Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کاهش قیمت نفت بر فرآوده‌های نفتی نیز تاثیر داشته و به گفته کارشناسان قیمت نهایی بنزین زیر ۳ هزار تومان است. تاریخ انتشار: 08:54 - 31 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۱۳۷۲۵ به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان؛ قیمت بنزین در کشور در آبان سال گذشته با هدف مدیریت پرداخت یارانه و حمایت از اقشار کم درآمد افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این افزایش قیمت در زمانی که قیمت نفت هنوز با افت سنگین مواجه نشده بود، با دلایلی از قبیل تفاوت قیمت در کشور‌های همسایه، جلوگیری از قاچاق سوخت و مدیریت مصرف انرژی در کشور توجیه پذیر بود.
اما کاهش قیمت نفت طی ماه گذشته و سقوط ارزش فراورده‌های نفتی مانند بنزین و نفت کوره تردید‌های در خصوص قیمت نهایی بنزین به وجود آورده است.
بنا به آمار‌های موجود قیمت بنزین در بسیاری از کشور‌های به پایین‌ترین میزان خود رسیده است به گونه‌ای که در بازار بین المللی قیمت هر لیتر بنزین لیتری ۱۷ سنت و با احتساب دلار ۴۲۰۰ تومانی به ۷۱۵ تومان و با احتساب نرخ دلار آزاد حدود ۲۷۰۰ تومان است.
این درحالی است که قیمت بنزین سهمیه‌ای ۱۵۰۰ تومان و سهمیه آزاد ۳۰۰۰ تومان است. کسری بودجه روسیه و عربستان را پای میز مذاکره نشاند محمدعلی صادقی کارشناس حوزه انرژی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری میزان؛ با اشاره به وضعیت بازار نفتی اظهار کرد: کاهش قیمت نفت و ایجاد کسری بودجه در کشور‌های بزرگ تولیدکننده نفتی؛ باعث شد روسیه و عربستان برای تعادل در بازار پای میز مذاکره بیایند و با تصمیم گیری برای کاهش تولید نفت قیمت نفت را افزایش دهند.
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: این بی ثباتی در بازار نفت به تصمیمات کشور‌های قاره آمریکا نیز باز می‌گردد و این موضوع را می‌توان در نشست اخیر مشاهده کرد که در صورت عدم پذیرش تصمیمات از سوی این کشور‌ها ممکن بود توافقات را منتفی کند.
وی افزود: کاهش قیمت نفت زمینه تلنگری برای اقتصاد کشور به منظور جداسازی بودجه از درآمد‌های نفتی است و کشور باید شرایط خود را برای انطباق با این موضوع فراهم کند.
صادقی تصریح کرد: بیماری کرونا بر تمام شئونات زندگی مردم در سرتاسر جهان تاثیرگذار بوده و تعیین قیمت نفت پس از شیوع کرونا بسیار سخت است.   وی افزود: هر تن بنزین معادل ۱۳۰۰ لیتر به قیمت حدود ۳۰۰ دلار در بازار‌های جهانی به فروش می‌رسد در صورت احتساب قیمت بنزین با دلار دولتی در حال حاضر قیمت بنزین کمتر از سه هزار تومان است.
به گفته وی؛ کاهش قیمت فراورده‌های دولتی به نفع دولت شده است و بنزین در حال حاضر گرانتر به دست مردم می‌رسد.
صادقی بیان کرد: کشور‌های همسایه مانند افغانستان و ترکیه بازار مناسبی برای فروش فراورده‌های نفتی به وجود آورده است. بیشتر بخوانید: کاهش مصرف بنزین منجر به صادرات می شود؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نفت کاهش قیمت نفت قیمت بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۹۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت جهانی موادغذایی

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد