Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم یکی از مناطق مستعد و زیستگاه های اصلی یوزپلنگ آسیایی در ایران و منطقه خاورمیانه است که همیشه بعد از گذشت مدتی خبر ثبت یوزپلنگ آسیایی به گوش می رسد.

کوشکی یکی از یوزپلنگ های نر بوده که در منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم برای مدتی زندگی کرد و بعد از گذشت مدتی به همراه یکی دیگر از یوزپلنگ ها که ماده بوده از منطقه حفاظت شده توران در استان سمنان به تهران برای انجام لقاح در محیط بسته و اسارت منتقل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی و آزمایش های لازم انجام اما پروژه با شکست مواجه شد و دوباره سه یوزپلنگ دلبر، کوشکی و ایران به استان سمنان منتقل شدند ولی فعالان محیط زیست خراسان شمالی نسبت به انتقال کوشکی به منطقه توران در استان سمنان گلایه مند هستند.

سایت میاندشت جاجرم یکی از مهمترین مراکز زادآوری و زنده یوزپلنگ آسیایی

دکتر محسن شهریاری مدیر کل پیشین حفاظت محیط زیست خراسان شمالی و یکی از فعالان محیط زیست در گفت و گو با ایسنا، گفت: منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم حداقل طی 10 سال گذشته یکی از مراکزی بوده که به عنوان مرکز زادآوری و زنده یوزپلنگ محسوب می شود.

وی افزود: حدود 10 سال گذشته در منطقه میاندشت جاجرم سایتی برای یوزپلنگ ساخته شد و یک قلاده یوز با نام"کوشکی" به این منطقه منتقل شد که هنوز این سایت می تواند بهترین مکان برای امر تولید مثل یوزپلنگ در شرایط نیمه اسارت باشد.

شهریاری ادامه داد: مساحت این سایت 250 هکتار است که در آن امکانات بسیار خوب همچون آبشخور، منبع آب و ... نیز در نظر گرفته شده است و از سوی دیگر این منطقه به لحاظ فراوانی طعمه همچون موش، خرگوش و آهو از وضعیت بسیار خوبی نسبت به منطقه توران در استان سمنان برخوردار است.

قابلیت بسیار بالای میاندشت جاجرم نسبت به منطقه توران برای پرورش یوزپلنگ

کشمیری مدیر عامل جمعیت دوستداران طبیعت سبز کره زمین در خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه خراسان شمالی یکی از زیستگاه های اصلی یوزپلنگ آسیایی است و تاکنون تعدادی از این گونه حیوانی در حال انقراض نیز در منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم مشاهده شده است، گفت: بطوریکه منطقه حفاظت شده جاجرم زیستگاه یوزپلنگ کوشکی بوده که برای انجام تکثیر در فضای اسارت به تهران منتقل شد.

وی با اشاره به چندین سال گذشته و رهاسازی این گونه حیوانی با حضور دکتر جوادی رئیس سازمان وقت محیط زیست، اظهارکرد: در آن زمان هزینه های خیلی زیادی برای آماده سازی زیستگاه این قلاده یوز در منطقه مذکور انجام و سطح زیادی فنس کشی شد تا این گونه حیوانی در فضای نیمه اسارت بتواند زندگی کند.

کشمیری افزود: علاوه بر آن نیروهای انسانی نیز در این زمینه پرورش پیدا کرد، بنابراین هزینه های زیادی برای ایجاد این سایت در حدود 10 سال گذشته در استان انجام و از سوی دیگر منطقه حفاظت شده جاجرم قابلیت بسیار بالایی نسبت به منطقه توران جاجرم هم به لحاظ مساحت و هم طعمه های موجود دارد.

وی تاکید کرد: هزینه های بسیار زیادی برای ایجاد سایت یوزپلنگ در میاندشت انجام شده است و باید مسئولان به هزینه های انجام شده در این مکان نیز توجه ویژه داشته باشند.

خراسان شمالی بهترین فرصت خود برای جذب گردشگر را از دست داد

هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی نیز تاکیدکرد: خراسان شمالی متاسفانه یکی از بهترین فرصت های خود را برای جذب گردشگر از دست داد.

وی افزود: مساحتی از زمین در منطقه میاندشت جاجرم برای زندگی یوز به صورت نیمه اسارت آماده و فنس کشی شد و این قابلیت می تواند یکی از پتانسیل های خوب برای جذب گردشگر باشد.

اقوامی ادامه داد: اما متاسفانه سه قلاده یوز با نام های کوشکی، دلبر و ایران به منطقه توران در استان سمنان منتقل شد با  این استدلال که به استان تهران نزدیک است و ....

وی تاکید کرد: به هیچ عنوان با انتقال کوشکی به منطقه توران در استان سمنان موافق نیستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کوشکی و دلبر میاندشت خراسان شمالي منطقه توران در استان سمنان یوزپلنگ آسیایی خراسان شمالی سال گذشته منتقل شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۴۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی از اهلی سازی دو گیاه دارویی در این استان خبر داد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر گیاه آویشن خراسان شمالی اهلی سازی شده است و اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دستور کار قرار دارد و هنوز به مرحله کامل اهلی سازی نرسیده است.

وی افزود: اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دست اقدام است و البته این گیاه در برخی از عرصه‌های منابع طبیعی در حال کشت است.

باور ادامه داد: اهلی سازی کاپاریس از دیگر گیاهان دارویی است که در دست اقدام است و در حال حاضر تلاش برای شکستن خواب بذر این گیاه دارویی در حال انجام است.

وی بیان کرد: خراسان شمالی با توجه به شرایط آب و هوایی‌اش، یکی از رویشگاه‌های خوب گیاهان دارویی است و ظرفیت خوبی برای تولید این گیاهان در استان وجود دارد. ۴۳۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده‌اند، البته بسیاری از این گیاهان در رویشگاه‌های خود به‌صورت خودرو رشد می‌کنند و در مساحت کمی از کشتزارهای استان، گیاهان دارویی به مرحله کشت درآمده است.

این عضو هیات علمی تصریح کرد: خراسان شمالی رتبه سوم کشوری را در تولید زعفران، رتبه چهارم را در تولید زیره سبز دارد و جزو یکی دو استان‌ اول در تولید گیاه دارویی با ارزش باریجه است. از سوی دیگر، این استان ظرفیت بسیار خوبی در تولید گیاهان دارویی دیگر مانند گون، کتیرا، زرشک وحشی، کاکوتی کوهی و آویشن دارد. این گیاهان به‌صورت خودرو در رویشگاه‌ها می‌رویند.

وی گفت: با این میزان پتانسیل در این استان برای تولید گیاهان دارویی، اکنون فقط در ۸۰۰۰ هکتار گیاه دارویی کشت می‌شود که از این مساحت ۴۸۰۰ هکتار مربوط به زعفران، ۲۰۰۰ هکتار زیره سبز و ۲۰۰ هکتار گل محمدی است.

باور تاکید کرد: باید مراقب گیاهان دارویی در معرض خطر به علت بروز خشکسالی‌های پی در پی و برداشت‌های غیراصولی در طبیعت باشیم، اکنون گیاهانی مانند کاکوتی کوهی، آویشن خراسانی، گون و کتیرا و زرشک کوهی در خطرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۳ هزار لیتر چسب مایع بدون مجوز در خراسان شمالی کشف شد
  • آبشار آبگرمه دورود با مناظر رویایی+فیلم
  • ۴۳ روستای محروم خراسان رضوی از آب پایدار برخوردار شدند
  • نماینده خراسان شمالی در رقابت‌های امیدهای کشور مشخص شد
  • جابه‌جایی ۲۳۵ هزار تن کالا با ناوگان حمل‌ونقل در خراسان شمالی
  • دیدار مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی 
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • نگاهی به طبیعت بهاری دریاچه سد آغچه در بوئین میاندشت + فیلم
  • کوشکی: فوتبال ایران نیازمند مربیانی مثل اوزونیدیس است