Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@17:38:14 GMT

شرایط خطرناک برای مصرف ایبوپروفن

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۵۵۰۲۵

شرایط خطرناک برای مصرف ایبوپروفن

اما ایبوپروفن آنقدر‌ها هم که تصور می‌شود بی‌خطر نیست؛ درصورتی که هرکدام از شرایط زیر را دارید در مصرف ایبوپروفن احتیاط کنید.

مشکلات قلبی: مصرف ایبوپروفن با افزایش خطر حمله قلبی یا سکته مغزی ارتباط دارد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ انجام شد، نشان داد خطر حمله قلبی در افرادی که به مدت یک هفته یا بیشتر به طور روزانه ایبوپروفن مصرف کنند، ۲۰ تا ۵۰ درصد بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کسانی که در معرض بیماری قلبی هستند و نیز افرادی که داروی فشار خون مصرف می‌کنند هم باید در مصرف ایبوپروفن احتیاط کنند.

دارو‌های ضدانعقادی: مصرف ایبوپروفن در کنار دارو‌های ضد انعقاد خون می‌تواند منجر به افزایش قابل توجه عوارض خونریزی شود. اگر از این دارو‌ها استفاده می‌کنید، در مورد امکان مصرف سلکوکسیب که احتمال تحریک خونریزی آن کمتر است، با پزشک‌تان صحبت کنید.

مشکلات گوارشی: دارو‌های غیراستروئیدی، روده و معده را تحریک و با کاهش جریان خون در این مناطق، توانایی آن‌ها در بازسازی خود را مختل می‌کنند. اگر مشکلات گوارشی مانند بیماری التهاب روده دارید، از مصرف ایبوپروفن اجتناب کنید.

بارداری: مطالعات نشان داده دارو‌های غیراستروئیدی خطر سقط جنین را در اوایل بارداری و همچنین خطر نقایص قلبی را در سه ماهه سوم افزایش می‌دهد.

یک مطالعه دیگر ارتباط بین مصرف ایبوپروفن در سه ماهه اول بارداری را با کاهش باروری نشان داد. مصرف این قرص در حین وضع حمل نیز ایده بدی است، زیرا می‌تواند منجر به خونریزی‌های طولانی شود.

عفونت ادراری: هرچند برخی معتقدند دارو‌های غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن می‌توانند برای درمان عفونت‌های ادراری مورد استفاده قرار بگیرد، اما عده دیگری معتقدند این دارو‌ها هیچ تاثیری در بهبود این مشکل ندارند.

براساس برخی مطالعات، زنانی که ایبوپروفن را برای کمک به بهبود عفونت ادراری مصرف کرده‌اند، به طور متوسط سه روز دیرتر از سایر بیماران بهبود یافته‌اند.

آسم: مبتلایان به آسم باید از مصرف دارو‌های غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن خودداری کنند. دلیلش این است که این دارو‌ها با مهار آنزیمی کار می‌کند که به نوبه خود تولید پروستاگلاندین‌ها را - که بهبود‌دهنده علائم آسم است - کاهش می‌دهد. اختلال در تولید پروستاگلاندین‌ها هنگامی که از علائم آسم رنج می‌برید، علائم شما را تشدید می‌کند. درواقع مصرف ایبوپروفن در بیماران مبتلا به آسم می‌تواند با منجر شدن به برونکواسپاسم یا انقباض ناگهانی راه‌های تنفسی به یک مشکل تهدیدکننده زندگی تبدیل شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر دارو مصرف ایبوپروفن دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۵۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید

به گزارش صدای ایران از ایرنا، تجربه نشان داده که سردرد‌های شدید بیشتر در سمت راست سر بروز می‌کند؛ این سردرد‌ها با هر منشائی که باشد، علایم مشخص دارد مثل اختلال در بینایی و شنوایی، سردرد و دندان درد و حتی گاهی با تهوع نیز همراه می‌شود.

سردرد یکی از فراگیرترین مشکلات جسمانی در جهان به شمار می‌رود که اختلال در عملکرد عصب‌های مغز از علل عمده بروز سردرد‌های سمت راست سر است.

گاهی هم عوارض جانبی دارو‌ها سرمنشاء این درد می‌شود به طوری که حتی مصرف بیش از حد دارو‌های مسکن نیز می‌تواند عامل آن باشد؛ پزشکان استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن را مهمترین مسکن‌هایی می‌دانند که عامل بروز سردرد در سمت راست سر می‌شوند. این مسکن‌ها که اغلب برای درمان میگرن کاربرد دارند، اگر بیش از ۱۰ روز در ماه مصرف شوند خود به محرک سردرد تبدیل می‌شوند.

از دیگر دلایل بروز سردرد در سمت راست سر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

آلرژی‌ها

متورم شدن رگ‌های مغز

خستگی مفرط

ضربه به سر

عفونت، از جمله سینوزیت

نوسانی شدن قند خون به دلیل برنامه غذایی نامتعادل

کشیدگی و یا سفت شدن عضلات گردن

تومور‌های مغزی

انواع سردرد:

حدود ۳۰۰ نوع سردرد شناخته شده که عامل ۹۰ درصد آنها هنوز ناشناخته است؛ از مهمترین سردرد‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- میگرن

سردرد‌های میگرنی از نوع سردرد‌های ضربان دار بوده که با علائمی، چون تاری دید، تهوع، حساسیت به نور، حساسیت به صدا، استفراغ همراه هستند.

۲- سردرد‌های خوشه‌ای

این نوع سردرد‌ها شیوع بسیار کمی در جمعیت دارند، اما شدید و آزاردهنده بوده و به صورت دوره‌ای ظاهر می‌شوند. معمولاً درد به‌صورت متمرکز و در اطراف چشم‌ها بروز می‌کند. علاوه بر این ممکن است درد به بخش‌های دیگری از سروصورت و گردن نیز سرایت کند.

سردرد‌های خوشه‌ای بیشتر در مردان بروز می‌کند. محرک‌هایی مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و سابقه خانوادگی سردرد‌های خوشه‌ای از علت‌های اصلی بروز این نوع سردرد‌ها محسوب می‌شوند.

۳- سردرد‌های عصبی یا تنشی

سردرد‌های عصبی بسیار شایع هستند به طوری که ۷۵ درصد مردم آن را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. این سردرد‌ها معمولاً امکان بروز در هر دو طرف سر را دارند، اما در برخی افراد تنها یک‌طرف سر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درد‌های مبهم در دو طرف سر و یا تنها یک طرف، حساس شدن پوست سر، سفت شدن و گرفتگی عضلات شانه و گردن و احساس فشار در دو طرف سر و پیشانی از مهمترین علایم آن است.

عواملی که سردرد سمت راست را تشدید می‌کند

استرس و فشار روانی، خستگی بیش‌ازحد، حذف وعده‌های غذایی، مشکلات عضلانی به‌ویژه در ناحیه گردن، عفونت و آلرژی و مصرف نادرست دارو‌ها و خوددرمانی از مهمترین عواملی هستند که سردرد سمت راست را تشدید می‌کنند.

استفاده نادرست و نابجا از بعضی دارو‌ها برای درمان سردرد، به تشدید سردرد منجر می‌شود. سردرد‌های ناشی از مصرف نادرست دارو‌ها عامل ۵ درصد از سردرد‌های ثانویه است سردرد‌های ناشی از مصرف نابجای دارو‌ها معمولاً پس از بیدار شدن از خواب شدیدتر هستند.


چند راهکار برای کاهش سردرد سمت راست

پرهیز از غذا‌های حاوی هیستامین

نوشیدن مقدار کافی آب

افزایش منیزیم غذایی

استراحت به مقدار کافی

دیگر خبرها

  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است