Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@19:53:25 GMT

زگیل تناسلی چیست و چگونه درمان می شود ؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۵۳۸۲

زگیل تناسلی چیست و چگونه درمان می شود ؟

زگیل تناسلی بیماری شایعی است که متاسفانه درصد بالایی از افراد در اوایل بیماری از مراجعه به پزشک و شروع درمان خودداری می‌کنند. یکی از دلایل بسیار مهم آن نوع و محل شیوع بیماری است که باعث می‌شود افراد از صحبت کردن در باره آن خجالت‌زده شوند. اگر شما هم جزء این افراد هستید یا به طور کلی کنجکاو هستید که اطلاعات جامع در مورد این بیماری داشته باشید، این مطلب را از دست ندهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهایت شما در مورد اینکه زگیل تناسلی چیست و چگونه انتشار پیدا می کند اطلاعات کافی کسب خواهید کرد. سپس روش‌های پیشگیری و درمان را آموزش خواهیم داد. با ما همرا باشید.

زگیل تناسلی چیست

زگیل تناسلی یک بیماری جنسی است که بر اثر تماس جنسی یا توسط وسایل آلوده منتقل می‌شود. اگر شخصی به این بیماری مبتلا باشد، به طور قطع آن را به شریک جنسی خود منتقل خواهد کرد. زگیل تناسلی به شکل زائده‌های پوستی در ناحیه تناسلی، کشاله ران و اطراف مقعد به وجود می‌آید. عامل ایجاد این بیماری ویروس پاپیلومای انسانی یا (HPV) است. این ویروس به خصوص برای خانم‌ها خطرناک است چون در برخی موارد می‌تواند به زگیل تناسلی یا سرطان دهانه رحم منجر شود.

زگیل‌های تناسلی همیشه با چشم قابل رویت نیستند. آنها ممکن است بسیار کوچک بوده و گاه به رنگ خود پوست باشند و به همین دلیل به راحتی دیده نشوند. زگیل تناسلی ممکن است به صورت تک و یا خوشه‌ای باشد. در حالی که شما ممکن است حتی از وجود زگیل تناسلی در بدن خود آگاه نباشید، شاید با علائمی همچون خارش، خونریزی، سوزش و ترشحات ناحیه تناسلی مواجه شوید. اگر زگیل تناسلی پخش شود و ناحیه بزرگی را در بر بگیرد، ممکن است درد زیادی نیز داشته باشد.

چه افرادی به زگیل تناسلی مبتلا می شوند؟

هر فردی که رابطه جنسی دارد می‌تواند از شریک جنسی خود که مبتلا به زگیل تناسلی است، این بیماری را بگیرد. اما افراد زیر 30 سال، افراد سیگاری، افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، افرادی که سابقه کودک آزاری از طریق جنسی داشته اند و فرزندان مادرانی که در هنگام زایمان به ویروس HPV مبتلا بوده‌اند بیش از دیگران ممکن است به زگیل تناسلی مبتلا شوند.

راه های پیشگیری

برای پیشگیری از زگیل تناسلی واکسن HVP تجویز می‌شود که باید یک سال پیش از ازدواج یا قبل از اولین تماس جنسی در سه نوبت تزریق شود که اولین نوبت آن 2 ماه پس از ازدواج است. پزشکان می‌گویند همه خانم‌ها و آقایان بهتر است دو سال یک بار با مراجعه به پزشک و انجام معاینات کامل، سلامتی خود را از لحاظ زگیل تناسلی مورد بررسی قرار دهند.

درمان زگیل تناسلی

 اگر فردی به وجود زائده‌هایی شبیه به زگیل تناسلی مشکوک شود باید به طور حتم به پزشک مراجعه کند. پزشک با تجویز کرم‌ها و داروهای مختلف درمان را شروع می‌کند. ممکن است فرد مبتلا به درمان‌هایی همچون لیزر، فیریز کردن یا برداشتن توده از طریق جراحی نیز نیاز داشته باشد. زگیل تناسلی با دارو نیز قابل درمان است که معمولا به شکل پماد ضد زگیل یا محلول هستند. از جمله آنها می‌توان پماد آلدارا و سوسپانسیون ضد زگیل تناسلی ادیب اشاره کرد.  قرص پاورفیت نیز از دیگر داروهای ضد زگیل تناسلی است.  

مقابله با حس شرم و خجالت

اگر از جمله افرادی هستید که در برابر مراجعه پزشک و صحبت درباره بیماری خود مقاومت می‌کنید هشدار می‌دهیم که هرچقدر زمان بین شروع بیماری و درمان طولانی‌تر شود فقط به سخت‌تر شدن و مقاوم‌‎تر شدن بیماری کمک می‌کنید. پیشنهاد ما برای شما در گام اول استفاده از فضای مجازی است. با مراجعه به اینترنت و خواندن مقاله‌ها و یا حتی مشاوره اینترنتی گرفتن از پزشک متخصص اطلاعات بسیاری را می‌توانید کسب کنید.  این روند ممکن است حتی باعث شود این حس نامربوط را کنار بگزارید و به پزشک مراجعه کنید. در نظر بگیرید که پزشکان روزی چندین مورد از افراد با این بیماری را ویزیت می‌کنند و شما اولین نفر نیستید!

 حتی اگر با موضوع پزشک کنار آمدید اما تمایلی به مراجعه به داروخانه برای تهیه داروی خود را ندارید می‌توانید به داروخانه آنلاین مراجعه کنید و به راحتی داروهای خود را تهیه کنید. علاوه بر این از داروخانه‌های اینترنتی می‌توانید انواع مکمل‌های غذایی از جمله مولتی ویتامین مینرال ، مکمل های گیاهی، مکمل بدنسازی، محصولات جنسی آقایان و بانوان، محصولات بهداشتی و به طور کلی تمام اقلام موجود در داروخانه‌ها را به سهولت یک کلیک خریداری و درب منزل تحویل بگیرید.

درمان‌های خانگی برای بهبود زگیل تناسلی

درمان‌های خانگی مربوط به دیگر انواع زگیل را هرگز برای زگیل تناسلی مورد استفاده قرار ندهید. زگیل دست توسط نوع دیگری از ویروس HPV به وجود می‌آید. معمولا درمان‌هایی که برای زگیل در دیگر نقاط بدن استفاده می‌شوند بسیار قوی‌تر از درمان‌های زگیل آلت تناسلی هستند. استفاده از راهکارهای غلط ممکن است پیامدهای بسیار بد و خطرناکی داشته باشد. درمان‌های خانگی مربوط به زگیل تناسلی در برخی موارد می‌توانند مفید باشند ولی هنوز شواهد محکمی در این رابطه وجود ندارد. پیش از استفاده از هر نوع درمان خانگی بهتر است با پزشک مشورت شود. روغن کرچک، روغن درخت چای، سرکه سیب، فندق افسونگر و روغن پونه کوهی از جمله موادی هستند که در بهبود زگیل تناسلی می‌توانند مفید واقع شوند.

ویروس HPV

در بیشتر موارد بیماری زگیل تناسلی توسط ویروس HPV ایجاد می‌شود. 30 تا 40 نوع از این ویروس وجود دارد که تنها تعداد کمی از آنها سبب ایجاد زگیل تناسلی می‌شوند.  ویروس HPV از طریق تماس پوستی انتقال می‌یابد. این ویروس تنها در برخی موارد منجر به زگیل تناسلی می‌شود و در بسیاری از موارد نیز هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌نماید. زگیل تناسلی با زگیلی که در دست یا دیگر نقاط بدن ایجاد می‌شود، کاملا متفاوت است. زگیلی که روی دست قرار گرفته هرگز نمی‌تواند به ناحیه تناسلی منتقل شود و زگیل ناحیه تناسلی نیز به دست انتقال نمی‌یابد.

ویروس HPV را با HIV اشتباه نگیرید

برخی از عوام این دو ویروس را با هم اشتباه می‌گیرند. HIV ویروس بیماری ایدز و HPV ویروس بیماری زگیل تناسلی است. هر دوی این بیماری‌ها خطرناک بوده و شباهت آنها با یکدیگر این است که هر دو می‌توانند از راه رابطه جنسی منتقل شوند. تفاوت بین این دو ویروس نیز این است که HPV روی پوست بدن و HIV در سلول‌های خونی زندگی می‌کند. ناگفته نماند که زگیل تناسلی با تبخال تناسلی نیز کاملا متفاوت است و نباید آنها را یکی دانست. برای در امان ماندن از همه این بیماری‌هایی که نام برده شد، باید از رفتارهای پرخطر جنسی اجتناب کرد و رعایت بهداشت را مد نظر قرار داده و جدی گرفت. فراموش نکنید که اگر با نشانه‌های ابتلا به زگیل تناسلی مواجه شدید در اولین فرصت مراجعه به پزشک را در برنامه خود قرار دهید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا تفریغ بودجه 97 جهش تولید رتبه بندی فرهنگیان وام یک میلیونی روز سعدی زگیل تناسلی درمان زگیل تناسلی ویروس HPV ویروس کرونا تفریغ بودجه 97 جهش تولید رتبه بندی فرهنگیان وام یک میلیونی روز سعدی زگیل تناسلی ناحیه تناسلی ویروس HPV

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۵۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟

 به گزارش تابناک به نقل از وری‌ول هلت،‌ اگر مدت‌زمان آلرژی از موعد انتظارتان بیشتر شد یا اینکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.
هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینوسینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.

علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زاهای (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبریزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد