Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام سرمست روز دوشنبه در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان قم در سالن کرامت استانداری، بیان کرد:در کنار ارائه بسته‌های حمایتی باید مساله توانمندسازی و اشتغال آفرینی در بین نهادهای خیریه و تشکل‌های مردم‌نهاد به‌عنوان رویکرد اول دنبال شود.

وی ادامه داد: فعالیت خیرین سلامت و موکب‌های مردمی در قم بسیار تأثیرگذار و ارزشمند است و نمونه این فعالیت‌ها در استان‌های دیگر کمتر مشاهده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: در حوزه جوانان ۵۰ سمن فعال است و باید طرح‌هایی برای نقش‌آفرینی این تشکل‌های مردم‌نهاد در برنامه‌ریزی‌های استانی لحاظ شود.

استاندار قم در ادامه خاطرنشان کرد: تمام برنامه‌ریزی‌های استان باید بر مبنای کاهش حداکثری زنجیره شیوع و پیامدهای تلخ ابتلا به این بیماری جهت داده شود.

وی ابراز کرد: باید نقش جوانان در مدیریت کرونا و پساکرونا در برنامه‌ریزی‌های تشکل‌های مردم‌نهاد قم دیده شود.

سرمست اظهار داشت: ازآنجایی‌که زمان پایان کرونا در قم مشخص نیست باید سبک سازگاری با این ویروس و مدیریت آن با همراهی مردم و سمن‌های مردمی صورت پذیرد.

وی همچنین ابراز کرد: ارتقای تاب‌آوری اجتماعی و تولید محتوای فرهنگی در برابر بحران‌های مختلف انتظاری است که امروز از رسانه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد می‌رود.

استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: معرفی گروه‌های جهادی فعال در کمک‌رسانی به مردم در ایام کرونا ارزشمند است.

سرمست اظهار کرد: شیوع کرونا ظرفیت‌های ناشناخته بسیار زیادی را در استان قم روی کار آورد که می‌تواند در بحران‌های آینده روند مدیریت بحران استان را سرعت بخشد.

وی بیان داشت: دستگاه‌های خدمات رسان و اداری استان در این شرایط باید با شرایط جدید کرونایی خودشان را وفق دهند و به بهانه کرونا فعالیت‌های خود را تعطیل نکنند بلکه شیوه فعالیت خود را تغییر دهند.

استاندار قم بیان کرد: مجموعه مدیریت استان نسبت به خانواده کارگران روزمزد که به‌شدت آسیب‌دیده‌اند  و خانواده‌های متوفیان کرونایی که امکان برگزاری مراسم تدفین عزیزان خود را پیدا نکردند، مسئولیت دارد و باید با آن‌ها به طریقی که ممکن است همدردی کند.

رزمایش «همت جوانانه؛ کمک مومنانه » در قم اجرا می‌شود

مدیرکل ورزش و جوانان قم نیز در این جلسه، بیان داشت: هم‌زمان با ماه رمضان رزمایش همت جوانانه، کمک مومنانه در این استان اجرا می‌شود.

رسول منعم تصریح کرد: در این رزمایش به ۳ هزار و ۸۰۰ خانوار محروم و مستضعف استان بسته‌های غذایی و حمایتی ارائه می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: سال ۹۸ بیش از ۱۱ هزار و ۳۶۰ فقره وام ازدواج به زوج‌های قمی پرداخت شد و قم در رتبه دوم کشوری در این رابطه قرار گرفت.

تولید ۶۱۱ هزار ماسک توسط تشکل‌های مردم‌نهاد قم

رییس مجمع سازمان‌های مردم‌نهاد جوانان قم نیز گفت: تمام ظرفیت‌های سمن‌های استان برای مقابله با کرونا به میدان آمده‌است که تولید بیش از ۱۱ هزار ماسک پارچه‌ای و ۶۰۰ هزار ماسک یک‌بارمصرف تنها بخشی از این فعالیت‌ها بوده است.

حمیدرضا جلیلی افزود: به‌منظور ساماندهی و حمایت مادی و معنوی از فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد قم برای کمک به مقابله با شیوع کرونا در این استان کمیته پیشگیری ازکرونا با حضور کمیته‌ها و سمن‌های تخصصی ایجاد شد که نتیجه این هماهنگی‌ها، مشارکت حداکثری این تشکل‌های مردمی در این زمینه بوده‌است.

وی بابیان این‌که طیف متنوعی از خدمات از ابتدای شیوع کرونا درقم توسط سمن‌های استان انجام‌شده است، گفت: پاک‌سازی، ضدعفونی و گندزدایی اماکن و محله‌ها، حضور جوانان داوطلب در بیمارستان‌های درگیر کرونا به‌منظور کمک به کادر درمانی و تهیه آب‌میوه و توزیع آن در بیمارستان‌ها از جمله این اقدام‌ها بوده‌است.

وی ادامه داد: سرکشی، تب سنجی و ضدعفونی ۳۰۰ منزل خانواده‌های مبتلا به کرونا، تولید بیش از ۱۰۰ عکس نوشته با محوریت « ما کرونا را شکست می دهیم» و انتشار در فضای مجازی، برپایی منبر مجازی با حضور سخنرانان مطرح و معرفی ۲۳ روانشناس به مراکز بهداشت قم از دیگر اقدام‌های صورت گرفته توسط سمن‌های قم بود.

جلیلی افزود: تهیه و توزیع ۴۵۰ بسته مواد شوینده و بهداشتی میان خانواده‌های محروم و مناطق آسیب‌پذیر قم، تولید یک فیلم کوتاه داستانی و ۱۰ کلیپ آموزشی روانشناسی درخصوص کرونا و ارائه طرح ساخت ۱۰ فیلم کوتاه دیگر و نیز راه‌اندازی پویش دریافت کمک‌های داوطلبانه توسط سازمان‌های مردم نهاد قم انجام شده‌است.

به گزارش ایرنا، کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راه‌های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی‌ماه ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

برچسب‌ها ویروس کرونا قم استانداری قم بهرام سرمست پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا قم استانداری قم بهرام سرمست ویروس کرونا قم استانداری قم بهرام سرمست سازمان های مردم نهاد تشکل های مردم نهاد مردم نهاد قم استاندار قم ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۷۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!

روزنامه جمهوری اسلامی به انتقاد از تخصیص بودجه دولتی برای حوزه های علمیه و حرم امام خمینی پرداخت.

این روزنامه نوشت: به مناسبت بررسی بخش هزینه‌های لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۳ فهرستی از بودجه‌های پیشنهادی دولت برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد که با اعتراض‌هائی همراه است.

اعتراض‌ها عموماً بر این محور‌ها متمرکز هستند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور چرا به این نهاد‌ها بودجه تعلق می‌گیرد و یا چرا چنین مبالغ زیادی برای آن‌ها پیشنهاد شده است؟ محور دیگر اعتراض نیز اینست که این نهاد‌ها تأثیر ملموسی بر زندگی مردم ندارند و به همین دلیل تخصیص چنین بودجه‌هائی به آن‌ها منطقی نیست.

طبق آنچه در فهرست منتشرشده آمده، جمع مبلغ پیشنهادی برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷۰ هزار میلیارد ریال است که البته رقم قابل توجهی است.

بدون اینکه درباره محور‌های اعتراضات یادشده قضاوتی داشته باشیم، بر این نکته تأکید می‌کنیم که بعضی از نهادهائی که نامشان در فهرست آمده اصولاً وجودشان ضرورتی ندارد، بعضی دیگر از آن‌ها خاصیتی ندارند، تعدادی نیز به میزان بودجه‌ای که برای آن‌ها پیشنهاد شده اثربخشی ندارند و در مورد حرم امام خمینی نیز همانطور که در سال‌های گذشته بار‌ها تذکر دادیم اصولاً اینهمه توسعه و خرج‌تراشی خلاف مشی خود امام است. باقی می‌ماند بودجه‌ای که برای حوزه‌های علمیه پیشنهاد شده که اشکال اساسی آن مربوط به استقلال روحانیت است.

در سال‌های گذشته هنگامی که به تخصیص بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه و نهاد‌های مرتبط با آن‌ها انتقاد می‌کردیم، بعضی از طلاب و علما در قالب گلایه به ما می‌گفتند مگر از وضع شدیداً فلاکت‌بار طلاب و روحانیین از نظر معیشت خبر ندارید که به بودجه مربوط به حوزه‌های علمیه اعتراض می‌کنید؟

جواب این بود و اکنون نیز اینست که می‌دانیم بسیاری از طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه و حتی علمای شهرستان‌ها با فقر و ناداری دست و پنجه نرم می‌کنند و تعداد زیادی از آن‌ها بخش قابل توجهی از وقت خود را به کار‌های خدماتی از قبیل پیک موتوری، مسافرکشی و تمیز کردن خانه‌ها و شرکت‌ها مشغولند تا بتوانند از عهده حداقل هزینه زندگی برآیند. با اینحال به دلایل متعدد معتقدیم روحانیت نباید از بودجه دولتی ارتزاق کند.

ممکن است افرادی به دلایل خاصی که دارند، اعتقادی به آنچه ما به عنوان دلایل متقن برای ضرورت اجتناب روحانیت از پذیرش بودجه دولتی مطرح می‌کنیم نداشته باشند. این، حق طبیعی آنهاست که اینگونه فکر کنند و از تخصیص بودجه دولتی به حوزه‌های علمیه دفاع نمایند. می‌بینیم که در عمل نیز تفکر آن‌ها بر کشور حاکم است و متولیان امور به آنچه دیگران با نیت خیرخواهی و مصلحت‌اندیشی برای روحانیت می‌گویند اعتنائی نمی‌کنند و ترتیب اثر نمی‌دهند.

مهم‌ترین دلیل برای این تفکر که حوزه‌های علمیه و دستگاه‌های مرتبط نباید از بودجه دولتی ارتزاق کنند اینست که وابسته شدنشان به بودجه دولتی آن‌ها را به دولت و حکومت وابسته می‌کند و استقلال را که سرمایه اصلی روحانیت است از آن سلب می‌نماید.

هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که روحانیت می‌تواند به بودجه دولتی وابسته باشد و در عین حال استقلال خود را هم حفظ کند. علت اینکه امام خمینی هرگز اجازه استفاده حوزه‌های علمیه از هیچ بودجه‌ای غیر از آنچه مردم با طیب خاطر به آن‌ها می‌دهند را ندادند، همین بود که آن را با استقلال روحانیت در تضاد می‌دانستند.

تجربه چند دهه اخیر نیز بر صحت نظر امام خمینی مهر تأیید گذاشته است. مراجع صاحب‌نام و ذی‌نفوذی مانند مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز بر همین عقیده بودند و همین مسیر را ادامه دادند.

نکته دیگری که باید مورد توجه روحانیت قرار گیرد اینست که تنگنا‌های معیشتی در حال حاضر به آن‌ها اختصاص ندارد. این، گرفتاری بزرگی است که ده‌ها میلیون نفر از مردم کشورمان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. افتخار روحانیت در طول تاریخ این بود که مانند ضعیف‌ترین اقشار جامعه زندگی می‌کرد و به همین دلیل، خودش محبوب و کلامش نافذ بود.

حالا هم باید مانند مردم عادی زندگی کند تا مردم پذیرایش باشند. مردم وقتی استقلال روحانیت را ببینند و احساس کنند که حامی آن‌ها و زبان گویای آنهاست، حاضرند هرچه دارند را با روحانیت تقسیم کنند تا این نهاد باقی بماند و بتواند در مقاطع حساس در برابر ظلم و ناروا بایستد.

خوبست این را هم به عنوان نکته پایانی بگوئیم که بودجه‌های دریافتی حوزه‌ها بیش از آنکه صرف طلاب نیازمند شود به پشت‌میزنشینانی می‌رسد که حوزه‌های علمیه بدون آن میز‌ها هم می‌توانند ادامه حیات بدهند و چه بسا حیات بهتر. با توجه به این واقعیت‌ها آیا بهتر نیست روحانیت خودش پیش‌قدم شود و از گرفتن بودجه دولتی خودداری کند؟

دیگر خبرها

  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • رشد ۵۰درصدی تشکل های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری
  • شوراها نماد مردم سالاری دینی در تصمیم‌گیری‌ها هستند
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • انتقاد یک مداح بودجه سنگین نهاد‌های فرهنگی در موضوع حجاب
  • نمرهِ عملکرد شورای شهر را مردم باید بدهند
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است