Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:27:05 GMT

ویروس کرونا و درنگ در زندگی

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۵۰۶۳۷

ویروس کرونا و درنگ در زندگی

روزنامه همدلی در یادداشتی به قلم محمدعلی نویدی مدرس دانشگاه نوشت:اندیشه‌ورزی همانا، تلاش برای گشودن چشم عقل و جان و کوشش برای کشف افق‌های نوین است. اندیشه‌ورزی، منبع و سرچشمه گشایش‌ها و رهایش‌ها در زندگانی‌ست. اندیشه‌ورزی، سعی سعید برای ابزارسازی در پیش‌برد زندگی آدمی است. معناها، نشانه‌ها، پدیدارها، تیره‌ها، تبارها، ریشه‌ها و اصل‌ها، با اندیشه‌ورزی، امکان فهم و اشراف دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اندیشه‌ورزی، به تحقیق، نور تاباندن، روشنی بخشیدن و آشکارساختن فضاهای تاریک و ظلمانی حیات بشری است. بدون خردورزی، ذغال وجود و هستی، همواره تیره و تار می‌ماند. چرا انسان موقع شتابناکی، تندی و عجله، دچار غبن و خسارت می‌شود؟ زیرا، چشم عقل و خرد آدمی در چنین وضعی کور و نابینا می‌شود. بدین سان، انسان مغبون می‌شود. درنگ و تأنی، در واقع، ملاحظه احتیاط و احتمال است. احتیاط، شرط عقل است، چون با آهستگی و احتیاط، فضای اختیار، اراده و اندیشه گشوده می‌شود. در مقابل، در افراط، تفریط و تندی، گویی منافذ و پنجره‌های تنفس و تفکر بسته و مغلق می‌شود. بنابراین، درنگ در امور زندگی، گسترانیدن و کشیدگی میدان تفکر و تصمیم است. میدان تفکر اثربخش، وسعت هستی و اثرمندی آدمی، است. با درنگ، دامنه تولید اثرهای نیک و سبب‌ساز، فراختر می‌شود و امکان‌های افزونتری ایجاد می‌شود. زندگی، قلمرو امکان و امکانات است. به عنوان مثال، در زمان سلامتی، شایسته و بایسته و معقول و منطقی است، انسان و جامعه به روز بیماری‌ها، اپیدمی‌ها و سایر گرفتاری‌ها بیندیشد و مهیا شود. شتاب و بی‌درنگی در جوهر و اصل خود، سلب اختیار و احتیاط است.

اما پرسش اساسی دیگری مطرح است: آیا درنگ، آهستگی و اندیشه‌ورزی در تمام عقول و خردها، یکسان است؟ آیا در هر عقلی می‌توان درنگ یافت؟ آیا جوامع در ایجاد درنگ، شرایطی لازم دارند؟ درنگ و تأمل، صفت هر کس و هر جامعه‌ای نیست. کسی که عقل‌ورزی، پرورش و تمرین خردمندی را فراموش کند یا جدی نگیرد، هرگز متصف به صفت درنگ نمی‌شود، زیرا درنگ ضربآهنگ و ریتم اندیشیدن و اندیشه‌ورزی است. عقل‌های آلوده و خردهای خام و خفیف، نمی‌توانند صلای درنگ سر دهند. یعنی برای داشتن ویژگی درنگ و درنگیدن، تیز کردن و شدت بخشیدن به عقل و اندیشه لازم است. عقل کند، تنبل و سست، همانند چاقوی کند و کهنه بی‌برش و بی‌اثر است. سامان و صلاح امور زندگی، خصوصا در روزگار گرفتاری، بیماری و اپیدمی جهانی، از طریق عقل‌های ورز داده شده، علم‌های سخته، تجربه‌ها و تخصص‌های سنجیده، امکان‌پذیر است. عقل آلوده، عقل مشوب، آمیخته و پریشان است. راستی، عقل که مبدأ و منشأ سامان و اصلاح امور است، چگونه مشوب و مشوش می‌شود؟

یک راه حل و راهکار عملی و کاربردی برای حصول و ظهور درنگ و تامل، همانا این که پیوسته عقل‌ها با مسئله‌ها و مشکلات عینی و واقعی، پیوند داشته باشند. عقل‌ورزی معطوف به مسائل باشد. در چنین حالتی، جوی خرد در جریان خواهد بود، جویی که در جریان باشد، نه می‌گندد و نه ابتر می‌ماند. زیرا در صحنه زندگی، تشنگان و نیازمندان همواره از آن سیراب می‌شوند و باغ زندگی از آن بهره‌مند می‌شود. چنین عقلی، در ذات و ماهیت خود، درنگ به همراه دارد. جان سخن این که است، عقل‌ها را ورز و تمرین لازم است تا در مواجهه با معضلات به‌کار آیند و اثر و ثمر دهند. درنگ، شرط مسئله و گره‌گشایی است.

برچسب‌ها ویروس کرونا علمی سبک زندگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا علمی سبک زندگی ویروس کرونا علمی سبک زندگی اندیشه ورزی عقل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد.وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد.وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع ترین خبرهای امسال دارفانی را وداع گفت‌.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902553

دیگر خبرها

  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • «امتداد»، در راه شبکه چهار سیما
  • برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • چینی ها در مدارس به کودکان مهارت ورزی آموزش می دهند (فیلم)
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس