Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌ها نشان می‌دهد که هنوز شاخصی دقیق برای سنجش میزان بازدهی تسهیلات اعطایی به واحدهایی تولیدی وجود ندارد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، پرداخت حجم بالایی از تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی، همیشه یکی از راه‌های ثابت دولت‌ها برای افزایش اشتغال و میزان تولید در کشور بوده است. همه ساله حجم بالایی از تسهیلات با نرخ‌های مختلف با هدف افزایش سرمایه در گردش و یا ایجاد واحدهای تولیدی جدید به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بررسی وضعیت واحدهای تولیدی و همچنین وضعیت آمار اشتغالزایی در کشور، نشان می‌دهد که تسهیلات پرداختی توسط بانک‌ها نتوانسته تولید را سر و سامان دهد بلکه در مواردی به مانعی بر سر راه تولیدکنندگان نیز تبدیل شده است. همچنین در زمینه ایجاد واحدهای تولیدی با هدف افزایش شغل جدید نیز تسهیلات بانکی موفق عمل نکرده‌اند که شاهد این مدعی، میزان بیکاری در کشور است که در ادامه به تفصیل به آن پرداخته خواهد شد.

آمارهای وزارت صمت از میزان سرمایه‌گذاری و تسهیلات در حوزه صنعت

آمارهای وزارت صمت از میزان سرمایه‌گذاری برای ایجاد هر واحد صنعتی در 11 ماهه سال 98 نشان می‌دهد که برای ایجاد واحدهای صنعتی جدید  3388288 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده که نتیجه آن ایجاد 574175 شغل جدید در این واحدهای صنعتی بوده است. با این حساب ایجاد هر شغل در این زمان 5/9 میلیارد ریال هزینه داشته، این درحالی است که در همین مدت 8186 هزار میلیاردریال تسهیلات به بخش‌های مختلف اقتصادی در قالب سرمایه در گردش و هزینه‌های ایجاد و سایر هزینه‌ها پرداخت شده که سهم ایجاد واحدهای صنعتی و معدنی جدید 304 هزار میلیارد ریال بوده است.

 همچنین در سال 97 نیز در مدت 11 ماهه، 5/2704866 میلیارد ریال، برای ایجاد 490563 شغل هزینه شده که نشان‌ دهنده میانگین سرمایه  51/ 5 میلیارد ریالی برای ایجاد هر شغل جدید صنعتی است. همچنین سهم تسهیلات در ایجاد واحدهای صنعتی و معدنی در سال 97، 151 هزار میلیارد ریال بوده است.

آمارهای فوق نشان می‌دهد که میزان پرداخت تسهیلات در بخش صنعت و معدن در 11 ماهه سال 98 نسبت به همین زمان در سال 97، دو برابر شده است. همچنین میزان سرمایه‌گذاری انجام شده نیز 20 درصد افزایش داشته با این حال آمارهای مرکز آمار نشان می‌دهد که در سال 98، 130152 هزار نفر شغل از بخش صنعت و معدن کاسته شده که با توجه به میزان اشتغال ایجاد شده، این بخش توانسته 444023 نفر از تعداد بیکاران کشور را بکاهد که در این صورت این تعداد شغل نیازمند 2619735 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بوده است.

داستان همیشگی انحراف تسهیلات بانکی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که هنوز شاخصی دقیق برای سنجش میزان بازدهی تسهیلات اعطایی به واحدهایی تولیدی وجود ندارد. اما آنچه که مشخص است در سال‌های اخیر به صورت مداوم تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی افزایش داشته و به مانند سال 98 تسهیلات ایجاد واحد جدید دو برابر شده اما روند اشتغالزایی در کشور هیچگاه نتوانسته اهداف مشخص شده را تأمین نماید و افزایش آن عموما در سطحی مشخص ثابت بوده است. بلکه افزایش یا کاهش اشتغال در برهه‌های زمانی مختلف معطوف به تسهیلات ایجاد واحد جدید نبوده است بلکه وابسته به شرایط رونق بازارهای خرید و وجود تقاضا بوده که افزایش رشد صنعتی و مثبت شدن رشد بخش صنعت و معدن در سال 98 نیز به همین دلیل رخ داده است.

با این حال با توجه به تجارب پرداخت تسهیلات در سال‌های اخیر، لزوم بازنگری در نحوه پرداخت امری ضروری است. از این‌رو می‌توان برای افزایش بازدهی تسهیلات از روش پرداخت به ذی‌نفع نهایی استفاده کرد به نحوی که هزینه هر بخش هزینه‌ای از واحد تولیدی  به صورت مستقیم توسط صندوقی که وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی پرداخت شود. در چنین شرایط علاوه‌بر افزایش بازدهی تسهیلات، تقاضا نیز تحریک خواهد شد و به واحدهای تولیدی در توسعه بازار کمک می‌کند.

انتهای پیام/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: صنعت واحد تولیدی تسهیلات تولید شغل صنعتی واحدهای تولیدی بازدهی تسهیلات نشان می دهد واحدهای صنعتی ایجاد واحدهای تسهیلات بانکی میلیارد ریال سرمایه گذاری هزار میلیارد ایجاد واحد برای ایجاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۸۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،    یازدهمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به رياست جواد کرمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی برگزار شد.

در این جلسه مشکلات ۸ واحد تولیدی مرتبط با راه و شهرسازی، منابع طبیعی و بانک‌های عامل مورد بررسی قرار گرفت.

 برای حل مشکلات این واحدها    مصوباتی به تصویب اعضای کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان رسید.

 

 

دیگر خبرها

  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • بیش از ۲هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در خوزستان پرداخت شد
  • لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • عدم تصویب جداول بودجه مانعی برای بحث پرداخت تسهیلات ایجاد نمی‌کند
  • پیگیری برای ارائه تسهیلات بانکی براساس تخلف و تصادف رانندگی/ نحوه پرداخت حق بیمه تغییر می‌کند
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • سخت و زیان‌آور بودن مشاغل کارگران بررسی شود
  • تاکید بر لزوم پرداخت وام‌های تکلیفی در شهرستان بستان آباد
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی