Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@19:36:27 GMT

کار بازسازی و مرمت کاروانسرای دودهک دلیجان پایان یافت

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۲۷۰۷

کار بازسازی و مرمت کاروانسرای دودهک دلیجان پایان یافت

« علی مشهدی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بازسازی و تجهیز این اثر باستانی با سرمایه‌گذاری و دریافت تسهیلات به مبلغ ۵۰ میلیارد ریال زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد.
وی بیان کرد: این مبلغ برای اجرای طرح‌های مرمتی و بازسازی، کف سازی محوطه خارجی بنا، دیوارهای اصلی پی بندی و استحکام بخشی و محوطه سازی ضلع شمالی کاروانسرا هزینه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دلیجان ادامه داد: کاروانسرای دودهک به عنوان مجتمع تاریخی گردشگری با محوریت اسکان در فضای سنتی در مرحله تجهیز است و پس از پایان بیماری کرونا در آیین رسمی بهره‌برداری می‌شود.
مشهدی اظهار داشت: این کاروانسرای تاریخی متعلق به دوران صفویه است و بر اساس سیاست‌های میراث فرهنگی در سال ۱۳۹۶ به شکل اجاره بلند مدت با هدف احیای این اثرباستانی، ایجاد اشتغال و درآمد پایدار واگذار شد.

وی گفت: ۱۷ اتاق اقامتی با ظرفیت ۷۰ نفر، ۲ تالار پذیرایی، یک رستوران سنتی و کافه و حمل و نقل با کالسکه در این کاروان‌سرا پیش بینی شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دلیجان یادآور شد: ۲۰ اشتغال مستقیم و ۵۰ اشتغال غیر مستقیم در این طرح ایجاد شده که با بهره‌برداری کامل از آن ۴۰ شغل مستقیم و ۱۲۰ شغل غیر مستقیم فراهم می‌شود.
وی افزود: بهره‌برداری کامل از این طرح، اشتغال پایدار در روستای دودهک ایجاد می‌کند که باعث توانمندسازی جامعه محلی می شود.
مشهدی گفت: کاروانسرای دودهک در مجاورت ساحل شرقی رودخانه قمرود و در مسر جاده قم - دلیجان قرار دارد و  این بنای تاریخی دوران صفویه در سال ۱۳۷۷ با شماره ۱۹۸۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

مساحت مجموع این کاروانسرا ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع است که یک‌هزار و ۳۰۰ متر مربع آن را عرصه و یک‌هزار و ۵۰۰ مترمربع را اعیان تشکیل می‌دهد.
کاروانسرا و پل دودهک، مجموعه بازار نراق، امامزاده سلیمان، امامزاده یحیی، امامزاده بی بی زبیده خاتون، غار نخجیر، قلعه و غار کهک، بادگیرها و آب انبارها و منازل تاریخی نراق از جمله جاذبه های گردشگری شهرستان دلیجان به شمار می روند.

برچسب‌ها استان مرکزی دلیجان مرمت میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان مرکزی دلیجان مرمت میراث فرهنگی استان مرکزی دلیجان مرمت میراث فرهنگی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۲۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۸ دستگاه ماینر غیرمجاز در روستای دودهک دلیجان

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود محمودی گفت: در پی احتمال استفاده از دستگاه ماینر در یک واحد مسکونی در روستای دودهک دلیجان، ماموران انتظامی در منطقه حضور یافتند.

وی ادامه داد: پس از بازرسی هشت دستگاه ماینر (مبدل ارز دیجیتال) کشف شد که در این زمینه پرونده تشکیل و در مراجع قضایی در حال رسیدگی است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی افزود: جمع آوری ماینرهای غیرمجاز در دستور کار جدی قرار دارد و مردم در صورت مشاهده و آگاهی از فعالیت ماینرهای غیرمجاز می‌توانند مراتب را از طریق سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۲۱و سامانه تلفنی ۱۲۱ و یا ۰۹۰۱۸۰۷۱۸۰۰ اعلام کنند و ضمن رعایت سطح محرمانگی، از پاداش‌های مربوطه بهره‌مند شوند.

محمودی تاکید کرد: استفاده غیرمجاز از شبکه برق برای استخراج رمز ارزها باعث اختلال در تامین برق‌رسانی به مشترکان و خسارت به لوازم برقی می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: ۱۷ هزار دستگاه ماینر تاکنون در استان شناسایی و جمع آوری شده است که بار مصرفی آنها معادل ۴۸ مگاوات به میزان پنج درصد پیک بار مصرفی و معادل برق مصرفی سه شهر تفرش، آشتیان و کمیجان بوده است

کد خبر 6093119

دیگر خبرها

  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • کشف ۸ دستگاه ماینر غیرمجاز در روستای دودهک دلیجان
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان