Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@03:01:32 GMT

‌فشار بیرونی بر اقتصاد سال ۹۸ ایران، کم سابقه بود

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۵۲۴۲۹

‌فشار بیرونی بر اقتصاد سال ۹۸ ایران، کم سابقه بود

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: اقتصاد سال ۹۸ ایران، اقتصادی بود که موجب شد تا مردم بالاترین فشار بیرونی را بعد از جنگ جهانی دوم تجربه کنند و در فاصله سال‌های ۱۳۲۱ تا ۱۳۹۸ چنین فشار بیرونی به صورت تحریم در اقتصاد ایران سابقه نداشته است.

محمد واعظ برزانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به شیوع گسترده بیماری کرونا در کشور، اظهار کرد: بحران کرونا به عنوان یک تکانه باعث رونق تعدادی از زیربخش های اقتصادی و رکود تعداد دیگر از زیربخش های اقتصادی می‌شود و بر همین اساس الگوی توزیع درآمد، تحت تأثیر تغییرات در الگوی تولید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به طور خلاصه زیربخش‌هایی که ارائه کننده کالاها و خدمات مورد نیاز بهداشتی و درمانی هستند یا زیربخش هایی که از ارائه این خدمات پشتیبانی می‌کنند رونق می‌گیرند و زیر بخش هایی که تحت محدودیت ناشی از بحران شیوع کرونا، قرار گرفته‌اند یا به نوعی کمتر در شرایط کنونی مورد ضرورت کاربران جامعه هستند همچون خدمات حمل و نقل و بانکداری تضعیف خواهند شد.

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به تغییر تأثیرپذیری زیربخش های اقتصادی از تکانه‌های مالی در شرایط شیوع ویروس کرونا، تصریح کرد: تغییرات در الگوی توزیع درآمد به نفع زیربخش های اقتصادی ارائه کننده خدمات درمانی و بهداشتی و قسمت پشتیبانی از خدمات آنها خواهد بود و موجب تضرر سایر زیربخش های اقتصادی در جهان خواهد شد.

واعظ برزانی اضافه کرد: اینکه توقع داشته باشیم، بتوانیم تمام تأثیرات این تکانه مهم بر الگوی توزیع درآمد و فعالیت‌های اقتصادی را کنترل و خنثی کنیم، غیر واقعی و انجام ناشدنی است اما می‌توان دامنه اثر گذاری این تکانه را بر الگوی فعالیت و توزیع درآمد در بخش‌های اقتصادی را محدود کرد؛ برای مثال اعطای وام‌های ضروری آسان به خانوارهای فاقد درآمد ثابت، راه مؤثری برای حفظ درآمد و حداقل معیشت آنها در بازه زمانی کوتاه مدت می‌باشد.

وی ادامه داد: اثر سیاست‌های حمایت این چنینی کوتاه مدت است و در صورتی که این بحران از نظر زمانی طولانی شود حتماً باید به شکل دیگری از اقشار ضعیف جامعه حمایت شود و تمرکز الگوی حمایتی جدید و زمینه سازی برای ایجاد شغل برای بیکاران جدید ناشی از گسترش اپیدمی کرونا، راهکار مناسبی برای حمایت از اقشار ضعیف جامعه است.

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به فراز و فرودهای نظام اقتصادی ایران در سال ۹۸، خاطر نشان کرد: اقتصاد سال ۹۸ ایران، اقتصادی بود که موجب شد تا مردم بالاترین فشار بیرونی را بعد از جنگ جهانی دوم تجربه کنند و در فاصله سال‌های ۱۳۲۱ تا ۱۳۹۸ چنین فشار بیرونی به صورت تحریم در اقتصاد ایران سابقه نداشته است.

واعظ برزانی افزود: به رغم اینکه تحریم در سال گذشته تأثیرات زیادی بر نظام اقتصادی کشور گذاشت اما به هیچ وجه منجر به فروپاشی اقتصاد ایران نشد و که یکی از عوامل این اتفاق، این است که اقتصاد ایران بر خلاف تصور بسیاری از خبرگان و دانش‌آموختگان اقتصادی، اقتصادی است که در مقایسه‌های منطقه‌ای، بنیه تولیدی بالایی دارد.

وی یادآور شد: اقتصاد ایران به خصوص در بخش کشاورزی از ظرفیت تولیدی تقویت شده و استواری برخوردار است و نظام اقتصادی ایران در سالی که تحت بالاترین فشار بیرونی طی ۷۰ سال اخیر قرار گرفته بود، حدود ۱۰ درصد رشد در بخش کشاورزی و رشد مثبت کمتر از ۱۰ درصد در بخش صنعت را تجربه کرد و این نتیجه بنیان‌های درون‌زا شده اقتصاد ایران است.

این استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: متأسفانه زنجیره خلق ارزش در اقتصاد ایران به صورت پیوسته و متناسب نیست؛ برای مثال در حالی‌که در زیربخش های بالادستی بخش پتروشیمی برخوردار از بنیه تولیدی کم نظیری در جنوب غرب آسیا هستیم اما در بخش‌های پایین دستی از گسست‌های زنجیره ارزش رنج می‌بریم، لذا برنامه‌ریزی پیشرفت اقتصادی باید متوجه تکمیل، تعمیق و توسعه زنجیره خلق ارزش در اقتصاد ایران با تکیه بر دو حوزه کالاها و خدمات راهبردی و کالاها و خدمات های‌تک یا برخوردار از فناوری برتر باشد.

کد خبر 416525

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اقتصاد ایران نظام اقتصادی مشکلات اقتصادی کرونا و اقتصاد ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا تحریم تحریم های اقتصادی تحریم علیه ایران طرح مقابله با تحریم های آمریکا تحریم نفتی آمریکا جنگ جهانی دوم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اقتصاد دانشگاه اصفهان زیربخش های اقتصادی بخش های اقتصادی اقتصاد ایران فشار بیرونی توزیع درآمد سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۲۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه سریلانکا مشارکت کند

رئیس‌جمهوری اعلام کرد که ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه اقتصادی سریلانکا مشارکت کند.

به گزارش شانا، سیدابراهیم رئیسی امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشت) در نشست خبری با همتای سریلانکایی خود با بیان اینکه پس از انقلاب، روابط خوبی بین ایران و سریلانکا برقرار شد، اظهار کرد: این روابط رو به توسعه است و طی گفت‌وگوهایی که با رئیس‌جمهوری این کشور و همکاران وی داشتیم قرار شد همکاری‌ها در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی، صنعتی، تجاری و اقتصادی، فرهنگی و علمی و فناورانه بین دو کشور ادامه یابد.

وی از اعلام آمادگی کشورمان برای صدور خدمات فنی و مهندسی خبر داد و تأکید کرد: برای صدور خدمات فنی و مهندسی آمادگی داریم. بی‌شک می‌توانیم در توسعه اقتصادی سریلانکا با صدور خدمات فنی و مهندسی مشارکت کند.

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: به مردم و مسئولان سریلانکا می‌گویم که تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده و پیشرفت ادامه داشته است. ایرانِ امروز را می‌توان کشوری پیشرفته و فناور نامید.

رئیسی از تشکیل کمیسیون مشترک میان ایران و سریلانکا خبر داد و گفت: مقرر کردیم با پیگیری وزیران خارجه دو کشور کمیسیون مشترک هرچه سریع‌تر تشکیل شود و سازوکار روابط تجاری، اقتصادی، کشاورزی و علمی فناوری را مورد بررسی قرار دهند و این تصمیم‌ها سریع اجرایی شود.

رانیل ویکرمسینگه نیز در این نشست خبری تصریح کرد: امروز پروژه چندجانبه سد گشایش یافت که ۱۲۰ مگاوات برق را تأمین می‌کند. از ایران برای مشارکت در ساخت این سد و انتقال دانش و فناری ساخت سد قدردانی می‌کنم.

وی با تأکید بر اینکه توانستیم پروژه مشترکی را میان دو کشور به نحو مطلوبی اجرا و بهره‌برداری کنیم بیان کرد: از مردم ایران تشکر می‌کنم و به آنها به‌دلیل دستیابی به فناوری برق و انتقال آب و سدسازی تبریک می‌گویم. انتقال آب و تولید برق از مهم‌ترین مذاکرات نشست‌های امروز بود.

رئیس‌جمهوری سریلانکا حمایت ایران را سبب ثبات اقتصادی در کشور خود دانست و گفت: از این تریبون از حمایت‌های ایران در برابر بحرانی اقتصادی چند سال گذشته کشورمان قدردانی می‌کنم، این حمایت‌ها سبب ثبات اقتصادی در کشورمان شد.

ویکرمسینگه با اشاره به امضای پنج سند همکاری با ایران، افزود: در طول گفت‌وگوهای امروز در نشست‌های دوجانبه مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، تجاری و ... مطرح شد و دو دولت به پنج توافق‌نامه در زمینه‌های فرهنگی، ورزشی، علمی و فناوری ... امضا کردن  تا از این طریق به افزایش مناسبات دو جانبه و ارتباط میاد مردم دو کشور اقدام کنیم. دو کشور در حوزه همکاری در کارگروه اقیانوس هند و نیز سازمان ملل متحد به تفاهم رسیدند؛ گفت‌وگوهای بسیار خوبی هم درباره چالش‌های کنونی جهان داشتیم و در برخی موضوع‌ها توافق کردیم.

گفتنی است که وزیران نفت، نیرو، امور خارجه و فرهنگ و ارشاد اسلامی رئیس‌جمهوری را در این سفر همراهی می‌کنند. در این سفر مگاپروژه‌های برق‌آبی که به همت مهندسان ایران و با هزینه‌کرد کامل دولت سریلانکا احداث شده، با حضور رؤسای جمهوری دو کشور به بهره‌برداری رسید.

دیگر خبرها

  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟
  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته
  • سنگدوینی: جنگ‌هراسی بر اقتصاد ایران بی‌تاثیر است