Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-05-03@06:57:45 GMT

پادشاه در سیرک اینترنتی AFC لخت است

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۵۵۶۰۹

پادشاه در سیرک اینترنتی AFC لخت است

احسان محمدی جنوب نیوز: یووال نوح هراری در مقدمه کتاب تحسین‌شده «21 درس برای قرن 21» از اصطلاح «دیکتاتوری دیجیتال» حرف می‌زند. یک دیکتاتوری نوین که می‌تواند حقایق را واژگون کند. فوتبال ایران این روزها اندک اندک دارد توسط لشکر هواداران مجازی فتح می‌شود. سنگر به سنگر. هوادارانی که در شبکه‌های اجتماعی غرش می‌کنند اما به ورزشگاه‌ها نمی‌آیند و هر سال سکوها خالی‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارکردهای ارزشمند فضای مجازی را تحسین می‌کنم اما رشد دیکتاتوری دیجیتال ترسناک است. اینکه با تشکیل گروه و باند دهان هر کسی که مثل ما فکر نمی‌کند را ببندیم یا با لشکرکشی مجازی، در حقایق دست ببریم و اندک اندک تاریخ را به شکلی که می‌پسندیم (نه آنگونه که وجود دارد) بنویسیم، خطاست. جفاست. حتی اگر 80 میلیون نفر هم از آن دفاع کنند، باز هم غلط است.

چند یادداشت در مورد نظرسنجی‌های سایت AFC نوشتم. اینکه رگ خواب ما دست‌شان آمده و یاد گرفته‌اند برای افزایش بازدید و رأی چطور نظرسنجی‌ها را برگزار کنند تا هزاران هزار ایرانی تحت تأثیر تشویق‌ها و تحریک‌ها یورش ببرند و بر طبل شادانه بکوبند و بعد موفقیت در این کارزار کودکانه را نشانه برتری بدانند و دست به بازنویسی و تحریف تاریخ بزنند.

موضوع نظرسنجی‌های اینترنتی هم فرقی ندارد. بهترین گل آسیا، محبوب‌ترین بازیکن آسیا، بهترین لژیونر آسیا، خوش‌تیپ‌ترین بازیکن و ... هیچ فرقی نمی‌کند همیشه ما برنده‌ایم! چرا؟ چون ما ایرانی هستیم و باید بهترین باشیم.

یکی از دلایل اجتماعی این تقلای مجازی، «تلاش برای پاک کردن احساس عقب ماندن» است؛ اینکه گمان می‌کنیم با تعدادی لایک و فشردن دکمه روی کیبورد می‌توانیم حق‌مان را در فوتبال آسیا بگیریم؛ حقی که قادر نیستیم در زمین فوتبال بگیریم! 50 سال است به المپیک نرفته‌ایم، تقریباً نیم قرن است جام ملت‌های آسیا را نبرده‌ایم و آخرین باری که جام باشگاه‌های آسیا را یک تیم ایرانی فتح کرد، نصف بیشتر بازیکنان لیگ فعلی به دنیا نیامده بودند!
در آخرین نمونه سایت کنفدراسیون آسیا بعد از نظرسنجی اینترنتی در نظرسنجی جدید از کاربران خواست تا بهترین بازیکن آسیا در جام‌های جهانی را انتخاب کنند.


گزینه‌ها:
پارک جی‌سونگ / کره‌جنوبی (سه دوره حضور، سه گل زده و کسب عنوان چهارم جام‌ جهانی 2002)
سامی الجابر / عربستان (چهار دوره حضور، سه گل زده و یک پاس گل)
تیم کیهیل / استرالیا (چهار دوره حضور، 5 گل زده و یک پاس گل)
کیسوکه هوندا / ژاپن (سه دوره حضور، 4 گل زده و سه پاس گل)
علیرضا بیرانوند از ایران (یک حضور، یک کلین‌شیت و مهار پنالتی رونالدو)

نتیجه کوبنده بود! علیرضا بیرانوند از ایران با 68% نفر اول شد، کیسوکه هوندا با 24% دوم، سامی جابر با 6% سوم، پارک جی سونگ با یک درصد چهارم و تیم کیهیل با صفر درصد در رتبه پنجم! بر طبل شادانه بکوب!

مرغ پخته هم به این آمار قهقهه می‌زند اما خبرگزاری‌ها در ایران نوشتند «بیرانوند بهترین آسیایی تاریخ جام جهانی فوتبال شد!» واقعاً بهترین بازیکن آسیایی در تاریخ جام جهانی؟! خودمان هم باورمان می‌شود؟ وقتی خبرگزاری‌های معتبر چنین اخبار غیرواقعی را بدون نقد منتشر می‌کنند به آن رسمیت و اعتبار می‌بخشند.

اگر این موضوع فقط یک سرگرمی در روزهای قرنطینه بود می‌شد از کنار آن گذشت اما وقتی وارد تاریخ شود و در کل‌کل‌ها به عنوان سند آنقدر تکرار شود که دیگر کسی جرأت نقد کردن آن را نداشته باشد، مضحک و خطرناک است.

مدام یاد قصه مشهور هانس کریستین اندرسون می‌افتم که کودکی فریاد زد «پادشاه لخت است»! چرا عموم روزنامه‌نگاران و اهل خبر که می‌دانند این پادشاه‌های سایت AFC لباس تن‌شان نیست، نه فقط فریاد نمی‌زنند که خودشان هم هیزم روی آتش می‌گذارند که بروید رأی بدهید و پرچم ایران را بالا ببرید! با یک مُشت لایک و کلیک؟!

این همدستی در یک خطا و جعل تاریخ نیست یا تعصب آنقدر کورمان کرده است که یک دروغ خوشایند را از یک حقیقت تلخ بیشتر می‌پسندیم؟ چند روز بعد وقتی کارشناسان به بررسی عملکرد بازیکنان (بدون حب و بغض و مشت محکم و طبل شادانه) پرداختند نتایج وارونه شد و علیرضا بیرانوند در انتهای لیست قرار گرفت. از دید کارشناسان پارک جی سونگ، تیم کیهیل، سامی الجابر و کیسوکه هوندا اول تا چهارم شدند.

این نوشتار در پی نقد بیرانوند نیست که دروازه‌بان بسیار ممتاز و احتمالاً بهترین در آسیاست. در نکوهش اعتباربخشی و باور کردن سیرک AFC است. می‌خواهیم بهترین آسیا باشیم؟ در زمین فوتبال این را اثبات کنیم وگرنه اگر قرار به لایک و کلیک و لشکرکشی مجازی باشد چین و هند 20 برابر کشور ما جمعیت دارند و می‌توانند هر بازیکن درجه ده کشورشان را هم به عنوان بهترین بازیکن تاریخ جام جهانی انتخاب کنند. بالاتر از پله و مارادونا و مسی و رونالدو! ...

این اتفاق بیفتد به آنها نمی‌خندیم؟ ... شک نکنید که خیلی‌ها در همین آسیا به این افتخارات اینترنتی ما می‌خندند. اگر به غرور ملی اهمیت می‌دهیم، خودمان را اسباب ریشخند خلایق نکنیم.

منبع:عصرایران

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: دوره حضور گل زده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۵۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش سخت آرسنال برای حفظ یکی از بهترین استعدادهای آکادمی‌اش

آرسنال چالش بسیار سختی برای حفظ استعداد دانمارکی و 16 ساله خود که سابقه زدن 10 گل به نوجوانان لیورپول را در کارنامه خود داشته دارد.

طرفداری | آرسنال برای حفظ یکی از بزرگترین استعدادهای آکادمی خود، چیدو اوبی مارتین، با چالشی سخت مواجه است.

به گزارش تلگراف، چیدو اوبی مارتین، مهاجم ۱۶ ساله آکادمی آرسنال، به دلیل قوانین و مقررات پیچیده نقل و انتقالات انگلیس، در معرض جدایی از این باشگاه لندنی قرار دارد. او به دلیل سنش نمی‌تواند تا ماه نوامبر با آرسنال قرارداد حرفه‌ای امضا کند، در حالی که باشگاه‌های اروپایی در سایر لیگ‌ها می‌توانند هم پیشنهاد حضور به چنین بازیکنان بااستعدادی ارائه دهند و هم با او قرارداد امضا کنند. این موضوع باعث شده است که باشگاه‌های بزرگی همچون بایرن مونیخ به دنبال جذب این بازیکن با استعداد باشند.

عملکرد درخشان استعداد 16 ساله آرسنال

اوبی مارتین در بازی‌های اخیر آکادمی آرسنال عملکردی چشمگیر داشته و در مقابل تیم‌های زیر 18 سال نوریچ و لیورپول گل‌های زیادی به ثمر رسانده است. ستاره نوجوان آرسنال، در پیروزی 14-3 مقابل تیم جوانان لیورپول، 10 گل به ثمر رساند و هفته گذشته هم در پیروزی 9-0 آرسنال مقابل تیم نوجوانان نوریچ 7 گل زد. چنین بازیکن مستعد و بااستعدادی مطمئنا توجه دیگر تیم‌های سرشناس اروپایی همچون بایرن مونیخ را به خود جلب می‌کند.

طبق قوانین اتحادیه فوتبال انگلیس، بازیکنان نمی‌توانند تا قبل از 17 سالگی با باشگاه‌های انگلیسی قرارداد حرفه‌ای امضا کنند. این در حالی است که در سایر کشورهای اروپایی این سن 16 سال است. اوبی مارتین همچنین سابقه بازی در رده‌های پایه برای هر دو تیم ملی انگلستان و دانمارک را دارد و اخیراً در ترکیب تیم زیر ۱۷ سال دانمارک به میدان رفته است.

پیامدهای پسابرگزیت برای فوتبال انگلستان

پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، قوانین نقل و انتقالات بین آکادمی‌های باشگاه‌های انگلیسی و اروپایی پیچیده‌تر شده است. در حال حاضر، باشگاه‌های اروپایی می‌توانند با پرداخت غرامت‌های کمتری به فیفا، بازیکنان جوان با پاسپورت اتحادیه اروپا را جذب کنند. این موضوع، اوبی مارتین را به گزینه‌ای جذاب برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا به خصوص آلمان تبدیل می‌کند.

مزایای حضور بازیکن در اتحادیه اروپا

اوبی مارتین با داشتن پاسپورت دانمارکی، امکان انتقال به باشگاه‌های اتحادیه اروپا با مبلغ جبران خسارت کمتری (جبران خسارت فیفا) را دارد، در حالی که در صورت انتقال به تیمی در انگلستان، مشمول جریمه‌های سنگین‌تری خواهد شد. غرامت فیفا در مقایسه با تعرفه‌های تعیین‌شده توسط برنامه عملکرد بازیکن نخبه (EPPP) که بر نقل و انتقال بازیکنان بین آکادمی‌های باشگاه‌های انگلیسی حاکم است، روشی بسیار مقرون به صرفه‌تر به شمار می‌رود. غرامت فیفا به باشگاه اصلی در هر انتقال بازیکن تا پایان فصل 23 سالگی او پرداخت می‌شود. محاسبه هزینه انتقال از باشگاهی مانند آرسنال به رتبه‌بندی دسته‌بندی باشگاهی که اوبی مارتین به آن منتقل می‌شود و تعداد سال‌هایی که پس از 12 سالگی در آرسنال بازی کرده است، بستگی دارد.

تلاش آرسنال برای حفظ اوبی مارتین

با وجود چالش‌های پیش‌رو، آرسنال برای حفظ اوبی مارتین در حال تلاش است. این باشگاه در حال مذاکره با نمایندگان این بازیکن جوان است و می‌خواهد او را در تیم خود نگه دارد. اوبی مارتین اخیراً با گروه پروژه الیت، که به خاطر تسهیل فرایند نقل و انتقالات برای بازیکنان همانند انتقال جیدون سانچو به دورتموند شناخته می‌شود، قرارداد امضا کرده است. الیت همچنین نماینده برخی از بازیکنان تیم اصلی آرسنال مانند بوکایو ساکا و ادی انکتیا است و این موضوع می‌تواند بر تصمیم او برای آینده‌اش تأثیر بگذارد.

گفتنی است آرسنال هنوز در مورد این گزارش و علاقه بایرن مونیخ به چیدو اوبی مارتین اظهارنظری نکرده است.

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • فراتر از یک وینگ‌‌ بک همچون الخاندرو گریمالدو در بایرلورکوزن
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا/عراق با بازیکن مس رفسنجان به المپیک رسید
  • چالش سخت آرسنال برای حفظ یکی از بهترین استعدادهای آکادمی‌اش
  • حضور پالمر، هاورتس و برونو فرناندز در جمع نامزدهای بهترین بازیکن آوریل لیگ برتر
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها
  • متس هوملس بهترین بازیکن دیدار دورتموند و پاری سن ژرمن
  • هری کین یک تنه بیشتر از مهاجمان تاتنهام گل زده است!
  • معرفی نامزدهای کسب جوایز بهترین‌های فوتبال فرانسه در سال ۲۰۲۴
  • خون در چشمان بلینگام: انتقام با پیراهن پادشاه!
  • خرید بازیکن آمریکایی توسط باشگاه ایرانی