Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- آذر مهدوان: همه کشورها حتی کشورهای ابرقدرت و اقتصاد اولی در مقابل ویروس کرونا سر خم کرده‌اند و به‌ناچار در حال ‏دست‌وپنجه نرم کردن با مشکلات ناشی از آن هستند.

به‌عنوان‌مثال کشوری مانند ایتالیا که به‌عنوان اقتصاد ‏اول اتحادیه اروپا بود بیشترین آمار مرگ و مبتلایان را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی کشوری مانند ‏آمریکا که ادعای ابرقدرت بودن را می‌کند با تمام تدابیری که اتخاذ کرده بازهم نمی‌تواند شیوع این ویروس را ‏کنترل کند؛ نکته جالب‌توجه این است که در این برهه هم این کشور سیاسی بازی را کنار نمی‌گذارد و تلاش ‏می‌کند با استفاده از اصطلاح ویروس چینی کشور چین را مقصر معرفی کرده و یک شرایط ضد چینی در ‏جامعه جهانی ایجاد کند.

در همین خصوص دکتر «لونت سومر» عضو هیئت‌علمی دانشگاه «ایستینیه» استانبول در گفتگو با خبرنگار ‏مهر عنوان کرد که دنیا با یک جنگ بیولوژیکی روبرو است که  به‌زودی تبدیل به یک تنش سیاسی جدید ‏خواهد شد. رفتار مقامات آمریکا در مقابل چین از سیاست داخلی این کشور نشأت می‌گیرد و این رفتار را می‌توان به‌عنوان ‏گام مهم دولت آمریکا برای جبران خسارت این بحران بعد از کرونا تحلیل کرد. ‏

وی در ادامه گفت: عنوان ویروس چینی با هر اهداف سیاسی که باشد باز نمی‌تواند برای آمریکا نتیجه‌ای ‏داشته باشد. دولت‌ها هرچقدر هم بخواهند یکدیگر را دراین‌باره مقصر جلوه دهند نمی‌توانند مشکلی را حل ‏کنند. حمایت متقابل دولت‌ها از و اتخاذ سیاستی که بتواند اقتصاد جهان را نجات دهد منطقی‌ترین راه‌حل ‏است.  ‏

سومربا اشاره به  شرایط جهانی‌شدن اظهار داشت: با آغاز انتخابات ۲۰۱۶ در آمریکا و روی کار آمدن ترامپ ‏جهانی‌شدن وارد یک‌روند معکوس شد. سپس مسأله برگزیت در اتحادیه اروپا و همچنین جنگ تجاری نشان ‏داد که در اصل وارد شرایط جدیدی از جهانی‌شدن شده‌ایم. کوید- ۱۹ هم موجب شد روابط میان کشورها شکسته ‏شود. حتی برخی کشورها مانند روسیه، ارمنستان، بلاروس، قرقیزستان شروع به منع صادرات و وارداتشان ‏بخصوص در حوزه دارو و مواد غذایی کردند.‏

وی همچنین با اشاره رویدادهای احتمالی دوران پساکرونا اظهار داشت: در این میان صنعت توریست بیشترین ‏ضرر را از پیدا شدن سروکله کوید-۱۹ متحمل شده است. تا جایی که «کریستینا جورجیوا» رئیس صندوق ‏بین‌المللی پول در سخنانی عنوان کرد اقتصاد جهانی وارد دوره‌ای شده است که مشابه آن را یک‌بار در ‏سال ۱۹۲۹ تجربه کرده بودیم. به‌زودی اسپانیا و ایتالیا هم در روابطشان با اتحادیه اروپا را مورد بازنگری قرار ‏خواهند داد، که این ممکن است پایانی بر روابطشان با اتحادیه اروپا باشد. به‌احتمال‌زیاد آمریکا هم انتخابات ‏ریاست جمهوری را به تعویق خواهد انداخت.

وی افزود: در دوران کرونا و پساکرونایی کشورها منزوی‌تر اما در تأمین ‏مصارف و تولید خود تعادل ایجاد خواهند کرد. همچنین ما در سال‌های اخیر شاهد تنش‌ها و اختلاف‌نظرهای ‏بسیاری میان دولت‌ها هستیم. برای مثال در سال‌های اخیر آمریکا در زمینه‎های اقتصادی علیه اتحادیه اروپا، ‏چین و کشورهای خاورمیانه جنگ آغاز کرده است و حالا در چنین موقعیت حساسی چنین ویروسی که ‏می‌تواند بسط دهنده این تنش‌ها باشد دولت‌ها را درگیر کرده است.‏

وی در ادامه تأکید کرد: وجود رویدادهایی که همانند یک بازی شطرنج در دریای مدیترانه رخ می‌دهد، بحرانی ‏که در سوریه پایان نمی‌یابد و اختلاف‌نظرهای موجود میان دولت‌ها، نشان می‌دهد که این ویروس زمانی ‏پیداشده است که هیچ دولتی آمادگی مقابله با آن را نداشته است. مطمئناً بسیاری از کشورها به صندوق ‏بین‌المللی پول درخواست کمک خواهند داشت. اگر کشورها بتوانند با به‌کارگیری منابع داخلی (در صورت ‏وجود) و پویایی، راه‌حلی جایگزین پیدا کنند، ممکن است توازن سیاسی نیز دستخوش تغییراتی شود. این ‏بحران هم در آینده اتحادیه اروپا هم در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و هم در کشورهای آفریقایی ‏تغییرات و نتایج مهمی خواهد داشت.‏

سومر در پایان به تأثیر ویروس کرونا در اقتصاد دولت‌ها گفت: در وضعیت کنونی وارد یک رکود اقتصادی ‏شده‌ایم یعنی حداقل می‌توان از انقباض ۵ درصد صحبت کرد. می‌توان گفت مهم‌ترین بحران تاریخی در ‏اقتصاد جهانی را تجربه خواهیم کرد که برای اتحادیه اروپا و آمریکا سخت‌تر هم خواهد بود. کاهش قیمت ‏نفت به دلیل کاهش تولید و عرضه به شرایط عادی بازنخواهد گشت و از طرفی هم در پس کاهش تولید ‏تقاضای نفتی کشورها نیز کاهش خواهد یافت و این برای کشورهای تولیدکننده نفت رویداد خوبی نیست. ‏تخصیص وام برای تولیدکنندگان وارد مشکلات بسیاری خواهد شد. شرکت‌هایی که به علت وام بدهکار ‏هستند توانای پرداخت بدهی‌شان را نخواهند داشت.

کد خبر 4904773

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا نظم پساکرونا ویروس کرونا ایالات متحده آمریکا عراق رژیم صهیونیستی عربستان سعودی دونالد ترامپ روسیه سوریه ترکیه شیوع کرونا فلسطین لیبی مصطفی الکاظمی سازمان بهداشت جهانی اتحادیه اروپا جهانی شدن دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۱۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، همکاری بین المللی، رشد و توسعه و انرژی سه محوری است که در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در داووس که امروز در ریاض، پایتخت عربستان سعودی و برای اولین بار در خارج از شهر داووس سوئیس افتتاح شد، مورد توجه قرار خواهد گرفت.

این مجمع با شعار «همکاری بین المللی، رشد و انرژی برای توسعه» و با حضور بیش از هزار نفر از جمله سران کشورها، مقامات ارشد و کارشناسان بین المللی از بخش‌های دولتی و خصوصی به مدت دو روز ادامه دارد. برای بحث در مورد مسائل و تحولات مختلف اقتصادی جهانی.

این نشست فرصتی برای تصمیم گیرندگان از سراسر جهان است تا زمینه‌های مشترکی برای ایجاد تأثیرات مثبت جهانی پیدا کنند.

گفتنی است، با وجود اینکه داووس سالی یک بار برگزار می‌شود اما تأثیر آن بر اقتصاد جهانی قابل توجه است، زیرا مهم‌ترین مسائل جهان را برجسته می‌کند، هدف آن یافتن راه حل برای مسائل مطرح شده و دستیابی به ثبات سیاسی و اقتصادی در جهان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند