Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در نامه‌ای به وزیر جهاد کشاورزی نوشت: دفن ۱۵ میلیون جوجه یک روزه در این شرایط دشوار اقتصادی و مشکلات ارزی دولت به سادگی قابل چشم پوشی نیست.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در نامه ای به وزیر جهاد کشاورزی نوشت: دفن 15میلیون جوجه یک روزه در این شرایط دشوار اقتصادی و مشکلات ارزی دولت، به سادگی قابل چشم پوشی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  متن این نامه به شرح زیر است:    وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ وَلَا طَائِرٍ يَطِيرُ بِجَنَاحَيْهِ إِلَّا أُمَمٌ أَمْثَالُكُمْ مَا فَرَّطْنَا فِي الْكِتَابِ مِنْ شَيْءٍ ثُمَّ إِلَى رَبِّهِمْ يُحْشَرُونَ .انعام/38
و هر جنبنده‌ای در زمین و هر پرنده‌ای در هوا که با دو بال خود پرواز می‌کند همگی طایفه‌هایی مانند شما (نوع بشر) هستند. ما در کتاب (آفرینش، بیان) هیچ چیز را فرو گذار نکردیم، آن گاه همه به سوی پروردگار خود محشور می‌شوند.
جناب آقای دکتر کاظم خاوازی
وزیر محترم جهاد کشاورزی
سلام علیکم
اخیراً در فضای رسانه ای کشور فیلم هایی تحت عنوان دفن میلیون ها جوجه یک روزه منتشر شده که پیرامون علل بهوجود آمدن چنین تصاویر منزجر کننده ای، برخود وظیفه میدانیم تا نکات و پرسش هایی را خدمت جنابعالی عرض کنیم.
مستحضر هستید که مرغداری های کشور با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند که مهمترین آن تامین نهاده ها(ذرت و سویا) بوده که اکثر آن ها از طریق کشورهای خارجی وارد کشور می شوند و با کمبود خـوراک دام در کـشور، شـاهد افزایـش قیمت این نهـاده ها بوده ایم که این خود سبب ضرر بیشتر تولید کننده می گردد. از سوی دیگر شاهد این موضوع میباشیم که علی رغم تمامی این مشکلات در بخش تولید، دولت محترم از تخصیص ارز دولتی به وارد کننده ها جلوگیری کرده و این امر سبب آن شده که محموله های خوراک دام در بندرگاه ها و گمرکات کشور بلاتکلیف بمانند. با امحای میلیون ها جوجه سوالاتی پیش می آید و آن این است که نقش متولی نظارت بر تنظیم بازار در این بین چه می باشد؟. بر طبق قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی (مصوب سال 1391 مجلس شورای اسلامی و ابلاغیه هیئت وزیران در سال 1392)، کلیه اختیارات، وظایف و امور مربوط به سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و انجام اقدامات لازم در مواردی همچون تجارت اعم از صادرات، واردات و تنظیم بازار داخلی محصولات از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می شود؛ اما امروزه شاهد آنیم که برخلاف قانون، تنظیم بازار به وزارت صمت محول گردیده و این ناهماهـنگی ها خود سبب به وجود آمدن مشکلاتی در نظام عرضه و تقاضا می گردد که آیینه تمام نمای آن را در امحای جوجه های یک روزه شاهد هستیم.

با شیوع ویروس کرونا و پیش بینی همه گیری آن در سراسر کشور و بالطبع کاهش میزان مرغ مصرفی مردم و نیز کاهش صادرات ایران به کشورهای همسایه، چرا وزارت جهاد کشاورزی این کاهش مصرف را پیش بینی ننمود و دستورالعملی مبنی بر کاهش جوجه ریزی به مرغداری ها ابلاغ نکرد و در نهایت با ابلاغیه انجمن صنفی تولید کنندگان جوجه یک روزه به مرغداری ها، در جهت پاک شدن صورت مسئله اقدام گردید و نه حل خودِ مسئله؟
آن چه که در این قضیه اتفاق افتاده، تنها چند فیلمِ منتشر شده ادعایی از دفن 15میلیون جوجه یک روزه در فضای مجازی نیست. در پسِ آن فیلم عدم تصمیم گیری های درست و پیش بینی های دقیق و لازم با توجه به شرایط حال و آینده کشور، عملِ خلاف قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و دهان کجی به آن و نیز حیف و میل شدن میلیون ها دلار به چشم می خورد که در این شرایط دشوار اقتصادی و مشکلات ارزی دولت، به سادگی قابل چشم پوشی نیست.
سوال دیگری که پیش می آید آن است که چرا پس از آنکه تقاضای خرید مرغ کاهش یافت، برنامه ریزی برای صادرات جوجه های تولید شده مازاد مصرف داخلی و تشویق تولیدکنندگان به این امر صورت نگرفت؟
جناب آقای خاوازی، از جنابعالی درخواست داریم علاوه بر برخورد با مقصران و خاطیان در این امر، برای پیشگیری از اینگونه اتفافات ناگوار با تکیه بر ظرفیت داخلی و جوانان با استعداد کشورمان در جهت تحقق شعار سال«جهش تولید»، ظرفیت کشت مواد غذایی مورد نیاز دام و طیور مشخص گردد و پیگیری های لازم صورت پذیرد.
حال ما دانشجویان آمادگی خود را اعلام می کنیم و از مسئولان مربوطه می خواهیم برای جلوگیری از ضررهای اقتصادی، بر مبنای عقلانیت و منطق به جای روانه کردن ارز مملکت برای تهیه غذای دام و طیور از خارج کشور، این هزینه را برای فعال کردن کشت این محصولات با تکیه بر ظرفیت نخبگان در داخل کشور برنامه ریزی نمایند. ما خواستار آن هستیم که مشخص گردد چرا نحوه از بین بردن آن جوجه های یک روزه، شبیه به همان روشی است که چندسال قبل، از این شیوه برای از بین بردن سیب زمینی ها استفاده شد. مگر نه اینکه فضا و تجهیزات امحاء این جوجه ها در مرغداری ها وجود داشته یا بایستی وجود داشته باشد تا نهایتاً تبدیل به خوراک سایر دام ها و حیوانات گردند؟ و یا به عنوان یک راهکار دیگر، آن ها را در میان مناطق محروم با رعایت پروتکل های بهداشتی توزیـع کرد و از این روش های ابتدایی که جلوه خـوبی ندارد و باعث جریحـه دار شدن احساسات مـردم می شود جلوگیری به عمل آورد؟
در پایان خواهشمند است نسبت به جبران خسارات وارده به تولیدکنندگان و اتخاذ راهکارهای موجود (که بخشی از آن ها در این نامه بصورت مختصر بیان شد)، برای جلوگیری از تکرار این اتفاق در آینده اقدام شود.

رونوشت: - جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
- جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید ابراهیم رئیسی، ریاست محترم قوه قضائیه

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معدوم سازی جوجه های یک روزه وزیر جهاد کشاورزی مشکلات ارزی میلیون جوجه یک روزه شرایط دشوار اقتصادی قابل چشم پوشی نیست مرغداری ها جناب آقای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۷۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است

علیرضا فخاری بعد از ظهر شنبه در نشست با «محمدجمیل المیاحی» استاندار «واسط عراق» که در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران و در حاشیه افتتاحیه ششمین دوره نمایشگاه «ایران اکسپو ۱۴۰۳» برگزار شد، با اشاره به اینکه تهران به عنوان مرکز جمهوری اسلامی ایران نزدیک به ۱۰ میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده است، اظهار کرد: تهران یکی فشرده‌ترین و خاص‌ترین پایتخت‌های دنیا محسوب می‌شود.

استاندار تهران با بیان اینکه ۳۰ درصد از درآ مد ملی کشور بدون یافته‌های حوزه نفت و انرژی در اختیار پایتخت قرار دارد و ۵۰ درصد از شرکت ها‌ی دانش بنیان ایران در تهران مستقر هستند، گفت: در استان تهران علاوه بر خدمت رسانی به مردم ایران، میزبان اتباع نیز هستیم و نزدیک به ۵۲ درصد از مالیات کشور در تهران وصول می‌شود.

فخاری وجه تمایز استان تهران با سایر استان‌ها را به لحاظ ساختاری و نظام برنامه ریزی، فشردگی جمعیت این استان دانست و افزود: تأمین زیرساخت‌ها و رفع نیازمندی‌ها با توجه به فشردگی جمعیتی در این استان کار آسانی نیست.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده فعالیت‌های استان تهران مربوط به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی با ظرفیت ملی است که در این استان مستقر شده اند، عنوان کرد: از صنایع «هایتک» تا خودرو سازی و موضوعات فراگیر همگی سبب شده اند که تهران به عنوان ام القرای کشور مطرح باشد.

فخاری به مقام برتر استان تهران در بخش کشاورزی و حوزه محصولات باغی اشاره کرد و گفت: استان تهران در حوزه تولید محصولات گلخانه‌ای رتبه نخست را دارد.

وی حوزه لبنیات استان تهران را شاخص دانست و افزود: موضوع مهم در تبادلات اقتصادی، شناخت کافی استان‌ها از ظرفیت‌های یکدیگر می‌باشد و در این راستا اگر ما پتانسیل‌ها و نیازمندی‌های استان «واسط» در عراق را بدانیم، بهتر می‌توانیم در این زمینه محاورات طرفین را مورد بررسی قرار داده و پروژه‌ها و برنامه‌های جدید را خلق کنیم.

استاندار تهران ضمن اعلام آمادگی پایتخت برای همکاری در حوزه تعاملات اقتصادی و رفع نیازمندی‌های استان «واسط» عراق گفت: لازم به ذکر است که استان ایلام نیز می‌تواند به عنوان یک استان واسط ظرفیت‌های لازم را میان تهران و «واسط» فراهم کند.

فخاری بر ضرورت ایجاد یک کارگروه مشترک میان استان تهران و استان «واسط» تاکید کرد و گفت: با استفاده از این کارگروه می‌توانیم موضوعات را مورد بررسی قرار داده و موقعیت‌های کاری جدید را احصا کنیم.

استاندار تهران در خصوص درخواست استاندار «واسط» مبنی بر استفاده از تجربیات و ظرفیت‌های استان تهران در خصوص موضوعات شهری «واسط» اظهار کرد: این موضوع بستگی به جغرافیا و شرایط اقلیمی دارد، چرا که «دشت استان واسط» به عنوان یک دشت وسیع با ظرفیت‌های اقلیمی خود قابل توجه بوده و ما مشابه این وضعیت را در استان ایلام و «دشت عباس» و مناطق شمال استان خوزستان داریم و مهم‌ترین موضوع منطقه تأمین آب است که در صورت مدیریت صحیح در تأمین آب، ظرفیت‌های جدیدی را در حوزه کشاورزی خواهیم داشت.

فخاری یکی از زمینه‌های ایجاد اشتغال در استان «واسط» را ایجاد کارخانه‌هایی در حوزه تولید برق اعلام و بیان کرد: تولید سلول‌های خورشیدی یکی از حوزه‌هایی است که می‌تواند ظرفیت‌های لازم را برای برق مورد نیاز تأمین کند.

استاندار تهران با تاکید بر نقش مهم کشاورزی در توسعه اقتصادی، گفت: بر اساس تجربه جهانی صنایع پایین دستی حوزه کشاورزی عنوان نقطه عطفی در حوزه تولیدات و سرمایه گذاری محسوب می‌شوند.

وی همکاری تهران و واسط را یک جریان تاریخ ساز جدید عنوان کرد و افزود: با وجود تمایل دشمنان برای اختلاف اندازی میان دو ملت ایران و عراق باید تلاش کنیم ضمن تداوم اتحاد میان دو کشور دوست و همسایه، شاهد همکاری‌های روز افزون نیز باشیم.

استاندار تهران حفظ استقلال اقتصادی عراق را مهم دانست و عنوان کرد: امیدوار هستیم که در آینده شاهد رفع ظلم آمریکایی‌ها در عراق باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • دستور دادستان بشرویه جهت ایمن سازی فوری استخر‌های کشاورزی
  • ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان