Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@06:24:50 GMT

خودسانسوری؛ از چالش‌های نویسندگی حوزه دفاع مقدس

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۵۲۲۷۱

خودسانسوری؛ از چالش‌های نویسندگی حوزه دفاع مقدس

ایسنا/لرستان نویسنده لرستانی اصرار بر خودسانسوری را یک چالش در حوزه نویسندگی حوزه دفاع مقدس دانست و گفت: متأسفانه بسیاری از سوژه‌های دفاع مقدس درگیر خودسانسوری هستند.

امین کیانی متولد آذرماه ۱۳۶۹ است که چند سالی است در زمینه نویسندگی فعالیت دارد و تاکنون توانسته است دو کتاب «شجاع نبرد» و «کهنه سرباز» در حوزه ایثار و شهادت چاپ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نویسنده لرستانی در رابطه‌ با کتاب فعالیت خود در زمینه نویسندگی دفاع مقدس، گفت: سال ۹۴ یک مجموعه مصاحبه‌هایی از هم‌رزمان و نزدیکان شهید شاه‌مراد نقدی گرفتم که تبدیل به کتاب «شجاع نبرد» شد.

وی در رابطه‌ با انگیزه‌اش برای نوشتن کتاب «شجاع نبرد» و آشنایی با شهید نقدی، افزود: در ابتدا بنا بود مجموعه‌ای از خاطرات شهید اردشیر نقدی را جمع‌آوری کنم. خانواده شهید در همسایگی ما بودند. به همین خاطر خدمت مادر شهید رسیدم و از صحبت‌های ایشان متوجه شدم که شهید شاه‌مراد نقدی عموی شهید اردشیر نقدی است. مقداری از شخصیت شهید شاه‌مراد که تعریف کردند و همچنین کتاب «ناگفته‌های جنگ» در مورد شهید صیاد شیرازی را هم که مطالعه کردم متوجه شدم شهید شاه‌مراد نقدی ظرفیت‌های خاصی برای تولید یک اثر دارد. به همین خاطر مسیر کار را عوض کردم و مشغول جمع‌آوری خاطرات در خصوص شهید شاه‌مراد نقدی شدم.

این نویسنده لرستانی با بیان این‌که شناخت من از شهید نقدی در زمانی که مصاحبه می‌گرفتم به‌وجود آمد در رابطه‌ با علل نام‌گذاری کتاب «شجاع نبرد»، اظهار کرد: حضرت امام خمینی(ره) بعد از عملیات فتح‌المبین پیامی خطاب به رزمندگان صادر کردند که در بخشی از آن پیام فرمودند: «رحمت و رضوان بر پدران و مادرانی که شما شجاعان نبرد را پروراندند» و از آنجا که شجاعت یکی‌ از شاخصه‌های اصلی شهید نقدی بود و ایشان هم در عملیات فتح‌المبین شهید شد، تصمیم گرفتم که نام کتاب را «شجاع نبرد» بگذارم.

وی گفت: حمایت مشورتی «شجاع نبرد» را سامان سپهوند که در دفتر مطالعات فرهنگ و مطالعات پایداری حضور داشت، انجام داد و توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان لرستان چاپ شد.

این نویسنده لرستانی در رابطه‌ با اثر دوم خود با عنوان «کهنه سرباز» و انگیزه نوشتن این کتاب نیز گفت: شجاع نبرد که تمام شد به فکر یک اثر دیگر بودم و دنبال سوژه می‌گشتم. امیر بیرانوند از کسانی بود که در خصوص شهید نقدی از ایشان مصاحبه گرفتم. تواضع وی در بیان خاطرات شهید نقدی با توجه به این‌که فرمانده شهید نقدی بود بسیار جالب بود. از طرفی هم ایشان در شهر آوازه خوبی داشت. شناخت نسبی نسبت به ایشان داشتم. از چندین نفر هم که مشورت گرفتم متوجه شدم ظرفیت تولید یک اثر را دارد. به همین خاطر به‌عنوان سوژه دومین کتاب با ایشان وارد مصاحبه شدم.

وی با بیان این‌که سال ۹۸ کتاب «کهنه سرباز» چاپ شد، افزود: هم‌اکنون که کتاب را می‌خوانم با خودم می‌گویم ای کاش این کتاب را با شناخت و تجربه الان می‌نوشتم.

کیانی ادامه داد: مصاحبه با تیمسار بیرانوند کار سختی بود. چون ایشان سنش بالا بود و به‌واسطه کهولت سن بسیاری از خاطرات به‌درستی در ذهنش نبود و بزرگ‌ترین چالش کتاب همین موضوع بود؛ کمااینکه وی متولد ۱۳۱۷ است و به‌علت بیماری بعضی خاطرات و مسائل را جابجا بیان می‌کرد و در کل مصاحبه با وی نیازمند مطالعه عمیق قبلی بود که حجم کم کتاب هم بیانگر این قضیه است. ولی سعی کردم در تدوین کتاب این ضعف را پوشش دهم.

وی با بیان این‌که برای راستی‌آزمایی و تکمیل خاطرات این فرمانده دفاع مقدس به منابع مکتوبی از جمله کتاب «کالک‌های خاکی» نوشته گلعلی بابایی، «خاکریز ۲۰۲‌» نوشته علی بسطامی و مجموعه یادداشت‌های حسن باقری نوشته احمد دهقان رجوع کردم.

این نویسنده لرستانی در رابطه‌ با دلیل برگزیدن عنوان «کهنه سرباز» برای این کتاب، گفت: این فرمانده دفاع مقدس به گفته خودش پانزده سال سرباز بودند و بیش‌ از چهل سال از عمرش را در ارتش بوده که با این وصف عنوان «کهنه سرباز» برازنده وی بود.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز مشغول ضبط خاطرات یکی‌ از آزادگان جانباز استان لرستان به نام شاهپور (اصغر) کیانی هستیم که کار مصاحبه تمام شده و در محله تدوین هستم و با وسواس خاصی پیش می‌روم که امیدوارم اثر فاخری چاپ شود این در حالی‌است که سرگذشت این آزاده جانباز ظرفیتی دارد که می‌توان ضمن وفاداری به اصول خاطره‌نگاری به داستان نزدیک شد و با به‌کارگیری فنونی از قبیل تعلیق، انعطاف زاویه دید راوی و توجه به وجوه دیگر جنگ از طریق نگرش همه‌جانبه (اشخاصی غیر از راوی اصلی) به موضوع پرداخت.

کیانی در رابطه‌ با چالش‌ها و ضعف‌های نویسندگی در حوزه دفاع مقدس نیز اظهار کرد: یک چالش و ضعفی که در این زمینه وجود دارد اصرار بر خودسانسوری است، بسیاری از سوژه‌ها درگیر خودسانسوری هستند و برخی از خاطرات را بیان نمی‌کنند و مسئله دیگر این است که خاطره‌نگاری با تاریخ شفاهی تلفیق شده و آن ذات اصلی تاریخ شفاهی در خاطره خیلی خودش را نشان می‌دهد که اگر بحث خاطره‌نویسی بیشتر با ادبیات تلفیق شود شاید این مشکل رفع شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری خودسانسوری دفاع مقدس نویسنده لرستانی کهنه سرباز شجاع نبرد شهید نقدی دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۲۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌

به گزارش گروه ایثار و حماسه خبرگزاری صداوسیما ؛ پیکر بیست شهید گمنام و تازه شناسایی شده دوران دفاع مقدس، در روز‌های ۱۴ , ۱۵ و ۱۷ اردیبهشت، همزمان با ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) در ۹ استان تشییع و خاکسپاری می‌شوند.   در استان قم، مراسم وداع با پیکر دو شهید گمنام دفاع مقدس پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار می‌شود. پیکر این شهدا، جمعه ۱۴ اردیبهشت در آستانه سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) از ساعت ۱۶:۳۰ در مسجد مقدس جمکران تشییع و خاکسپاری می‌شوند.   مردم استان تهران هم شنبه ۱۵ اردیبهشت در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) پیکر ۶ شهید گمنام را در شش نقطه تشییع و به خاک می‌سپارند. خاکسپاری پیکر‌های شهدا در شهرک شهید خرازی، هوافضای سپاه، سازمان زندان‌ها، شهرک دریا، فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و ناحیه فناوری رازی (شهر ری) انجام خواهد شد.   در استان البرز همزمان با سالروز شهادت امام ششم شیعیان، پیکر شهید "محمدرضا غضبان احمدی" تشییع و خاکسپاری می‌شود. محمدرضا غضبان احمدی سال ۱۳۵۹ در خرمشهر شهید و جاویدالاثر شده بود.   در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) , مردم استان خوزستان پیکر منصور عزیزپور محمدی و غلامعلی عشیری لیوسی از شهدای تازه شناسایی شده دوران دفاع مقدس را بدرقه خواهند کرد. غلامعلی عشیری لیوسی سال ۶۱ در عملیات والفجر مقدماتی (منطقه فکه) و منصور عزیزپور محمدی سال ۱۳۶۳ در عملیات بدر در منطقه شرق دجله به فیض شهادت نائل آمده بودند.   پیکر بسیجی شهید محمدمهدی فانی هم شنبه ۱۵ اردیبهشت در استان خراسان جنوبی تشییع و خاکسپاری خواهد شد. محمدمهدی فانی سال ۶۲ در منطقه شرهانی شهید و جاویدالاثر شده بود.   مردم استان اصفهان هم در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) , پیکر عباس رمضانی، جواد مراثی و مجتبی نادر تهرانی از شهدای تازه شناسایی شده را تشییع و به خاک خواهند سپرد. عباس رمضانی ۲۷ اردیبهشت سال ۶۵ در منطقه کله قندی مهران، جواد مراثی، سال ۱۳۶۰ در چزابه و مجتبی نادر تهرانی سال ۶۳ در عملیات بدر (شرق دجله) به شهادت رسیده و پیکرشان در منطقه باقیمانده بود.    پیکر شهید تازه شناسایی شده دفاع مقدس سید علاءالدین اسدپور هم شنبه ۱۵ اردیبهشت در زادگاهش روستای آقا جلو شهرستان زرقان استان فارس تشییع و خاکسپاری می‌شود. این رزمنده دوران دفاع مقدس ۲۳ خرداد سال ۱۳۶۷ در عملیات بیت المقدس ۷ (منطقه شلمچه) به شهادت رسیده بود.   همدانی‌ها نیز در سالروز شهادت امام ششم شیعیان پیکر شهید تازه شناسایی شده دفاع مقدس، محمد رنجنوش را تشییع خواهند کرد. محمد رنجنوش ۱۲ اسفند ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی کربلای ۵ (شلمچه) به شهادت رسیده بود.   پیکر شهید محمد شفیع فیضی‌زاده هم شنبه ۱۵ اردیبهشت در ایلام تشییع خواهد شد. این رزمنده دوران دفاع مقدس سال ۱۳۶۲ در عملیات والفجر ۳ به شهادت رسیده بود.   پیکر یک شهید گمنام دوران دفاع مقدس هم دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش واقع در بزرگراه شهید بابایی تهران تشییع و خاکسپاری می‌شود.

دیگر خبرها

  • وداع با جانباز و آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس
  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس
  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • ورود پیکر ۲ شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس به اهواز
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • زنده‌ نگهداشتن خاطرات دفاع مقدس یک ضرورت است
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی