Web Analytics Made Easy - Statcounter

زیردریایی‌ها یکی از انواع تسلیحات و تجهیزاتی هستند که در کنار ناوشکن ها، ناوچه‌ها و قایق‌ها و سایر تجهیزات و تسلیحات یکی از مولفه‌های قدرت هستند؛ زیردریایی‌ها به قدری اهمیت دارند که روزی تعداد آنها در ارتش  یک کشور مولفه مهمی در قدرت محسوب می‌شد؛ یعنی هر چه یک کشور تعداد زیردریایی بیشتری داشت قدرتمندتر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیردریایی‌ها در دنیا از چند نوع پیشرانه استفاده می‌کنند، پیشرانه دیزلی الکتریکی متعارف‌ترین نوع پیشرانه مورد استفاده در زیردریایی‌های گوناگون است. اما چند سالی است که با توسعه استفاده از انرژی هسته‌ای در زمینه‌های گوناگون استفاده از این انرژی هم در دستور کار نیروهای نظامی جهان قرار گرفته است. اما در اینجا ابتدا باید تفاوت بین زیردریایی‌های هسته‌ای و دیزل الکتریک را بیان کنیم.

تفاوت زیردریایی‌های دیزل - الکتریک با هسته‌ای

زیردریایی‌هایی با موتور دیزل الکتریک متعارف‌ترین نوع زیردریایی در دنیا هستند. در این نوع زیردریایی‌ها انرژی حاصل از سوختن گازوئیل در موتور پره‌های موتور زیردریایی را به حرکت در می‌آورد و سپس زیردریایی به مسیر خود در دریا ادامه می‌دهد. اما در زیردریایی‌های هسته ای، با تولید الکتریسیته موتورهای الکتریکی متصل به شاخه پروانه را متکی می‌کنند یا به گرمای راکتور متکی هستند تا بخارهایی را تولید کنند که توربین‌های بخار را هدایت می‌کنند. راکتورهای مورد استفاده در زیردریایی‌ها معمولاً از سوخت بسیار غنی شده (اغلب بیشتر از ۲۰ درصد) استفاده می‌کنند تا بتوانند مقدار زیادی نیرو را از یک راکتور کوچک‌تر تحویل بگیرند و مدت زمان بیشتری بین سوخت گیری‌ها کار کنند - که به دلیل قرار گرفتن راکتور در زیر فشار فشار زیردریایی دشوار است.

راکتور هسته‌ای در زیردریایی‌ها همچنین انرژی لازم را برای زیر سیستم‌های دیگر زیردریایی از قبیل حفظ کیفیت هوا، تولید آب شیرین با تقطیر آب نمک از اقیانوس، تنظیم دما و ... فراهم می‌کند. تمام راکتورهای هسته‌ای دریایی که در حال استفاده هستند با ژنراتورهای دیزلی به صورت مشترک اداره می‌شوند. این موتورها قادر به تامین انرژی الکتریکی اضطراری برای از بین بردن حرارت پوسیدگی راکتور و همچنین توان الکتریکی کافی برای تأمین مکانیزم پیشران اضطراری هستند. زیردریایی‌ها با سوخت هسته‌ای ممکن است تا ۳۰ سال به طور مداوم کار کنند. تنها منبعی که زمان زیر آب را محدود می‌کند، تامین مواد غذایی برای خدمه و نگهداری کشتی است.

ضعف فناوری خفا در زیر دریایی‌های هسته‌ای، نیاز به خنک کردن راکتور حتی در هنگام حرکت نکردن زیر دریایی است. حدود ۷۰ درصد گرمای خروجی راکتور درون آب دریا تخلیه می‌شود. این یک "بیداری حرارتی" را به وجود می‌آورد، یک ستون آب گرم با چگالی کمتر که به سطح دریا صعود می‌کند و «اسکار حرارتی» ایجاد می‌کند که توسط سیستم‌های تصویربرداری حرارتی قابل مشاهده است، به عنوان مثال، مشکل دیگر این است که راکتور همیشه در حال کار بوده و صدا تولید می‌کند که می‌توان آن را در SONAR شنید و پمپ راکتور (که برای گردش مایع خنک کننده راکتور استفاده می‌شود) بر خلاف یک زیردریایی معمولی نیز ایجاد سر و صدا می‌کند.

انرژی صلح آمیز هسته‌ای پیشران نخستین زیردریایی هسته ارتش

در کشورمان از سال ۸۵ به بعد، دانشمندان ایرانی موفق به تولید چرخه کامل سوخت هسته‌ای در مقیاس آزمایشگاهی شدند و ایران به کشورهای عضو باشگاه اتمی پیوست. دشمن هم که از سال‌ها قبل تلاش داشت تا ایران از دستیابی به فناوری هسته‌ای محروم کند از همان موقع که ایران موفق به تولید چرخه کامل سوخت هسته‌ای شد کارشکنی‌های خود را آغاز کرده و ادامه داد.

سازمان انرژی هسته‌ای ایران از همان ابتدای دسترسی به این چرخه با تکیه بر فتوای رهبر انقلاب بر استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای تاکید داشت. همچنین روسای جمهور و مقامات بلندپایه کشورمان نیز بر همین فتوای رهبر انقلاب تاکید داشتند.

ایران در عرصه‌هایی همچون پزشکی هسته‌ای با تولید رادیو داروها نیز اقدامی دیگر در این مسیر انجام داده و بسیاری از بیماری‌ها را از این طریق درمان کرده است. به نظر می‌رسد ایران در سایر زمینه‌ها هم از این فناوری و حق مسلم خود استفاده کند.

ایران سال هاست که وارد عرصه ساخت تجهیزات و تسلیحات دریایی نظیر ناوشکن‌ها، ناوچه‌ها، قایق‌های تندرو و زیردریایی‌ها شده است. در عرصه ساخت زیردریایی ایران به دانش ساخت زیردریایی‌های کلاس سبک، نیمه سنگین و سنگین دست پیداکرده است. در عرصه ساخت زیردریایی، ایران زیردریایی‌های کلاس غدیر، کلاس فاتح و کلاس نهنگ را ساخته و زیردریایی‌های کیلوکلاس را به طور کاملا بومی اورهال و بازآماد می‌کند.

با توجه به موقعیت منطقه‌ای ایران و قرارگرفتن در جوار خلیج فارس و دریای خزر بهتر است ایران با استفاده از دانش ساخت زیردریایی به سوی ساخت زیردریایی با پیشران هسته‌ای حرکت کرده، چراکه ‌بهتر است ایران با استفاده از دانش و تجربه ساخت زیردریایی هم پیش برود.

در همین رابطه نیز امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به لزوم استفاده از دانش صلح آمیز گفت که اتفاقا جمهوری اسلامی ایران بسیار به موضوع انرژی صلح‌آمیز نیازمند است، چرا که تهدیدات بسیاری در پیرامون کشورمان وجود دارد، امروز اگر شاهد حضور ناو هواپیمابر آمریکایی در منطقه هستیم، باید بدانیم که رانش یا همان سوخت آن هسته‌ای است و این موضوع باعث می‌شود تا ۶ ماه در دریا بماند که اگر غیر از این بود باید بعد مدت کوتاهی برای سوخت‌گیری به بندر مراجعه کند و سپس باز گردد.  

او با اشاره به این که پیشران هسته‌ای باعث شده تا یک شناور سنگین با استعداد تجهیزاتی فراوان در دریا حضور طولانی داشته باشد، ادامه داد که چه کسی می‌تواند ما را منع کند تا از این توانمندی برخوردار نباشیم تا از امنیت خود دفاع کرده و صلح را برقرار کنیم. اگر جمهوری اسلامی ایران به این فکر نباشد که از زیردریایی با رانش هسته‌ای استفاده کند، غفلت کرده، پس ما به این فکر هستیم و در ساخت زیردریایی‌های بزرگ‌تر از فاتح این قابلیت در وزارت دفاع به صورت بومی وجود دارد و قطعا برنامه توسعه رانش زیردریایی در دستور کار نیروی دریایی قرار دارد.

۲۷۲۷

کد خبر 1378917

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: زیردریایی هسته ای زیردریایی ها ساخت زیردریایی هسته ای هسته ای صلح آمیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۲۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژگی‌های «عملیات وعده صادق» چه بود؟

تابناک _ سردار سرتیپ پاسدار رمضان شریف در آیین گرامیداشت هفته عقیدتی- سیاسی در سپاه و بسیج اظهار کرد: ۴۵ سالی است که در کشور موضوع فلسطین به عنوان مسئله‌ای اصلی مطرح است و دومین راهپیمایی بزرگ ما در کشور نیز راهپیمایی روز قدس بوده است. نزدیک به ۸۰ سال از اشغال فلسطین توسط اسرائیل می‌گذرد و آمریکا و اذنابش حامی این رژیم بوده و هستند.

وی با بیان این‌که «عملیات طوفان الاقصی در سال گذشته، حمایت از فلسطین را قوت بخشید»، افزود: این عملیات پر قدرت علیه رژیم صهیونیستی انجام شد که در گذشته مدعی شده و بارها اعلام کرده بود، قلعه‌ای امن در منطقه هستیم و اگر همه ارتش‌های کشورهای عربی همزمان به ما حمله کنند، پیروز میدان خواهیم بود.

وی با بیان این‌که «صهیونیست‌ها لحظه‌ای از تقویت بنیه نظامی، امنیتی و دفاعی خود غافل نمی‌شوند»، اظهار کرد: با این وجود، نزدیک ۷ ماه است که صهیونیست‌ها در همین غزه ماندند و به هیچکدام از اهدافی که اعلام‌کرده بودند، نرسیدند. رژیم صهیونیستی در میدان مصاف با غزه بدون پدافند و با انجام هزاران بمباران، راه به جایی نبرده است.

سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه با اشاره به تبعات عملیات طوفان الاقصی برای رژیم صهیونیستی گفت: با این عملیات، هیمنه رژیم صهیونیستی در حوزه عملیاتی، نظامی و دفاعی بهم ریخت، همچنین موج حمایت جهانی از فلسطینیان و انزجار از این رژیم رقم خورد.

وی با اشاره به قدرت نظامی کشور با توجه به رقم زدن عملیات وعده صادق اظهار کرد: بعد از دفاع مقدس، لحظه‌ای برای توانمند شدن کشور تحت تدابیر رهبر انقلاب را از دست ندادیم. دفاع مقدس، تهدیدی بود که به فرصتی استثنایی تبدیل شد. در عملیات تنبیهی وعده صادق ۱۰ کشور در حوزه پدافندی به رژیم صهیونیستی کمک کردند و در پس این عملیات، پیروزی کشورمان بر سیستم پدافندی کشورهای مطرحی رقم خورد همان‌هایی که به حمایت رژیم صهیونیستی آمده بود. هیچ کشوری نمی‌خواست ما در این اتفاق موفق شویم، اما خداوند خواست و این اتفاق و عملیات مبارک رقم بخورد و شاهد حمایت جانانه از مردم ایران بودیم. همه مردم از این اقدام ملی حمایت کردند و خداوند نیز برکت داد. بعد از گذشت بیش از ۵۰ سال، کشور شیعیان و اهل بیت (ع) سیلی محکمی به رژیم صهیونیستی زد که آن‌ها باورشان نمی‌شد.

وی با تاکید بر این‌که «با قاطعیت می‌گویم امروز به برکت دفاع مقدس، جانفشانی‌های نیروهای مسلح و تدابیر رهبر معظم انقلاب، کشور امنی داریم از این لحاظ که هیچکس جرات حمله به کشورمان را ندارد.» افزود: امروز دست ما پر است و دشمن هم این نکته را می‌داند. عملیات وعده صادق با سلاح‌های تولید داخل صورت گرفت، عملیات وعده صادق، رزمایش نبود بلکه صحنه عملیات واقعی بود. عظمت این اقدام به صورتی بود که آن‌ها باید مدت ها عطش داشته باشند که این حمله چگونه بوده است. این عملیات نظامی، اقدامی غافلگیرکننده نبود و زمانی که اولین پهپاد پرتاب شد آن‌ها منتظر بودند.

شریف با اشاره به این‌که « ۱۰ کشور در حوزه پدافندی به این رژیم کمک کردند»، افزود: در پس این عملیات، پیروزی کشورمان بر سیستم پدافندی کشورهای مطرحی رقم خورد همان‌هایی که به حمایت رژیم صهیونیستی آمده بود. هیچ کشوری نمی‌خواست ما در این اتفاق موفق شویم، اما خداوند خواست و این اتفاق و عملیات مبارک رقم بخورد و شاهد حمایت جانانه از مردم ایران بودیم. همه مردم از این اقدام ملی حمایت کردند و خداوند نیز برکت داد. عملیات وعده صادق باردیگر به شیعیان و ملت ایران ابهت و برتری بخشید و دل تمام شیعیان و ازادیخواهان دنیا را شاد کرد. امروز دست ما پر است و دشمن هم این نکته را می‌داند؛ خداوند را برای عظمتی که برای ملت ایران افرید شاکریم.

وی با بیان این‌که «مردم ایران بسیار هوشمندانه خادم را از خائن تشخیص می‌دهند و موقعیت‌شناس هستند»، گفت: امیدواریم بتوانیم فدای این مردم شویم و خدمتی صادقانه به آن‌ها داشته باشیم.

دیگر خبرها

  • ویژگی‌های «عملیات وعده صادق» چه بود؟
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • شهرکرد به عنوان بام ایران معرفی شود
  • اولین زیردریایی نظامی ساخت چین تحویل پاکستان شد
  • کرونوس؛ نخستین زیردریایی رادارگریز جهان با قابلیت چرخش 180 درجه در سرعت کامل(+فیلم و عکس)
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!