Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدیری ابیانه،مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام با اشاره به اینکه هنوز خرید کالای خارجی نشانه نوعی تشخص اجتماعی است و مردم تعصبی ندارند، گفت: دولت‌ها برای رهایی از اقتصاد نفتی گامی برنداشتند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، مدتی است که در محافل اقتصادی و سیاسی کشور بر«اقتصاد بدون اتکا به نفت» تأکید ویژه‌ای می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وابستگی کشور به اقتصاد نفتی از دیدگاه رهبری عامل مهم بروز مشکلات و چالش‌های ساختار اقتصاد کشور است. همان‌طوری که رهبری اشاره کردند اتکای اقتصاد کشور به درآمد ارزی حاصل از صدور نفت خام، اتکا به توان داخلی طی سال‌های مختلف را کاهش داده است.
برای کاهش اتکای به نفت، سیاست‌های اقتصادی باید به سمت سیاست‌های تولید داخلی سوق پیدا کند. تولید باکیفیت و ارزان باعث می‌شود مردم از تولید داخلی استفاده کنند و صادرات کالاها به بخش‌های خصوصی در کشورهای مختلف افزایش یابد.
از همین رو دکتر محمدحسن قدیری ابیانه، مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به کاهش قیمت امروز نفت در دنیا، اظهار داشت: کاهش قیمت نفت دلایل بسیاری دارد که شاید مهم ترین دلیل امروز آن بحث ویروس کرونا باشد.
وی ادامه داد: امروز بحران کرونا در دنیا روزهای سختی را پشت سر می گذارد و تاثیر بسزایی بر اقتصاد دنیا داشته است که همین مسئله باعث تعطیلی صنعت و تجارت شده است.
قدیری ابیانه با اشاره به اینکه به‌هرحال یکی از دلایل کاهش شدید قیمت نفت این مسئله است، گفت: بحران کرونا باعث تعطیلی صنعت، تجارت و تولید شده است که نتیجه این تعطیلی هم کاهش مصرف نفت است و این کاهش مصرف نفت هم موجب کاهش چشمگیر قیمت نفت در دنیا شده است.
وی اضافه کرد: البته همانطور که این کاهش قیمت نفت برای کشورهایی مانند ایران، عربستان و.... که تولید کننده نفت هستند آسیب می رساند اما برای برخی کشورها مانند چین، هند و... که مصرف کننده نفت هستند بسیار موقعیت مناسب برای خرید نفت است.
سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا با اشاره به دلیل دیگر کاهش قیمت نفت، خاطرنشان کرد: وابستگی حکومت آل سعود به آمریکا و تولید نفت بر اساس معیارهای تعیین شده توسط آمریکا در عربستان از دیگر دلایل کاهش قیمت نفت می تواند باشد.
وی ابراز داشت: این روزها کرونا همه را خانه نشین کرده و بیشتر مردم در قرنطینه خانگی هستند که موجب کاهش قدرت خرید مردم و در نهایت هم تعطیلی کارخانجات به دلیل از دست رفتن بازار مصرف خواهد شد.
قدیری ابیانه با اشاره به تاکیدات چندساله رهبر معظم انقلاب در خصوص رهایی اقتصاد از وابستگی به درآمد نفت، عنوان کرد: سال‌هاست مقام معظم رهبری می‌فرمایند که باید کاری کنیم که اقتصاد کشور از وابستگی به درآمد نفت رهایی پیدا کند و اگر خواستیم در چاه‌های نفت را ببندیم اقتصاد کشور از این بابت لطمه نخورد.
وی اضافه کرد: به دلیل آسان بدست آمدن درآمد نفتی، دولت ها هیچ همتی برای کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت انجام نداده اند.
مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام با اشاره به راه های رهایی از اقتصاد وابسته به نفت، افزود: رونق کار و تولید و پرهیز از اسراف و هزینه های غیرضروری از راه های این مسئله است.
وی بیان داشت: مردم باید خرید کالای داخلی و تولید داخل می توانند به اقتصاد کشور کمک کنند اما هنوز متاسفانه استفاده ازکالای خارجی نوعی تشخص اجتماعی است و هنوز مردم تعصبی نسبت به استفاده کالای داخلی ندارند.
قدیر ابیانه ادامه داد: البته باید به این نکته هم اشاره کرد که تولید کنندگان هم باید با تولید جنس باکیفیت و ارزان قیمت در این مسیر گام بردارند تا همه در کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت سهیم باشیم.
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کاهش قیمت نفت قدیری ابیانه اقتصاد کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۵۹۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد آلمان شگفتی آفرید

یک نظرسنجی نشان داد که بخش خصوصی آلمان در ماه آوریل به طور غیرمنتظره‌ای به رشد بازگشت که ناشی از افزایش قابل‌توجه فعالیت در بخش خدمات این کشور بود.

به گزارش ایسنا، شاخص مدیران خرید ترکیبی آلمانی که توسط S&P Global گردآوری شده است، در این ماه از ۴۷.۷ در ماه مارس به ۵۰.۵ افزایش یافت. این بالاتر از پیش‌بینی نظرسنجی رویترز از ۴۸.۵ و اولین قرائت بالای ۵۰ بود که نشان‌دهنده رشد در ۱۰ ماه آینده است. شاخص مدیران خرید ترکیبی، بخش‌های خدمات و تولیدی را که مجموعاً بیش از دو سوم اقتصاد آلمان را تشکیل می‌دهند، ردیابی می‌کند.

کارشناسان اظهار کردند که با توجه به آمار شاخص مدیران خرید، تخمین می‌زنیم که تولید ناخالص داخلی ممکن است پس از رشد تخمینی ۰.۱ درصدی در سه ماهه اول، در سه ماهه دوم ۰.۲ درصد افزایش یابد.

سیروس د لا روبیا، اقتصاددان ارشد بانک تجاری هامبورگ گفت شاخص بخش خدمات در این ماه از ۵۰.۱ در ماه مارس به ۵۳.۳ رسید که بالاترین میزان در ۱۰ ماه گذشته و بالاتر از پیش بینی ۵۰.۵ بود. د لا روبیا گفت بخش خدمات ممکن است به عنوان یک کاتالیزور برای اقتصاد کلی عمل کند.

این نظرسنجی نشان داد اگرچه تولید همچنان در انقباض باقی مانده است، اما میزان کاهش تولید کارخانه نزولی شده و اعتماد تولیدکنندگان کالا به بالاترین حد خود در یک سال گذشته رسیده است. شاخص مدیران خرید تولیدی از ۴۱.۹ در ماه قبل به ۴۲.۲ افزایش یافت، اگرچه این شاخص کمتر از پیش بینی ۴۲.۸ در نظرسنجی رویترز بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای
  • اقتصاد آلمان شگفتی آفرید
  • جهانگیری: از نظر توسعه و اقتصاد، نصف ترکیه و عربستان شده‌ایم
  • تا وقتی جت هست چرا ماشین خارجی؟ / وضعیت بازار خودرو عجیب شد
  • دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد
  • رشد ۸.۶ درصدی تخلیه و بارگیری کالای کانتینری