Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مقام معظم رهبری در پیام نوروزی در خصوص نیاز قطعی کشور به تولید، سال ۹۹ را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند و خطاب به دست‌اندرکاران تأکید کردند: جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم به‌وجود آید. البته لازمه تحقق این هدف برنامه‌ریزی است و بخش‌های مختلف مانند سازمان برنامه، مجلس و مرکز تحقیقات آن، قوه‌قضاییه، مجموعه‌های دانش‌بنیان و گروه‌های پرشمار جوان، مبتکر و فعال باید در این برنامه‌ریزی‌ها شرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس بر آن شدیم تا به سراغ یکی از مراکز تولیدی و صنعتی کشور برویم که نقش مهمی در اجرای پروژه‌های بزرگ صنعتی به‌ویژه در نفت‌وگاز، پتروشیمی، صنعت و ساخت کارخانجات دارد و قاعدتاً در سال جهش تولید می‌تواند در پیشبرد این هدف بسیار مؤثر باشد و با احمد قلعه‌بانی، رئیس هیأت مدیره شرکت صنایع آذرآب که فارغالتحصیل رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف و دارای بیش از سه دهه تجربه فعالیت در صنایع مختلف از جمله صنعت، نفت و سایر صنایع مرتبط و نیز صنایع خودروسازی گفت‌وگویی داشتیم.

وی در کارنامه مدیریتی خود سوابقی در سمت مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، معاونت وزیر صنعت و معدن و رئیس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) معاون وزیر نفت، مدیرعاملی شرکت ملی نفت ایران داشته و از سال ۱۳۹۶ سکان مسئولیت ریاست هیأت مدیره این شرکت را بعهده دارند.

قلعه‌بانی در خصوص برنامه‌های این شرکت در سال جهش تولید اظهار کرد: شرکت آذرآب با توجه به تاکید مقام معظم رهبری برای "جهش تولید" در سال ۹۹ و در راستای نیاز صنایع کشور، برنامه‌های مختلفی جهت عمق بخشیدن به ساخت داخل، پروژه‌های در دست اجرا و بومی‌سازی فناوری‌های نوین و توسعه اشتغال مولد تدارک دیده و درصد اجرای آنها است.

وی افزود: تأمین نیاز اکثر پروژه‌های بزرگ کشور در طراحی و ساخت برای انواع تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت‌وگاز، پتروشیمی پالایشگاه‌های نفتی و گازی، نیروگاهی و صنایع معدنی (فولاد، مس و …) سیمان، توسط شرکت صنایع آذرآب که سرمایه‌گذاری دولت جمهوری اسلامی در بعد از انقلاب انجام شده با اولین تکنولوژی و نیروهای متخصص قابل ساخت است و برنامه تعمیر، نگه‌داری و افزایش بهره‌وری تمام تجهیزات ساخته شده در سال‌های گذشته در اختیار کارفرمایان و شرکت‌های تولیدی از دیگر برنامه‌های مهم شرکت صنایع آذرآب در سال ۹۹ است.

رئیس هیأت مدیره شرکت صنایع آذرآب با اشاره به تلاش و همدلی مدیران و پرسنل شرکت برای اجرای برنامه‌ها و عمل به تعهدات شرکت گفت: همین تلاش و همدلی به نقطه قوتی برای شرکت تبدیل شده که آثار مثبت آن در تداوم تولید، بهبود کیفیت تولید و مدیریت‌ها هزینه نمود پیدا کرده و البته این دستاوردها مرهون مساعدت و پیگیری‌های مسئولان استان مرکزی و سهامدار عمده یعنی بانک کشاورزی و همراهی سایر سهامداران است.

قلعه‌بانی گفت: مشکل اصلی شرکت همانند سایر شرکت‌ها صنعتی بزرگ دلیل کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش است که درصدد هستیم بخشی از آن را از محل آورده‌های نقدی سهامداران و افزایش سرمایه و نیز مساعدت بیشتر مسئولان کشور برطرف کنیم.

وی ادامه داد: به اعتقاد بنده تقویت شرکت‌های بزرگ مقیاس همچون آذرآب می‌تواند زمینه ساز ایجاد و تحول در صنایع بزرگ‌تر و صنایع مادر و اجرای سریع‌تر پروژه‌های مهم صنعتی کشور شود که هر کدام می‌توانند موتور محرک چندین کارخانه پایین دستی تولید و صنعتی باشند، که تداوم تولید در آنها هزاران اشتغال را ایجاد و حفظ خواهد کرد.

رئیس هیأت مدیره شرکت صنایع آذرآب اظهار کرد: با توجه به اینکه شرکت صنایع آذرآب یک شرکت مادر و صنعت‌ساز است، ضرورت دارد مسئولان امر به خصوص در وزارت صمت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سیستم پولی و بانکی توجه جدی و ویژه به این شرکت داشته باشند تا شاهد قطع وابستگی به خارج و رشد و شکوفایی هر چه بیشتر مجموعه‌های تولید در کشور باشیم.

قلعه‌بانی گفت: اگر مسئولان مرتبط با صنعت و تولید مساعد کنند، می‌توان اشتغال زیادی در کشور در همین صنعت ایجاد کرد، چراکه اکثر پروژه‌های خارجی و فازهای توسعه‌ای پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و پتروشیمی‌های کشورهای منطقه نیازمند محصولات آذرآب هستند که در صورت تأمین نقدینگی و حل سایر مشکلات می‌توان تقریباً همه تجهیزات مورد نیاز در کشور را تولید کرد.

رئیس هیأت مدیره شرکت صنایع آذرآب متذکر شد: فعالیت و محصولات شرکت صنایع آذرآب در حوزه ساخت بویلر، توربین، تجهیزات و ماشین‌آلات صنایع معدنی، مخازن و مبدل‌ها است و در حال حاضر اکثر ماشین‌آلات پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌های بزرگ کشور توسط شرکت صنایع آذرآب مطابق استاندارد و با کیفیت مناسب طراحی، ساخت و نصب می‌شوند.

وی در خصوص محصولات و توانایی‌های این مجموعه متذکر شد: شرکت صنایع آذرآب دهه ۶۰ توسط دولت جمهوری اسلامی به منظور اجرای پروژه‌های بزرگ در بخش‌های نیروگاهی، ساخت کارخانجات، اجرای پروژه‌های نفت‌وگاز، ساخت تجهیزات در صنعت، معدن، نفت‌وگاز و پتروشیمی و پالایشگاه با انتخاب بهترین ماشین‌آلات دنیا، آموزش نیروی انسانی، سرمایه‌گذاری شد.

براساس گزارش مهر، ماشین‌آلات موجود در این شرکت منحصربه‌فرد بوده و حتی در خاورمیانه همتا ندارد و در اکثر پروژه‌های طراحی مانند نیروگاه حرارتی شهید رجایی، نیروگاه سیکل ترکیبی قم، نیروگاه شازند اراک، پالایشگاه تهران، پالایشگاه ستاره خلیج فارس، پتروشیمی کاویان، پتروشیمی مبین، پتروشیمی کنگان و بیشتر فازهای پارس جنوبی مانند فاز (۱۴)، (۱۷و ۱۸)، (۱۹)، (۲۲ و ۲۳ و ۲۴) پروژه بیدبلند و… طراحی و ساخت و نصب شده است.

رئیس هیأت مدیره شرکت صنایع آذرآب در خصوص توان صادراتی این شرکت در ادامه افزود: این شرکت در گذشته در کشورهای همسایه به خصوص عراق و سوریه در بخش پالایشگاه و نیروگاه پروژه‌هایی را اجرایی کرده و از لحاظ صدور دانش فنی و ماشین‌آلات در سطح منطقه از اعتبار مناسبی برخوردار بوده و می‌توان با حمایت‌های نهادهای ذی‌ربط، بخشی از ظرفیت خود را برای اجرای پروژه‌های منطقه اختصاص داده و ارزآوری مناسبی داشته و موجب اشتغال بیشتر در کشور شود.

قلعه‌بانی در پایان در ارتباط با عملیاتی شدن شعار جهش تولید در سال ۹۹، راهکارهایی ارائه داد و گفت: با اجرای آنها مشکل صنایع مختلف برطرف و مسیر آنها برای جهش تولید هموار خواهد شد.

به گفته وی، از جمله راهکارها تأمین نقدینگی و افزایش سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از مسیر سهامداران جدید و مشارکت دادن مردم در سرمایه‌گذاری از مجاری قانونی مانند بورس و سرعت بخشیدن گردش مواد، کالا در جریان ساخت، و آماده ساخت و تحویل به موقع، ممانعت از ورود کالای خارجی بخصوص در بخش‌هایی که توان بالقوه تولید آن در کشور است، کاهش بوروکراسی در سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها و مراجع تصمیم‌گیری، حمایت از شرکت‌ها و گروه‌های دانش بنیان که تحقیقات کاربردی را به تولید می‌رسانند، تعدیل استانداردهای به سطح قابل قبول (استاندارد ملی) که موجب استفاده بیشتر از ظرفیت و توان داخلی کشور می‌شود، شفاف‌سازی در بخش‌های مختلف اقتصادی و جلب اطمینان به مردم برای همکاری در سرمایه‌گذاری‌ها در بخش‌های تولید، و جذب منابع مالی سرگردان، ساماندهی و اولویت‌بندی، برنامه‌ریزی جهت تولید و واردات با توجه به محدودیت‌های ارزی و استفاده ظرفیت‌ها و توان داخلی، برنامه‌ریزی برای مدیریت نرخ ارز و بررسی آثار ناشی آن در تولید و اقتصاد و ارائه راه حل‌های مناسب جهت کاهش تورم از جمله این موارد است.

کد خبر 4905171

منبع: مهر

کلیدواژه: جهش تولید شعار سال تولید ویروس کرونا شیراز بوشهر شیوع کرونا ستاد مقابله با کرونا ایلام شهرکرد بارش باران قزوین کمک به نیازمندان بیرجند استانداری قزوین نیمه شعبان گرگان اجرای پروژه سرمایه گذاری برنامه ریزی ماشین آلات قلعه بانی برنامه ها جهش تولید نفت وگاز شرکت ها سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۶۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!

سازوکار تخصیص ارز چگونه باید باشد؟ شاید این مهم‌ترین سؤال در شرایط فعلی است که با هر بار رم‌کردن ارز، فشار بر ملت مضاعف و فریادشان بلند می‌شود. چالش‌ها از نظر سیاست تخصیص ارز و مدیریت بهینه منابع ارزی، به‌ویژه در زمینه سیستم ارزی چند‌نرخی، همچنان باقی است. تخصیص نادرست منابع ارزی با اعطای ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی موجب شده است منابع ارزی به جای اینکه در جهت رشد اقتصادی هزینه شوند، بیشتر به واردات کالا‌های اساسی تخصیص یافته که نه تنها نتوانسته است قیمت واقعی کالا‌ها در بازار آزاد را کنترل کند بلکه در حال حاضر همه کالا‌ها با قیمت نزدیک به دلار بازار آزاد معامله می‌شوند و تنها این تخصیص ارز، رقیب بازار تولیدات داخلی شده و رشد اقتصادی را محدود و مزایای بالقوه دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی را تضعیف کرده است. به منظور به حداکثر رساندن سهم بخش انرژی در توسعه اقتصادی و درآمد‌های ارزی، پرداختن به مسائل مربوط به سیاست ارزی، تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی ضروری است. در حالی که به دنبال تقویت تولید داخلی و رشد اقتصادی هستیم، اطمینان از تخصیص منابع ارزی به شیوه‌ای استراتژیک و کارآمد بسیار مهم است. این امر شامل اجتناب از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات است که می‌تواند تولید داخلی را خفه کند، اتکا بر کالا‌های خارجی را افزایش و ذخایر ارزی را کاهش دهد. 
 
اتکا بر دیپلماسی هوشمند انرژی و استفاده حداکثری از ظرفیت دانش داخلی نقشی مهم در ارائه کمک‌های ارزی قابل توجه به ایران به ویژه در مواجهه با چالش‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی داشته است. رویکرد دولت در بخش انرژی که با تمرکز بر اهرم‌گذاری تخصص داخلی، توسعه بازار و بومی‌سازی فناوری مشخص می‌شود، نه تنها تاب‌آوری انرژی کشور را تقویت، بلکه به درآمد ارزی و رشد اقتصادی نیز کمک کرده است. 

 ایران با بهره‌گیری از دانش و منابع داخلی کشور توانسته است وابستگی خود را به فناوری‌ها و تخصص‌های خارجی کاهش دهد و از این طریق ارز ارزشمندی را در داخل کشور حفظ کند. بومی‌سازی فناوری و استفاده از استعداد‌های داخلی نه تنها توانمندی‌های انرژی ایران را افزایش داده، بلکه از خروج ارز به‌ویژه در شرایط نااطمینانی اقتصادی و تحریم‌ها جلوگیری کرده است. این تمرکز استراتژیک بر ظرفیت‌سازی داخلی و بومی‌سازی فناوری، ایران را قادر ساخته است ثبات و استقلال اقتصادی خود را در برابر فشار‌های خارجی حفظ کند. 
 دولت باید به جای تداوم سیاست ارز چندنرخی با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک که کالا‌های ضروری را با قیمت‌های بهینه در انتهای زنجیره مصرف در اختیار خانوار‌ها قرار می‌دهد، به سمت استفاده بهینه از منابع ارزی خود جهت توسعه اقتصادی سوق یابد. علاوه بر این، حرکت به سمت نرخ ارز واحد با قیمت‌گذاری تعادلی می‌تواند به ثبات بازار ارز نیز کمک شایانی کند. 

اتکای ایران بر دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی در ایجاد درآمد‌های ارزی و حفظ رشد اقتصادی در زمان‌های چالش‌برانگیز تشدید تحریم کشور مؤثر بوده است. دولت باید به جای اعطای ارز ارزان‌قیمت به واردات که خود باعث سرکوب تولید داخل، افزایش واردات و به خطر افتادن امنیت غذایی و نابودی منابع ارزی کشور خواهد شد، تمرکز خود را بر حمایت هوشمند از سبد هزینه خانوار قرار دهد و منابع ارزی را صرف توسعه اقتصادی و تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز کند. باید دولت با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، معادل کالای موردنیاز بهینه هر خانوار را در اختیار هر نفر قرار دهد و از طرف دیگر به سمت تک‌نرخی‌شدن ارز کشور با قیمت تعادلی بین بازار آزاد و بازار مبادله ارزی حرکت کند. 
 
 بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور!
محمدعلی شایان‌اصل، کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص بهینه منابع نفتی کشور می‌گوید: تخصیص نادرست منابع و تداوم نظام ارزی چندنرخی در اقتصاد مانع رشد اقتصادی ایران شده و به هدررفت منابع ارزی و تضعیف درک عملکرد اقتصادی کشور منجر شده است، از همین رو تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی برای منابع ارزی حاصل از نفت ضروری است. ایران با تمرکز بر تخصیص استراتژیک منابع ارزی به سمت تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز با ارتقای تولید داخلی و کارایی اقتصادی خود، می‌تواند بر چالش‌های ناشی از یک نظام ارزی پراکنده و چندنرخی بدون هیچ چشم‌انداز مشخصی فائق آید. 

این کارشناس حوزه اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص منابع نفتی در جهت تکمیل زنجیره ارزش نفت اظهار می‌کند: توسعه پتروپالایشگاه‌ها و تکمیل زنجیره ارزش نفت با دلار‌های نفتی برای رشد اقتصادی در ایران حیاتی است، با این حال سیاست اشتباه ارزی و تخصیص نادرست منابع ارزی، توانایی کشور را در استفاده کامل از منابع انرژی برای توسعه اقتصادی محدود کرده است. برای بازگشایی ظرفیت رشد اقتصادی، اولویت دادن به تخصیص مناسب منابع ارزی به ویژه در سال منتهی به جهش تولید و مشارکت مردم ضروری است. با پرهیز از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات نظیر اعطای ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی از سوی بانک مرکزی ایران می‌توان اطمینان حاصل کرد که از منابع ارزی به طور مؤثر برای ارتقای تولید داخلی، افزایش رشد اقتصادی و تضمین آینده انرژی کشور استفاده می‌شود. 
وی ادامه می‌دهد: اعطای ارز ارزان به واردات، ضمن سرکوب تولید داخلی و به خطر انداختن امنیت غذایی، مانع توسعه اقتصادی و خودکفایی ایران شده است. تخصیص یارانه‌های فرایندی و سرکوب قیمت‌های نسبی تأثیر مخربی بر بخش کشاورزی داشته و باعث از‌دست‌دادن خودکفایی و تاب‌آوری اقتصادی شده است. علاوه بر این، پدیده مخرب اقتصاد یارانه‌ای، چالش‌های پیش‌روی اقتصاد ایران را تشدید کرده و به تخصیص نادرست منابع منجر خواهد شد که مانع رشد اقتصادی کشور و تخصیص صحیح منابع در جهت توسعه زنجیره ارزش خواهد شد. 

وی در پایان خاطرنشان می‌کند: از همه مهم‌تر اینکه نرخ ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی دوباره امضا‌های طلایی ارزی را به کشور بازگرداند و دوباره مسئله رانت، حرف اول را خواهد زد. حال که قیمت دلار در بازار آزاد به بیش از دو برابر ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی رسیده و بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی اعطا شده است، متوسط قیمت مبادله‌ای کالا‌های اساسی در سطح بازار نزدیک به قیمت ارز بازار آزاد و ۶۵ هزار تومان است و سیاست تخصیص ارز چندنرخی کاملاً غیرعملیاتی است و تنها موجب بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور خواهد شد.

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ساخت فضاهای آموزشی در مناطق محروم شهرستان دیر
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع برای تمام اقشار
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما