۸/۴۳۵۶۵۲ مورخ ۱۵/۱۲/۹۸ شورای پول و اعتبار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعویق سه‌ماهه اقساط کلیه تسهیلات قرض‌الحسنه به دلیل شیوع ویروس کرونا صورت گرفته است.

۴۴ هزار بازرسی در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی

رییس مرکز بهداشت قم گفت: ۴۴ هزار و ۷۶۹ مورد بازرسی از اصناف، صنایع و ادارات در راستای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در این استان صورت گرفته است.

سیامک محبی افزود: ازاین‌بین ۲۹۷ مورد صنوف پرخطر با توجه به پروتکل‌های بهداشتی تعطیل و غیرفعال شدند.

غربالگری معتادان مشکوک به کرونا

استاندار قم گفت: باید طرح جمع‌آوری، غربالگری، شناسایی و درمان معتادان متجاهر نسبت به بیماری ویروس کرونا به‌صورت جدی در سطح استان دنبال شود.

بهرام سرمست در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم، بر توجه و تداوم برنامه استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.

امکان ابطال مجوز باشگاه‌های ورزشی متخلف

رییس هیات بدنسازی و پرورش اندام قم گفت: درصورت بازگشایی باشگاه‌های ورزشی دراین استان درشرایط کرونایی موجود، امکان ابطال همیشگی مجوز فعالیت آنها وجود دارد.

سعید آمده درگفت وگو با ایرنا، با بیان این‌که تمام باشگاه‌های ورزشی دولتی و خصوصی درقم تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند و در صورت تخلف، باشگاه متخلف توسط مراجع انتظامی و اماکن پلمب می‌شوند، افزود: در صورت مشخص شدن زمان بازگشایی باشگاه‌ها تنها باشگاه‌هایی امکان بازگشایی دارند که در سامانه سلامت به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir ثبت‌نام کرده باشند.

بررسی فقهی و اقتصادی تسهیلات دولت به بنگاه‌ها و سرپرستان خانوار

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا یوسفی دانشیار اقتصاد دانشگاه مفید و مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم در یادداشتی به مباحث فقهی و اقتصادی تسهیلات دولت به بنگاه های اقتصادی و سرپرستان خانوار پرداخته و اعطای این تسهیلات را انتخابی درست، ولی هزینه‌زا قلمداد کرده است.

کمای فاصله‌گذاری هوشمند در صف‌ سیم‌کارت

با تجمع پرشمار وصف‌های طولانی مردم برای دریافت سیم‌کارت ویژه سرپرستان خانوار برای دریافت وام یک‌میلیون تومانی، زمینه دیگری برای نقض جدی طرح فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند در قم فراهم شد.

مطب به وقت عافیت

همزمان با جان‌فشانی عده زیادی از پزشکان، متخصصان و کادر درمانی قم در مرکزهای درمانی، عده‌ای از متخصصان و پزشکان نیز با تعطیل کردن مطب‌های خصوصی سوگند پزشکی خود را فراموش کرده‌اند و گویی تنها به وقت عافیت، حاضر به ارائه خدمات پزشکی و عمل به سوگندنامه بقراط و مرامنامه‌ها هستند.

تجمع کارگران ایران مرینوس در سایه کرونا

در شرایطی که در سایه تحریم‎های ظالمانه و چالش‌های تحمیلی شیوع کرونا، اقتصاد کشور حال خوشی ندارد و بسیاری از کارگران واحدهای خدماتی و تفریحی از کار بیکار شده‌اند، کارخانه ایران مرینوس با ۵۳ سال سابقه از پذیرش کارگران خود امتناع می‌کند، امری که از یکسو به‌دلیل طولانی شدن تعطیلات کرونایی و از سوی دیگر به‌دلیل آنچه کارگران حرف و حدیث‌های پشت ماجرا، می‌خوانند، موجب نگرانی و تجمع اعتراضی آنان را فراهم کرده است.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

برچسب‌ها بسته خبری کرونا ویروس کرونا قم بیماری های ویروسی بیماری بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بسته خبری کرونا ویروس کرونا قم بیماری های ویروسی بیماری بهداشت و سلامت بسته خبری کرونا ویروس کرونا قم بیماری های ویروسی بیماری بهداشت و سلامت ویروس کرونا فاصله گذاری باشگاه ها قم گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۹۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: پرستاری، یکی از مهم‌ترین مشاغل است که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد اما مشکلات شغلی و معیشتی این گروه که هر سال تنها وعده بهبود آن از سوی مسئولان داده می‌شود، طاقت پرستاران را بریده است.

ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری‌ و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیرهای همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آنها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روزها مدام خبر استعفای دسته جمعی آنها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک‌ سال گذشته بارها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آنها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آنها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگویی به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آنها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کارها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قرادادهای کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آنها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستارها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آنها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشورهای عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آنها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و ... . فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آنها باعث شده که خیلی از آنها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشورهای حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند. الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بارها در روزهای پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکیدهای رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.» اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آنها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آنها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند. هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی، ماهانه باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری فقط ۱۵ هزار تومان است!

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیروها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901641

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • فصل جدید برنامه «جام‌جم» به زودی تولید می‌شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • بانک تجارت در فروردین ۱۴۰۳ جمعا ۱۶۹۸ فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد
  • بانک تجارت در فروردین 1403 جمعا 1698 فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد