Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-09@02:10:57 GMT

ارتباط ویروس کرونا با ژنتیک بدن میزبان

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۵۰۸۷۴

ایمونولوژیست و استاد فرانسوی ژان لورن کازانووا عامل اصلی بیماری کووید_۱۹ را که منجر به شکل شدید پنومونی این بیماری می‌شود را شناسایی کرد، این نوشته در Le Monde منتشر شده است.

به گفته این متخصص امروز هدف پژوهشگران شناسایی تغییرات ژنومی ویروس کرونا است که می‌تواند باعث بروز اشکال شدید در بیماران مبتلا به این ویروس شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کازانووا افزود: صرف نظر از سن بیمار و وجود بیماری‌های مزمن، موارد نادری از شکل شدید این بیماری وجود دارد، این موارد نادر نشانگر این است که وجود عوامل ژنتیکی در واکنش ویروس در بدن تأثیرگذار است.

پیش از این، متخصصان بنیاد آموزش پزشکی و تحقیقات علمی مایو (ایالات متحده) تأثیر سیگار کشیدن را بر احتمال ابتلا به ویروسک کرونا را بررسی کردند، به گفته پزشکان، استعمال سیگار خطر ابتلا به بیماری کووید_۱۹ را افزایش می‌دهد و ترک این عادت بد موجب افزایش مقاومت بدن در برابر این ویروس می‌شود، طبق تحقیقات، استعمال دخانیات برای دفاع طبیعی بدن در برابر باکتری‌ها و ویروس‌های خاص مضر است.

تأثیر ژنتیک بر ویروس کرونا

همچنین تیم محققان دانشگاه لهستان به این نتیجه رسیدند که میان ابتلای یک فرد به ویروس کرونا و ژنتیک افراد ارتباط وجود دارد، به گفته این تیم بعضی ویژگی‌های ژنتیکی می‌تواند بر نحوه واکنش مردم به ویروس کرونا و دارو تاثیر بگذارد.

مطالعات نشان داده است که تغییرات در ژنی به نام ACE۲ باعث می‌شود که افراد نسبت به ویروس سارس و کرونا حساس‌تر باشند، همچنین مطالعات تغییر در این ژن را با مشکلات قلبی نیز مرتبط دانستند و این نشان می‌دهد که افراد ممکن است از عوارض هم خوانی مثل دیابت و فشار خون بالا نیز به این ویروس مبتلا شوند یعنی ابتلا ویروس به شرایط ژنتیک و شیوه زندگی بستگی دارد.

ویروس کرونا قابل تغییر است؟

از آغاز شیوع بیماری ناشی از کرونا ویروس در چین، تا کنون حدود ۱۵۰ تغییر در شکل این ویروس رخ داده است.

دانشمندان ۱۰۳ ژنوم قابل دسترس در ویروس کو,ید_۱۹ را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و حدود ۱۴۹ جهش ژنتیکی را در آن پیدا کردند که اکثر این تغییرات در همین اواخر رخ داده است.

به گفته دانشمندان چینی، مداخله انسان فشار‌های شدیدی بر این گروه از ویروس‌ها وارد کرده، با این حال ممکن است اکنون این ویروس سریعتر و تهاجمی‌تر از گذشته گسترش یابد.

محققان، در عین حال متذکر می‌شوند که داده‌های مورد بررسی آن‌ها هنوز بسیار محدود است، بنابراین برای تجزیه و تحلیل بیشتر و درک بهتر، به داده‌های ژنومی و اپیدمیولوژیک بیشتر و همچنین اطلاعات موجود در مورد علائم بالینی بیماران مبتلا به ویروس کرونا نیاز دارند.

شیوع ویروس کرونا ناشی اولین بار در دسامبر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین گزارش شد. در ۱۱ مارس، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این وضعیت می‌تواند همه‌گیر شود و از آن زمان تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور جهان سرایت کرده و شیوع آن هنوز متوقف نشده است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ویروس آموزش پزشکی سیگار خطر ابتلا به بیماری ژنتیک لهستان دارو ژن مشکلات فشار خون بالا چین سازمان بهداشت جهانی جهان چین خطر ابتلا به بیماری ژنتیک مشکلات ویروس ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۰۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه نشست «مشارکت سازمان های دولتی و نهادهای مردمی در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه» که در ارتباط با «پویش کشوری سلامت دهان و دندان» برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار وبدا، با اهمیت شمردن این موضوع اظهار کرد: پویش ملی سلامت با هدف ارتقای سواد سلامت و فرهنگ سازی در حوزه سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در حال برگزاری است.

وی افزود: در این پویش به دنبال ارتقای سواد سلامت در حوزه سلامت دهان و دندان هستیم.

فرشیدی خاطرنشان کرد: بیماری‌هایی که در ناحیه دهان و دندان اتفاق می‌افتد زمینه ساز بسیاری از بیماری ها خواهد بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: اگر عفونت های دندان و لثه را پیشگیری و درمان نکنیم بیماری هایی نظیر قلب و عروق و حتی سرطان ها را ایجاد و یا تشدید می‌کند.

 خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم افراد جامعه را در سنین پایین و حتی قبل از مدرسه با بهداشت دهان و دندان آشنا کنیم، با آموزش‌های بسیار ساده مثل مسواک زدن و استفاده از نخ دندان می توان از پوسیدگی دندان ها و بسیاری از بیماری‌های مزمن پیشگیری کرد.

فرشیدی هدف از پویش سه روزه سلامت دهان و دندان را توجه بیشتر جامعه به بهداشت دهان و دندان عنوان و تاکید کرد که مردم می‌توانند با اقدامات بسیار ساده از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کنند.

به اعتقاد معاون بهداشت وزارت بهداشت، اگر پوسیدگی دندان‌ها و عفونت‌های لثه در آحاد جامعه کاهش یابد می‌توان از بروز بسیاری از بیماری های مهم و مزمن پیشگیری کرد بنابراین به دنبال این هستیم تا متوسط دندان پوسیده در عموم جامعه کاهش یابد و برای رسیدن به این مهم نیازمند فرهنگ سازی و اقدامات پایه‌ای از سنین پایین هستیم.

 فرشیدی گفت: بر این باوریم که توجه به بهداشت دهان و دندان و آموزش درست مسواک زدن در جامعه کمرنگ تر شده است از این حیث با این پویش درصدد هستیم که یکبار دیگر اهمیت این موضوع را یادآوری کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: امروز از آمار بالای پوسیدگی دندان‌‌ها در جمعیت برخوردار هستیم چرا که تا درد ایجاد نشود به پزشک و دندان پزشکی مراجعه نمی کنیم بنابراین باید جامعه‌ را به سمت پیشگیری در حوزه بهداشت دهان و دندان ترغیب کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل