Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران و سوریه روابطی راهبردی دارند که نباید هیچ گاه از دستور کار سیاست خارجی کشورمان حذف شود.

حسن عابدینی کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سفر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه در شرایطی که عمده سفرهای مقامات لغو شده است، اظهار کرد: گرچه ویروس کرونا روابط بین الملل را تحت تاثیر قرار داده و مراودات سیاسی و دیپلماتیک را به پایین ترین سطح خود در دوران پس از جنگ جهانی دوم رسانده، اما این موضوع به منزله قطع کامل این روابط نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: کشورهای مختلف بر اساس راهبردهای خود، رفت و آمدها را همچنان ادامه داده اند؛ البته این رفت و آمدها مانند رفتارهای امروز جامعه، با رعایت دستور العمل‌های بهداشتی و... انجام می‌شود؛ اکنون در اروپا هم برخی نشست ها انجام می شود اما با یکدیگر دست نداده و فاصله فیزیکی را رعایت می‌کنند.

عابدینی با اشاره به نشست‌های وزرای اقتصاد و امور خارجه کشورهای اروپایی اظهار کرد: اما ایران و سوریه روابطی راهبردی دارند که در حال حاضر موضوعی بسیار مهم برای تحولات منطقه‌ای و تحولات بین المللی است که طبعا نباید هیچ گاه از دستور کار حوزه سیاست خارجی ایران و سوریه حذف شود.

این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: ما طی هشت سال گذشته که بحرانی ساختگی توسط غرب به رهبری ایالات متحده، ارتجاع عرب به رهبری عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی به مردم منطقه غرب آسیا و سوریه تحمیل کردند، وارد فضای تازه‌ای شده که همکاری های جمهوری اسلامی ایران با کمک شرکا، متحدین و محور مقاومت توانسته به پیروزی های ارزشمندی برسد.

او ادامه داد: امروز سوریه در مرحله ای است که بیش از ۹۰ درصد حوزه سرزمینی خود را که در اختیار نیروهای تکفیری بوده آزاد کرده است، آرامش بر تمام این سرزمین حاکم می شود، کار بازساری شروع شده و مجموع این مسائل باعث شده ایران هم رایزنی های خود را با دمشق ادامه دهد.

عابدینی با اشاره به توافق سوچی گفت: یک مرحله پایانی در اینجا وجود دارد که آن هم در چارچوب توافق سوچی صورت گرفته میان جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه در جهت تعیین و تکلیف تروریست هایی که اکنون در ادلب هستند که نیاز به رایزنی مستمر دارد، به علاوه در داخل سوریه هم موضوع قانون اساسی، انتخابات، مسائل داخلی و ... به شدت در جریان است و تهران به عنوان یکی از متحدین اصلی دمشق همواره طرف مشورت دولت سوریه بوده است؛ مجموع این مسائل باعث شده این رفت و آمدها ادامه پیدا کند.

این کارشناس مسائل بین الملل در پایان تاکید کرد: علاوه بر تمام مسائل ذکر شده، سوریه یکی از کشورهای عضو موثر در محور مقاومت هست و طبعا این نشست و برخواست ها می تواند به تقویت و مصونیت راهبردی محور مقامت کمک کند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارشناس مسائل بین الملل ایران و سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۵۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از ستمدیدگان توصیه صریح دین اسلام است

شیخ محمود، مدرس دانشگاه و امام مسجد نور شهر آروا در اوگاندا در گفتگو با خبرگزاری تقریب دوستی و وحدت قلوب را مبنا و پایه اسلام و نقطه اتصال ملت های مسلمان خواند و بیان داشت: اگرچه وجود افکار متفاوت و گرایش های متضاد در میان ملت های مسلمان امری طبیعی است اما همه اندیشمندان و فعالان مذهبی باید ذیل هدف بزرگ تری که مصلحت حفظ دین اسلام را در نظر دارد، این تفاوت ها را نادیده بگیرند و با حس برادری به سمت هدف مشترک حرکت کنند. این نزدیکی تنها در صورتی ممکن می شود که هر یک از گروهها نگاه برتر و سلطه طلبانه ای بر دیگری نداشته باشد بلکه باید نگاه اصلی آنها، جلوگیری از ادامه ظلم و تفرقه افکنی دشمنان باشد و از ارزش های متعالی اسلام محافظت کنند.

او به ریشه های تمدن اسلامی که فرهنگ فکری مشترکی را به ملت های مسلمان حاکم کرده است، اشاره کرد و افزود: ملت های مسلمان اشتراکات فرهنگی بسیاری دارند که آنها را به هم نزدیک می کند و هدف از پیگیری تقریب مذاهب، دستیابی به ظرفیت های قابل اجرا برای افزایش توانمندی و قدرت ملت های مسلمان است.  

شیخ محمود به تحولات منطقه خاورمیانه اشاره کرد و افزود: جنگ خشونت باری که در بیش از 7 ماه گذشته میان اسرائیل و فلسطین روی داده و به شهادت هزاران نفر از مردم مسلمان فلسطینی منجر شده، نشان می دهد کشورهای اسلامی باید یک سازکار عملی برای ایجاد وحدت را در دستور کار قرار دهند و و به طور عملی وارد میدان عمل شده و به حمایت از مردم مسلمان فلسطین بپردازند.

او با بیان اینکه دستور صریح دین اسلام دوری مسلمانان از جنگ‌ بوده است اما وقتی مساله ستمدیدگان در میان باشد، حمایت از آنها ضروری است، ادامه داد: با وجود اتفاقات تاسف بار در غزه برخی از دولت های اسلامی همچنان همکاری های اقتصادی خود را با اسرائیل ادامه می دهند و نتیجه آن این شده که اسرائیل در جنگ غزه فرصت بیشتری برای ادامه جنگ خشونت بار خود به دست آورده است. بنابراین در حالی که همه دولت های مسلمان باید از اسرائیل دوری کنند و بنا به توصیه اسلام نباید با دشمنان در زمینه مسائل اساسی جهان اسلام رابطه برقرار می کردند، این دستور را نادیده گرفتند که حاصل آن امروز در حوادث فلسطین نمایان شد.

شیخ محمود همچنین افزود ضروری است که کشورهای مسلمان با درس آموزی از اقدامات گذشته در کنار یکدیگر بایستند، یک جبهه قوی تشکیل دهند و توجه خود را معطوف به حل و فصل مناقشه تاریخی در سرزمین فلسطین نمایند.  

دیگر خبرها

  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • رونمایی از سند راهبردی شیراز همزمان با روز بزرگداشت شاهچراغ (ع)
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمایت از ستمدیدگان توصیه صریح دین اسلام است
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • دفاع رئیس جمهور کلمبیا از قطع روابط با رژیم صهیونیستی
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحدهای قضایی هرمزگان
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم